Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz pszihopata85 #41258 üzenetére

Múltkor meséltem, hogy végül egy HP Proliant Microserver lett a házi szerverem, amiben most az alábbi eszközök vannak:

- 1 db 32 GB-os USB pendrive
    - 3 db 1 TB-os Toshiba HDD
    - ASUS Xonar DGX hangkártya
    - Sapphire Radeon HD 4550 videokártya

A gép 2010-es (tehát nem mai darab), a procija pedig egy 12 W TDP-vel rendelkező kétmagos AMD Athlon II Neo N36L (sem integrált videó, sem integrált hang nincs benne), de egyébként szervernek szánt lap dolgozik benne, bekapcsoláskor 100 wattot vesz fel (nem tudom, a bővítőkártyák jelenléte mennyire releváns az induláskori teljesítményfelvételnél), pedig a Toshibának ezen típusai kifejezetten az alacsonyabb fogyasztású HDD-k közé tartoznak. Üresjáratban kb. 50 wattot eszik a gép, és annak ellenére, hogy lekapcsoláskor egyértelműen hallani, ahogy egymás után (kb. 0,5 másodpercenként) állítja le a vinyókat, bekapcsoláskor szerintem nem figyel erre, vagy ha mégis, akkor a vinyók pörögnek fel nagyon lassan, viszonylag nagy átfedéssel.

Szóval ha 4 HDD-t szánsz a gépedbe, akkor mindenképpen érdemes a nagyobb tápot választanod.

Hozzáteszem, hogy a fogyasztást egy konnektorba dugható digitális háztartási fogyimérővel mértem, ami ki tudja, mennyire pontos, nem kizárt, hogy voltak 100 wattnál nagyobb csúcsok is. Ja, és én most csak 3 HDD-t üzemeltetek, nem 4-et (igaz, bővítőkártyákkal és egy microserver-nek szát táppal, ami bekapcsoláskor fúj egy nagyot).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés