-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kozy10
tag
válasz erik365 #20680 üzenetére
az első kép baloldalán van az olight akkuja, az akku alján, ahol a normál akkunak csak a negatív pólusa van,ennek a közepe a negatív, körülötte pedig pozitív pólus van levezetve, az első kép jobb oldalán és a második képen valóban mezei 26650-es van de ezeket nem fogod tudni tölteni a lámpában, a második képen ott a két érintkező is a két pólushoz. szerintem
-
ólomlábú
csendes tag
válasz erik365 #20538 üzenetére
xtar vc 2-t nézegetek,de csak német ebay-ről tudok jelenleg rendelni .
A paypal számlámra nem tudok utalni és már több paypal guru is próbált segíteni,de nekik sem ment.
Amúgy csak 26650-es és 18650-es keeppower és panasonic illetve lángnyelves trustferi aksikat használok.
Normális töltőnek tűnik... 21,90 euroért nem is olyan vészes.Bár látom azért kínából olcsóbb
Csak itt meg nem külföldről való rendelésnél a 17 vagy 19% áfát ráteszik mindenre.Csak nem tudom még itt hol kell fizetni?Az itt az bajorföld! -
hpsafl
tag
válasz erik365 #20512 üzenetére
Én is így voltam vele, aztán kb másfél éve vettem egy Spark St6-ot, amit mindig a hátizsákomban tartok, és nagyon sokszor jól jött, hogy ott volt, arról nem is beszélve, hogy ha valamit csinálni kell a lámpa fényénél, akkor jól jön mindkét keze az embernek, így pl sátorozni ha nem lennék ilyen lámpamániás, akkor csak egy fejlámpát, meg egy throwert vagy egy keresőlámpát vinnék, de mivel ilyen megszállott vagyok, így egy teljes táskányi lámpával szoktam kimenni
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
Kozy10
tag
válasz erik365 #20376 üzenetére
A v8-ban elvileg ezt a csepptöltést javították amit említettél, a Fasttech már ezt szállítja. Viszont abban nem vagyok biztos,hogy tùlmerített akkut tud e regenerálni.Szerintem nem. Erre az Erik által említett Xtar töltők biztosan alkalmasak. Az MC1 Plust ami 1A-el is tud tölteni,itthon is meg tudod venni 2000 ft körül...
-
hpsafl
tag
válasz erik365 #20371 üzenetére
Ezen én is agyaltam, és szerintem az volt a gond, hogy sokan lusták utánanézni az akku tulajdonságainak, vagy csak szimplán rosszul tudják (pl sokan a 3400mAh-es Panasonic-ot is 4.35V-osként ismerik, pedig 4.2V-os, a gyártó meg nem akarta azt felvállalni, hogy emiatt pl tűz legyen, és belülre tette, mert aki nekiesik szétszedni a töltőt az már egy kicsit elszántabb célú (meg talán tudja is, hogy mit csinál), mint az a user, aki csak kapcsolgat, aztán meglátja, hogy mi lesz.
Aztán lehet, hogy más miatt lett így kialakítva
-
Anubis_9
őstag
válasz erik365 #20341 üzenetére
Újra és újra előjön az elemek töltésére alkalmas eszköz és valakiket még mindig képes megtéveszteni és meg is veszik. Én azt sem értem, hogy hogy merik forgalmazni ezeket a cuccokat!
Egyszer egy exem apja véletlenül akkuk helyett AA-s elemeket tett egy töltőbe. Gyakorlatilag felrobbantak és szétfolytak. Kuka lett a töltő is."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
jerry311
nagyúr
válasz erik365 #20258 üzenetére
Értem én, csak...
25500 mérete 24.3 × 49.2 mm. nyilván kínában készül, tehát ez valahol 23.5 és 25.5 mm közt lesz.
A lámpa legnagyobb belső átmérője 25, de a menetes résznél kisebb.
Na mindegy, rendelek 25500-at aztán majd kiderül, nem olyan nagyon drága, hogy sírni kezdjek ha mégsem jó a méret. -
csaby9
tag
válasz erik365 #20217 üzenetére
Persze az akku 4 volt felett van.
Amugy van egy convoy c8 is itthol és ugyan azzal a műszerrel és zsinorral 2,8 ampert mérek a convoyon tehát nem hiszem, hogy műszer vagy zsinor probléma.
A két lámpában ugyan az a led van xml u2,fényerőben viszont a convoy kb 2x erősebb, pedig mindkettőben ugyan az a driver van 2.8 amperes és a led is egyforma.[ Szerkesztve ]
Oneplus 6t / LG Nexus 5
-
csaby9
tag
-
Anubis_9
őstag
válasz erik365 #20196 üzenetére
Szerintem tuti, hogy nem Eneloop az, különben rá lenn írva. Lehet még a cégegyesítés előtt volt saját Eneloophoz hasonló aksija, azt linkelted be. Ez a Pana Eneloop.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Beri
addikt
válasz erik365 #20164 üzenetére
Csodálkoztam is, hogy mért villan egyet mindig, de most már legalább tudom az okát. Köszönöm!
hpsafl:
Kb addig hagyd melegedni, még puszta kézzel nem érzed forrónak.
Ezzel nem vagyok sokkal beljebb. Mi számít forrónak? Meg lehet kokszolni a diódát ezek szerint? Nem kéne valamekkora hőmérsékletnél tiltania, vagy visszavennie a teljesítményt? -
5-ös kezelő
senior tag
válasz erik365 #20139 üzenetére
Kidolgozást és fényerőt értettem laikusként a "minőség" alatt. Vagy inkább ár/érték arány az alsó kategóriában. Amint lesz jobb lámpám, tudok viszonyítani. Miért nincs még? Mert igazából sehová nem járok éjjel, ahová lámpa kellene. Csak vonzalom a zseblámpák iránt, semmi más. Műszaki tudásotokat pedig becsülöm, ilyen téren erős a lemaradásom - és meg is fog maradni.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
Beri
addikt
-
addikt
válasz erik365 #19890 üzenetére
New Edition Convoy
Ez jó lenne? Mert rákeresve elég sok verziót találtam, ilyen meg olyan reflektorral stb (ezt meg a topikba találtam mostanában linkelve párszor).Mármint nyilván látom a módokat meg a specifikációkat de a fényerőnél a különböző változatoknál mást és mást írnak.
(#19891) csucsotke : Igen néztem azt is de ha már veszek akkor a nagyobbikat mert van itthon jópár ni-mh ceruza is. A régi töltőm elkezdett szarakodni.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
d4d
tag
válasz erik365 #19860 üzenetére
Elképzelhető, de pontosan miről van szó? Nekem volt egy Fenix HP25 amiben XP-E2 R2 ledek voltak, de a csomagolás, használati utasítás, műszaki adatok teljesen megegyeztek a normál XP-E-s kiadással. Mondjuk itt az történt, hogy rövid időre kifogytak a ledekből és emiatt egy kisebb széria az akkor még erősen újdonságnak számító XP-E2-vel jelent meg. Szóval ez ilyen félmegoldás volt. Hivatalosan azt hiszem máig nincs XP-E2-es HP25.
-
d4d
tag
válasz erik365 #19850 üzenetére
A Fenixnél nincs ilyen gond, mindkét oldalon rugós érintkező van. Védelem nélküli akkuból viszont létezik olyan ami nem valódi "flat top". A Panasonic NCR18650A (3100mAh) pozitív része, ha minimálisan is, de kilóg a síkból és ez elég a HC50-nek, én is ilyen akkuval használtam.
-
Wendelke
senior tag
válasz erik365 #19847 üzenetére
Köszi! d4d: Neked is!
A Skilhunt h02 már korábban nézegettem, de akkor még drágának találtam. A Fenixet még nem láttam, de viszont a Nitecore kialakítása jobban tetszik, illetve a gumis felfogatás. A műanyag nem tudom, hogy mennyire lehet kényelmes. Statikus melóhoz kell alapvetően, nem futáshoz.
Az akku csere nem problémás, mert legalább egy kézi lámpa is lesz nálam.Szóval köszi az infókat, de úgy látom, hogy egyenlőre a Nitecore a nyerő, csak még aludnom kell rá egyet.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
zoli03
őstag
válasz erik365 #19833 üzenetére
Tesztekben is 2,5V-ig szokták (terhelés alatt) meríteni, addig merítve nem is lesz baja (más kérdés, hogy meddig szabad, és meddig érdemes).
Előszór tisztázni kéne, hogy csucsotke hogyan mérte a feszültséget. Mert a terhelt 2,5V az terheletlenül sokkal több (valószínűleg terheletlenül mérte).[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
válasz erik365 #19819 üzenetére
1 méter az közel van. Bár így adják meg a lámpákhoz az adatokat, de távolabbról kell mérni. Ha pontosan 3.17m-ről mérsz, akkor a lux mérő pont 1/10 értéket mutat, tehát tízzel kell megszorozni a mért értéket. Ha pl 7 méterről mérsz, akkor a mért értéket 49-el kell megszorozni. Inverz négyzetes törvény.
-
M_o_g_y_i
őstag
-
d4d
tag
válasz erik365 #19792 üzenetére
hivatalosan így szól, "Made from premium grade pure titanium, it's coated with PVD (Physical Vapor Deposition) hardened surface treatment for durability and protection against corrosion."
Összesen 1400db-ot gyártottak ezekből, 650db a világosabb változatból és 750db ebből a sötétebből.
Ez az eredeti M2X UT ledje
Ez meg a legújabb változat, vmi átlátszó anyaggal vonták be a ledet, a korábbi zöldes színezés szinte teljesen eltűnt.
-
Anubis_9
őstag
válasz erik365 #19758 üzenetére
Srácnak ezt mutattam, de azt mondta, amit ő ajánlott, ennél jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
válasz erik365 #19726 üzenetére
Ez igaz!
Amúgy nem értem, miért világít töltés közben folyamatosan a VC2-es. Szerintem teljesen felesleges. Ha mondjuk este feldobnék 2 akkut tölteni és csak reggel szedném le őket, akkor egész éjjel világítana a semmiért. Na mindegy, ezen kívül majdnem minden tökéletes benne.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
válasz erik365 #19687 üzenetére
Meséljetek nekem erről a Small Sun ZY-T08-ról, mert már majdnem minden nap felbukkan a neve. Mitől erősebb a C8-nál, ugyan az az XM-L LED van bent, igaz, 2 aksi hajtja. Távolabb világít, vagy jobban szétszórja a fényt?
A Gearbest és a Banggood érdekes módon nem forgalmazza, csak a Fasttech...
Protected, vagy nem protced aksikat szereti?[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
-
-
szbalogh
addikt
válasz erik365 #19643 üzenetére
Csak azok robbanhatnak amik jó kemény erős csomagolásban vannak. Ezeken meg jellemzően van valami biztonsági szelep amin lefújhat. A lipo is max lefúj vagy kicsit pukkan. Szerintem.
Tuti akku hiba miatt volt. Az meg amerikai hülyeség, hogy nem egy db 18650-est, hanem két ilyen kis fost használnak. Az is lehet, hogy a driver 1db liion-ra van kitalálva ebben a lámpában. Persze, hogy nem vett vissza mikor lemerült.Nick: HE_Storm
-
WestBam
Topikgazda
válasz erik365 #19641 üzenetére
És a lifepo4 akkuk még biztonságosak is a sima lipohoz képest
Bocsi, most látom itt nem is lipo hanem liion akkuról írtál. Na akkor mindenki nyugodjon le a ...., a modellezők által használt lipo az a veszélyes, az tud robbanni könnyen, a liion és a lifepo4 az biztonságos
[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Predator2
addikt
válasz erik365 #19605 üzenetére
Értem, és köszönöm a válaszod.
Milyen akkut ajánlanál hozzá? Vagy akár a olcsóbb lámpához?
(linkelj is majd kérlek)[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
válasz erik365 #19603 üzenetére
De tartósság szempontjából + ár/érték arány megéri a majd 4x árat?
Sima lámpából, és fejlámpából is, olyat keresek, ami nem túl drága, mert nem sokat használnám. De azt se szeretném, hogy 2 használat után szétessen, tönkremenjen.
A fejlámpát csak kíváncsiságból kérdeztem meg, hátha tudtok az olcsó kategóriából jobbat.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
szbalogh
addikt
válasz erik365 #19551 üzenetére
Olyan fehér adapter kapható a legtöbb lámpára szerintem. 501b-hez tuti van.
diffuser néven fut[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
hpsafl
tag
válasz erik365 #19540 üzenetére
Még nem, sőt még MT-G2-t se vettem, mert nincs olyan host amiben túl tudnám hajtani úgy, hogy ne forrjon fel rögtön, és akkor még az akkukról nem is beszéltem, mert jó lenne 2s2p kapcsolással 2db 18650-es a hoston belül, meg a refik is kicsik számomra ezekhez a ledekhez.
Egy bicikli lámpába akartam most MT-G2-t tenni, de aztán találtam jóval olcsóbban MK-R-t, ami 2A-en csak 300 lumennel tud kevesebbet az MT-G2-nél, de bicikli lámpá esetében nem akartam túlzásba esni, mert túlhajtani úgysem érdemes a kicsi test miatt, így inkább olcsósítottam
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz erik365 #19478 üzenetére
Na jó, de így jobb, mert a következőt meg majd azzal lehet eladni hogy az meg majd tud 1A-t. Az XP4-nél van 4*1A-t de elég komolyan melegszik is. Mindegy akkor is kicsit gyorsabb a D4-nél és van kapacitás kijelzés (nekem ez hasznosabb mint a lifep04 támogatás). Árban vhol 30 dollár körül lesz. Azt nem értem miért kell kispórolni a fali adaptert, igazán adhatnák mellé.
Legalább az XTAR folyamatosan fejlődik és mindig hoznak vmi újat. Nem is olyan régen ha töltőt akartál venni, választhattál vmi szart vagy középszart, egy UF139-et (sok volt a hamisítvány belőle) esetleg egy ős WP2-t aztán ennyi. Ehhez képest ma egyedül csak az XTAR-nak van vagy 15 féle töltője mindenféle extra funkciókkal, ha kell 2A-es töltőárammal is (SP1, SP2). Nekem van SP1 is baromi jó kis töltő, lifep04 támogatás, 4.35V akku támogatás, 0.5A, 1A, 2A-es töltőáram, kifejezetten a 26650-es akksikhoz tartom és mindig megáll 4.19V-nál. A VP2 meg nyugodtan lehet mondani, hogy a jelenlegi legjobb két csatornás töltő. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz erik365 #19427 üzenetére
Nem.
Más a "pill", nagyobb felületen érintkezik a testtel.
Most már matt fekete, mondjuk az utolsó Fasttech-es host is ilyen volt.
Meg állítólag a csuklópántnak kialakított likak nagyobbak. (ezt most nem tudom összehasonlítani)
Viszont a kapcsolónál csak rugó van, nem a réz/bronz vaskos érintkező. Ezt majd korrigálom.
Első gyorsteszt (~10 percet járattam) alatt a kapcsolóig átforrósodott, tehát a hőt jól elvezeti a LED-től.
Mondjuk a "régi" Convoy C8 is jól melegedett, de talán ennyire nem.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
-
-
Gibbs
csendes tag
válasz erik365 #19416 üzenetére
Ez nem olyan, mint amit lentebb leírtam, de ilyen is van. Ez úgy látom a 16mm-es, íves oldalú, pcb nélkül.
Ha írsz egy címet, küldök mindkettőből, aztán azt teszed be amelyik jobban tetszik, vagy jobban passzol.A kapcsolókat elmelegített végű műanyag stiftek fogják össze, amik a szétszedés során sérülnek, összerakás után már nem tartanak olyan biztosan, mint eredetileg. Egy csomó ilyen szétszedett kapcsoló maradékom van.
Az új kapcsoló filléres dolog, nem érdemes bütykölni. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz erik365 #19393 üzenetére
Javítom magamat: az "SE" verzió nekem kimaradt, logikus továbblépés volt az XM-L2 használata.
Picit ez már komolyabb kinézetű is lett, ahogy látom.(#19394) Myers: ha kell, akkor KELL
Amúgy még a "tesója", az F6 is szóba jöhet, ha oldalkapcsolós kicsi lámpa kell.
Bár az fekete...[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz erik365 #19387 üzenetére
Ez egy "régi, de jó" vas, sokáig szemeztem vele, de végül nem vettem meg.
Tuti elégedett leszel vele!(#19388) Myers: igen, kb. ugyanaz.
Volt egymás mellett, egyidőben az említett két lámpa, nem láttam különbséget.
A Roche egy magasabb kategória.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Anubis_9
őstag
válasz erik365 #19372 üzenetére
Igen, jól. Pontosan ilyen van. Miért? A New Edition C8 lesz SMO-s, ha végre megjön.
Avicularia: azonnali élménybeszámolót várunk, amint megérkezik. Azt tudod, hogy állítólag csak protected aksival megy, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Anubis_9
őstag
válasz erik365 #19102 üzenetére
A multimetert a feszültségmérésen kívül szoktátok még bármire használni a Li-ion akkuk esetében?
Csak azért mert nekem egy 2000 Ft-os totál alap műszerem van és jó lenne tudni, mire lehetne még használni, ha képes lenne rá egyáltalán.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest