Hirdetés
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbrfireblade
aktív tag
válasz #67544576 #18052 üzenetére
Annyira fényezi a zoom technikáját, de szerintem egy piacos lámpával jobban lehet zoomolni,a H7 zoomnál is "szórja" a fényt és a fényerő sem valami meggyőző.
"Örülök", hogy csak ebbe az "olcsóbba" nyúltam bele és nem a 20-on ezresekbe.Jól néz ki, könnyű, jó anyaghasználat, a dimmelés is tetszik, de teljesítményre többet vártam tőle.
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
válasz #67544576 #17767 üzenetére
Egyébként nálam ezen kívül még három Led Lenser van használatban .
Egyenlőre teljes megelégedésünkre szolgálnak .
Egy régebbi P14, és két az M5-el egyidős T7 .
Természetesen ez a halott M5 elég rendesen rontja előttem a Led Lenser képét .
Sajnos a garancia sem nagyon elérhető, mert tavaly az USA-ból lett rendelve a "fekete pénteki" akciók között .
Üdv.
Astra
-
bul07
nagyúr
válasz #67544576 #16404 üzenetére
Igen rajta van a csillagon
Holnap teszek fel képekket , most telefonról nem megy
Visszont a driverrel csinálni kell valamit mert bekapcsolásnál mindíg a következő módal indít, hiába várok a bekapcsolások közzött
Hátha a képp alapján valakinek lessz ötlette esetleg forasztással megoldható( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zoli03
őstag
válasz #67544576 #16404 üzenetére
Már volt róla szó, ebbe a lámpába olyat raknak, aminél rá van írva a csillagra.
#16405 cekkk: a használható fényét 1-200 méter közé saccolnám, közelebb a százhoz. Ez olyan lámpa, mintha 4 db 501B-t vagy S2-t fognál össze. Eléggé terít, nagy fényerővel, de messzire nem fog elvilágítani.
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #16020 üzenetére
Kettőt leforrasztva, tehát 6x7135 is bőven elég, kb. 750-770lm akkor, cserébe kevesebbet fűt.
Van eleve 6x7135-ös S2 is.
De az S8 kb. 500-550 lumenje is elég bőven bicajra (szerintem), és annak hűtőbordái is vannak ráadásul. És már XM-L2 LED-es.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
5914
csendes tag
válasz #67544576 #15479 üzenetére
Sziasztok .
Van valakinek tapasztalata Fenix Hl 30-as fejlámpával ?
http://www.fenix-store.com/fenix-hl30-led-headlamp-green-and-gray/
A keresett fejlámpa tulajdonságai : vízálló , legalább 2-3 perces vízbemártást bírjon , legyen piros led , fehér led 3-4 / 30 /60-80 lm erősséggel , 1 vagy 2 db AAA / AA , de inkább AA elem . Megbízható márka . -
Kolty
aktív tag
válasz #67544576 #14579 üzenetére
Itthon honnan lehet ezeket a lámpákat megrendelni amikre ti azt mondjátok, hogy világít is úgy mint egy négy db. góliát elemes meg el is tart annyi ideig egy töltéssel? Ismeritek az efajta reflektort? Ehhoz viszonyítva milyen fénye van ezeknek a lámpáknak?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
-
-
-
d4d
tag
válasz #67544576 #14380 üzenetére
Nekem szingapúri postával jött, egy hét alatt ideért! Hétfői napon adták fel és még azon a héten pénteken megérkezett az országba, aztán rákövetkező héten hétfőn hozta is a postás. Feszültségek 3.62-3.62V (3400mAh) 3.61-3.62V (3100mAh), gyártási idő: 2013. január 26. (3400mAh), 2013. április 3. (3100mAh)
[ Szerkesztve ]
-
holderes
tag
válasz #67544576 #14317 üzenetére
A Convoy és ez a lámpa között nagy különbség van?Ezt a Panát evvel a régi töltővel tudnám megfelelően tölteni?
-
-
ólomlábú
csendes tag
válasz #67544576 #14262 üzenetére
Én ezt használom ( ez volt az első amit gugoló kidobott)!
[link]
Beragadás gátló,illetve vezető anyag!Nekem pl. kocsiban nincs olyan csavar amit vagy fagyúval,féknél pedig ezzel kennék be,ugyan is a réz spray nem lágyul ki,hő álló és nem rohad be soha!!!Itt van kisebb kiszerelésben is olcsóbban!
[link]Ha minden igaz akkor a réz és az alu nem eszik meg egymást!
-
törölt tag
válasz #67544576 #14253 üzenetére
Leírom a tapasztalataimat a Szilikonzsír használatáról, hogy más ne a saját kárán tanuljon.
Adott egy Convoy S6 lámpa, amit kerékpár lámpának is használok, így fontos a fokozott vízállósága.
A lámpát a Fast Tech-ről rendeltem, és a Convoy S2-vel ellentétben az O gyűrűk, és a menetek teljesen kenőanyag mentesek voltak. Ráadásul az S6-ban oldalanként 2-2db O gyűrű van, ezért száraz gyűrűkkel nagyon nehéz letekerni a hátulját a kapcsolóval, mert tapadnak a gyűrűk a kupakhoz.
A munkahelyemről szereztem 100%-os szilikonzsírt, amivel szépen elkezdtem lekenni a kiszedett O gyűrűket, majd visszaraktam őket a lámpatestre. Akaratlanul is szilikonzsírosak lettek a menetek is, gondoltam akkor lekenem a meneteket is rendesen. Miután összeraktam így a lámpát, és bekapcsoltam, alig akart világítani, csak vibrált alacsony fokozaton. Nyílvánvalóvá vált, hogy a szilikonzsír okozza a meneteken. Szétszedtem a lámpát ismét, letörölgettem a menetekről a zsírt, és összerakva lám tökéletesen működik! Tehát vigyázzatok, A SZILIKONZSÍRT NE KENJÉTEK A MENETEKRE, mert A SZILIKONZSÍR NEM VEZETI AZ ÁRAMOT!!! Tehát ahol fontos a kontakt, (főleg a lámpafej felőli meneteknél, ahol végig a meneteknél húz át az áram) ne kenjetek szilikonzsírt! Én a kapcsolófelőli oldalra sem kennék, bár ott nem a meneteknél folyik át az áram, hanem a cső lámpatest szélén, de a szilikonzsír rendkívül terülős anyag, és ha csak a menetekre kentek, idővel akkor is oda fog kúszni a peremhez, és rontani fogja a kontaktot!
Az O gumigyűrűk kenésére viszont tökéletes![ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz #67544576 #14119 üzenetére
Hard Anodized III (alumínium)
A kénsavas közegben történő kezelést jelenti adalékokkal vagy anélkül.
Az eredménye egy sokkal keményebb felületi oxid réteg kialakulása, ami kopás és időjárásálló.
A réteg vastagsága okán, mivel elég "vastag", a felületi karcok sem jelentik feltétlen az ellenálló réteg átsérülését. Tehát ez a III típus a legellenállóbb. Adalékokkal még fokozható. Azok jellemzően sötétebb alapszínűek.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
d4d
tag
válasz #67544576 #14098 üzenetére
Lehet, hogy kibírta, de hogy ez nem használ(t) se a lámpának se az akksinak az biztos, főleg, ha ezzel rendszeresen játszol. Nem véletlen kerülnek a kisebb lámpákba 3-5-10-20 perces időzítők amik visszaléptetnek vagy hőmérséklet figyelés ami max 55-60 fokig engedi. Ha annyira kell a folyamatos nagy fényerő, akkor nagyobb lámpát kell választani. Egy ilyen Convoy S2 méretű lámpát 700-800 lumenen max 3 percig járatnék egyhuzamban, aktív hűtés nélkül. Jó támpontot adhat, hogy a nagy gyártóknál mit engednek meg hasonló méretű vagy kicsit nagyobb lámpák esetében pl a Fenix PD35 vagy Sunwayman C21C-nél. Ekkora méretnél 800 lumen felett biztos hogy 3-5 percnél nem engednek többet.
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz #67544576 #14098 üzenetére
és ezt bármennyiszer képes?
Az a hő,ami a lámpát ennyire felforrósítja,a led környékén képes anyagkifáradást okozni...
Kézben tartva a lámpámat, mikor tegnap szereltem az éccakában, jó meleg lett.
Mikor hazafele tekerek, alig langyos, mert hűl.
Kísérletezem majd egy olyan megoldáson, hogy a kesztyűt valahogy fűtse az 5-10w.
Megvan!Most gyorsan hazaugrom a csomagért, amiben megjöttek a pana. akksjaim is. Meg egy durva lézer...
[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Szkipi
tag
válasz #67544576 #14041 üzenetére
Ennyi lenne csak a megoldás....
Azzal persze tisztában vagyok, hogy az aksik csak 1.2V-ak, lámpáknál mindig észre is veszem ha aksi van benne mert tompább a fénye csak azt hittem valami komolyabb dolog áll a háttérben.
Minden esetre nagyon szépen köszönöm a választ!"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
d4d
tag
válasz #67544576 #14018 üzenetére
hkequipment.net vagy itthon a vape42-nél (bár náluk még nem láttam) viszont ha csak maga a töltő a lényeges és az USB-t nem használnád ki akkor inkább a VP1-et javaslom, csak 5 dollár különbség van.
Illetve egy tipp, érdemes érdeklődni emailben, egyrészt extra kedvezmény miatt a hkeqnél másrészt az XTAR-nál még tart (aug. 31ig) a 7 éves szülinapos akció, ami azt jelenti hogy minden termékükre 20% kedvezményt adnak. A gyártónál érdemes kérdezősködni hol árulják nyomott árakon a cuccaikat, mert nem minden kereskedő vesz részt ebben.
Zoli, annál a töltőnél nem lesz gond a 26650-es mérettel, hivatalosan is támogatja.
-
BigBlackDog
veterán
válasz #67544576 #9277 üzenetére
Beo-pa, 3100 mAh
Beo-pa, 2400 mAh
Beo-pa, 2300 mAh
Leitz, 2900 mAh
Leitz, 2600 mAh
Ahogy látom, hétfő előtt ezeket sem tudhatod magadnál.[ Szerkesztve ]
-
Virág et.
senior tag
válasz #67544576 #8299 üzenetére
Esetleg egy XM-L U2-es long throw-nak tűnő C8 15USD-ért?
Igaz, hogy várni kell rá, de ennyiért szerintem nem rossz.
Addig meg legfeljebb vegyél egy olcsóbb lámpát bemelegítésnek (úgysem fogsz megállni egy darabnál...én is úgy kezdtem, hogy kellene egy erősebb lámpa, jeneleg meg már a negyediket várom Kínából )[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #8299 üzenetére
OK,
Ha "registered mail"-ként rendeled, akkor nem tűnik az olyan sok időnek, mert folyamatosan látod épp hol tart. A Manafont 20$ fölött így küldi extra díj felszámítása nélkül, és elég gyorsan ide szokott érni a csomagjuk.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #8293 üzenetére
De lehet, csak x@r mindkettő, amit adnak hozzá.
Viszont ha webshopból/egy helyről veszed együtt lesznek.
Vagy drágább, mint megcéloztad.
Ez utóbbi egy korrekt szett, normális megbízható eladótól.
Reális árban van, ennyi a webshopban is, ha összeadjuk.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #8291 üzenetére
Áhh, rengeteg van! Pont ez a "buktató", van köztük gyengébben meghajtott, gyengébb minőségű elektronikával készült is.
EZ és EZ a legdrágább a kapható C8-ak között.
(ill. van drágábban ebay-en, de nem jobbak csak felverték az áraikat)
A második csak 650lm, de az is elég brutális, cserébe ez is hosszabb reflektoros (távolabbra világít), és tökéletes kidolgozású.kaidomain-es C8, ez elvileg a legjobb ár/érték arányú, de nemrégiben valakinek egy sz@rt küldtek, nem volt jó a lámpatest és a kupak egymáshoz (ez egyébként lehet nem a KD hibája volt)
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #8285 üzenetére
Ha nagyobb fényerő (és a lítium akku "szabadsága") kell, akkor felejtsd is el a Ni-Mh akkut és a tartós elemeket.
Kb. 13-20$ a lámpa, normálisabb akku+töltő együtt 17-18$ kb.
Milyen célra kell, közelre v. távolabbra használnád?4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #8285 üzenetére
Ha nagyobb fényerő (és a lítium akku "szabadsága") kell, akkor felejtsd is el a Ni-Mh akkut és a tartós elemeket.
Kb. 13-20$ a lámpa, normálisabb akku+töltő együtt 17-18$ kb.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #8278 üzenetére
UltraFire (és klónjai) WF-501/502/503/504 illetve a C8-ak tömkelege. Cree XM-L LED legyen bennük az a lényeg.
Pl.: WF-501B
C8A chat-es csopvez vagy?
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #3496 üzenetére
Ha meg tudod oldani a LED ráépítését arra a tönkre, akkor simán járható a csere.
Venni kell egy csupasz ledet magában, és fölragasztani a másik helyére.
De ha csillagon van, azt is szépen méretre lehet szabni.macikos: minek hajtaná 1000lm-ig??? simán a gyári elektronikával (ami tippem szerint olyan 700-1000mA közötti lehet) kivesz kb. 3-400 lument az XM-L-ből.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
válasz #67544576 #3496 üzenetére
XM-L-el nem lesz jó fénye. Az XM-L-t nem is tudod úgy meghajtani, hogy 1000 lumen jöjjön belőle, főleg nem egy LedLenser házban... a hűtést hogy oldanád meg? Sehogy.
Arról nem is beszélve, hogy még a fénye is rossz lenne, mert a LedLenserek lencséje kimondottan XR-E-hez van tervezve. Azért nem is tudnak előrébb lépni a LedLensernél, mert leragadtak ennél a lednél, az XR-E-t meg ugye már nem fejlesztik tovább és hasonló sincs a piacon...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz #67544576 #3486 üzenetére
A P7-nél lehet állítani a fókuszt, nem?
Mert akkor (szinte) tök mindegy az a kis különbség, de egyébként a régi csillagot tudod használni magasítónak.
Le kell róla forrasztani a ledet, és megtisztítani az alumíniumig.
Cserébe sokkal nagyobb fényt kapsz, főleg XM-L esetében.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest