Új hozzászólás Aktív témák

• DesertDog

tag

Sziasztok!
    Én is építenék egy HTPC-t. Ha a kérdésem ismétlés, elnézést kérek. (Az elejéről olvasom a topicot, de még csak 1111-ig jutottam.) Az utóbbi időben nem nagyon követtem a hardverpiacot, és most egy kicsit bajban vagyok. Mindenképpen mobil processzor szeretnék tenni a gépbe, de nem tudom eldönteni, hogy milyet? Az én notebookom egy 2,8GHz-es sima P4. Ezen már rendesen szaggat egy 720p-s HD film, tehát ennél azért gyorsabb processzort szeretnék. Viszont ahogy elnézem, mostanában 2,8GHz-nél jóval alacsonyabb órajelű procik futnak. Azt nem hiszem, hogy ezek lassabbak lennének, mint a korábbi processzorok, gondolom, volt valamilyen jelentős architektúra változás a procikban. A kérdés lényege az lenne, hogy létezik -e, tudtok -e valahol a hálón valamilyen teszteredményt, amiben ezeket a procikat összehasonlították:
    - régi Intel P4 mobil család
    - Intel CoreDuo T sorozat (mobil procik)
    - Celeron M sorozat?
    Még fontosabb, hogy nektek van -e ezekkel a procikkal valamilyen tapasztalatotok???
    Én sajnos semmi használhatót nem találtam a neten, így nem tudom eldönteni, hogy a Celeron elég-e vagy a CoreDuo kell? A gépet csak HTPC-nek és letöltésre használnám, az alaplap egy Abit IL-90MV lenne.
    Fontos lenne a dolog, merthátugye a CoreDuo árában a ''pókos nyolcszáz'' és a ''pukkasztott egyes'' faktorok sajnos nem játszanak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés