Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teaway: Kicsik és nagyok
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vlah
tag
Mit gondoltok erről a lámpáról?
21$ nem hangzik soknak érte:
Wuben L50
Van benne ez a titokzatos Osram P9 Led, ami nem tudom, hogy az osconiq-e és, hogy tudja-e, amit az E10-ben, de akkor ez tudhat kb 15000 cd-t, ami nem rossz egy csőlámpától. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #60095 üzenetére
+1😉
Mint írtam, legyen igazatok. Azért valós körülmények között, nincs kedvem próbálni, tesztelni. Világítson, és kész.
A 40000 cd pedig 40000 cd legyen, ne 20000 cd vagy 30000 cd.
-
Gargouille
őstag
Kivételesen egyetértek Gyapo11 kollégával, ha 4 napig kibírta a fagyban akkor itt nem igazán van miről beszélni. Most persze lehet azon lamentálni, hogy autóban hagyod vagy mélyfagyasztóban, igazából mindkettőt ki kell bírnia ha fagyálló a lámpa.
A bonyolultabb elektronika hátulütője, hogy sokkal több a meghibásodás lehetősége és sokkal jobban "ki van centizve" benne minden, vagyis érzékenyebb. Ezt némileg nyilván kompenzálhatja a robosztus külső burkolat, ami megvédheti sok féle külső behatástól, de nem teljesen. Kicsit olyan ez mint a precíz Német fegyverek vs. pontatlan egyszerű Orosz fegyverek a szovjet télben. Lehet a nyugati pontosabban lőtt meg finomabban működött, de a másik meg kibírta a -30 -at is és akkor is lehetett használni mikor a másik működésképtelenné vált...
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #60093 üzenetére
Legyen igazad. A jövő héten, megint elvonulok a hegyekbe pár napra. Nincs kedvem a véletlenre bízni semit. A civilizáció kicsit távol lesz. Kicsit lámpázunk. A biztonság kedvéért Maglite, Armytek, Led Lenser, Olight, Nitecore, Fenix is lesz nálam. Acebeam viszont nem.
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #60092 üzenetére
Szerintem az életszerű, hogy valahol lehűl a lámpa, utána világítani szeretnék és megy vagy nem. Ha nem, akkor megy a lomos dobozba.
Ha kinyitom és teszek bele langyos akkut, akkor mivel a hideg levegőben levő páratartalom kevés, a lámpa működés közben melegedni fog, a relatív páratartalom kicsire csökken, nincs gond. Otthon meg majd a melegben szétcsavarom és kiszárad teljesen. A kondenzvíz kb. desztilláltnak felel meg, nyomtalanul elpárolog. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #60091 üzenetére
Ez így, ahogy csináltad, mérted, nem életszerű. 4 - 5 órát használva fagyban, este ki a lámpából az akkut, rá a töltőre, esetleg bele az új akkut / akkukat. Hidegben megnyitva a lámpatestet, belül is le tud csapódni a víz. A jó lámpák belülről is szigeteltek. Belső töltéssel rendelkező lámpát meg rá az USB csatlakozóra. Az a fagyos testben a víz lecsapódása majd csak idővel okozhat esetleg problémát.
-
gyapo11
őstag
Kb. 4 napig ült a mínusz 20-ban a lámpa a jó kis HG2 akkuval, és tökéletesen világít és kapcsol. Pár $-os olcsó lámpa.
Ezzel be is fejezem a tesztelést, ha ezek az olcsó lámpák és néhány féle akku bírják a hideget, akkor a drágábbaknak is bírni kell, ami nem az mehet a kukába. -
FBLLMAG
senior tag
Kicsit méricskéltem, számolgattam, miért is érdekes, tetszik (pozitív értelemben) pár lámpám, min siklott eddig át a figyelmem.
Az utóbbi időben a Maglite XL200 és az Armytek Prime A2 PRO is nálam van állandóan. És nem csak a kezelés végett. 1x már hasonló eredményre jutottam az Armytek esetében. Az elv lényegében hasonló, kicsit különböző utakon megközelítve.
Maglite XL200:
- A középső fénykör 10 cm átmérőjű 1 m távolságból. A gyártó adatai szerint 6600 cd (szerintem több)
- A körülötte lévő fénygyűrű átmérője 45 cm 1 m távolságból. Mérve, kb Convoy S2+ szórt fényének a fényintenzitása. Ennélfogva, ugyanúgy használható 15 m távon, 7+ m átmérő mellett.
- A szélső fénygyűrű 1 m átmérőjű 1 m távolságból. Ez kb 4x gyengébb fényintenzitású, nincs hatalmas ugrás.
- Ezeket az adatokat 230 lm fényáramnál produkálja, 10 percen keresztül (fel sem forrósodik). A 230 lm ráadásul sokat nem is vesz ki az akkukból, így huzamosabban bír üzemelni.Armytek Prime A2 PRO:
- A középső fénykör 16 cm átmérőjű 1 m távolságból. A gyártó adatai szerint 5000 cd (szerintem ez reális is)
- A körülötte lévő fénygyűrű átmérője 90 cm 1 m távolságból. Mérve, jóval erősebb, kb 1,5x a Convoy S2+ szórt fényének a fényintenzitása. Ennélfogva, ez használható akár 20 m távon is, 18 m átmérő mellett.
- A szélső fénygyűrű 1,5 m átmérőjű 1 m távolságból. Ez kb 6x halványabb fényintenzitású, ez sem olyan hatalmas ugrás.
- Ez állítólag 700 lm kimeneti fényáramnál teljesíti a leírtakat. Ráadásul merülésig tartja ezt a fényáramot. És így sem lesz megfoghatatlan forró.Az Armytek Predator PRO, Viking PRO, Nitecore EA42, Fenix LD22 viszonylag szűk szórt fénnyel rendelkeznek így
1., fényesebb a szórt fényük, így távolabb világítanak a szórt fényükkel
2., mivel nem vészes a különbség a fénykör és a szórt fény között, kb 15x -ös, így alacsonyabb fokozaton, kisebb távra világítva, egészen jól használható. Nem zavaró a középső fénykörük, miközben elégséges a szórt fényük fényintenzitása. A 30 lm fényáramnál a szórt fényük fényintenzitása a Convoy S2+ 50 lm fényáramának szórt fényének fényintenzitásával. Turbó fokozaton pedig egészen más kategóriát képviselnek. -
Ra3
őstag
válasz
Tamás9x #60087 üzenetére
Falnak azért nem mennék amíg jó, de ha érdekel itt volt téma egy darabig.
-
Ra3
őstag
válasz
xcsabo #60083 üzenetére
Én egy hónapja majdnem vettem aliról mikor mentek az 50/20-as kuponok, 30ból meglett volna.
Aztán pont akkor feljött ez a fólia nyákra rakott led elhalálozás téma itt, ami megöli az egész lámpát, kicsit még utánaolvastam, aztán elengedtem a hc65-öt, végülis nekem csak a főrefi kell, azt meg tudja egy sima pipalámpa is.
Rádobtam az 50/20at egy TUP-ra amit már az új gazdája használ. -
.mf
veterán
válasz
FBLLMAG #60077 üzenetére
Hmm... a szög ugyan megvan (90 elég, 120 már sok is), legalábbis papíron (aztán az eloszlás lehet, hogy túl hotspotos, nekem pedig egyenletes kéne), de sajnos a H503c kivételével mindegyik XHP-s, aminek nem tetszik a színezete (ahogy nézegettem, jelenleg Samsung HL351D 5000K vagy Nichia 219C 5000K a legszimpatikusabb... elindultam a lejtőn
); a másik pedig, hogy önmagában 70/90 USD, + szállítás, vám, áfa, ami már kezd kicsit sok lenni.
Ha a Panda 2M CRI továbbra sem lesz elérhető, akkor GB-en S2+ Nichia 219C 4000 vagy 5700K verzióban 13 GBP, jelenleg ennek áll a zászló. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #60079 üzenetére
Pedig nem rossz a MT20C, P12 sem. Nekem a MT20A van meg, de az kb ugyanaz mint a MT20C, csak 2AA -s kivitelben. Ha autóval megyek valahova, akkor jön elő a +kapcsoló előnye, meg aztán fizikailag nyitja / zárja az áramkört, így az akkut sem meríti. Egyébként én is az oldalkapcsolós EA21 (EC21) -et szeretem jobban, használom többet.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
HardSanyeee #60078 üzenetére
Nem haragszom én rá. A maga nemében jó lámpa azért a pénzért csak nekem a dizájnja azzal a markolattal nem jött be. Vastag is volt 18650-hez képest mert akkorába 21700 is elfért volna. Igaz mikor az kijött 21700 habokba se volt. Plusz nem favorizálom a két gombos kezelést. Ezért is nyúlok ritkán a Nitecore MT20C vagy P12 lámpákhoz is. Plusz igen nekem az összeragasztás hátrány nem előny.
-
HardSanyeee
őstag
válasz
ZozzV6 #60059 üzenetére
Picit szigorúan bánsz az F1-el, azért 10 dolcsiért "csak" S2+ -t lehet venni, az F1 pedig több dologban jobb nála (beépített töltés, jobb hőelvezetés, időzített turbó, moonlight, dupla kapcsoló (már akinek ez előny), igényesebb csomagolás), szóval nem volt olyan rossz kütyü az, még 10 dollár fölötti áron sem.
Persze az S2+ szerelhetőségben oda vissza veri, ez nem vitás, főleg ha az ember zörgő fejű F1-et fogott ki és a ragasztott fej miatt nem is volt javítási lehetősége.
Mondjuk én picit könnyen beszélek, gyakorlatilag ingyen tettem szert egy F1-re -
FBLLMAG
senior tag
Bocs. A Zebralight H604C 120° -os, a H600C 90° -os szórt fénnyel rendelkezik. A H503C pedig AA -s 330 lm fényárammal, de 120° -os szórt fénnyel. Kezelése mindegyiknek ugyanolyan, de szokni kell. 0,1 lm körül indul a holdfény, tehát nagyon lentről. A piros fény nekem ez végett nem hiányzik.
-
.mf
veterán
válasz
FBLLMAG #60073 üzenetére
Köszi FBLLMAG és Zozz!
FBLL, tök jó, hogy létezik, csak a nevét nem írtad le
Úgy látom léteznek USB-n keresztül tölthető 18650-es akkuk is (azaz: magán az akkun van a port), ezzel már bármely lámpával van powerbankról töltés.Zozz, a 2M CRI tényleg elég jól néz ki, bárcsak lenne Panda 3.0 CRI is (moonlight opcióval).
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Convoy S2+ legkisebb fokozaton sipol. (Olyan driveres, amiben ket csoportban vannak a modok).
Mi lehet az oka? -
ZozzV6
senior tag
YLP Panda fejlámpa széria. Piros fényt kivéve mindent tudnak amit akarsz. Van szélas és szűk fénye is. Magas CRI 4000K, beépített töltés.
Bár most a Panda 2M CRI nincs készleten éa abba pont nincs töltő.Vagy venni kell egy olcsó X1R-t és egy 4$-os led és egy 1$-os optika segítségével magas CRI flood fényed van beépített töltővel.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
De jó, hogy van itt ilyen topik is, már kezdek megkavarodni a netes keresésekben
Lámpa kéne, kicsit speciális igényekkel. Szoktam túrázni, kempingezni, és mellette hobbi-fotós is vagyok. Nemrég jöttem vissza egy hosszabb (többhetes) útról, össz. kb 120-150 km gyalogoltam nagyrészt hegyekben, és kicsit sok volt a cucc (min 16-tól max 22.5 kg-ig), csökkenteni akarok a felszerelés súlyán. Vittem magammal pl. a szokásos vaku-szettem is vaku-vezérlővel, vakuval, pót-akkukkal, mini softbox és egyebek - 6-700 g, és csak párszor használtam, de még akkor se kellett nagyobb teljesítmény, elég lett volna egy erősebb lámpa. Néha simán csak a fejlámpámat (Decás Onnight100, 80 lumen) használtam - nem is annyira a fényerőt keveselltem, hanem a fénye volt kékes és alacsony a CRI.
Azóta már rendeltem egy ledes "videó-lámpát" (Ulanzi VL100: beépített, type-C-n tölthető akku, 100 led, 95 CRI 5500K, 6W, 90g); de közben még tűnődök, hogy van-e olyan, amivel minden fényes igényem kombinálható:
- fejlámpa (ha nagyon nincs ilyen, akkor zseblámpa, ld lejjebb)
- magas CRI, semleges fehér közeli (5000K)
- nem kell nagy fényerő, 200-250 lumen már elég
- legyen alacsony fokozat (esetleg vörös fény)
- aránylag kicsi, könnyű
- széles szög (nice to have: zoom, bár látom az összefoglalóban ellenjavallt)
- nice to have: beépített akku, USB-n tölthető (micro/type-C)Ha nem fejlámpa, akkor hagyományos elem-/zseblámpák közül Convoy S2+ vagy SST20 4000K (magas CRI, de kicsit sárgás) vagy Nici 219B 5000K verzióban - jó irányba nézelődök, vagy van ennél jobb a fentiekre?
Köszi! -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #60066 üzenetére
A HL26R ellenfele inkább a Nitecore NU32, azzal van egy kategóriában, nem ezzel az Olight-tal. A H503w szerintem túlságosan flood fényt ad, ami asztalon olvasásnál, szerelgetésnél jó lehet, de kint terepen szerintem kevés lesz.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #60051 üzenetére
E.T. -n láttam is ezt a fejlámpádat. Jó, jó, de nekem kicsit másmilyen kellene. Pont ezen agyalok, hogy vagy a Fenix HL26R belső töltésű fejlámpáját válasszam, vagy a Zebralight H503w szórt fényű lámpáját (a H53w egyik oldalról, a H503w meg másik oldalról lenne feltéve, egymás felett). A HL26R 1 db fejlámpa lenne, kicsit talán messzebbre is világítana, belső töltéssel rendelkezne. A Zebralight esetében, az mellett, hogy szélesebben világít, pozitívum lenne az is, hogy a szórt fény, nemcsak 40 lm fényáramig, hanem egészen 330 lm -ig használható lenne. A ZL esetében, ha az akku megadja magát, újat vehetek bele.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #60064 üzenetére
Amiért nem mondom, hogy csalódás az a fénye. Konkrétan azt világítja, mint a Skilhunt H03, fotón észrevettem minimális különbséget a H03 javára, mikor használgattam őket direkt együtt, konkrétan szemmel nem volt látható eltérés a két lámpa fénye között. Nincs hazudozás, nincs nagyítás, csak a tények leírva. Ez pedig hatalmas piros pont! Kényelmes, jó a fénye, ha sípolna is 10%-tól, vagy -nál, akkor kapott volna tetszett plecsnit, így viszont tök semleges számomra, hogy van, vagy nincs.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #60051 üzenetére
A cikk nagyon jó volt. A lámpa viszont (a leírásod alapján) elég csalódás. Azon kívül, hogy Olight, nem nagyon mutat fel semmi mást, amivel jobb lenne mondjuk egy sima Decathlonos lámpától. Műanyag ház, ismeretlen led, egybeépített akku stb... próbáltam olyan szemmel nézni, hogy ha meg akarnám venni akkor mivel győzném meg magam, hogy erre érdemes pénzt kiadni, de arra jutottam, hogy semmivel. Igazad lehet benne, hogy ez egy célpiacra készült lámpa, ott lehet, hogy pont ezt keresik.
-
-
Ra3
őstag
Van valakinek tippje azzal kapcsolatban hogy a Fitorch-al hol érdemes felvenni a kapcsolatot?
P30r-t rendeltünk ismerősnek fél éve kb. Kínából, eddig nem volt vele semmi gond, mert nem használta a beépített töltőt. Most kellett volna, ki is nyírta a drivert, egy fokozaton világít, és folyamatosan pirosan villog a visszajelző.
Elvileg van rá 5 év szavatosság, de semmire nem válaszolnak se fb-on, se emailben. -
vendingo
veterán
válasz
WestBam #60054 üzenetére
Igen, kicsit szeretnék EDC-nek. A nagyot valszeg a mérete miatt gyakran itthonfelejteném. Télen még nem gond a méret, de nyáron tuti nem szeretném, hogy húzza a gatyámat.
ZozzV6: F1: Olcsó, usb töltés, árához mérten jó minőség.
Várok egy kicsit az F1-re, hátha csak valami készlethiány van a háttérben, addig meg helyettesítem a HC65-tel. Nem sürgős, vésztartalék lámpa lenne kocsiba, ezért is kell az usb töltés. -
peestike
senior tag
Ma vettem bg-on egy kék astrolux ft03-at, XHP50.2-es változatban. Érdeklődnék, hogy mivel érdemes ezt hajtani? 18650, 21700 van itthon, de nyilván beszerzem a 26650-et is, ha az kell.
Köszönöm! -
ZozzV6
senior tag
válasz
vendingo #60053 üzenetére
Nem tudom mi ez a Zanflare mánia. Elég sokan szeretik. Nekem nem volt egy kedvenc de ízlések és pofonok.
ŰTUP csak 200 lument tud tartósan az 1000-hez nyomni kell a gombot folyamatosan. Üzemidőben szintén nem bajnok ahogy mondtad bár a fix kis fokozatokkal elvan. Szerintem még mindig jó alternatíva az Eagle Eye X1R vagy X2R csak most már azt hiszem Mezzol néven vannak forgalomba de ugyanaz a gyártó. Ezek 550-700 lument tudnak.
Vagy ott az X5R is ami elvileg 1000 lumen. És az igen közel áll működtetésben az F1-hez. de van csak oldalgombos verziója is. Vagy van X6R C8 méretben. X8R különböző variációkban XHP35 vagy 70.2 kis és nagy refit csereberélhetsz rajta. és 21700 akkus.
Ebben az Ali shopban találod a Mezzol cuccokat.
Esetleg ha nem sajnálod hogy lekopik a bevonat akkor Sofirn SC31 új verziósban is jó lehet. -
vendingo
veterán
Szomorúan tapasztalom, hogy zanflare f1 nincsen sehol, csak GB-n, de ott drága, illetve 36$ a posta.
Alin olcsón láttam még novemberbe, volt választék is, most meg sehol semmi.
Melóban s20r baton van rendszeresítve, az tetszik, ebből kiindulva néztem párat.
Olight S1R II Baton
JETBeam E40R (ennek már kicsit nagy a mérete a többihez képest)
JETBeam II MK
Nitecore TUP
Ezekkel kapcsolatban van tapasztalat, észrevétel, vagy egyéb alternatíva olcsóbban?
500-1000 lumen között nekem bőven elég lenne valami kisméretű lámpa beépített töltéssel.
TUP-nál kicsit tartok a beépített akkutól, amúgy tetszik, de nem egy üzemidő bajnok. -
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten egy viszonylag ritka fejlámpáról, az Olight H17R Wave típusról írtam, a blogon olvasható a cikk.
Ezt a sorozatot (H17R Wave, H27E, H37 Wave) a skandináv piacra készítette a gyártó, nem is lehet csak néhány országban megvásárolni, meglepő módon a magyar importőr elintézte, hogy legyen itthon is kapható. Én a legolcsóbb, legkisebb modellt vettem meg, ami a H17R, ha ma mennék a boltba inkább a következő lépcsőfokot jelentő H27E mellett tenném le a voksom. Ebből vittem már pár kollégának, maradéktalanul elégedettek vele. A legdrágább modell egy plusz flood lencsével, az integetős ki-be kapcsolással, és egy hatalmas (oldalra, akár övre is felfűzhető) akkuval több, mint a középső.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vallás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xbox Series X|S
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest