Új hozzászólás Aktív témák

• liszi70

nagyúr

válasz NTX #15501 üzenetére

Köszönöm, hogy figyelmet fordítottál rám, nekem a közbeszúrt kábel kérdésem csak mellékes volt, mivel a fő problémámra (ami lehet hogy az itteni guruknak laikus és figyelemre sem méltó volt) senki nem válaszolt.

Nem teljes mértékig értek egyet azzal, hogy akár 10-15 méter hosszban is igaz az, hogy tök mindegy a kábel minősége. Szkeptikus vagyok abban, hogy 2 különböző minőségű 1 méteres digitális (HDMI) kábel között valóban látható különbség van mondjuk egy 42-es LCD-n, viszont abban szinte biztos vagyok, hogy nagyobb hosszban rohadt nehéz megoldani a normális átvitelt, ehhez kell a megfelelő minőségű anyag, szigetelés, árnyékolás stb. Olvastam ezzel kapcsolatban nem egy véleményt, tesztet és nem hiszem, hogy ezek szerzői mind a drágakábel-gyártók lefizetett ügynökei lennének. Én nem teszteltem még különböző minőségű kábeleket, pont emiatt nem vetem el annak a lehetőségét, hogy talán nem csak az 1-eseken és 0-kon múlik a dolog. Annyit tudok, hogy hibajavitás a HDMI kábelen nincs, nem úgy mint az USB-n, tehát a valós idejű digitális átvitelnél tényleg fontos lehet az anyag minősége. Ez is elektromosság, ami valamilyen szinten függ az átvitel közegétől.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés