Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• i2k
    őstag

Üdv!

Az utóbbi pár év terméséből tudtok ajánlani olyan single FPS-t, ami amolyan Serious Sam/Painkiller-szerűen "megyek előre és szétlövök mindent" típusú darálós, nem lőszerspórolós-láncfűrészrekényszerítős? Shadow Warrior 1-2 megvolt.

Nem 1:1-ben, de általánosságban... a Google volt a barátom.

[link] -- Serious Sam 3: BFE -- 2011
    [link] -- Hard Reset Redux -- 2016
    [link] -- DUSK -- 2018
    [link] -- ULTRAKILL -- 2020 -- szerintem ez néz ki a legszarabbul mind közül
    [link] -- Prodeus -- 2022
    [link] -- Turbo Overkill -- 2023
    [link] -- Deadlink -- 2023

• Egon
    nagyúr

Üdv!

Az utóbbi pár év terméséből tudtok ajánlani olyan single FPS-t, ami amolyan Serious Sam/Painkiller-szerűen "megyek előre és szétlövök mindent" típusú darálós, nem lőszerspórolós-láncfűrészrekényszerítős? Shadow Warrior 1-2 megvolt.

• i2k
    őstag

Köszönöm neked is! Este, ha hazaértem, ránézek, remélhetőleg az megoldja a problémát és a 92FPS sem lesz gond.

Én csak STEAM-ről kopiztam a megoldásszerűséget mástól, de örülnék, ha sikerülne helyrepofozni a dolgot.
    :DDD :B

• TBT
    addikt

A lejjebb leírt megoldásban (is - 886-os) az RTSS = [link] - Rivatuner Statistics Server
    Amiről Voltan már több hozzászólásban is írt.

Köszönöm neked is! Este, ha hazaértem, ránézek, remélhetőleg az megoldja a problémát és a 92FPS sem lesz gond.

• i2k
    őstag

Az a baj, hogy nekem annyi negatív tapasztalom volt már, hogy gyengébb géppel új játékokat játsszak, hogy totál nem érdekelnek ezek a minimum követelmények.

Tudom jól milyen a Full HD medium. Közben ugrál az FPS 30-60 között. Ha van valami robbanás meg belaggol mint a szar és az rohadt zavaró, az említett mikrolaggok és hasonlók meg még rosszabbak.
    Sokszor olyan ocsmányul néz ki valami elsimítás vagy kitudja mi miatt, hogy egyből lepattanok.
    Itt is ez a 2060 már egy 5+ éves belépő kategóriás kártyától én sokat nem várnék. Még a 2000-res széria amúgy is szar volt. A 3000-res volt jó, de azt még elvitte a bányász láz.

Nyilván ha nincs más, nincs cash akkor régebbi játékokkal vagy újabb AA és indi játékokkal sokáig el lehet vele lenni. De a 3060 és 6700XT is ilyesmi, ezek már sajnos csere érett kártyák.

Nem igazán most! Max a 9070Xt van jó áron. De tavaly nyáron ősz elején jól lementek az árak. Most meg lehet várni Nvidia mikor megy megint lefelé.
    Egyébként a legjobb taktika még mindig az 5 éves lemaradás vagy konzol.

Arról nem beszélve hogy annyi preset van már, hogy egy relatív erős kártyán is órák mire belövi az ember. RT vagy PT, felbontás, natív vagy DLSS és a különböző grafikai beállítások.

Beszélgetés keretében csak, nem állásfoglalásnak szánva: rólam tudható, mennyire rühellem a bőrkabátos(t) cégét, így -- hülye mód -- elvből nem akarok/fogok nvidia VGA-t vásárolni a gépembe >>> nem támogatom a csilliárdos monopóliumot. Nyilván, "hatalmas" veszteség ez nekik, tönkre is mennek emiatt... (irónia)

Szóval, a jelenlegi szinte semmi gépemnél (i7-6700K, 530-as IGP, 8GB DDR4) bármi előreugrás lesz, de nem cél a CSÚCS.
    A tervezett sima 9070-essel RT-PT kihagyva (erőből se bírná úgy), és a gaming is másodlagos cél.
    De, megértem azokat, akiknek a PC = gaming only, és a cél mindig a smooth élmény... s ha erre költeni is hajlandó, akkor miért ne?

A minimum/ajánlott gépigények témakörét sokszor körbetáncolták már a fórumokon, biztos mi is megtettük már, és tudjuk, hogy ez egyfajta "kapaszkodó" mire is számítson a játékos a játékfejlesztés közben és a QA tesztelés során belőtt nívót illetően >>> ha a "Recommended" kellően alacsony, akkor mindenki megnyugodhat, hiszen az aktuális (csúcs)gépén hiánytalanul meg lesz a fíling... és ez a cél.

• i2k
    őstag

Játékon belül... 30-60-120-240-Variable, ezek vannak. :)

A lejjebb leírt megoldásban (is - 886-os) az RTSS = [link] - Rivatuner Statistics Server
    Amiről Voltan már több hozzászólásban is írt.

• _drk
    addikt

STEAM-en a kiadó jelez is valamit: kérdés csak az, hogy ehhez a (valljuk meg: gyenge) gépigényhez, vagy általánosságban gondolták...

Recommended:
    Requires a 64-bit processor and operating system
    Processor: Intel Core i7-8700 / AMD Ryzen 5 5500
    Memory: 16 GB RAM
    Graphics: NVIDIA GeForce RTX 2060 Super 8GB / Radeon RX 6600 8GB
    DirectX: Version 12
    Network: Broadband Internet connection
    Storage: 40 GB available space
    Additional Notes: Estimated performance when set to "Balanced" preset: 1080p/60 fps. Frame rate might drop in graphics-intensive scenes. AMD Radeon RX 6700 XT 12GB or NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB required to support ray tracing. SSD recommended.

Az a baj, hogy nekem annyi negatív tapasztalom volt már, hogy gyengébb géppel új játékokat játsszak, hogy totál nem érdekelnek ezek a minimum követelmények.

Tudom jól milyen a Full HD medium. Közben ugrál az FPS 30-60 között. Ha van valami robbanás meg belaggol mint a szar és az rohadt zavaró, az említett mikrolaggok és hasonlók meg még rosszabbak.
    Sokszor olyan ocsmányul néz ki valami elsimítás vagy kitudja mi miatt, hogy egyből lepattanok.
    Itt is ez a 2060 már egy 5+ éves belépő kategóriás kártyától én sokat nem várnék. Még a 2000-res széria amúgy is szar volt. A 3000-res volt jó, de azt még elvitte a bányász láz.

Nyilván ha nincs más, nincs cash akkor régebbi játékokkal vagy újabb AA és indi játékokkal sokáig el lehet vele lenni. De a 3060 és 6700XT is ilyesmi, ezek már sajnos csere érett kártyák.

Nem igazán most! Max a 9070Xt van jó áron. De tavaly nyáron ősz elején jól lementek az árak. Most meg lehet várni Nvidia mikor megy megint lefelé.
    Egyébként a legjobb taktika még mindig az 5 éves lemaradás vagy konzol.

Arról nem beszélve hogy annyi preset van már, hogy egy relatív erős kártyán is órák mire belövi az ember. RT vagy PT, felbontás, natív vagy DLSS és a különböző grafikai beállítások.

• VoltanIgor
    senior tag

Ne azt használd, az kapcsold ki, és vagy Nvidia app-ban, vagy driverben, vagy - ezt javaslom Afterburner beizzítása után RivaTunerben állítsd be. Nekem ez a legjobb a három közül. Ezt használom már mindenhez. Sokkal simább, mint a control paneles, vagy akár az Nvidia app-os megoldás.

• TBT
    addikt

"Ha a játékban lekorlátozom 60 fps-re (ugye 120 lenne a következő lépcső, de az még framegennel is épphogy megvan), akkor megszűnik. "
    Miért lenne a 120 a következő lépcső????
    Alant írtam, hogy én általában 72 és 100 közé korlátozom az FPS-t, játéka, terhelése válogatja. 72-re azért, mert 144-es monitorom van, és az a fele. De amúgy alapvetően bármire korlátozhatod, használd a Riva Tunert.

• VoltanIgor
    senior tag

Nem. A PC Gaming egy túlárazott retek, de ez van. Értem, hogy szebb tud lenni és több a frém, de ennek több száz ezer forint is az ára. :( :)

Ha a játékban lekorlátozom 60 fps-re (ugye 120 lenne a következő lépcső, de az még framegennel is épphogy megvan), akkor megszűnik. Nyilván így nem sok értelme van a 60Hz+ monitornak, viszont itt esélyesen valami Nvidia turpisság lesz, mert ha ott korlátozom le akkor mikro lagok vannak, ha játékon belül, akkor meg nem.

Mindegy... Jöjjön a PS6, legyen jó és akkor a PC Gaminget végleg beszántom. A PC-m volt és lesz is még, de 500-600K-t egy hardverre (ami alá még egyéb alkatrészek is kellenek) már nem fogok elverni.

De köszönöm mindenkinek a javaslatokat! :R

"Ha a játékban lekorlátozom 60 fps-re (ugye 120 lenne a következő lépcső, de az még framegennel is épphogy megvan), akkor megszűnik. "
    Miért lenne a 120 a következő lépcső????
    Alant írtam, hogy én általában 72 és 100 közé korlátozom az FPS-t, játéka, terhelése válogatja. 72-re azért, mert 144-es monitorom van, és az a fele. De amúgy alapvetően bármire korlátozhatod, használd a Riva Tunert.

• TBT
    addikt

Ne haragudj meg, de nálad amennyit panaszkodsz szerintem user error is van.

Friss Windows első körben. Előtte lehet alaplap biost is kéne.
    Majd Friss driverek szépen sorban.
    Fel kell tenni minden féle monitorozó progit és itt az altopikokban kérdezve vagy vissza keresve elő
    jön, ha valami problémás.

4080S-sel akkor van mikrolag ha valami nem okés.

A Windowsom friss, a legutóbbi frissítéseket is tartalmazza.
    Alaplap BIOS naprakész, Nvidia driver legfrissebb, de az alaplapi driverek is naprakészek.
    Vírus / egyéb turpisság nincs a gépen, mert egyrészt ilyen oldalakra már nem tévedek / tört + gyanús cuccokat nem használok, illetve víruskergető is van (előfizetéses Bitdefender Internet Security).

• TBT
    addikt

Átnézve az üzenőfalát:

[link] -- RE Engine & Nvidia Reflex frametime stutters (SOLUTION FOUND)

"So once again to fix this issue I disabled the global FPS cap I have of 114 FPS for Pragmata in the Nvidia app. And enabled a 114 FPS cap via RTSS for Pragmata and now the games runs buttery smooth. Hopefully a future Nvidia driver or game update will fix this issue like it did for RE9."

My RIg:
    MSI MPG Carbon X870E
    9800X3D
    RTX5090
    Installed on Gen4 M.2 NVME SSD
    Latest Nvidia driver 596.21
    Windows 11 25H2
    Samsung S95B 55'' 120hz VRR QD-OLED

Na, mondom én, hogy Nvidia probléma lesz ez... Eközben PS5-ön... :D
    Mondtam már, hogy imádom a PC Gaminget? :DDD

• i2k
    őstag

"SSD recommended" - :DDD

A Painthez is gyak. már kötelező az SSD, mert HDD-ről a Win 10, 11 olyan, mint a leláncolt csiga szembeszélben, hátára egy IFA szerelve...

Azon azért felröhögök, amikor "NVMe SSD reommended"-et is odaírnak egy-egy ilyen ajánláshoz...

• i2k
    őstag

Átnézve az üzenőfalát:

[link] -- RE Engine & Nvidia Reflex frametime stutters (SOLUTION FOUND)

"So once again to fix this issue I disabled the global FPS cap I have of 114 FPS for Pragmata in the Nvidia app. And enabled a 114 FPS cap via RTSS for Pragmata and now the games runs buttery smooth. Hopefully a future Nvidia driver or game update will fix this issue like it did for RE9."

My RIg:
    MSI MPG Carbon X870E
    9800X3D
    RTX5090
    Installed on Gen4 M.2 NVME SSD
    Latest Nvidia driver 596.21
    Windows 11 25H2
    Samsung S95B 55'' 120hz VRR QD-OLED

• Crus
    addikt

STEAM-en a kiadó jelez is valamit: kérdés csak az, hogy ehhez a (valljuk meg: gyenge) gépigényhez, vagy általánosságban gondolták...

Recommended:
    Additional Notes: Estimated performance when set to "Balanced" preset: 1080p/60 fps. Frame rate might drop in graphics-intensive scenes. AMD Radeon RX 6700 XT 12GB or NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB required to support ray tracing. SSD recommended.

"SSD recommended" - :DDD

A Painthez is gyak. már kötelező az SSD, mert HDD-ről a Win 10, 11 olyan, mint a leláncolt csiga szembeszélben, hátára egy IFA szerelve...

• i2k
    őstag

Fel kell tenni minden féle monitorozó progit és itt az altopikokban kérdezve vagy vissza keresve elő

Recommended:

• _drk
    addikt

Nem. A PC Gaming egy túlárazott retek, de ez van. Értem, hogy szebb tud lenni és több a frém, de ennek több száz ezer forint is az ára. :( :)

Ha a játékban lekorlátozom 60 fps-re (ugye 120 lenne a következő lépcső, de az még framegennel is épphogy megvan), akkor megszűnik. Nyilván így nem sok értelme van a 60Hz+ monitornak, viszont itt esélyesen valami Nvidia turpisság lesz, mert ha ott korlátozom le akkor mikro lagok vannak, ha játékon belül, akkor meg nem.

Mindegy... Jöjjön a PS6, legyen jó és akkor a PC Gaminget végleg beszántom. A PC-m volt és lesz is még, de 500-600K-t egy hardverre (ami alá még egyéb alkatrészek is kellenek) már nem fogok elverni.

• i2k
    őstag

Demóból indultam ki, ott ezt nem művelte, bár az minden szempontból kisebb is volt. Emellett a Resi 9 is nagyon jól sikerült, szóval megvolt a bizalmam bennük. A játék ettől függetlenül nagyon jó, csak technikailag ilyen furcsán viselkedik. Mindegy, mert a fizetős bétatesztelést ezennel befejeztem. Szóval ezekután marad a kivárás a peccsekre és a minimum 50%-os kedvezményekre. :)

De ha már Pragmata... máris túl az 1 millió eladott példányon!

Ha már eladási példányok, a júniusban (és így már "későn") érkező AC BF Resynced apropójára: egy indie játék előre learatja a babérokat.

[link] --- New indie hit pirate sim Windrose sells 1 million copies in 6 days, attracts 205K players on Steam

//szerk - a cikkből:

Breakout video game releases, fastest-sellers: * beszúrtam

Windrose - 1 million sold in 6 days
    Clair Obscur: Expedition 33 - 1 million sold in 3 days
    * (Pragmata - 1 millió 3 nap alatt)
    Elden Ring Nightreign - 2 million sold in 1 day
    Pokopia - 2.2 million sold in 4 days
    Crimson Desert - 3 million sold in 5 days
    Slay the Spire II - 3 million sold in 7 days
    Resident Evil 9 Requiem - 6 million sold in 14 days
    Battlefield 6 - 7 million sold in 3 days

• TBT
    addikt

Van az FOMO, hirtelen-azonnal akarás, amivel egyet tudok érteni, de gamingben már egyre kevésbé... túl sok ott az a tényező, ami miatt az ember szívhat.
    S ugye ott van az is, amit Bálint érintett, lejjebb én is írtam: a tisztességtelen vásárlók meg tökéletes játékélményben részesülnek kezdetektől, mindenféle közbenső ~ware nélkül. A fizető vendég meg szívhatja a fogát stuttering és folyamatos online ellenőrzés miatt.

De ha már befizetett az ember, és azt kapja amit, akkor már a fejlesztők/kiadó kezében van, ezek jó indulatától függ a játékélménye.
    Capcom nem kutyaütők társasága, ki lesz javítva minden - de csak idővel.
    Ők nem a Pearl Abyss, akik 1 nap alatt reagálnak mindenre. :B

Demóból indultam ki, ott ezt nem művelte, bár az minden szempontból kisebb is volt. Emellett a Resi 9 is nagyon jól sikerült, szóval megvolt a bizalmam bennük. A játék ettől függetlenül nagyon jó, csak technikailag ilyen furcsán viselkedik. Mindegy, mert a fizetős bétatesztelést ezennel befejeztem. Szóval ezekután marad a kivárás a peccsekre és a minimum 50%-os kedvezményekre. :)

De ha már Pragmata... máris túl az 1 millió eladott példányon!

• i2k
    őstag

Nekem van és instant OFF! :K

Korábban írtam, és most is így gondolom: csak újkori Tomb Radírok alatt néznék rá.
    Sehol máshol nem izgatna a Salamon Töke-féle csillogás-fénylés.

• i2k
    őstag

A PS6-al kapcsolatban:

[link] --- PS6 to hit '10x ray tracing', but only deliver 3x real-world gains

• Crus
    addikt

Az a gaytracing istenem...
    Nyilván, ne mondjak véleményt, mert nincs ilyen hardware a kezem alatt...

Nekem van és instant OFF! :K

• i2k
    őstag

- Mesh Quality - Standard/Low
    - Shadow Cache - On
    - Texture Filtering anizó x4 vagy x8
    - VRS - On/Balanced
    - Ray Tracing - Off teljesen vagy low
    - Összes overlay szart kapcsold ki. (Nvidia, Steam, meg ki tudja még miket használtok...)

Próba. Utána egyesével kapcsolgasd vissza/fel, aztán kiderül mely leginkább a problémás. Gyanítom a Ray Tracing...

Az a gaytracing istenem...
    Nyilván, ne mondjak véleményt, mert nincs ilyen hardware a kezem alatt...

• Crus
    addikt

Van az FOMO, hirtelen-azonnal akarás, amivel egyet tudok érteni, de gamingben már egyre kevésbé... túl sok ott az a tényező, ami miatt az ember szívhat.
    S ugye ott van az is, amit Bálint érintett, lejjebb én is írtam: a tisztességtelen vásárlók meg tökéletes játékélményben részesülnek kezdetektől, mindenféle közbenső ~ware nélkül. A fizető vendég meg szívhatja a fogát stuttering és folyamatos online ellenőrzés miatt.

De ha már befizetett az ember, és azt kapja amit, akkor már a fejlesztők/kiadó kezében van, ezek jó indulatától függ a játékélménye.

Igen, én is azt gondolom, hogy egy ilyen pozitív fogadtatású játéknál, ami még jól is fogy idővel ki lesz javítva ez a gond is. Annyi játék van... tök felesleges sok 10 ojróért' fizetős bétázóst játszani...

• Crus
    addikt

A PS6 nem fog tudni annyi TFLOPS-ot mint most a 4080S az a gond... :DDD

Meg is van... kb. 40 TFLOPS-ra lesz képes nagyon max, míg a mostani GPU-d 52 TFLOPS-ra képes...

• i2k
    őstag

Nem is ez a fő gáz, hanem az, hogy Day1 tolja valamivel, amihez még 23423 db. patch fog jönni, meg esetleges content is még. Day1 jellemzően minden is problémás, még a legnagyobb stúdiók, legjobb szándékkal megalkotott cuccai is. Nem 1x szívtam meg ezzel... Amikor ezek a játékok megjelennek, az azt jelenti, hogy fizetős béták. Értem, hogy a FOMO miatt ebből sokan nem akarnak kimaradni, de ezen ha más nem, egy jó szakember tud segíteni és a kanapé is biztos kényelmes...

• TBT
    addikt

Sértően fog átjönni, élőben más lenne, de:

Most komolyan egy World's First Problem miatt akarnál elkölteni fél miskát?
    Ennyire nem lehet zavaró egy(!) (ezek szerint csakis átvezetők utáni) rohadt FPS drop.

//szerk: te is bal sarokban számot bámuló, meg micro(!!!!) stutteringre érzékeny játékos lettél már? Ne má'!

• Crus
    addikt

Sajnos a Pragmata PC-s verziója is szenved valamiféle stutteringtől. Akárhova állítom (grafikai szint / felbontás alacsonyabbra állítása), ugyanúgy akad egyet az átvezetők után. Nvidia driver sem segített, illetve a demó sem művelte ezt. Lehet, hogy már az RTX 4080S kevés ehhez a melóhoz? Most tényleg verjek el 600K-t egy új kártyára, ami talán nem műveli ezt?
    Vagy talán a Denuvo a ludas... Demo alatt nem volt, és a PS5-ös verzióban sincs ilyen hiba. YT videókban is látható ez az FPS drop. Eközben meg a base PS5 gépen is folyamatos a játék. Nyilván nem egy az egyben ugyanaz a grafika, de legalább folyamatos a játék. Kár érte. Megint azok lettek megszopatva, akik eredeti verzióval játszanak a tört helyett. Mondtam már, hogy imádom (ezt a túlárazott) a PC Gaminget? :DDD
    Ha valóban a Denuvo DRM a hibás ezért, akkor az úgysem lesz kipeccselve. Furcsa, mert a Resi 9 nem volt ilyen.

- Mesh Quality - Standard/Low
    - Shadow Cache - On
    - Texture Filtering anizó x4 vagy x8
    - VRS - On/Balanced
    - Ray Tracing - Off teljesen vagy low
    - Összes overlay szart kapcsold ki. (Nvidia, Steam, meg ki tudja még miket használtok...)

Próba. Utána egyesével kapcsolgasd vissza/fel, aztán kiderül mely leginkább a problémás. Gyanítom a Ray Tracing...

• VoltanIgor
    senior tag

Sajnos a Pragmata PC-s verziója is szenved valamiféle stutteringtől. Akárhova állítom (grafikai szint / felbontás alacsonyabbra állítása), ugyanúgy akad egyet az átvezetők után. Nvidia driver sem segített, illetve a demó sem művelte ezt. Lehet, hogy már az RTX 4080S kevés ehhez a melóhoz? Most tényleg verjek el 600K-t egy új kártyára, ami talán nem műveli ezt?
    Vagy talán a Denuvo a ludas... Demo alatt nem volt, és a PS5-ös verzióban sincs ilyen hiba. YT videókban is látható ez az FPS drop. Eközben meg a base PS5 gépen is folyamatos a játék. Nyilván nem egy az egyben ugyanaz a grafika, de legalább folyamatos a játék. Kár érte. Megint azok lettek megszopatva, akik eredeti verzióval játszanak a tört helyett. Mondtam már, hogy imádom (ezt a túlárazott) a PC Gaminget? :DDD
    Ha valóban a Denuvo DRM a hibás ezért, akkor az úgysem lesz kipeccselve. Furcsa, mert a Resi 9 nem volt ilyen.

Nálam nincs ilyen, és kétlem, hogy a 4080s kevés lenne. Videók után röccen egyet? Ennyi? Ha igen, azt még túl lehet élni valahogy szerintem.

• Crus
    addikt

Ennyire nem lehet zavaró egy(!) (ezek szerint csakis átvezetők utáni) rohadt FPS drop.

//szerk: te is bal sarokban számot bámuló, meg micro(!!!!) stutteringre érzékeny játékos lettél már? Ne má'!

Nem is ez a fő gáz, hanem az, hogy Day1 tolja valamivel, amihez még 23423 db. patch fog jönni, meg esetleges content is még. Day1 jellemzően minden is problémás, még a legnagyobb stúdiók, legjobb szándékkal megalkotott cuccai is. Nem 1x szívtam meg ezzel... Amikor ezek a játékok megjelennek, az azt jelenti, hogy fizetős béták. Értem, hogy a FOMO miatt ebből sokan nem akarnak kimaradni, de ezen ha más nem, egy jó szakember tud segíteni és a kanapé is biztos kényelmes...

• i2k
    őstag

• cyberkind
    félisten

Első játék evör, ahol a frame generation DLAA mellett (nyilván a túl alacsony fps miatt) inkább rosszabbá, szaggatottá tette a játékot a folyamatos 80fps ellenére, nem tudom te merre állsz, de ha be van kapcsolva, nézd mi lesz ha kinyomod.

• cyberkind
    félisten

Én általában 72 és 100 közé szoktam lockolni, attól függően, hogy mennyire terheli a kártyát, ha nem annyira, akkor belefér a 100 is, afölött úgysem nagyon látom a különbséget, 100 vs 144 nekem már nem ad nagyon pluszt. 60 és 72 között viszont egyértelműen látom a különbséget.

RivaTuner-ben szoktam beállítani, ez része az MSI Afterburnernek. GPU-s topikban ajánlották, hogy inkább ezt érdemes használni, mint az Nvidia Control panelt, vagy APP-ot.

A fene se tudja, miért, de TÉNYLEG sokkal simább az élmény így, SOKKAL kevesebb a mikrolag, abszolút észrevehető. Fogalmam sincs hogyan és miért, de nem is problémázom ezen.

Nálam így van beállítva:

Kipróbálom ezt, köszi!

+ Köszi neked is _drk

:R

• TBT
    addikt

• VoltanIgor
    senior tag

CD Keys / Loaded oldalon a vásárlásnál alap esetben 0% adó van beállítva (US), ez maradhat így, vagy át kell állítanom Hungary-ra (27%), hogy működjön a vásárolt Worldwide kulcs? Vagy ez csak a számlázást befolyásolja és mindig ugyanazt a kulcsot küldik? Forza Horizon 6 (XBOX / Windows PC) verzió náluk így sokkal jobb áron van, mint a store-ban (izlandi store-t is beleértve).

Nem kell, nekem sem Hun van beállítva.

• i2k
    őstag

Egy full arcade játékban ahol ezerrel mész át mindenen is, semmi se számít abból amit leírtál (nem rosszból írom ez így van)

Oké, visszatöröltem - hagyjuk, mert értelmetlen. Legyen ennyi.

• Hát, ha nem a Forza-ról lenne szó, akkor nem is írnék választ neked...
    ...de a Forzákban minden autó másként viselkedik, más tulajdonságaik vannak, amik komoly hatással vannak a vezethetőségre, élményre, és így a versenyzésre is.
    Amennyiben az elérhető (és kibővített) tartalom ellenére is csak 1 autóval játszol egy Forzában, akkor nem is értem, miért játszol vele, ha a tartalom nem érdekel...

Egy full arcade játékban ahol ezerrel mész át mindenen is, semmi se számít abból amit leírtál (nem rosszból írom ez így van)

• i2k
    őstag

Igen, ez igaz. Kívárok vele, úgyis millió patch is jön majd még hozzá. Bár az előrendelői ajándék autó nem rossz (Ferrari J50).
    Emellett május végétől szeptemberig inkább offline leszek, mert lesz itt építkezés, házfelújítás és sok utazás is az Országban. Szeptemberben majd visszatérünk rá, a Beast of Reincarnation játékkal együtt. Azzal sem kell sietni, mert Unreal 5 engine + Game Freak a cucc, és hát ez a Pokémonos csapat nem éppen a legminőségibb (+ bugmentes) címekről híres. :)

Alapvetően a FOMO nem ajánlott mostanság -- a hardver-árak miatt, akiknek még nincs naprakész gépe (nem csak nekem), a játék árak miatt mindenképp (és ugye 90%-ban mindegyikhez millió patch és DLC érkezik, hogy kisajtolják belőlük a maximumot), de legfőképp a szellem/lélek egészsége miatt, hiszen alig van olyan cím a piacon, ami 1. naptól hibamentes, ne szívatná meg a legális vásárlók egy részét valamivel (lásd Denuvo/Proton és Pragmata), vagy -- és ez a legfontosabb -- egyszerűen ideje nincs az embernek mindenre akkor se, ha 0/1 Day vásárol...

• i2k
    őstag

Nyilván mindenki más miatt játszik autós játékkal ,de ha én a játék 0. percében elérhető legelső autóval nyerek akkor nem érdekel a többi,mert minek érdekeljen

Hát, ha nem a Forza-ról lenne szó, akkor nem is írnék választ neked...
    ...de a Forzákban minden autó másként viselkedik, más tulajdonságaik vannak, amik komoly hatással vannak a vezethetőségre, élményre, és így a versenyzésre is.
    Amennyiben az elérhető (és kibővített) tartalom ellenére is csak 1 autóval játszol egy Forzában, akkor nem is értem, miért játszol vele, ha a tartalom nem érdekel...

• "Szeretem", hogy mindig meg kell magyaráznom a magyarul leírt érveimet:

az ember elcsábulhat. <<< írtam. >>>elcsábulHAT.

Nem Te, hanem az "ember", általános értelemben -- ebbe beleférsz te is (nagylelkűen), Bálint, én, Tinman, Voltan és mindenki is, meg nem is...

Tudod, ha bedobnak egy 2026-os benzines Porsche modellt, én már érzem, hogy "jó lenne hajtani"... tudjuk, te nem.

Nyilván mindenki más miatt játszik autós játékkal ,de ha én a játék 0. percében elérhető legelső autóval nyerek akkor nem érdekel a többi,mert minek érdekeljen

• TBT
    addikt

Biztosan tudod, hogy Forzát nem veszünk 0-1 day... miért? A millió DLC miatt...

//szerk. ja, tudom, hogy a "6"-osban "sosem látott mennyiségű" (talán 550?) autó lesz helyből, de hidd el -- és tudod te is --, dobnak mindig be olyan új (?) autókat később, ami miatt az ember elcsábulhat.
    Ha csak 1 végigjátszás és no multi miatt veszed, akkor persze szavam sincs.

Igen, ez igaz. Kívárok vele, úgyis millió patch is jön majd még hozzá. Bár az előrendelői ajándék autó nem rossz (Ferrari J50).
    Emellett május végétől szeptemberig inkább offline leszek, mert lesz itt építkezés, házfelújítás és sok utazás is az Országban. Szeptemberben majd visszatérünk rá, a Beast of Reincarnation játékkal együtt. Azzal sem kell sietni, mert Unreal 5 engine + Game Freak a cucc, és hát ez a Pokémonos csapat nem éppen a legminőségibb (+ bugmentes) címekről híres. :)

• i2k
    őstag

Premiumba benne van minden. Ami később jön és nincs benne az 1-2 car pack szokott lenni aminek kb nincs hozzáadott értéke a játékhoz a meglévő 870 ezer autó mellett. Erre szoktam mondani tök jó hogy van 500+ kocsi ha a 100+ óra alatt nem megyek csak max ilyen 20 db-al..

"Szeretem", hogy mindig meg kell magyaráznom a magyarul leírt érveimet:

az ember elcsábulhat. <<< írtam. >>>elcsábulHAT.

Nem Te, hanem az "ember", általános értelemben -- ebbe beleférsz te is (nagylelkűen), Bálint, én, Tinman, Voltan és mindenki is, meg nem is...

Tudod, ha bedobnak egy 2026-os benzines Porsche modellt, én már érzem, hogy "jó lenne hajtani"... tudjuk, te nem.

• Biztosan tudod, hogy Forzát nem veszünk 0-1 day... miért? A millió DLC miatt...

//szerk. ja, tudom, hogy a "6"-osban "sosem látott mennyiségű" (talán 550?) autó lesz helyből, de hidd el -- és tudod te is --, dobnak mindig be olyan új (?) autókat később, ami miatt az ember elcsábulhat.

Premiumba benne van minden. Ami később jön és nincs benne az 1-2 car pack szokott lenni aminek kb nincs hozzáadott értéke a játékhoz a meglévő 870 ezer autó mellett. Erre szoktam mondani tök jó hogy van 500+ kocsi ha a 100+ óra alatt nem megyek csak max ilyen 20 db-al..

• i2k
    őstag

CD Keys / Loaded oldalon a vásárlásnál alap esetben 0% adó van beállítva (US), ez maradhat így, vagy át kell állítanom Hungary-ra (27%), hogy működjön a vásárolt Worldwide kulcs? Vagy ez csak a számlázást befolyásolja és mindig ugyanazt a kulcsot küldik? Forza Horizon 6 (XBOX / Windows PC) verzió náluk így sokkal jobb áron van, mint a store-ban (izlandi store-t is beleértve).

Biztosan tudod, hogy Forzát nem veszünk 0-1 day... miért? A millió DLC miatt...

• TBT
    addikt

• TBT
    addikt

Ki és mit javasolna. Ha nem izgat a 60fps fölötti játék, de van G-Sync, mennyire ajánlott lockolni az fps-t? 240Hz-et tud a monitor 4K-ban, amit el is tudok érni, de nem látom értelmét semmilyen szinten.

Singleplayer játékokat én 92-re lőttem be (újabb címek). 60 + 30 + 2 FPS, hogy 99%-ban 90 FPS fölött maradjak. Overwatch 2-t és a WoW-ot pedig 162 FPS-re. 165Hz monitorom van, szakértők szerint ez a legjobb beállítás, mert így nem esek ki a G-Sync / AMD Freesync jóságából.
    De én nem maximális grafikán játszom az új játékokat (2023-), hanem High beállításokon DLSS Quality-vel. RT + PT mellőzve van, mert felforr tőle a kártya, Framegen is ki van kapcsolva, mert az még a memót zabálja. Így is olyan 108-114 körül tudnak menni a címek, de ez már a nagyon maximum, itt már cumizik a kártya is. 92-re állítva nem megy rá akkora terhelés SP címeknél. Nekem így ez lett a sweet spot. Hogy minimum a 90 mindig meglegyen. Ez meg is van. Bár most a Pragmata néha művel érdekes dolgokat, 92-ről hirtelen 82, majd újra 92 percekig. Bár nem a legfrissebb drivert használom, lehet az megoldja ezt. A játékokban még a 2x Framegennel sincs meg a 162 FPS, úgyhogy, ezt elengedtem. :D A 92 is bőven elég.

• VoltanIgor
    senior tag

Ki és mit javasolna. Ha nem izgat a 60fps fölötti játék, de van G-Sync, mennyire ajánlott lockolni az fps-t? 240Hz-et tud a monitor 4K-ban, amit el is tudok érni, de nem látom értelmét semmilyen szinten.

Én általában 72 és 100 közé szoktam lockolni, attól függően, hogy mennyire terheli a kártyát, ha nem annyira, akkor belefér a 100 is, afölött úgysem nagyon látom a különbséget, 100 vs 144 nekem már nem ad nagyon pluszt. 60 és 72 között viszont egyértelműen látom a különbséget.

RivaTuner-ben szoktam beállítani, ez része az MSI Afterburnernek. GPU-s topikban ajánlották, hogy inkább ezt érdemes használni, mint az Nvidia Control panelt, vagy APP-ot.

A fene se tudja, miért, de TÉNYLEG sokkal simább az élmény így, SOKKAL kevesebb a mikrolag, abszolút észrevehető. Fogalmam sincs hogyan és miért, de nem is problémázom ezen.

Nálam így van beállítva:

• i2k
    őstag

Végre valaki(k)nek eszébe jutott őket "használni! Nem emlékszem, hogy lett volna valaha is hangyás játék.
    A hangyák közismert szívóssága és ereje miatt sokkal hihetőbb lesz az a rengeteg "stunt" amit a parkour keretében be kell majd mutatni a főhőssel. :B

• _drk
    addikt

G-sync a kissebb ingadozások és képtörés miatt kell. Nagyon szépen lekezelik már a különböző képfrissítést, olvastam olyat,hogy osztható legyen meg ilyenek de én nem vettem észre semmit ha nem fix.

Akkor lockolom ha nagyon ugrál. A 120 feletti ugrálásokat is észre lehet venni, mert az 1% és 0.1 is kevesebb lehet de a rendszer meg préseli ki magából. Tehát ha 200-ról vissza esik 120-ra azt észre lehet venni.
    Returnal-nál lockoltam pl 100-ra. Viszont ha megvan szokva a nagyobb mint 60 akkor már azt is észre lehet venni. Nekem úgy a 70-80 már jó. De lehet az is azért mert a mikrolaggok meg kitudja mik már leviszik 60-ról. Ezért is érdemes úgy allitani a játékot hogy több legyen mint 60 és akkor biztos stabil.
    Bár most a Crimson Desert meg beton stabil 60-on.

Így azt mondom játéka válogatja, hogy kell beállítani ezért is szép móka a PC.

• cyberkind
    félisten

• Crus
    addikt

Kicsit muszáj visszatérnem erre a sorozatgyilkosos témára, épp a két személy kapcsán.

Engem a téma abszolút érdekel, sok szempontból vizsgáltam, sokat olvastam is róla egy időben, és ez a két sorozat - Gein és Dahmer, illetve a kicsit korábbi Bundy film dettó említésre méltó. Kicsit most az előző komment beszélgetés okán gondolkodtam a dolgon, és előjöttek a régi olvasmányok emlékei, amik picit azért árnyalják a dolgot.

Azért érdekes ez, mert Nálad a Gein sztori verte ki a biztosítékot filmen, nálam pedig épp a Dahmer történet. Azért lehet ez, mert a film az film, vizualizálva jeleníti meg azt a borzalmat, ami történt - nem a gore-ra gondolok.

Utólag az olvasmányaimra visszaemlékezve, azt kell mondanom, hogy Gein valóban inkább áldozat, mint bűnös. Egy szegregált, kvázi tanyasi, érzelmileg és intellektuálisan elnyomott emberből lett az a szörnyeteg, aki. Ő talán nem is a klasszikus szocio-vagy pszichopata, hanem sokkal inkább az elnyomott, megnyomorított szellemi és szociális fejlődés példája. Skizofrén is volt, ami pedig annyira felülírja a tudatos gondolkodást, hogy nehéz teljesen felelőssé tenni a tetteiért.

Dahmer viszont nem téveszmés elmebeteg volt, nem szenvedett tudatzavarban, végig tisztában volt a tetteivel. Nem véletlen, hogy börtönbe került, és nem elmegyógyintézetbe. Ahol aztán jól meg is bicskázták, azt kapta, amit megérdemelt.

Gein-nél ott volt a nekrofília, ami hatalmas tabu, és maga az iszonyat, de nem egy tudatos elme által végrehajtott dolog volt. Dahmer viszont szisztematikusan, tervezetten csinált iszonyatos dolgokat, ami szerintem vérfagyasztóbb, mint a másik példa.

Mind a kettő egy elmebeteg állat volt és valóban nem egyszerű megmondani, hogy melyik volt a nagyobb, de nálam a film miatt a Gein sztori volt a betegebb. Dahmer se volt szívbajos miután végzett az áldozataival, de a filmen(!) ezeket drasztikusan jobban árnyalták, vagy egyszerűen nem is tértek ki rá!

Dahmer is szerintem egy komoly pszichés betegséggel küzdött, még ha nem is volt olyan retard, mint Gein... elég a wikin végigfutni Dahmer ténykedését és jól látszik, súlyos lyukak voltak ott fejben. Antiszociális személyiségzavara egyértelműen volt, borderline dettó, parafíliák és erre még keményen rá is ivott, így kb. 0 tudatos kontrollja volt... Nehogy félreértés essék! Dehogy védem... de nem sokkal volt távolabb Geintől, csak Gein még retard is volt mellé.

• Crus
    addikt

Úgy esett ,hogy az áldozat kényszerítette térdre a vadászt :DDD

Leglább nem engem fognak köpködni ha véget ér a Gothic ip

(UI: Igérem most nem követem el azt a hibát amit mással hogy előrendeltem és soha nem vittem végig. Ezt egyből végig fogom)

Egyre inkább erősebb a gyanúm, hogy amikor bekapcsolták a CERN-ben legutóbb a részecskegyorsítót, tényleg átkerültünk egy másik idővonalra.

Bizonyítékaim:

- Archaeopteryx nem elég, hogy drága játékot vesz, de ezt pre-order teszi
    - Április 12...
    - Lekerültek végre a ződ' rencámok' a hibrid autókról

• maross
    nagyúr

Lehet hogy ostoba kérdés, szóval szorri.
    De másnál is feltűnt, hogy a Steam letöltés mintha jóval lassabb lenne az utóbbi időben? Próbáltam átállni az osztrákokhoz is, ez szokott segíteni, de most határozottan az az érzésem, hogy lassabb, jóval, pedig elvileg az Mbps nem változott, és máshol nem vettem észre ezt.. Nagyon fura

nekem is feltunt, ketszer is a napokban (ket kulonbozo gepen). De csak azert mert steam reinstall volt, es visszaallt magyar szerverre.

• VoltanIgor
    senior tag

Lehet hogy ostoba kérdés, szóval szorri.
    De másnál is feltűnt, hogy a Steam letöltés mintha jóval lassabb lenne az utóbbi időben? Próbáltam átállni az osztrákokhoz is, ez szokott segíteni, de most határozottan az az érzésem, hogy lassabb, jóval, pedig elvileg az Mbps nem változott, és máshol nem vettem észre ezt.. Nagyon fura

• Úgy esett ,hogy az áldozat kényszerítette térdre a vadászt :DDD

Leglább nem engem fognak köpködni ha véget ér a Gothic ip

(UI: Igérem most nem követem el azt a hibát amit mással hogy előrendeltem és soha nem vittem végig. Ezt egyből végig fogom)

• echterion
    nagyúr

Hali. (hú, jó rég jártam már erre) Eneba-hoz akartam belépni, de hiába jelszó meg magic link, valami authenticator app-ot kér, de én anno ilyet nem állítottam be. Ez mióta van náluk?

• VoltanIgor
    senior tag

Igen... máshol vannak akkor a vonalak. A nejem is kedveli a thrillereket, nyomozós sorozatokon nőtt fel, abszolút nem idegen számunkra, hogy egy gyilkos ilyen-olyan módon megöl egy áldozatot. Ez durva és iszonytató, de mégsem lép át egy olyan határvonalat, ami még ezen is túlmegy. Mert a józan elme azt el tudja fogadni, hogy valaki indítékkal, vagy valamilyen perverzió/belső késztetés miatt öl. A halál - sajnos - természetes. Teljesen általános, hogy egy kutya elkap egy macskát és megöli, de nem eszi meg... a kutyának semmiféle haszna nincs a gyilkosságból mégis megteszi. Ez elfogadhatóbb.

De, hogy ezen cselekménye UTÁN is még van valami, az már mocskosul berúgná nálunk a falat és nem is engedjük be. Részemről van egy olyan világnézetem, hogy a holtak tisztelete az számomra megkérdőjelezhetetlen. Nincs róla vita az én világomban erről. Az elhunytnak nálam jár a végtisztesség, jár a megemlékezés és a gyász, és a NYUGALOM.

Igen, biológiai értelemben véve azok már csak üres héjak, de nálam jár a maximális tisztelet ezeknek a héjaknak is.

Ed Gein pedig ezen nemes egyszerűséggel átlép. Csak olvasni mertem a történetét, filmen nem kívánom megtekinteni, mert undorít, taszít, mert ökölbe szorul tőle a kezem és ha lehet ilyet mondani a gyomrom is. Számomra ez már nem is gonoszság, hanem a legsötétebb beteg mélység. Sajnos nem létezik egyelőre időgép, így nem tudok vissza menni és lelökni azt a trógert egy szikláról mielőtt még bármit is tenne, de ha lenne boldogan megtenném. Vannak ugyanis emberek, akiknek nem szabadna létezniük a többi ember között egyetlen percig sem. Ez a szefós ez pont ennek a mintapéldája volt.

Érdekes a felvetés, hogy áldozata volt-e a saját mentális betegségének és objektíven nézve feltétlenül az erre a válaszom, hogy: IGEN. De mivel ez nem gyógyítható és max gumiszobában tartható élete végéig, így abszolút a kegyes halálban kellett volna részesíteni és nem rákölteni az adófizetők pénzét.

Kicsit muszáj visszatérnem erre a sorozatgyilkosos témára, épp a két személy kapcsán.

Engem a téma abszolút érdekel, sok szempontból vizsgáltam, sokat olvastam is róla egy időben, és ez a két sorozat - Gein és Dahmer, illetve a kicsit korábbi Bundy film dettó említésre méltó. Kicsit most az előző komment beszélgetés okán gondolkodtam a dolgon, és előjöttek a régi olvasmányok emlékei, amik picit azért árnyalják a dolgot.

Azért érdekes ez, mert Nálad a Gein sztori verte ki a biztosítékot filmen, nálam pedig épp a Dahmer történet. Azért lehet ez, mert a film az film, vizualizálva jeleníti meg azt a borzalmat, ami történt - nem a gore-ra gondolok.

Utólag az olvasmányaimra visszaemlékezve, azt kell mondanom, hogy Gein valóban inkább áldozat, mint bűnös. Egy szegregált, kvázi tanyasi, érzelmileg és intellektuálisan elnyomott emberből lett az a szörnyeteg, aki. Ő talán nem is a klasszikus szocio-vagy pszichopata, hanem sokkal inkább az elnyomott, megnyomorított szellemi és szociális fejlődés példája. Skizofrén is volt, ami pedig annyira felülírja a tudatos gondolkodást, hogy nehéz teljesen felelőssé tenni a tetteiért.

Dahmer viszont nem téveszmés elmebeteg volt, nem szenvedett tudatzavarban, végig tisztában volt a tetteivel. Nem véletlen, hogy börtönbe került, és nem elmegyógyintézetbe. Ahol aztán jól meg is bicskázták, azt kapta, amit megérdemelt.

Gein-nél ott volt a nekrofília, ami hatalmas tabu, és maga az iszonyat, de nem egy tudatos elme által végrehajtott dolog volt. Dahmer viszont szisztematikusan, tervezetten csinált iszonyatos dolgokat, ami szerintem vérfagyasztóbb, mint a másik példa.

• i2k
    őstag

[link] -- Stop Killing Games at the European Parliament | Full Hearing
    162,390 views Apr 17, 2026

"Ez a videó az Európai Parlament „Stop Destroying Videogames” (Állítsuk meg a videojátékok tönkretételét) elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló nyilvános meghallgatását mutatja be, amelyet a Belső Piac és Fogyasztóvédelmi Bizottság (IMCO), a Jogi Bizottság (JURI) és a Petíciós Bizottság (PETI) szervezett 2026. április 16-án. Ez egy szerkesztett (átalakító) változat, amelyet a hozzáférhetőség javítása érdekében készítettek. Az átalakító értéket hozzáadó szerkesztések közé tartozik az ismétlések, a szünetek és a dadogások kivágása; a tartalom témák és témakörök szerinti átszervezése; a képernyőn megjelenő kontextus hozzáadása; valamint a videó és az audio minőségének javítása. Ez a szerkesztett változat nem torzítja az eredeti videó jelentését vagy üzenetét. A meghallgatás lehetőséget adott a kezdeményezés szervezőinek, hogy bemutassák ügyüket az európai parlamenti képviselőknek és az Európai Bizottságnak, miután a kampány átlépte a hivatalos parlamenti meghallgatáshoz szükséges küszöböt. A központi kérdés az, hogy megengedhető-e a videojáték-kiadóknak, hogy a hivatalos támogatás lejárta után a játékokat véglegesen játszhatatlanná tegyék, különösen akkor, ha azok a kiadó által üzemeltetett szerverektől, online hitelesítéstől vagy más, állandó internetkapcsolatot igénylő rendszerektől függenek. Ezen a meghallgatáson Daniel Ondruška, Ross Scott (Accursed Farms), Moritz-Maximilian Katzner, Alberto Hidalgo Cerezo professzor és Marcin Barczyk ismertették a fogyasztói, jogi és megőrzési szempontokat, amelyek az uniós szintű fellépés mellett szólnak. Érveik a digitális tulajdonjogra, a tisztességtelen szerződési feltételekre, a tagállamok közötti jogbizonytalanságra, a tervezett digitális elavulásra és a kulturális megőrzésre összpontosítanak.
    Ross Scott elmagyarázza, hogy a mozgalom hogyan definiálja a játék „megsemmisítését”: a kiadó eladja a játékhoz való hozzáférést, megtartja a vásárló pénzét, majd később letiltja az összes eladott példányt, így azok már nem játszhatók. A szervezők szerint a kérdés nem arról szól, hogy a kiadókat arra kényszerítsék, örökre támogassák a játékokat, hanem arról, hogy ésszerű megoldást követeljenek a termék életciklusának végére, hogy a játékok a hivatalos támogatás lejárta után is működőképesek maradjanak. Az európai parlamenti képviselők kérdésekkel és megjegyzésekkel reagálnak a lehetséges uniós intézkedésekre, ideértve az elhagyott szoftverek „feltámasztásának jogát”, a digitális termékekre vonatkozó garanciális időszakokat, a fogyasztói jogokat, a szellemi tulajdonjogokat, az Ubisoft The Crew című játékának leállítását, a közintézmények általi megőrzést, valamint azt, hogy a kérdés hogyan kapcsolódhat a tervezett digitális méltányossági törvényhez. A meghallgatás kitér a mikrotranszakciókra, a loot boxokra és arra is, hogy mi történik, ha a játékosok pénzt költenek olyan játékokra, amelyeket később leállítanak. A felvételen szereplő előadók és európai parlamenti képviselők között szerepel Daniel Ondruška, Ross Scott, Moritz-Maximilian Katzner, Alberto Hidalgo Cerezo professzor, Marcin Barczyk, Anna Cavazzini, René Repasi, Nikola Minchev, Catarina Vieira, Peter Agius, Lukas Sieper, Nils Ušakovs és Ilhan Kyuchyuk. Ez a videó a teljes meghallgatást egy egyszerűsített, könnyebben követhető változatban mutatja be, amely a főbb angol nyelvű felszólalásokra és eszmecserékre összpontosít, miközben megőrzi a vita lényegét."

Translated with DeepL.com (free version)

• Crus
    addikt

Ez érdekes, mert a Gein sztorit végignéztem, anno viszont a Dahmer sorozatról pattantam le a fele után - azt anno nagyon-nagyon nyomasztónak találtam, ami valahol a készítők tehetségét dícséri, hiszen ez volt a cél, de az egész fényképezés, a színek, a hangulat, annyira torokszorító volt, hogy egyszerűen az egyik rész után nem néztem tovább. Lehet, hogy olyan volt anno az élethangulatom, a fene se tudja. Nem zárom ki, hogy adok neki még esélyt, mert amúgy szakmailag nem tudok belekötni, csak annyira kényelmetlen volt nézni, hogy ott és akkor ez nem hiányzott.

A Gein sztori is hasonló szinten nyomasztó, viszont nekem a főszereplő játéka annyira elvitte az egészet, hogy nézette magát. Tetszett, ahogy a valóság keveredését a tébolyult elméje hallucinációival keverték. Persze gyomorforgató az egész.

Azon elgondolkodtam, hogy elég erősen egy olyan érzésem volt, hogy áldozatnak állították be inkább, hiszen elmebeteg volt (jó, baszki, melyik sorozatgyilkos nem az?) az egy érdekes erkölcsi kérdés, hogy az az ember, aki megöl egy csomó másikat az elmebetegsége okán, az szörnyeteg, vagy áldozat? Én azt mondom, hogy ezen tök jól el lehet filozofálgatni egy fröccs mellett a kertben, miután az illetőt belelőtték egy darálós dögkútba. Bocsássamegavilág.

Igen... máshol vannak akkor a vonalak. A nejem is kedveli a thrillereket, nyomozós sorozatokon nőtt fel, abszolút nem idegen számunkra, hogy egy gyilkos ilyen-olyan módon megöl egy áldozatot. Ez durva és iszonytató, de mégsem lép át egy olyan határvonalat, ami még ezen is túlmegy. Mert a józan elme azt el tudja fogadni, hogy valaki indítékkal, vagy valamilyen perverzió/belső késztetés miatt öl. A halál - sajnos - természetes. Teljesen általános, hogy egy kutya elkap egy macskát és megöli, de nem eszi meg... a kutyának semmiféle haszna nincs a gyilkosságból mégis megteszi. Ez elfogadhatóbb.

De, hogy ezen cselekménye UTÁN is még van valami, az már mocskosul berúgná nálunk a falat és nem is engedjük be. Részemről van egy olyan világnézetem, hogy a holtak tisztelete az számomra megkérdőjelezhetetlen. Nincs róla vita az én világomban erről. Az elhunytnak nálam jár a végtisztesség, jár a megemlékezés és a gyász, és a NYUGALOM.

Igen, biológiai értelemben véve azok már csak üres héjak, de nálam jár a maximális tisztelet ezeknek a héjaknak is.

Ed Gein pedig ezen nemes egyszerűséggel átlép. Csak olvasni mertem a történetét, filmen nem kívánom megtekinteni, mert undorít, taszít, mert ökölbe szorul tőle a kezem és ha lehet ilyet mondani a gyomrom is. Számomra ez már nem is gonoszság, hanem a legsötétebb beteg mélység. Sajnos nem létezik egyelőre időgép, így nem tudok vissza menni és lelökni azt a trógert egy szikláról mielőtt még bármit is tenne, de ha lenne boldogan megtenném. Vannak ugyanis emberek, akiknek nem szabadna létezniük a többi ember között egyetlen percig sem. Ez a szefós ez pont ennek a mintapéldája volt.

Érdekes a felvetés, hogy áldozata volt-e a saját mentális betegségének és objektíven nézve feltétlenül az erre a válaszom, hogy: IGEN. De mivel ez nem gyógyítható és max gumiszobában tartható élete végéig, így abszolút a kegyes halálban kellett volna részesíteni és nem rákölteni az adófizetők pénzét.

• VoltanIgor
    senior tag

Nálam azért van egy határ és az Ed Gein Story ezt hamar átlépte. Mondjuk az tény, hogy a korral puhulok durván. Régebben gond nélkül megnéztem 1-1 keményebb horrort, de régóta kerülöm már ezeket nagyon. Annyi szar éri az embert a világban (fixed: ebben az országban), hogy nem kell még több a képernyőről is.

Akadnak megható filmek persze, de ott azért nagyot kell dobbantani, hogy az ember bekönnyezzen és hát az ilyen filmeket is kerülöm. Nem kell a szomorúság se ebbe az országba az tuti...

Ez érdekes, mert a Gein sztorit végignéztem, anno viszont a Dahmer sorozatról pattantam le a fele után - azt anno nagyon-nagyon nyomasztónak találtam, ami valahol a készítők tehetségét dícséri, hiszen ez volt a cél, de az egész fényképezés, a színek, a hangulat, annyira torokszorító volt, hogy egyszerűen az egyik rész után nem néztem tovább. Lehet, hogy olyan volt anno az élethangulatom, a fene se tudja. Nem zárom ki, hogy adok neki még esélyt, mert amúgy szakmailag nem tudok belekötni, csak annyira kényelmetlen volt nézni, hogy ott és akkor ez nem hiányzott.

A Gein sztori is hasonló szinten nyomasztó, viszont nekem a főszereplő játéka annyira elvitte az egészet, hogy nézette magát. Tetszett, ahogy a valóság keveredését a tébolyult elméje hallucinációival keverték. Persze gyomorforgató az egész.

Azon elgondolkodtam, hogy elég erősen egy olyan érzésem volt, hogy áldozatnak állították be inkább, hiszen elmebeteg volt (jó, baszki, melyik sorozatgyilkos nem az?) az egy érdekes erkölcsi kérdés, hogy az az ember, aki megöl egy csomó másikat az elmebetegsége okán, az szörnyeteg, vagy áldozat? Én azt mondom, hogy ezen tök jól el lehet filozofálgatni egy fröccs mellett a kertben, miután az illetőt belelőtték egy darálós dögkútba. Bocsássamegavilág.

• Crus
    addikt

"Hót' u.a. a játékot kapjátok meg mint vót', csak szebb graffal, jobb kezelhetőséggel, átdolgozott HUD-dal."

Welcome 2026 amikor pl a capcom ebből él.... :C :C Ami jó volt x éve az nem lesz rossz ma sem. Erről szól a remastered/remake. Visszahozni újból a kasszasikereket amikben nincs rizikó hogy esetleg bukhatsz vele.

Persze... pont azért nem játszom olyan remasterekkel, amiket anno már letoltam. (Kivétel ez alól a TLOU, ami személyes kedvencem.)

Remake az jöhet, ha anno olyan nagyot ütött egy játék, mint pl. a DeS.

• Végigtoltam és bő 90% feletti syncem volt benne. Sokáig a legjobb AC néven futó játéknak tartottam, mely ugye pont azért tudott szórakoztató lenni, mert a legkevésbé volt AC.

Hót' u.a. a játékot kapjátok meg mint vót', csak szebb graffal, jobb kezelhetőséggel, átdolgozott HUD-dal.

A főhős nevére se emlékszem, se a sztorira. A hajókázás meg a csaták vitték el a hátukon az egészet.

"Hót' u.a. a játékot kapjátok meg mint vót', csak szebb graffal, jobb kezelhetőséggel, átdolgozott HUD-dal."

Welcome 2026 amikor pl a capcom ebből él.... :C :C Ami jó volt x éve az nem lesz rossz ma sem. Erről szól a remastered/remake. Visszahozni újból a kasszasikereket amikben nincs rizikó hogy esetleg bukhatsz vele.

• Crus
    addikt

Végül csak valóság lesz belőle :C

Az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced 2026. július 9-én kerül a boltokba PC-n, Xbox Series X/S-en és PS5-ön

Végigtoltam és bő 90% feletti syncem volt benne. Sokáig a legjobb AC néven futó játéknak tartottam, mely ugye pont azért tudott szórakoztató lenni, mert a legkevésbé volt AC.

Hót' u.a. a játékot kapjátok meg mint vót', csak szebb graffal, jobb kezelhetőséggel, átdolgozott HUD-dal.

A főhős nevére se emlékszem, se a sztorira. A hajókázás meg a csaták vitték el a hátukon az egészet.

• Crus
    addikt

Azt is megnéztem. Nekem nem volt vele bajom. Bár engem ezek a dolgok nem hatnak meg semmilyen tekintetben mondom ezt ugy szégyen nem szégyen de sok filmet meg megkönnyezek

Nálam azért van egy határ és az Ed Gein Story ezt hamar átlépte. Mondjuk az tény, hogy a korral puhulok durván. Régebben gond nélkül megnéztem 1-1 keményebb horrort, de régóta kerülöm már ezeket nagyon. Annyi szar éri az embert a világban (fixed: ebben az országban), hogy nem kell még több a képernyőről is.

Akadnak megható filmek persze, de ott azért nagyot kell dobbantani, hogy az ember bekönnyezzen és hát az ilyen filmeket is kerülöm. Nem kell a szomorúság se ebbe az országba az tuti...

• Crus
    addikt

Miket nem néztek, próbáltok nézni - én csak kamillázok... és még kicsit azt hittem magamról, hogy (ezek szerint: viszonylag) sok médiát fogyasztok***... :)

//*** egész pontosan, csak idén: 2026.04.12-ig:
    - 57 film:
    ~~~~~~
    Ausztrália ~ 1
    Taiwan ~ 1
    Vietnám ~ 1
    Dánia ~ 1
    Franciaország ~ 1
    Németország ~ 1
    Norvégia ~ 1
    Portugália ~ 1
    Lengyelország ~ 1
    Kína ~ 2
    Japán ~ 2
    Thaiföld ~ 2
    Dél-Korea ~ 3
    Nagy-Britannia ~ 4
    Amerika (USA) ~ 35

- 4 sorozat:
    ~~~~~~~~
    Ausztrália ~ 1
    Magyarország ~ 1
    USA ~ 2
    Dél-Korea ~ 3

Hát én ezt így meg nem tudom mondani... néha feltűnik a leírásban, hogy ausztrál meg ilyen-olyan koprodukció, de nekem tök mindegy hol gyártották le, nekem nem számít, ha jó a film.

Közben elvergődtem az Alien: Főd' 3. részéig és éreztem a lehetőséget, hogy most menni fog, igenis végig tudom nézni. Ülve aludtam bele. Ha akarnék nem tudnék úgy megalkotni egy ilyen akció sci-fit, hogy abban amúgy tényleg fröcsög a vér, villognak a fények és mindenki mérgesen néz, de mégis olyan szinten súlytalan és érdektelen, hogy felér egy fejlövéssel. Ez már művészet komolyan mondom!

• De vávává, ez mi, valami remaster? Igaz, régen nem játszottam vele, de emlékeimben - mechanikailag, hajózásilag, kalózásilag, ez a mai napig a legjobb AC, sőt, annyira, hogy ez nem is AC, hanem egy "Harr HArrr" kalózos móka. Ez a kiadás mi lenne pontosan?

Az ami kicsit végre feldobhatja az Ubi mostani csoffadt renomáját :C
    Bárcsak a Splinti Remake dátuma lenne már meg

• cyberkind
    félisten

De vávává, ez mi, valami remaster? Igaz, régen nem játszottam vele, de emlékeimben - mechanikailag, hajózásilag, kalózásilag, ez a mai napig a legjobb AC, sőt, annyira, hogy ez nem is AC, hanem egy "Harr HArrr" kalózos móka. Ez a kiadás mi lenne pontosan?

Full remake, abszolút jól jön, mert az eredeti egy bitang szar port...

• VoltanIgor
    senior tag

Végül csak valóság lesz belőle :C

Az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced 2026. július 9-én kerül a boltokba PC-n, Xbox Series X/S-en és PS5-ön

De vávává, ez mi, valami remaster? Igaz, régen nem játszottam vele, de emlékeimben - mechanikailag, hajózásilag, kalózásilag, ez a mai napig a legjobb AC, sőt, annyira, hogy ez nem is AC, hanem egy "Harr HArrr" kalózos móka. Ez a kiadás mi lenne pontosan?

• Végül csak valóság lesz belőle :C

• i2k
    őstag

Csak 6 hónapra. Dél-Koreaiaktól ez nagyon lájtos.
    Amellett, hogy a dél-koreai börtönök fele annyira se kényelmesek, mint bármelyik európai (hát még a Norvégoké) - jellemzően rengetegen vannak egy cellában (földön alvás, nyílt WC-blokk), a katonai fegyelem durva és túlórában is dolgoztatják őket.
    Az idióta amcsi úgysem fog okulni ennyiből.
    5 évre minimum zárattam volna.

[link] -- Johnny Somali finally in prison..

• i2k
    őstag

Johnny Somali-t Dél-Korea bűnösnek ítélte minden vádpontban. Indul az út a börtönbe program! :D

Csak 6 hónapra. Dél-Koreaiaktól ez nagyon lájtos.
    Amellett, hogy a dél-koreai börtönök fele annyira se kényelmesek, mint bármelyik európai (hát még a Norvégoké) - jellemzően rengetegen vannak egy cellában (földön alvás, nyílt WC-blokk), a katonai fegyelem durva és túlórában is dolgoztatják őket.
    Az idióta amcsi úgysem fog okulni ennyiből.
    5 évre minimum zárattam volna.

• TBT
    addikt

Johnny Somali-t Dél-Korea bűnösnek ítélte minden vádpontban. Indul az út a börtönbe program! :D

• i2k
    őstag

Azt is megnéztem. Nekem nem volt vele bajom. Bár engem ezek a dolgok nem hatnak meg semmilyen tekintetben mondom ezt ugy szégyen nem szégyen de sok filmet meg megkönnyezek

"szégyen nem szégyen de sok filmet meg megkönnyezek"

Keblemre, tesó!
    Én sem szégyellem --- s ez tudod mit jelent? Az amigdalánkkal (agyban - mindenféle érzelmek átélése, túlélő ösztön stb.)*** és a szocializáltságunkkal (empátia, beleélő képesség, egyéb érzelmek) semmi gond nincs... :B

//*** szociopatáknak hívják azokat, akik erre nem képesek - csak utánozni a körülöttük lévők érzelmeit (és nem mindig jól, hihetően).
    //többieknek - nyilvánvaló, hogy az a hétköznapi minimum, hogy mindenki át tudja élni mások fájdalmait, érzelmeit, etc...

• Igen... elég gáz, amikor látja az ember, hogy csak egy jó szándékú mondat kéne és egy komoly történés megoldódna, de nem, helyette megy az áltitkolózás és a rétestészta. De hát így megy ez... le kell húzni a nagy cégeket és le is húzzák.

Amit nem bírtam megnézni basszus az a Monster: The Ed Gein Story. Dahmeres király volt, Lyle és Erik Menendezes nézhető volt, de ez a nekrofil csóka, ez nekem már átverte a falat. 1.5 részt bírtam belőle, nejem talán még bírta volna, de megegyeztünk, hogy ezt azért már mégse...

• i2k
    őstag

Igen... elég gáz, amikor látja az ember, hogy csak egy jó szándékú mondat kéne és egy komoly történés megoldódna, de nem, helyette megy az áltitkolózás és a rétestészta. De hát így megy ez... le kell húzni a nagy cégeket és le is húzzák.

Amit nem bírtam megnézni basszus az a Monster: The Ed Gein Story. Dahmeres király volt, Lyle és Erik Menendezes nézhető volt, de ez a nekrofil csóka, ez nekem már átverte a falat. 1.5 részt bírtam belőle, nejem talán még bírta volna, de megegyeztünk, hogy ezt azért már mégse...

Miket nem néztek, próbáltok nézni - én csak kamillázok... és még kicsit azt hittem magamról, hogy (ezek szerint: viszonylag) sok médiát fogyasztok***... :)

//*** egész pontosan, csak idén: 2026.04.12-ig:
    - 57 film:
    ~~~~~~
    Ausztrália ~ 1
    Taiwan ~ 1
    Vietnám ~ 1
    Dánia ~ 1
    Franciaország ~ 1
    Németország ~ 1
    Norvégia ~ 1
    Portugália ~ 1
    Lengyelország ~ 1
    Kína ~ 2
    Japán ~ 2
    Thaiföld ~ 2
    Dél-Korea ~ 3
    Nagy-Britannia ~ 4
    Amerika (USA) ~ 35

- 4 sorozat:
    ~~~~~~~~
    Ausztrália ~ 1
    Magyarország ~ 1
    USA ~ 2
    Dél-Korea ~ 3

• Crus
    addikt

Asszem, én is 3-at láttam a From-ból (vagy kettőt? nemtom) Nekem alapvetően tetszett volna, részemről pont bejött a horror és gore elem benne, passzolt hozzá, kellően nyomasztó volt, a karakterek is jók voltak. Ami miatt igazából mégsem - vagy mondhatnám, hogy ami dühített benne, az az, ami anno a Lost-ban is.

Mindenkinek van valami naaaagy titka, mindenki mocskosul rejtélyes, soha senki sem teljesen őszinte a másikkal. Egy olyan szituációban mindkét esetben, amikor abszolút nyílt kártyákkal kellene játszani mindenkinek, hogy rájöjjenek, miért is történt az, ami. De nem, mindenki próbálja a saját pecsenyéjét sütögetni, amiből persze többnyire sosem lesz semmi. Értem, hogy ezzel a trükkel akár a végtelenségig el lehet húzni egy sorozatot, legalábbis amíg a nézettség bírja, de szerintem nagyon bazári, olcsó dramaturgia.

Azt is értem, hogy az elején bizalmatlanok idegenekkel szemben egy extrém helyzetben. De ahogy telnek a hónapok ezt felül kellene írnia a józan észnek. Tehát - vagy fullosan, minden kártyát terítve összefogunk, vagy pedig: A., megdöglünk, B., Ittragadunk ebben a misztikus limbóban/lakatlan szigeten örökre.

Igen... elég gáz, amikor látja az ember, hogy csak egy jó szándékú mondat kéne és egy komoly történés megoldódna, de nem, helyette megy az áltitkolózás és a rétestészta. De hát így megy ez... le kell húzni a nagy cégeket és le is húzzák.

• Crus
    addikt

Végignéztem, te szerinted "rendesen"

Elég határ szar volt,mert ez inkább volt droidokról szoló sorozat mintsem Alien. Az kb nyomokban volt benne.Szerintem bazári. Csodálkozom ,hogy kap második évadot.

Akkor jár a szobor neked is... sokba lesz ez nekem :(

• VoltanIgor
    senior tag

From-ból 3 évadot láttam, de nekem egyre kevésbé jön be, mert túl gore, túl horror. Jobban csíptem volna, ha Lost-szerűen misztikus, rejtélyes és csak néha csap át thrillerbe és nem horrorba. Kedvencem nem lesz.

Asszem, én is 3-at láttam a From-ból (vagy kettőt? nemtom) Nekem alapvetően tetszett volna, részemről pont bejött a horror és gore elem benne, passzolt hozzá, kellően nyomasztó volt, a karakterek is jók voltak. Ami miatt igazából mégsem - vagy mondhatnám, hogy ami dühített benne, az az, ami anno a Lost-ban is.

Mindenkinek van valami naaaagy titka, mindenki mocskosul rejtélyes, soha senki sem teljesen őszinte a másikkal. Egy olyan szituációban mindkét esetben, amikor abszolút nyílt kártyákkal kellene játszani mindenkinek, hogy rájöjjenek, miért is történt az, ami. De nem, mindenki próbálja a saját pecsenyéjét sütögetni, amiből persze többnyire sosem lesz semmi. Értem, hogy ezzel a trükkel akár a végtelenségig el lehet húzni egy sorozatot, legalábbis amíg a nézettség bírja, de szerintem nagyon bazári, olcsó dramaturgia.

Azt is értem, hogy az elején bizalmatlanok idegenekkel szemben egy extrém helyzetben. De ahogy telnek a hónapok ezt felül kellene írnia a józan észnek. Tehát - vagy fullosan, minden kártyát terítve összefogunk, vagy pedig: A., megdöglünk, B., Ittragadunk ebben a misztikus limbóban/lakatlan szigeten örökre.

• TBT
    addikt

Megérkezett a Pragmata Steam kulcsom, illetve befutott a Launch Trailer is.
    Tesztek alapján ez is nagyon jól sikerült, akárcsak a Resi 9. A Capcom eddig magabiztosan hozza az évet, ha már mások nem. :DDD

• Van itt olyan hős - nem irónia! -, aki az Alien: Earth c. filmsorozatot VÉGIG nézte? Úgy értem tényleg végig, tehát az 1. résztől a 8. részig? Már úgy értem, hogy nem pörgetett bele, nem olvasott, vagy nem hallgatott podcastet/zenét közben?

Tehát, hogy tényleg végignézte.

Mert olyan kérdésem lenne, hozzá, hogy ez, hogy sikerült? Mekkora erő és emberi akart kell ehhez? Számomra ez felfoghatatlan és olyan szinten hősies tett, hogy az emberiség történelmében ehhez semmi nem fogható! Szeretném tudni, hogy kit kell mától bálványozzak és ki az aki alkalmas arra, hogy szobrot kaphasson a Hősők terén!

Nálam ez úgy nézett ki, hogy eddig 3x ugrottam neki.

1. eset: 10 perc után belealudtam és hónapokra ki is esett az érdeklődési körömből.
    2. eset: 20 perc után aludtam bele, dettó pár hónapra kiesett.
    3. eset: Itt tartok! Az 1 részbe 3x aludtam bele, jellemzően 15-20 perceket bírok belőle. A 2. részbe tegnap este aludtam bele.

Soha életemben nem láttam még ilyen sorozatot ahol látszólag minden ott van, ipari méretekben nyúltak a klasszikus részekből, de ezt olyan szarul, ócskán, ízléstelenül tették, hogy az agyam szó szerint leold tőle. Meg mennyire durva már, hogy egy sci-fi/horror/akcióba az ember simán belealszik, mert olyan szinten érdektelen az egész? Van egyáltalán a filmben "karakter"? A "csaj" is számomra totál érdektelen, hogy él-e, vagy hal-e, mindenki másra meg nem is emlékszem. Egyetlen 1 nevet nem tudok felidézni a filmből! Egyet sem!

Egészen döbbenetes és páratlan alkotás és nem ironizálok! Mesteri hogy megalkottak úgy egy ilyen pörgősnek, titokzatosnak, feszültséggel telinek szánt sorozatot, hogy az totál az ellenkezőjét közvetíti! Ha megfeszülnék se tudnék ilyet létrehozni! :R

Végignéztem, te szerinted "rendesen"

Elég határ szar volt,mert ez inkább volt droidokról szoló sorozat mintsem Alien. Az kb nyomokban volt benne.Szerintem bazári. Csodálkozom ,hogy kap második évadot.

• Crus
    addikt

Most megy az Invincible 4. Évad, kurva jó.

Április 19. FROM 4. évad Start, Lost-osoktól, ami ugyan olyan szar de mégis marha jó nézni.

From-ból 3 évadot láttam, de nekem egyre kevésbé jön be, mert túl gore, túl horror. Jobban csíptem volna, ha Lost-szerűen misztikus, rejtélyes és csak néha csap át thrillerbe és nem horrorba. Kedvencem nem lesz.

• _drk
    addikt

Most megy az Invincible 4. Évad, kurva jó.

Április 19. FROM 4. évad Start, Lost-osoktól, ami ugyan olyan szar de mégis marha jó nézni.

• i2k
    őstag

Sajnos otletem sincs, irto reg volt, es toroltem is az egeszet. Nekem nem tunt fel, hogy gazos lenne a felirat, bar kinairol forditva ki tudja. Angol felirat volt amugy, az biztos.

Semmi baj, majd belevetem magam, hátha találok jó (jobb) feliratot a dologhoz.

• i2k
    őstag

Még több bőrt húznak le róluk, drágább lett, mégis tejelnek, mint a bajnok:

[link] -- PlayStation 5 sees massive sales spike in the US, beating 2026 records so far as eager consumers rush to beat RAM crisis price hikes

"A Circana kiskereskedelmi elemző szolgálata szerint a PlayStation 5 eladásai az áremelések bejelentését követően hirtelen megugrottak az Egyesült Államokban. Sőt, az eladások olyan mértékben emelkedtek, hogy az április 4-ével végződő héten elért érték eddig a legmagasabb volt az év többi részéhez képest."

• maross
    nagyúr

Milyen formátumban sikerült megnézned - angol felirattal?
    Ha van, akkor egy teljesebb, profibb felirat forrás miatt hálás tudnék lenni neked, mert az, amit a sorozat beszerzésével kaptam ipari hulladék volt - rengeteg mondat le se volt fordítva, vagy nyilvánvalóan rosszul, slendrián módon.
    Újra beszerezném akkor a kínait.

Sajnos otletem sincs, irto reg volt, es toroltem is az egeszet. Nekem nem tunt fel, hogy gazos lenne a felirat, bar kinairol forditva ki tudja. Angol felirat volt amugy, az biztos.

• i2k
    őstag

...az elmúlt időszak legjobb híre... most már mindenki fellélegezhet.

[link] --- Filming resumes on Amazon's Tomb Raider adaptation, after Sophie Turner's back injury halted production last month

• i2k
    őstag

En csak az eredetit lattam, jo volt, ajanlott. Tul sok meg nem nezett sorozat van, amugy az amerikait is megneznem. Konyvekbol is abbahagytam mar az elso kotetnel, az a 30 resz eleg jol lefedte a dolgokat, keves volt a motivacio (+tul sok mas, sorára varo konyv).

Milyen formátumban sikerült megnézned - angol felirattal?
    Ha van, akkor egy teljesebb, profibb felirat forrás miatt hálás tudnék lenni neked, mert az, amit a sorozat beszerzésével kaptam ipari hulladék volt - rengeteg mondat le se volt fordítva, vagy nyilvánvalóan rosszul, slendrián módon.
    Újra beszerezném akkor a kínait.

• maross
    nagyúr

Three-Body (Problem)-ből a kínai eredetit kezdtem el nézni, de aztán a gyenge és hiányos angol felirat (mandarinul sajnos nem tudok) megőrjített, és töröltem a 'zegészet -- 30 rész.
    Az amerikai rövidebb változat megvan, de még nem került sorra. S mindenképp az eredetit tartanám előbb megnézősnek - ha magyar szinkronos volna a kínaiból, akkor járnék a legjobban.

En csak az eredetit lattam, jo volt, ajanlott. Tul sok meg nem nezett sorozat van, amugy az amerikait is megneznem. Konyvekbol is abbahagytam mar az elso kotetnel, az a 30 resz eleg jol lefedte a dolgokat, keves volt a motivacio (+tul sok mas, sorára varo konyv).

• Crus
    addikt

Az amerikait nem ismerem, de a kínai eredetiről tudom (mármint a könyvről), hogy az írója bevallottan nem ért az egészhez, pár dolgot nyilván elolvasott, de az egész csak jól mutató humbug - de legalább szórakoztató. Röviden: sci-fi.

Igen, van benne 1-2 gyak. tuti nem működne megoldás, de összességében jók a felütések, jó a hangulata, végig fenntartja a figyelmet. Rémesen messze van az Élien Fődtü'.

Közben IMDB-n előbbi 7.5, utóbbi 7.1. Nem is értem ^^

• i2k
    őstag

Szvsz elég igényes és jól felépített, jó karikkal és abszolút kellemes sztorival. Külön dicséretes, hogy egy rakás fizikai és kozmológiai teóriát boncolgat a történet részeként. Nagyon várós a 2. évad.

Az amerikait nem ismerem, de a kínai eredetiről tudom (mármint a könyvről), hogy az írója bevallottan nem ért az egészhez, pár dolgot nyilván elolvasott, de az egész csak jól mutató humbug - de legalább szórakoztató. Röviden: sci-fi.

• Crus
    addikt

A.I. ... izé... LLM barátunk megint rohadt nagyot segített.

Kicsit rámolgattam, meg finomhangolom folyamatosan az audio rendszerem és a kezembe akadt 2 db. eltett fadobozos front... lehet vagy 20 éves. Fel se merült bennem, hogy ezeknek bármi hasznát tudnám venni, kidobáson és csokiért "eladáson", elajándékozáson gondolkodtam.

Nézzük mit mond rá LLM barátunk... Kb. lehülyézett, hogy mire készülök. Szépen kifejtette, hogy eljött a nirvána állapota, tegyem Dolby Atmos-á a rendszerem.

Igazából erre már korábban is gondoltam, de annyira top tier lett a Denon/Dali 5.1 rencerem', hogy nem éreztem szükségét, így is aki ide belép az besír a gyönyörtől.

Szóval elregélte, hogy mit és hogyan, kapott tőlem egy sematikus ábrát is a jelenlegi felállásról és jól megtárgyaltuk, hogy veszek 2 fali konzolt, kb. 10m minőségi audio kábelt és Front Height (Atmos) módban fogom őket hajtani, merthogy az erőlködőm biza tudja.

Az egész projekt az Atmos upgrade-re 30k-ból meg is áll, hiszen hozzá a hangfalaim itt pihentek a szekrényben, csak normális tartókonzolok, meg normális kábel kell, meg jó sok konfigolás és nirvána.

Nem kicsit izgulok. :B

• Crus
    addikt

Three-Body (Problem)-ből a kínai eredetit kezdtem el nézni, de aztán a gyenge és hiányos angol felirat (mandarinul sajnos nem tudok) megőrjített, és töröltem a 'zegészet -- 30 rész.
    Az amerikai rövidebb változat megvan, de még nem került sorra. S mindenképp az eredetit tartanám előbb megnézősnek - ha magyar szinkronos volna a kínaiból, akkor járnék a legjobban.

Szvsz elég igényes és jól felépített, jó karikkal és abszolút kellemes sztorival. Külön dicséretes, hogy egy rakás fizikai és kozmológiai teóriát boncolgat a történet részeként. Nagyon várós a 2. évad.

• i2k
    őstag

[link] --- 167, dehát ki számolja – rengeteg súlyos hibát javít a Windows frissítése

Vicc.

• i2k
    őstag

Az a durva, hogy nem is kínzás, hanem olyan, mint az Asylum bagázs jobban sikerült filmje... nézed, az agyadon folyik ki a szürkeállományod és az elméd elég hamar egy nagyon távoli zugába menekül az univerzumnak és mire észbe kapsz már vége is, kikapcsolt a tv, pc, erősítő és csak a sötétséget látod.

Szerintem, ha így nézzük egy egy mestermű! Nálam ezt 2. vh-s dokuk nem tudják, amiben fél órán keresztül ballisztikai pályákat elemeznek...

Ami viszont nekem eléggé bejött az a 3 Body Problem! Tudom, hogy k. le vagyok maradva, de azt nagyon szerettem és most néztem végig az elmúlt hetekben.

Ez a nő meg, hogy néz ki? Atya ég! Belepusztulok!

• Crus
    addikt

Nekem elég volt belőle egy trailer anno, hogy tudjam, ezzel maximum kínozni tudnának (értsd: felragasztani a szemhéjam, és odakötözni egy székhez egy megjelenítő előtt), mert magamtól biztosan nem fogom végignézni ezt az állati végterméket.
    S kapaszkodj: JÖN A 2. ÉVAD...

//A döntésemet több külföldi reviewR is megerősítette később.

Az a durva, hogy nem is kínzás, hanem olyan, mint az Asylum bagázs jobban sikerült filmje... nézed, az agyadon folyik ki a szürkeállományod és az elméd elég hamar egy nagyon távoli zugába menekül az univerzumnak és mire észbe kapsz már vége is, kikapcsolt a tv, pc, erősítő és csak a sötétséget látod.

Szerintem, ha így nézzük egy egy mestermű! Nálam ezt 2. vh-s dokuk nem tudják, amiben fél órán keresztül ballisztikai pályákat elemeznek...

Ami viszont nekem eléggé bejött az a 3 Body Problem! Tudom, hogy k. le vagyok maradva, de azt nagyon szerettem és most néztem végig az elmúlt hetekben.

Ez a nő meg, hogy néz ki? Atya ég! Belepusztulok!

• i2k
    őstag

Van itt olyan hős - nem irónia! -, aki az Alien: Earth c. filmsorozatot VÉGIG nézte? Úgy értem tényleg végig, tehát az 1. résztől a 8. részig? Már úgy értem, hogy nem pörgetett bele, nem olvasott, vagy nem hallgatott podcastet/zenét közben?

Tehát, hogy tényleg végignézte.

Mert olyan kérdésem lenne, hozzá, hogy ez, hogy sikerült? Mekkora erő és emberi akart kell ehhez? Számomra ez felfoghatatlan és olyan szinten hősies tett, hogy az emberiség történelmében ehhez semmi nem fogható! Szeretném tudni, hogy kit kell mától bálványozzak és ki az aki alkalmas arra, hogy szobrot kaphasson a Hősők terén!

Nálam ez úgy nézett ki, hogy eddig 3x ugrottam neki.

1. eset: 10 perc után belealudtam és hónapokra ki is esett az érdeklődési körömből.
    2. eset: 20 perc után aludtam bele, dettó pár hónapra kiesett.
    3. eset: Itt tartok! Az 1 részbe 3x aludtam bele, jellemzően 15-20 perceket bírok belőle. A 2. részbe tegnap este aludtam bele.

Soha életemben nem láttam még ilyen sorozatot ahol látszólag minden ott van, ipari méretekben nyúltak a klasszikus részekből, de ezt olyan szarul, ócskán, ízléstelenül tették, hogy az agyam szó szerint leold tőle. Meg mennyire durva már, hogy egy sci-fi/horror/akcióba az ember simán belealszik, mert olyan szinten érdektelen az egész? Van egyáltalán a filmben "karakter"? A "csaj" is számomra totál érdektelen, hogy él-e, vagy hal-e, mindenki másra meg nem is emlékszem. Egyetlen 1 nevet nem tudok felidézni a filmből! Egyet sem!

Egészen döbbenetes és páratlan alkotás és nem ironizálok! Mesteri hogy megalkottak úgy egy ilyen pörgősnek, titokzatosnak, feszültséggel telinek szánt sorozatot, hogy az totál az ellenkezőjét közvetíti! Ha megfeszülnék se tudnék ilyet létrehozni! :R

Nekem elég volt belőle egy trailer anno, hogy tudjam, ezzel maximum kínozni tudnának (értsd: felragasztani a szemhéjam, és odakötözni egy székhez egy megjelenítő előtt), mert magamtól biztosan nem fogom végignézni ezt az állati végterméket.
    S kapaszkodj: JÖN A 2. ÉVAD...

//A döntésemet több külföldi reviewR is megerősítette később.

Új hozzászólás Aktív témák