Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz canniball #17800 üzenetére

Már leírtam én is korábban, hogy hogy működik.
    TCr-nek írom , hogy nem olyan bonyolult egyébként.
    Arról van szó, hogy az event-eket hozzá lehet kötni billparancshoz, így a távhoz lehet igazítani és nem a távirányítót kell állítgatni, programozni.

Ami miatt egyszerű:
    1. Vannak olyan gombok, amiket eleve tud az ember, hogy milyen billparancsot adnak ki.
    2. Amit nem tudsz azt meg XBMC-n belül debug módban meg lehet nézni pontos key id-val!

Nekem ChinaVisionnel pl:
    1. Tudom, hogy van rajta TAB gomb, erre elég egyszerű rájönni. :)
    XBMC keyboard.xml-ben ott van az alapbeállítás: <i>Info</i>
    Átállítottam: <tab>info</tab> és máris előjön az Info ablak TAB gombra "i" helyett amit a távról nehéz lenne előcsalni.

2. Ha nem tudod a gomb milyen billparancsot küld, akkor a debug módot be kell kapcsolni XBMC-n belül, elindítani, párszor megnyomni a távirányítón a gombot, kilépni és utána a log file-ban megkereshető, hogy milyen billparancsot küldünk. Itt key id-k vannak és ez alapján be lehet állítani utána a funkciót:
    <key id = 23674>AudioNextLanguage</key>

3. Bónusz módszer:
    Ha nem Windows funkcióbillentyűről van szó (fullscreen, tab, windows gomb, stb...) akkor egy ikon shortcut-on is ellenőrizni lehet a billparancsot. Egy windows ikonon jobb gomb/properties/shortcut key-be bele kell kattintani és megnyomni a távon a gombot, amire kiírja a kapott kombinációt: Pl. piros gomb: CTRL + 1.
    Utána ez is beállítható az XBMC-ben: <1 mod="ctrl">Info</1>

Kb. ennyi testre szabni.
    Nekem a TAB-on van az info, pgup/pgdn a kép nagyítás/kicsinyítés, 4 színes gombon a hangváltás, feliratváltás, felirat be/ki (ez nem megy :( ), backspace-en filmnézés közben pl a codecinfo. de egyik billentyűre be van állítva a togglewatched is. (Aztán persze Harmony 525-öt használok, amire meg a Chinavision gombjai vannak így beállítva, de egyszerűbb volt így belőni.)

Amivel gondom van, ha már szóba jött: a "ShowSubtitles" nekem az istenért sem akar működni. Billentyűzetről sem, nemcsak távról. Minden más működik amit fentebb írtam.

Új hozzászólás Aktív témák