- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cooper911
senior tag
válasz
VitoSagi #26792 üzenetére
Lehet, hogy számit a magasság is. Postán is a csomag magasság, szélesség, mélység méretek összege számit.
Vagy a medium teherliftek csak 400T-t bírnak max.Más:
Mindig elfelejtem leirni, hogy számomra az engineers egyik leghangulatosabb újitása az állomásoknál a forgalomirányitók dumálása. Nagyon hangulatos haogy közlik hogy fed/birodalmi űrbe értünk, szólnak hogy kérjünk engedélyt, szólnak a sebbeség miatt, figyelmeztetnek ha forgalom van vagy ha elfelejtettük kiengedni a futót, és üdvözölnek leszállás után. És mindenhol más "nemzetiség" van ahol íres angolsággal van ahol amerikai stilusban, van ahol preciz angolsággal. Az outpostokon ezzel szemben gépi hang üdvözöl, vagy még az semJa és a 9 az niner akárcsak a repülésben. Egyszerüen zseniális.
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #26792 üzenetére
"Akkor miért kell a T-7 miatt Large leszállóhely, ha a Python hosszabb és szélesebb"
-
Mert nem ismeritek a Braben féle fizikát. Ennek a dolognak az egzakt magyarázata a következő: Hosszas elemzések után, melyek kiterjedtek a T7 repülési tulajdonságaira, a hajtóművek karakterisztikájának sajátosságaira, a súlyelosztásból eredő különleges hatásokra, a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a T7 azért nem dokkolhat medium pod-on, meee csak.
Az ED elég nagy területet ölel fel, és emiatt néha óhatatlanul beleszaladunk egy-két ellentmondásba, vagy átgondolatlanságba. Mindazonáltal az is lehet, hogy ez esetben tudatos koncepció, hogy a nagy kereskedelmi hajók nem dokkolhatnak outposton. És akkor viszont duvi mester találta pont a fején el azt a szöget.
-
-
pcnet - Ki-be logg volt? Többi terminál ok? Pontosan mikor tapasztaltad?
-
Látom, közben duvi már meg is válaszolta. Hiába, ma minden szöget bever -
baphomet
senior tag
válasz
VitoSagi #26311 üzenetére
Sose' fogsz meg, tökéletes vagyok, mindent tudok, és mindent jól (sőt jobban) tudok!
Az az összetétel csak az eladható, rakteret foglaló (commodity típusú) ásványokat, fémeket jelzi az aszteroidában.
Újra figyelmesebben átolvasva a hsz-t, észreveheted, hogy én a material-okról (a nem eladható, synthezis-hez, és modok gyártásához szükséges, és egyébként felszínen is gyűjthető cuccok) beszéltem, mert, hogy a szóban forgott sulphur is ilyen. Ezzel kapcsolatban a prospector, csak annyit jelez, a felmérés legalsó sorában mutatva, hogy material content: low / high -
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #25638 üzenetére
"viszek magammal egy apró csalifightert, ha kiszednek van mit kidobni koncnak amíg izzítom az FSDt...
"
-
Öröm lehet nálad alkalmazottnak lenni. És persze mindezt fizetésnap előtt egy félórával
-
-
(#25640) rtitusz - "Most volt a stream-ben, lezuhant idegen hajó"
-
Nem is csoda hogy lezuhant, akkora hóesésben minek indul neki a galaxisnak??? De az sms-t azért remélem megkapta, hogy üljön át egy másik autóba, vagy valami idegen izébe. Ki tudja mijük van ezeknek, lényeg, hogy másik legyen -
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #24038 üzenetére
"Ngurii rendszerben kapsz, Cheranovsky Station."
-
Köszönöm, bár ezek szerint most épp ott sem
-
-
baphomet - "Azt olvasom, hogy ott most nem kapni jelenleg, és a barnacle-k sem fialnak meta alloy-t"
-
És ha belegondolok, hány tonnát passzoltam le a belőlük üveggolyókért, meg gumicukorért aTeleki téri bazárban anno a meta alloy rugby után...
Azért ez a Braben bácsi kicsit aljas
Amúgy PP-t vajon hol lehet tuningolni? Pont azzal kellene kezdeni. A PD-vel meg folytatni, de oda meg nem vagyok meghívva, mert nincs rovott black marketes múltam. Ez is olyan, mint a való élet, becsületes ember sohasem juthat előre... -
duvi
nagyúr
válasz
VitoSagi #23873 üzenetére
Részemről nem lenne gond, de ez már sokszor volt téma a Topikgazda topikban. Nemrégiben az a döntés született, hogy hirdetések kizárólag az Apróhirdetések rovatba kerülhetnek fel. Éppen ezért kérem a társaságot, hogy innentől kezdve mellőzzétek a személyes célú hirdetéseket!
Köszönöm a megértéseteket! -
rtitusz
őstag
válasz
VitoSagi #23597 üzenetére
2000-et minden simán megér az arckövetéses fejkövetés, jo budget megoldás. De a monitor fénye nem elég neki. Nekem van egy 75W-os fénycsöves állólámpám az asztalom mellett, ami a plafont világítja és ami leadja egy normál 300W-os izzó teljesítményét, annak a szórt fényével vígan elvan a kamera, de a szobában a mennyezeti lámpával sincs igazán gondja ha csak az megy. Az egyenletes megvilágítás fontosabb, mint a sok fény.
-
kiskuplung
őstag
válasz
VitoSagi #23164 üzenetére
Egy percet sem játszottam még soloban
Az open kong az ürességtől, én nem is tudom mit paráznak itt egyesek. Egyetlen egyszer lőtt szét játékos. Nem is értem, miért irogattok itt ilyeneket a kezdőknek, hogy húúú, hát az openben vigyázni kell.
10 esetből amikor játékossal találkoztam a következő történt:
- 7x semmi
- 2x nekem jön a levélbedobónál, mert belebambult a grindelésbe
- 1x blokkolja az egyetlen leszállóhelyet4 hónap alatt össz-vissz 3x tudtam interakcióba lépni játékossal:
-1x a Fuel rats bázisa körül portyázott egy Cutter, és olyan 4x-5x mentem vissza hozzá megkérdezni, hogy mégis miért teszi ezt, hogy figyelmeztetés nélkül szétlő
-1x egy brit srác megkérdezte, hogy csak nem felment az imperial slavek ára a környéken, mert most már óránként nem csak 1, hanem akár 2 játékossal is találkozik
-1x pedig Robigora nem tudtunk leszállni egy francia gyerekkel, mert egy harmadik alak blokkolta a leszállópályát, de addig is eldumcsiztunk, míg ő elunta és kilépett soloba, hogy leszállhasson -
baphomet
senior tag
-
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #22901 üzenetére
A fotóra kitérve megjegyezném azért, hogy megfigyelésem alapján ki merem jelenteni csak azok a hajók kaptak festéseket amelyek eleve rendelkeznek esztétikai értékkel
-
Mint pl a T6-7-9, vagy a Dropship?
(Azt a rusnya birobalmi bádogbödönt meg direkt nem is hozom szóba)
Vagy már megint gonosz voltam?
Nanááá! -
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #22895 üzenetére
Az Assault shipre mindenképp fix fegyverzetet ajánlok, azzal hibátlan. Ami pedig a Vulture - Assault ship összehasonlítást illeti, ebben nincs egzakt igazság, kinek ez, kinek az. De annyit azért hozzátennék, hogy ugyan fordulékonyságban a Vulture valamivel jobb(nem olyan sokkal), de az Assault ship PP-ben, tűzerőben, felszereltségben, internal modulokban nagyságrendekkel veri a Vulture-t, arról nem is beszélve, hogy egy kis FAOFF-al, és oldal thruster használattal erőlködés nélkül bárkire rá lehet fordulni, tehát ez a minimális hátránya is teljesen elsikkad a Vulture-val szemben. És akkor a rammer képességekre még ki sem tértem, úgyhogy én mindenképp maradok az Assault ship fan club tagja.
-
-
(#22898) LacStein - Hát ez meg mi? Valentino Rossi lesmárol egy ara papagájt?
(bocs, gonosz voltam.....hát ahogy szoktam)
-
válasz
VitoSagi #22634 üzenetére
Adhatnál az optimizmusból.
Én még a horizontsban sem látom azt, hogy hol ér meg ennyi pénzt. Mostanában már nem is játszom, ami nagyobb baj, hogy lassan a hírlevelet is lemondom. Minden levélben baromira izgatottak valami miatt, de szerintem csak gyenge az idegrendszerük, mert túl sok érdekes dolgot nem mondtak, sőt...
-
baphomet
senior tag
válasz
VitoSagi #22257 üzenetére
Küldetésemnek érzem eme nemes szakma népszerűsítését, azért belepofáznék csöppet.
Az legutóbbi köröm 40 millió volt 3 óra alatt, de csak azért, mert nehezítésként Pythonnal mentem Asp helyett.
Jól összeválogatott küldetésekkel 13-18 millió/óra, kis szerencsével olykor akár 20 is összejöhet. Hosszútávon, ha már a kisujjadban a szakma csínja-bínja, és van legalább egy merchant rangod, akkor 15 mill/órás átlag sima ügy (az esetleges buktákkal együtt). Referenciaként azt az 500 millió creditet tudom felmutatni, amit eddig shadow deliveries-zel kerestem. -
duvi
nagyúr
válasz
VitoSagi #22190 üzenetére
"Akár ennyi hajó is lehet egy instában, de persze csak ha az apróbetűs feltételek teljesülnek."
- Pont ezzel van a probléma. Hivatalosan kijelentették, hogy 32 hajónál nem lehet több egy instában (ezt is csak laboratóriumi körülmények között lehet összehozni), mivel max ennyit tud a rendszerük. Most kiderült, hogy ez mégse egészen igaz. -
kiskuplung
őstag
válasz
VitoSagi #22020 üzenetére
Igen, elképzelhető, hogy a Te szülötted
Köszönöm a hozzászólásokat! brd-nek is.
A KWS-t én úgy értelmeztem, hogy nem is annyira a plusz pénz miatt fontos. Inkább, mert az Elite csodás logikája szerint, ha a sima scan csak az adott rendszerbeli "wanted" státuszt mutatja meg, a KWS-sel azt is megtudod, hogy ha egy másik rendszerben van az adott illetőn bounty. Így az alapból "ártatlan" illető is kilőhetővé válik.
Arra akkor nincs semmi jó módszer, hogy hogy tudom egyszerre húzni a Combat rank-ot is, meg a Federation repu-t is?
@nubreed szívesen
-
rtitusz
őstag
válasz
VitoSagi #21965 üzenetére
Bizony, bizony, hurrá, hurrá! Képzeljétek el a Corvettet-et két Huge MC-vel!
Már nagyon várom!
"Last week I mentioned that we had some more huge weapons coming, but without providing any details, so we have huge beam and pulse laser and multi-cannons being added. There will also be a new large multi-cannon."
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21941 üzenetére
"SSL esetében sem számít, hogy Fed vagy Empire beállítottsága van a jelentkezőnek. "
-
Bocs, valóban félreérthetően fogalmaztam, de én is így gondoltam
-
-
kiskuplung - "hátrahúzom a gázkart, aztán hirtelen előre, akkor nem előre, hanem hátrafelé lódul meg a szekér"
-
Na ezzel engem is az őrületbe tudnak kergetni. Pont mikor egy gyors manővert kellene csinálni, egészen lehetetlen helyzetekbe tud emiatt keveredni az ember -
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21918 üzenetére
Szerintem pont az a sok sunyi játékos cseszett ki saját magával. Ha 10-12 perc alatt mindened megvan, akkor buktál egy rakás játékórát.
Én áldom a szerencsémet, hogy a tavalyi megjelenéstől a tavasz végéig sokkal lassabban lehetett előrejutni. Mennyivel nagyobb öröm volt egy-egy újabb lépcsőfok, és mennyivel több ED-ben eltöltött élvezetes óra.
Úgyhogy sztem gigafun szaki jól tette amit tett. És hogy akkor meg miért gereblyézett össze még is 500 Misikét? Hát mert a jó bulikat ki kell próbálni. -
kiskuplung
őstag
válasz
VitoSagi #21828 üzenetére
Isten hozott a Horizons-szüzek klubjában
Szerintem nem kell aggódni, én is csak tegnapelőtt vettem meg, és anélkül, hogy valaha is elolvastam egy leírást, simán tudtam landolni. Azért a biztonság kedvéért vettem egy játszós Eagle-t, nem szívesen csaptam volna a T9-esemet az Anaconda kapujában
Arra mondjuk még nem kaptam senkitől választ, hogy mi értelme leszállni a bolygókra, dehát ha szeretném az Engineers kiegészítőt, meg a többit, amit felsoroltak, akkor inkább még most megveszem. Már így is bőven megszolgálta az árát a játék.
Remélem, hogy a küldetésrendszer megreformálásával megcsinálják, hogy a mostani bugos küldetések is menjenek, lásd "Kidnapped" fentebb.
-
duvi
nagyúr
válasz
VitoSagi #21828 üzenetére
A Cobrák tökéletesek kezdésnek
Szerintem 1G alatti bolygókkal kezdjél. Itt nem fog gondot okozni a felszállás se
Nagyobb hajóknál (T9, Conda fölött) - főleg ha meg is van pakolva - érdemes már óvatosabban és lassabban manőverezni, a nagyobb gravitációjú (2G +) bolygóknál. A gravitációs vonzáson kívül, oda kell figyelni a bolygók forgási sebességére is. Minél gyorsabb, annál veszélyesebb.
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21555 üzenetére
"a csak a játékra gondolsz újabban megáll egy pár szerver a Frontier-nál, ha meg be is lépsz leég az egész hálózat"
-
Hát ebben már tényleg tendenciát érzek.
Nehogy bevezessem, hogy némi készpénzért hajlandó vagyok nem játszani. Ez komoly áldozat, úgyhogy nem lesz olcsó -
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21462 üzenetére
"Mindenki jobban járt volna, ha előbb lefekszel aludni ma.."
-
én is asszem
-
"Nem neked címzett komment volt ez igazából, csak a tiéd volt a témával kapcsolatban az utolsó ezért oda válaszoltam. Ne vedd zokon."
-
Ne haragudj, de ma épp elég zokon venni valóm volt az ED-nek köszönhetően, úgyhogy most számodra nem maradt keret, de megígérem, hogy jövőhétre beütemezlek(igyekszem még az elejére).
-
Harlekin77 - Nem tesz semmit, 4 Ft -
grHawk
aktív tag
válasz
VitoSagi #21268 üzenetére
Alienek*, Thargoidokról legutolsó információim szerint nem mondott infót, a másik idegen fajt erősítette meg. Valaki belinkelt egy a Barnacles-el kapcsolatos reddit témát talán, aminek a legelső posztjában, a nyitóposztban leírnak mindent, amit eddig tudunk. Egyenlőre ez az egyetlen nyom.
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21254 üzenetére
Látjátok, többek közt erre gondolok, amikor azt mondom, hogy ebben a témában sehogy sem működik a vita. Nincs annyi aszteroida egy hazRES-ben, ahányszor ezekre a kérdésekre már válaszoltam. Cutter legyen a szülinapi ajándékom, és spenót sajttortával az ünnepi menü, ha csak egyszer is visszarángattok ebbe a parttalan vitába.
-
kiskuplung - "Őszintén, tényleg őszintén, a bolygókra való leszállásnak mi az értelme? Én sokkal jobban örültem volna egy olyasmi tartalomnak, amit fentebb felvázoltak"
-
Látod, én meg egy jó kis FPS résznek örülnék inkább, mint egy számomra érdektelen klán rendszernek, és mégsem mondom, hogy a horizons egy retek. Nem a csúcs, de van benne játékélmény(persze lehet, hogy csak én vagyok itt egyedül az az infantilis idióta, aki még ebben is talál szórakoztatót)
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21173 üzenetére
Olyan, hogy egy, vagy két hajó lefagy, és a terminál egy idő után a maga sajátos módján szétszereli őket, ez valóban mindennapos. De itt egyszerre 6-8 hajó művelte ezt a "funny" sportot. Itt senki nem mozdult. Legalább is én ilyennel még nem találkoztam, és tényleg úgy éreztem magam, mint az a bizonyos királyfi Rózsika kastélyában.
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21015 üzenetére
Még mindig nem értem a helyzetet. Fixen csinálja ezt, vagy csak akkor egyszer? Kipakolt HP-vel, vagy elcsomagolva? Esetleg véletlenül nem állítottál valamit át a prioritásokban?(velem már előfordult, igaz, nem ilyen fatális következményekkel)
Ha fix a jelenség, esetleg mutathatnál róla egy videót, de legalább egy-két screenshot-ot(jobb panel/modules), ha meg csak akkor egyszer jött ez elő, akkor ez egy sima bug. Kezdő Cobrás koromban egyszer velem is előfordult, hogy egy outpost-nál dokkolás közben egyszer csak leállt a thruster. Minden ok nélkül. Aztán szép komótosan leparkolt mögém egy másik Cobra, és akkurátusan ripityára lőtt, miközben ahogy a rémálmokban lenni szokott, én mozdulni sem tudtam. Aztán a biztosítónál való ébredés után ilyen soha többé nem fordult elő, és ezentúl a különböző elhalálozásaimról már saját magamnak kellett gondoskodnom, a saját ostobasági keretem terhére(még szerencse, hogy ez egy szinte kimeríthetetlen keret)
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #21013 üzenetére
Elvileg az általad összeállított változatnak működnie kellene. Jól értem, hogy behúzott HP-vel is leállt a thruster? Mert akkor ott vagy valami bug van, vagy valamit nagyon elnéztél.
Mindazonáltal a prioritásokat sztem érdemes inkább így alakítani. A life supportot érdemes 2-esre tenni, hogy ha valami baj van, akkor inkább az kapcsoljon le, mint az 1-es kategória(pl a thruster, vagy a SG, PD), mert ilyenkor még bőven marad időd megnézni, mi a gond, anélkül, hogy megbénulna, vagy védtelenné válna a hajó. Persze a csak SC-ben használatos cuccokat meg a 3-4-5-ös kategóriába kell sorolni.
-
-
Urby66 - "A régi szép idők, igaz? Amikor lelked még nem fertőzték meg a sötét Fed eszmék"
-
Ezt kikérem magamnak, én mindig is Fed bugris voltam! Már születésemkor sem felsírtam, hanem hangos "abcúg Empire" kiáltással jöttem a világra, és már óvodás koromban is Assault ship volt a jelem, ahová természetesen pedálos Pythonnal jártam, a suliban a Corvette örs tagja voltam, az első randimra Core Dynamics-es pólóban mentem(ahová az a dög Gutamaya-s pólóban nem jött el, de még szerencse, mert azóta 96 Kilós, és egy rakás bibircsók van a fején - remélem valami Clipper huszár a férje), a pilóta akadémián pedig a sunyi alattómia szakon végeztem(ide csak Fed hallgatók iratkozhatnak be)
-
VitoSagi
tag
válasz
VitoSagi #21012 üzenetére
Ezzel őszintén mi a tököm baja van a játéknak???
Amíg bent dekkoltam az állomáson valamit nerfeltek a hajómon?
Bocs, de túlteng bennem kissé az indulat...
-
LacStein
csendes tag
válasz
VitoSagi #20929 üzenetére
Hajónapló: Miután feltettem a kérdést a fórumon, <Esc> -> Main menu és egyéb elfoglaltság után néztem. Visszatérve, már nem volt Naval küldi a BB-on, helyette
egy célkeresztes valamely helyi pártocskától 40e-ért. Épp ma néztem végig Cooper911 szaktársidevágó oktatóanyagát, nosza elvállaltam valami Nuy nevű fickó
likvidálását egy szomszédos rendszerben. Odaérve üzent is a kis huncut, elkezdtem keresni, USS-ben, WSS-ben, majd vissza nav bólyához. Ott mit látok: egy
Master Eagle kerget egy wanted DB-et, a kuncsaft sehol. Sebaj, jól jöhet a segítség, nekiestem én is. Olyan jól sikerült, hogy az utolsó sorozat rám jött ki, 7e
bounty. Továbbálltam, a következő USS-ben - a delikvens itt sincs - clean Cobrát püföl egy Eagle. Ez igen felháborított, "közbeszóltam", 5e bounty.
Ekkor hívás jött, miszerint vizsgálat tárgyát képezi egy probléma Debrecen Toronyház Stationban. Ez odáig is fajulhat, hogy el kell oda mennem. Kinéztem: a 2.
landing padon csak egy dízelüzemű jármű dokkol FSD nélkül. 80 km csak oda, semmi SC + a küldi... Ekkor veszítettem némi koncentrációt.
Úgy gondoltam, jobb lesz beváltanom a bountykat. Majd ámokfutásba kezdtem, talán még Mr. Bean is jöhetett volna ötletekért. Egy distress callt kerestem fel,
kiugráskor telibe trafáltam egy wingben furikázó Dangerous Vulture-t. Nem hatott rá nyugtatóan, hogy egy picit odébb löktem. A többieket már nem is igazán volt
időm targetelgetni, szétszedtek, mint foxi a lábtörlőt.
Újjáéledve visszarepültem a küldit adó állomásra, hogy rendezzük békésen ezt az or(ön)gyilkos megbízást, elállnék ettől. A BB-nál ki fogad? Az őrm'ster maga!
- Na kopasz! Nem láttam Magán azt a végletes elszántságot az előbb! Hm hm de lenne itt most egy testhezállóbb küldetés: Alsógatyát (clothing?) kellene
vinni ide a szomszéd outpostra. 2 órája van rá, vállalja!? Meglesz a Recriut rang, na mi a válasza? - Jesször! Hát legalább egy parittyával felszerelt sidey-t
azért dobhatott volna a gép. Hogy meséljek így az öldöklő küzdelemről, amely az előléptetést hozta? Maradt még idő és a lelkesedés is visszatért az
orgyilkolászásra, ugrás! Érkezéskor ismét üzen a célszemély, <next ship>, na most megvagy! A nap felől jön, mint a jó pilóták! Folytassuk hát
az ámokfutást! Paff, belerongyoltam a napba! Merthogy mögötte volt a gazfickó. Too close! Heat damage! Kimenekülök 200% körül, közben olvasom: Mosty Harmless
és FDL-ben üldögél a koma, hármas wingben. 4 perccel a lejárta előtt, lekormolódva visszaadtam a küldit az állomáson.
Megnéztem viszont Debrecen éjjeli fényeit a magasból, ha nem is az űrből... -
Urby66
aktív tag
válasz
VitoSagi #20923 üzenetére
Kösz az elismerést! :-)
Igazából ez csak amolyan hobbiprojekt amit a magam szórkoztatására kezdtem írkálni és amikor kész lett egy nagyobb adag, megkértem Duvit, hogy rakja ki hátha érdekel valakit. Meglepődtem, hogy az első rész már több mint 800 megtekintésnél jár.
Amúgy elég lassú meló, általában mobilon írom, egy fejezet kb. 3 óráig készül. Még egy befejező részt tervezek aztán egyenlőre ennyi. Kifogytam az ötletekből.
Amúgy mivel ez még az első SSL-es terjeszkedés idején játszódik (a Tawilo-ba költözés előtt) ma már ezek a rendszerek semmit sem mondanak, de meghagytam, mert nehéz lett volna jól átírni. -
duvi
nagyúr
válasz
VitoSagi #20891 üzenetére
Még gondolkozom az összefoglaló megvágásán. Ha megteszem, akkor tuti, hogy az lesz az első kérdés, amit töröltem
Az ED valóban nehéz kezdéskor, ha nem kapnak segítséget az új játékosok. Az lenne az igazi, ha a Frontier kibővítené a Training küldetéseket tutorialszerűen. A folyamatosan érkező tartalmi bővítések már rég túlhaladtak a jelenlegi Training küldiken
-
mojito75
csendes tag
válasz
VitoSagi #20853 üzenetére
Nem én kezdtem el lőni, hanem a mellettem járőröző 6-8 SRV-ből valaki, majd mindenki.. Egy őrült roncsderby alakult ki pillanatok alatt és megkezdődőtt a lökdösődős küzdelem a ritka materialsokért! Pár percig hihetetlen élmény volt!!! :-D Azután mivel kezelhetetlen volt a helyzet, gondoltam átváltók Solo módba és gyűjtök pár ritka anyagot, de Soloba híre-hamva se volt alien itemeknek.. :-(
-
Sylc
senior tag
válasz
VitoSagi #20877 üzenetére
Ha jo es kezes harci hajot szeretnel, akkor Vulture (FAS), Viper, Cobra. Ezekkel elmeny harcolni.
vannak azok a hajok, amik elmegy harcra is, ASP EXP pl.
Es vannak a harci csatahajok, ami A fit pythonnal kezdodik, Condan at Corvettig vezet.
Es vannak olyan hajok, amikkel lehet harcolni de minek? T9 / Orca stb.
A python abban jobb mint a Vulture, hogy egy nehezebb csatat, amikor vissza is lonek, tulelhetsz benne, mint Vulture / FAS / ASP -ban nem 100% hogy rad fogadnek...
Vulture utan minden hajo csalodas FAS / FDL kivetelevel, bar FDL-bol nekem a tuzero hianyzik, a FAS meg Fedes, ezert sosem lesz. De a Python 3 beam 2 multival azert tud apritani...
Es van a Clipper, ami mindennel jobb hajo
-
brd
nagyúr
válasz
VitoSagi #20853 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet valami idegen dolgot csak úgy lövöldözni, de végülis nagyon emberi vonás.
A játék mechanikája miatt mást nem nagyon tudsz velük tenni. Ha már az emberi jellemzőknél tartunk, ez:
Amúgy úgy hallom bizonyos játékosok odaparkoltak orbitális pályára és lövik a felfedező és ásványrabló kollégákat az égből.
inkább emberi vonás. Sajnos.
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #20831 üzenetére
"Mindenki panaszkodik, hogy pillanatok alatt elérhető minden"
-
Tapasztalat ide, tapasztalat oda, az egy egyszerű ténykérdés, hogy régen(úgy kb 2014 december, 15 január-február-március) sokkal nehezebben lehetett pénzhez jutni(a 14-es béta időszak kereskedő trükkjeit leszámítva)
A bounty-k a töredékét fizették, a javítási és üzemanyagköltségek köszönőviszonyban sem voltak a maival, hazRES-eknek a hírük-hamvuk sem volt még, stb. Csak vissza kell nézni pl itt a PH fórumon, hogy meddig tartott megszerezni nem egy nagyobb hajót, de akár csak egy-egy komolyabb modult is. Emlékszem, mekkora királynak éreztem magam nemhogy egy Pythonnal, de egy Asp-al, amire fel tudtam pakolni végre az A6-s SG-t
Csak a példa kedvéért itt egy duvi féle hozzászólás 15 áprilisából - (#9405), 4 hónappal a megjelenés után!
-
"amint a FD kivesz valami olyat a játékból ami segíti a gyors előrehaladást, lásd Robigo, shadow deliveries, akár a Fed/Empire rankoló segélyezős helyek korábban. Akkor most könnyű vagy nehéz a játék?"
-
Naneeemááá, azt azért lássuk már be, hogy azok a long range csempészküldik indurka-pindurka-iciri-picirit el lettek méretezve, ezeknek a visszametszését ne vegyük már nehezítésnek. Mindenesetre azt sosem mondam, hogy ez a játék könnyű, csak azt, hogy könnyebb, és pláne gyorsabb.
-
Mindenesetre félre ne értsen senki, ez nekem nem fáj, nem velem szúrt ki a Frontier, hanem az újakkal. Tőlük vették el azt a rengeteg játékórát, és örömet amit én anno a nehezen megszerzett stuffok miatt érezhettem. Ráadásul most egy rakás új hajó is van, és ezek a lassabb haladásnál is mindig jelenthettek volna egy-egy újabb lépcsőfokot, folyamatosan fenntartva az elegendő motivációt. Szerintem hiba volt felgyorsítani a folyamatokat, de ez csak az én véleményem. -
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #20826 üzenetére
Tényleg, a CG-k! A jó kis CG-k. Hogy kikoptak a köztudatból. Pedig azok voltak csak a jó bulik! És akkoriban milyen hihetetlen nagynak számító összegeket lehetett velük kaszálni.
Azok voltak csak a daliás idők, az volt a játék(és a Python) fénykora.
No de sebaj, azóta van Assault ship-ünk, meg Corvettünk.
Az viszont sajnálom, hogy ma már mindenhez szintepillanatok alatt hozzá lehet jutni, és ezzel kicsit devalválódott minden.
De hát változnak az idők, csak a Fed fölénye örök a birodalom fölött(na, most kerekedett felül a nosztalgikus érzéseimen a Fed szájhős énem, hiába, Krakatau óta tudható, hogy a vulkánt nem szabad lefojtani...)
-
Pro Cambarus
csendes tag
válasz
VitoSagi #20790 üzenetére
Belliya naprendszer,
Benyovszky StationA Tawilo Régió Információs Szolgálat (TRIS) a Belliya naprendszerben található Benyovszky Station űrállomáson tartott sajtótájékoztatóján összegezte a Tawilo Régióban a telepes űrhajók korszakában a Földről indult hét magyar több generációs hajó utasainak elterjedéséről folytatott asztrográfiai és nevezéktani kutatások eddigi eredményeit. A beszámoló szerint az SSL Interstellar PLC őseiről ránk maradt, eddig ismert geográfiai elnevezések (Serklich rendszer Szebehely Terminal űrállomás, Uibumisin rendszer Szilárd Gateway állomás, HIP 110692 rendszer Sakers Arena felszíni bázis) mellett többek között a korai előd és neves földi utazó, az elődök vándorlásait kutató Julianus barát (Friar Julian) nevét viselő Julian Freeport koncentrálódása a Tawilo Régióban nem tekinthető véletlennek. Azzal, hogy a Julian Freeport a Tawilo rendszer tőszomszédságában található LTT 8740-es rendszer egyetlen regisztrált űrállomása a Tawilo szoros kapcsolata az SSL Incorporated PLC-hez kötődő nyelvi és kulturális emlékekkel gyakorlatilag tényként kezelhető. Bár ez önmagában nem lenne a hét telepes űrhajó elméletének minden kétséget kizáró igazolása, a telepes és terraformáló űrhajókkal kapcsolatos egyéb forrásokkal együtt olyan bizonyíték, amely tudományelméleti szempontból megnyugtatóan képes eloszlatni az eddig felmerült kételyeket.
Három vándorlás, hét főszereplő
Politzer Károly, a TRIS kiemelt főkutatója hangsúlyozta: az SSL Interstellar PLC. közösségének történetében immár három nagy vándorlásról beszélhetünk:
a történelmi, földi elődeink sokezer éves földi vándorlása a hét vezér vezetésével ért révbe az ősi Föld elődeink által Kárpátokról elnevezett medencéjében;
miután őseink a Göncölszekér nevű terraformáló hajóval lakhatóvá tették a Tawilo-t a hét telepes űrhajó segítette a Csillagközi Honfoglalást;
a Tawilo Régióból, illetve a további telepes hullámokban közvetlenül a Földről kirajzó őseink kultúrájának megőrzését, erejének összekovácsolását pedig az SSL Interstellar PLC. megalakítása és a Tawilo régiójában gyökereink megerősítése teszi lehetővé. E harmadik vándorlás volt a Konvergencia.A "kirajzás" története
Politzer főkutató elmondta, hogy a Csillagközi Honfoglalásra koncentráló kutatás sajátos módon a vártnál sokkal több tudományos tényt tárt fel a kirajzás stádiumával kapcsolatosan. "A kirajzás nem tömeges jelenség, inkább a lakossági mobilitás általánosan ismert mozgatórugóihoz és a nagy népességi centrumokhoz kötődik. A Tawilo rendszer húsz fényéves körzetében máig a legnagyobb népességi centrum. Ugyanakkor időről időre a távolabbi rendszerekben is megjelent és stabilizálódott a kultúránk. Így a Tawilo népességének kétszeresét befogadó Belliya rendszer legnagyobb csomópontjai közül kettő őseink nyelvének hordozójává vált és neveit örökölte: a Benyovszky Station és Szentmartony Orbital űrállomások. A Tawilo-tól mindössze 50 fényévnyire található rendszer maga is továbbterjedési magterületté vált. Galaxis-szerte számos település, űrállomás, térség viseli a Benyovszky, Garay, Szilard, Szentmartony, Szebehely, Saker, Julian, Blaha, Farkas, Teller, Simonyi, Jendrassik, Selye, Karman, Cseszneky, Csoma neveket. Vannak olyan földrajzi nevek, melyek esetében a kulturális egyezést nem sikerült kétséget kizáróan igazolni, de nem is kizárható. Ilyenek például a Hardy, Quimby, Conrad, Nowak, Hoffman, Hertz, Reismann. Ezeken az eseteken tovább dolgozunk." Politzer szerint nagy eredmény, hogy az SSL Interstellar PLC sok térségből ezek közül meg tudta szólítani közös kultúrájuk örököseit, de vannak még szerinte feladatok e téren is.
Újságírói kérdésre, mely szerint lezárja-e a vitákat e kérdéskörben a kutatás Politzer azt válaszolta, hogy ez inkább a folyamat eleje. "A kutatás eredményeit először részletesen át kell tekinteni az anyavállalattal és a szponzorokkal. Ezt követi majd egy elhúzódó tudományos vita. Magabiztosak vagyunk: soha ennyire átfogó kutatás nem folyt még e kérdésben, meggyőződésünk, hogy a tudományos közösség az elkövetkező években magáévá teszi konklúzióinkat. A hatalmak és politikusok más lapra tartoznak: ők várhatóan a saját érdekeik szerint interpretálják, fogadják el vagy támadják majd az eredményeinket. Egy tudósnak ehhez hozzá kell szoknia."
A TRIS tervei
A jövővel kapcsolatos tervekről a szolgálat kutatási igazgatója beszélt. "A TRIS történelmi és alkalmazott kutatásainak célja a jövő szolgálata. Egyfelől tervezzük, hogy létrehozzuk a Julianus Könyvtárat, ahol a Tawilo rendszer látogatói megismerhetik kultúránkat, kutatási eredményeinket. Ehhez számottevő forrásokat kell előteremtenünk természetesen. Másfelől az Alfa, Béta és Gamma rendszerekben is tervezzük helyi kutatócsoportok felállítását, amelyek a rendszerek fejlesztésének tudományos támogatását végezhetik." A kutatási igazgató találgatásnak nevezte és elutasította azokat az újságírói kérdéseket, melyek szerint a TRIS hírszerzési tevékenységet végezne. Az újságírók kérdését értékelve a következőképpen fogalmazott: "A fantázia szabadon szárnyalhat, bennünket, tudósokat azonban kötnek a tények. Tény azonban, hogy anyavállalatunkon, az SSL-en belül is toboroztunk magasan kvalifikált önkénteseket tudományos munkánk kiterjesztéséhez."
-
ricinus13
senior tag
válasz
VitoSagi #20790 üzenetére
Szerintem nincs ebben semmi meglepi. A lengyelek kicsit többen vannak mint mi a többiek meg fizetőképesebbek, nem hiszem hogy egy magyar zászlóból 20-25-nél többet el lehetne adni. Ez van kicsik vagyunk és csórók. Veled együtt mondjuk már 2-en vettünk volna az biztos, hadd lássa a sok
CMDRNPC hogy ki itt az úr. -
rtitusz
őstag
válasz
VitoSagi #20673 üzenetére
Csak én érzem úgy, hogy elegem van kicsit az újabbnál újabb "gameplay" elemekből és azt szeretném, ha végre a meglévőket átgondolnák, fejlesztenék és kijavítanák a hibákat melyek közül néhány már több mint egy éve közismert? Valahogy ezzel nem nagyon foglalkozik a Frontier, cserébe a rengeteg új "feature" még több problémát szül a korábbiak tetejére...
-
Sylc
senior tag
válasz
VitoSagi #20596 üzenetére
Igazából arra jövök rá, te szeretnél (újra) SSL tag lenni...
A legkevesbe az SSL hianyzik
Mi tart vissza attól, hogy újra támogasd a frakciót és amolyan külső munkatársként újra csatlakozz?
A frakciot nem tamogatom, de nem is teszek neki keresztbe, mikor kileptem, felajanlott Duvi egy Faction helper rangont, ezt anno elutasitottam, helyette "Community helper" lettem itt, ez a kozosseg meg nem utalt ki
Tehat jo ez igy, az pedig, hogy a sajat oktato videomat latom EDHU forumon, kulon orom, ezekszerint nem mindenki itel el felinfonformaciok alapjan
Hiányoznak a srácok, látszik minden kommentedből, ők is szívesen látnak szerintem, amit el kell simítani azt pedig el lehet.
Igen, a sracok nagyon hianyoznak, veluk toltottem 800 orat 3 honap alatt, majd mikor kielptem ez a kapcsolat el lett vagva. Eloszor csak SSL tag mehetett be a tarsalgoba, ami kilepesem utan lett atrakva es ranghoz kotve, majd mar irni sem tudtam rajuk, mert a szoba tagok kulso szemlelo reszerol rejtve lettek.
Ezert tunik kihaltnak a TS szamomra par napig, majd kiderult, mindenki ott van, de en nem latom oket.
Mikor Exiled megalakult, akkor meg egy par soros beszelgetes Warheaddal megoldotta a kerdest, BAN formaban.
Szerintem csak egy jó beszélgetés választ el attól, hogy ne kelljen magad kirekesztened, mert valójában senki nem haragszik rád. Na iszok még egy sört, hogy még bölcsebb legyek.
Karacsonykor kertem, hogy legalabb a Streamek idejen az EDHU szereven lehessek, ne keljen az esetleges resztvevoknek (mint Titusz / Wormhole) atjonni az Exiled TS-re. Az EDHU hat tagja ezt leszavazta, igy a kerdesedre a valasz, ok tartottak vissza tole, veluk vesztem ossze mikor kileptem, miattuk mentem masik szerverre (az eredeti terv, az Exiled egy kulon EDHU szobaban lett volna, hogy ne legyen az en hatalmas 4-8 fobol allo csoportosulasom elvagva a tobbiektol) de mar itt is szet vagyok szakadva, mivel a WoJ is masik TS-t hasznal
Mivel az SSL reszben az en krealmanyom is, ahogy a Tawilo rendszer kivalasztasat is en vezenyeltem le, mindig egy konycseppel a masodpilota szemeben nezek el arra a pontjara a galaxisnak.
De koszonom a szavaidat, jol esik, ellenben nem kivitelezheto, mar csak azert is, mert az SSL nem turi a kalozokat, sot Anatron ha meglat Tawiloban egyenesen megfenyegetett, hogy megol
De ez egy leragott csont, ne kattogjatok rajta, en mar tultettem magam, aki keres az igy is megtalal, sot jo penzert meg segitek is talan, vagy elveszem a Cargodat
-
orientcx
őstag
válasz
VitoSagi #20318 üzenetére
"Cargo Hatch lehet kikapcsolva is, akkor egyáltalán nem igényel naftát és csak cargót scoopolni nem tudsz emiatt, a bázisokon a ki és berakodást nem befolyásolja, azaz tudsz kereskedni."
-
Most szívatni akarjátok az ifjúságot?(tudjátok, kérjék el a kanyarfúrót, meg hozzák ide a reszelőzsírt, meg a többi ilyesmi)
A cargo hatch nem csak scoop-oláshoz, de a rakomány el nem potyogtatásához is kell. Ajánlanám figyelmetekbe a (#7876) - as sz. kommentemet, ami az ez irányú tapasztalataimról siránkozik(mert persze ezt a baromságot is én követtem el hamarabb), és ami egyenesen az IPSZ megalakulásához vezetett
-
Sylc
senior tag
válasz
VitoSagi #19886 üzenetére
Jelenleg kb 8-an, de Wolves of Jonai-hoz is bealltam, ott olyan 200-an vagyunk. Jonai renszerben.
Undermineolt SSL-rol annyit, hogy sosem allt erdekemben, igy nem is nagyon izgat mi tortenik arrafele. Ha lattad a videoimat, ott is mindenkit oda iranyitok, aki nem beszel vilagnyelvet.
Mivel a TS ban alandosult, igy nem tudom milyen hangulat uralkodik arrafele (gondolom hasonloan jo, mint anno) ezert batran merem az SSL-t ajanlani.
Most jelenleg egy 3 csoportos kozos eventet szervezunk, ahol a CODE oldalan veszek majd reszt az akcioban... (Kalozok, Code, Vedok masik csoport, T6/T7 Wolves of Jonai).
u.i.: meglett a trade pythonom,
-
baphomet
senior tag
válasz
VitoSagi #19865 üzenetére
Vigyázz, mert nem csak rendőr cseszegethet. Egy, a kargódra kiéhezett kalóz Clipperben ülve, percekig loholhat a nyomodban, míg végül sikerül kikerülni a mass lockjából, és bizony jópár kokit kioszt ezalatt.
Ez az én buildem a célra. A 3-as pajzs éppen elég, míg sikerül meglógni a legragaszkodóbb támadó elől is. Az 5-ös FS-sel pedig kb. egy fél perc alatt fel lehet szippantani egy ugrásnyi benyát. Mikor megpakolva jössz visszafelé tankold tele a vasat mindig, amikor nincs zaklató a rendszerben, és a lakott területre eső utolsó 7-8 ugrást már meg lehet csinálni egy teli tankból, egyébként is ez az a szakasz, ahol nagyobb esély van arra, hogy beléd kössenek, -
duvi
nagyúr
válasz
VitoSagi #19054 üzenetére
Ez attól is függ, hogy éppen mire használod a hajót. Én 3 SB+1 KWS-t használok RES miatt. Szerintem a chaff már közel sem annyira hatékony az NPC hajókkal szemben, mint egy SB. Ez a jelenlegi Python combat fittem, amit RES vadászatra és combat questelésre használok Tawiloban.
-
duvi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest