Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atitm

csendes tag

Sziasztok!

Médialejátszó eszköz beszerzésén ügyködöm.
    A hagyományos médialejátszók mellett a HTPC vonalat is vizsgálom.
    A következő konfigot néztem ki:

ház: FRACTAL DESIGN NODE 304 (a későbbi bővithetőség miatt)
    táp: CORSAIR Builder Series CX430W 80+ Bronze v SEASONIC S12 II 380W ?
    lap: ASROCK FM2A75M-ITX
    proc: AMD FM2 A4, A6, A8 ?
    hűtő: SCYTHE Samurai ZZ Rev. B ?
    mem: ???
    Merevlemez: WD20EZRX v. WD20EFRX?

Irányár max. 100.000 JMF. (lemez nélkül! és nem baj, ha ennél olcsóbb :) )

A célom az lenne, hogy minél halkabb legyen. A kinézett konfigban elvileg a merevlemez lenne a leghangosabb (25dB(A)), csak sajnos nem tudom, mennyire lehet hinni a gyártók álltal megadott dB(A) értékeknek. Tudna valaki támpontot adni, hogy ezt a konfigot 3 m-ről mennyire lehet hallani? (a régebbi My Passport-omat hallom ebből a távból)

Processzor szempontjából nem tudom, melyikkel járok jobban: A4, A6 vagy A8?
    Elsődleges cél a médialejátszás és letöltés, játék nem fontos, de ha már menne pár játék, hát kipróbálnám. Továbbá, ha már építem a gépet, akkor nem szeretnék egy éven belül azzal szembesűlni, hogy valami kódolás kifog rajta. (bár nem elsődleges cél, de lehet a BD3D-t is kipróbálnánk egyszer)

A fenti hűtő mennyire felelne meg a célnak? Milyen egyéb ajánlott termékek vannak?
    Láttam egy videót, ahol a memória éppen csak elfért a hűtő alatt. Nem szeretnék az összerakás pillanatában szembesülni ilyen problémával. Mire figyeljek?

Táp kérdésében tanácstalan vagyok. Mivel HDD mindenképpen kerülne a gépbe, ezért nem fontos a paneltáp. Nem vagyok jártas a témában, ezért nem tudom milyen típus lenne az ideális. Cél természetesen, hogy minél halkabb legyen elérhető áron.

Memóriából sem tudom, milyet érdemes venni. Valahol olvastam, hogy az AMD-s konfig jobban szereti, ha kettő modult használok. Frekvencia és méret szempontjából viszont nem igazán tudom, hogy a fenti konfig mit kíván.

Távirányítóból mit ajánlanátok? XBMC-t szeresse, egyszerűen kezelhető, na és persze olcsó legyen :)

Az ilyen alaplapok milyen hangminőséget produkálnak optikai kimeneten keresztül egy médialejátszóhoz viszonyítva? (pl. Popcorn A300)

Próbálok minél több infót gyűjteni, mert sajnos nem tudom eldöntei, mivel járnék jobban: Popi+HDD bele vs. HTPC.

Előre is köszönöm segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák