Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
válasz kerekfej #20983 üzenetére
"Tudsz egyáltalán jobbat ennyiért?"
Csak azért mert olcsó, még nem fogom ajánlgatni. Van rajta töltőcsatlakozó, de töltő már nem jár hozzá ( meg lennék lepve, ha nem egy ellenállással lenne megoldva az áramgenerátoros mód a gyári tápban...), és szemíly szerint nem is bíznám a erre lámpára a töltést. Nagyon valószínűnek tartom, hogy a LED is hamis. Az összes többi kínai is világít valahogy, és ha ez az első ilyen lámpád, akkor hű meg há. Ha elégedett vagy vele, használd egészséggel, senki sem fogja tőled irigyelni, de itt ajánlgatni kicsit túlzásnak érzem.
Ne vedd ezt a személyed ellen irányuló támadásnak, csak a termékkel szemben vannak fentartásaim.Egyébként várjuk a mérés eredményét.
-
Zsolt74
senior tag
válasz kerekfej #20716 üzenetére
Megnéztem és tényleg kotyog a fej ha annál fogva megrázom.
De mivel nem kerűlt még 2000Ft-ba se ezért nem tartom egy rossz lámpának, pláne hogy nagyon szép egyenletes fényt ad.
A legtöbb lámpa szereléshez szinte használhatatlan mert középen túl nagy a fényük, így azon a részen nagyon vakít, a szélükön meg túl gyenge fény.
Ezért ez nekem tökéletes szerelőlámpa.Zsolt
-
kerekfej
addikt
válasz kerekfej #18103 üzenetére
Ilyen lámpát ne rendelje senki, mert gagyi kidolgozás (és nem Cree XML T6 van benne):
Akinek mindenképp olcsó kell annak ezt ajánlom:
Cree XM-L T6 2000 Lumens Mini Flashlight -
sanzi89
addikt
válasz kerekfej #18477 üzenetére
Protected akksi van benne, védelem nélküli cellával be se kapcsol ( ).
Azt mondjátok, hogy a mód váltás azért van, mert a cella mozog a lámpatestben? Elég passzentosan van benne, igaz, hogy könnyen ki tud csusszanni az akku.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
krisztianAMG
senior tag
válasz kerekfej #18455 üzenetére
Ebbe, a gyáriak helyett. Mikor rendeltem, gondoltam, hogy nagyon optimista lesz az a 6400mAh. Nem mértem fogyasztást, de saccra 800-1000mAh lehet a valós kapacitása jelenleg.
Egész szimpatikus amit linkeltél, szerintem az lesz a befutó, ha nem ajánlotok a célnak megfelelőbbet. -
runner 125
nagyúr
-
hpsafl
tag
válasz kerekfej #18396 üzenetére
A panasonic oldalán az adatlapon is csak 4,2V-van írva.
Pár századdal elméletileg még nem bántod, mert itt is van egy biztonsági ráhagyás, de a biztos a 4,2V.
Nekem a HK-s eco 6-10 töltő például 4,18-ra tölti az akkukat (pihentetés után mérve).[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
runner 125
nagyúr
válasz kerekfej #18398 üzenetére
0,25A-t látok a kijelző közepén.
Mint írtam most 3,6 Volt-on tölti, viszont nem fogom egész éjszaka bámulni, túltolteni úgysem fogja ugye?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz kerekfej #18396 üzenetére
Rendben, koszi szépen, akkor töltöm 3,6-on őket.
Radugtam, egyik 3,56V-tal bír, másik 3,65.
Ha 4,1-ig felmegy a töltés, akkor kivehetem mar őket, nem? Időben ez kb mennyi lehet?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz kerekfej #18394 üzenetére
Innen vettem, pont ilyenek. 3,2, 3,6 es 3,8 Volt-ra tudom állítani. Vajon melyikre allitsam?
Koszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
runner 125
nagyúr
válasz kerekfej #18384 üzenetére
Fenix TK35-öm van, de ezt nem tudom. Akku kijelzés biztos nincs rajta.
De ezt h csináljam, x óra használat után vegyem ki, és mérjek rá a töltőben?
-
hpsafl
tag
válasz kerekfej #18334 üzenetére
Az XM-L2 a valóságban nem olyan durván jobb, mint ahogy a 20% pluszt várnád.
Az említett S2 ugyanazzal a driverrel, refivel, és leddel (T5 5C, csak az egyik 2. kiadás) nem sokkal jobb a sima társánál.Igazából az érdekelne Legfőképpen, hogy hány A-t ad maxon.
-
hpsafl
tag
válasz kerekfej #18319 üzenetére
Azért egy rendesen kihajtott XM-L jobb tud lenni, bár csak tippelek a lámpád meghajtását illetően(kb1,7-2A lehet szerintem).
Meg tudod mérni az áramerősséget max fokozaton, illetve tudsz mondani egy refi átmérőt?
Tetszik ez a lámpa, de jó lenne kicsit többet tudni róla, mint amit buyincoins-on írnak róla.
[ Szerkesztve ]
-
hpsafl
tag
válasz kerekfej #18316 üzenetére
Így legalább megvan a megfelelő ház, ahová a hő el tud menni.
A hasonló alatt mit értesz? Méretben legyen hasonló, vagy az USB-s töltő legyen benne hasonlóan.
Ami jobb lehet távolra az egy Convoy C8, vagy közelebbre, és általános ház körüli célokra aConvoy S2.
Usb-sből max a Warsun A10, de ez már drágább.
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz kerekfej #18251 üzenetére
nekem is ilyen van és annyira nem jött be. ha olyan aksit teszel bele ami a kelleténél jobban le van merülve akkor kiírja hogy hibás cella és megáll. Úgy lehet ilyenkor használni hogy körülbelül 10 szer beleteszed és kiveszed és mire leáll hibával akkorra belenyom annyit hogy sokadik kisérletre megindul a stabil töltés. Másik gyengesége hogy még nem birtam olyan 18650 es aksit beletenni amire nem azt írta volna ki hogy poor cell. tudtommal ez a kapacítás vesztett aksit jelentené , de ezt legalább tölti. a harmadik amit nem értek benne hogy kiírja hogy mennyi miliampert pumpált bele de még nem sikerült lemerítenem akarattal se úgy aksit hogy azt töltse bele amennyi az aksi névleges kapacitása. Nem kis eltérésekre kell gondolni hanem a kb a harmad értékét mutatja csak ki. Ez nem tudom hiba -e vagy mindegyik töltő ezt csinálja. az aksi befogatása valóban instabil de elégséges
-
-
maxika2004
őstag
válasz kerekfej #18254 üzenetére
" 2 percig akarsz csak világítani? "
Természetesen nem , de nem gondolom hogy összefüggne hogy van egy 7 funkcios lámpám, és nyomogatom ezerrel mire megtalálom a max fényerőt, mert mindig azt használom, vagy egyből a max kapcsol be !
azért mert van rajt 7 mód nem világit tovább !egy hasonló lámpából van 1 funkciós....
multkor égve felejtettem kb fél napra, 3 gagyi elemmel.... ez kb 1 hete volt, még tökéletes !!!!!!!!!!!!Amugy kiváncsi lennék 10 emberből ki használja rendszeresen a 2 fajta villogást... kb 0
Szóval még mindig várnék segitséget, hasonló lámpára,
mint a fenti linken, csak 1 funkciós, és ha lehet oldalsó kapcsolóval ! -
válasz kerekfej #18148 üzenetére
Ez egyén függő. Hát biztosan nem cipelős. A TOMO bank amúgy 4.13-4-ig tölt. Eleinte nem így volt használt cellánál (max 4.1V). A Sanyoval totál másképp bánik, a cella is másképp viselkedik.
Mennyit lehet nyerni azzal a 0.1V-al kapacitásban? Sanyonál 200mAt kb?2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz kerekfej #18117 üzenetére
Utólag is védetté lehet tenni csak gazdaságtalan és le kell hozzá ülni. 1-2 dodo egy védelem. Az meg rád van bízva milyet veszel. Ez a bank úgy van kialakítva, hogy belefér minden, még a védett is és annál is nagyobb, bár minek. A védelem nélküli kicsit laza benne, de ha rá van tolva a fedél fogja rendesen.
Majd megpróbálom cellánként is lemeríteni/tölteni. Terhelve 3.77-78V terhelés nélkül 3.81V. Mindezt a két cella együtt 200mA-es tehernél. Teló feltöltött most pihi még le nem merül. Rendeltem USB műterhet (1-2A-t vesz ki USB-n). Kíváncsi lennék, hogy adott 1 cella amit feltöltök 1x a bankkal, 1x meg az IMAX b6-al, de azon belül is 4.1-re meg 4.2-re. Aztán ezt a cellát lemerítem műteherrel 1 vagy 2A és közben mérem mennyi jön ki, majd rádugni az IMAX-ra és ott is ekkorával lemeríteni 4.1-ről meg 4.2-ről. Sőt IMAX-al 4.2-re töltött mit vesz ki a bankon keresztül. Spúr vagyok, nekem nem kell nagy power bank, ezért 2 cellás. A 4 cellás kivitele az nagy, de lenne benne kraft. Igaz töltő is kell hozzá, mert 2A-t kér. Nekem meg 850-es a töltőm. Így is alig bír el a 2 cellás kivitellel, 4.48V-ra húzza meg 960mA mellett. Kérne ő többet is mert 1 cellát 600mA-el kezd tölteni és tudom, hogy a két cella a fizikai helyükön kívül nincs más kapcsolatban egymással. Nem véletlen drága bank és ritka.Annyit olvasok itt már lámpákról, hogy talán majd beruházok. Az új melóhoz nem is lenne rossz. Valami atom erős fényű lenne a legjobb. Nem kell sokat bírnia. Mivel csak minden 4. nap használnám. Esetleg valaki valamit ajánlani?
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz kerekfej #18111 üzenetére
Na ez az, nekem max 4.13-ig tölti a bank. Nem tudom semmivel feltolni 4.2-re. Max ha lesz Imax B6-om akkor Li-po állással. Nem tudom, de ha így merül ahogy most, akkor a két cella jó ha tud 2000-et pedig nem hamisítványok, talán a bank fűti el? Mert hát fűt az is amit nem tudok mérni, meg a bankban OLEd kijelző van. Másra nem tudok gondolni. 5V-ot kell csinálnia és a két cellát együtt meríti, max áram amit kivett belőle így az 800mA volt a teló töltés elején. 3V-nál pedig le fog kapcsolni. Msot a cellák 3.77V-on vannak és 1100mA-t vett ki eddig belőle. Úgy érzem a power bankok amikbe 18650 kell nem nagy hatásfokkal gyártják az 5V-ot.
Azért reménykedek, mert ez volt az első töltőse a celláknak. Adok nekik 2 kért még hátha.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz kerekfej #18108 üzenetére
Én a NON jelzősre vadásztam, mert minek két védelem. A bank 4.13V-ig tolta és 3V-nál kapcsolja le. Eddig jó, mert nem esik le a fesz mint a többi használtnál. Tartja a 4V felettit (cellánkénti 420mA-es tehernél).
Ha lámpába lenne akkor én is védettet vennék, de ide totál felesleges.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
kerekfej
addikt
válasz kerekfej #18102 üzenetére
Cree XM-L T6 2000 Lumens Mini Flashlight
Jól világít, súlya kicsi. Masszívnak tűnik, teljesen alumínium. Zoom-olni lehet (könnyen elmozdulhat). Kidolgozása megfelelő. 18650-es akksikkal üzemel ez is, a fejénél egy idő után melegszik. Elvileg cseppálló. Ára alapján szerintem ez éri meg a legjobban. Fénye inkább kevésbé kékes és jobban világít, mint a fent taglalt ugyanilyen Cree T6 LED-es zseblámpa, mert annak olyasféle a fénye. Elég picike, így könnyen kis helyen elfér. Ilyet használok kerékpárra szerelve 360-as adapterrel (kis szigszalag azért kellett).3W LED Mini Flashlight
Olcsó kis picike zseblámpa ez. Néha jól jön. Fénye elégséges. AA elemmel vagy akkuval üzemel. Elvileg vízálló. Hobbi kategória. Kulcstartónak megfelelő. Teljesen alumínium, de vékony a fala. Megéri ez is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest