- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gergosz2: Emlékezzünk!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
Előzmények:
#41270Akkor leírom a mai tapasztalataimat, amik elég érdekesen alakultak:
Az egyik kollégámtól kaptam kölcsön tesztelésre egy médialejátszót. Bele is néztem pár filmbe, amit az utóbbi időben a HTPC-n néztem, és tudtam hogy voltak benne hanghibák. Viszont médialejátszón lejátszva egyik filmnél sem tapasztaltam ezeket a hibákat. A tesztelés közben kábeleket is cserélgettem (biztos ami biztos), ennek ellenére egyetlen hanghibát nem tapasztaltam. Ezek után úgy voltam vele hogy akkor valami csak a HTPC-vel nincs rendben, így első nekifutásra egy Hard Reset-et csináltam a rendszeren, amivel elvileg teljesen alap állapotra állítom vissza a rendszert. Ezek után újra bekonfiguráltam a Kodit, de a hiba továbbra sem szűnt meg. Így nem maradt más ötletem, csak hogy újra fogom telepíteni az egész rendszert. Kezdtem azzal hogy letöltöttem a legújabb Openelec+Kodi verziót (ez eggyel újabb már mint ami eddig fent volt a HTPC-en), leformáztam a USB pendrive-ot, és erre újra telepítettem az Openelec+Kodi párost. Megcsináltam az alapbeállításokat, és elkezdtem a tesztelést a szokásos filmekkel. De a véletlenszerű 0,5mp-es hanghibák továbbra is jelen voltak…..hát csessze meg.
Belefáradtam az egész napi bohóckodásba, ezért úgy döntöttem hogy pihentetésképpen a párommal együtt megnézzük egy filmet (Drakula visszatér). És lás csodát egyetlen hanghiba nélkül lement a film. A filmet magyar DTS-es szinkronnal néztük (infósávon is ellenőriztem), de az AVR nem DTS-t irt ki hanem multichannel-t.
Ezen fellelkesedve, újra elővettem azokat a filmeket amikkel a héten és ma is teszteltem. Volt közte DTS-MA, sima DTS, DD is, ezeknél az AVR ezeket a hangformátumokat is írta ki. De a hanghibák továbbra is jelentkeztekNo, ezek után kérdem én, hogy mi a fene lehet a gond ? Illetve a mai DTS-es filmre mi a fenéért multichannel-t írt ki az AVR, és miért nem DTS-t ? Ennek ellenére itt miért nem volt semmi hiba ? Ha DTS/DD vagy DTA-MA-t ír ki az AVR, és a rendszer is újra lett telepítve, mindezek ellenére miért van hanghiba ? Illetve a médialejátszónál ahol az AVR DD/DTS-t írt ki, ott miért nem volt semmi probléma a hanggal ?
Kezdem úgy érezni hogy kezdek becsavarod az egésztől….lehet hogy leszedálom magamat
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hegesztés topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Autós topik
- Windows 10
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest