Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bedvóter
tag
válasz vendingo #72798 üzenetére
Igen, a Lumintop B01 akár lehetne jó alternatíva. Nálam ott bukott el, hogy a kormányra már nem fért volna fel, hanyatt fordítva viszont nem használható (vakításmentes kialakítása miatt).
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz vendingo #72704 üzenetére
Mi vagy te, fegyőr?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
vaakuum
addikt
válasz vendingo #68609 üzenetére
Igazából kézilámpa kellene elsősorban (mert ami van neki, az a végét járja).
Csak ha a gyerek elmegy kerékpározni, és sötétedés után érne haza, akkor is legyen már mit a bicajra pattintani, amivel maga elé vagy alá tud világítani vagy 2-3 méterre (nem cél a minél messzebbre világítás, elvileg közvilágított területen jellemzően aszfalton mozog, a lényeg, hogy Ő maga látszódjon. Nyilván egy jó láthatósági mellény is egy eszköz ehhez. Technikailag akár függőlegesen maga alá is világíthat, vagy tényleg néhány méterre maga elé, ahol a több fokozatú üzemmód kisebb fokozatai is segítség, hogy ne vakítsa el szembejövőket. Alapvetően nem hiszem, hogy sokat kerékpározna sötétben."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
HollyBoni
veterán
válasz vendingo #68612 üzenetére
Köszi a tippet, jól néz ki. Közben én is rájöttem hogy a "rendes" fejlámpa lehet még jobban működne. Levágnám a pántokat, rádobnám szilikonnal együtt a sisak tetejére, és hosszanti irányban rögzíteném oldható gyorskötözővel/tépőzárral/gumival/valamilyen szíjjal stb. úgy hogy maga a lámpa is rögzítve lenne A mostani sisakomon csak hosszanti irányban tudok rögzíteni, oldal irányban nem, szóval "sima" elemlámpához fabrikálnom kéne egy tartót.
Viszont a súly kicsit soknak tűnik, 122g 18650 üzemmódban akku nélkül? Ha jól tudom egy S2 olyan 70-80g körül van (?).
Mondjuk lehet 18350 lámpa sem lenne rossz, viszek plusz akkut, de legalább a fejemen kevesebb a súly (minden grammot érezni, főleg sisakkal).[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz vendingo #68609 üzenetére
Én épp most vettem egy Fenix BC30-at, de amúgy 3-4 éve egy Convoy M1-et használtam bicón. Elég sokat ment, pl. télen minden nap sötétben mentem és jöttem munkából elég forgalmas úton. Aszfalton közepes fokozaton használtam, eddig senki nem szólt be. Ha normálisan van beállítva a dőlésszög, szemből egyáltalán nem vészes.
A BC30 egy fokkal jobb, de azért 1500 lumen fokozaton szemből ez sem kellemes. De persze aszfalton bőven elég kisebb fényerő.[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz vendingo #68561 üzenetére
Most mértem egy másik lámpán 73 μA-t világító gombbal. Ez 41095 óra alatt merít le egy 3000 mAh-s akkut, szóval nem kell tekergetni a kupakot, kivéve ha a Lumintop ledje és elektronikája sokkal többet fogyasztana.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Nutra
tag
Én nem foglalkozom vele. Feltöltött akkuval akár hetek múlva is rendben van és tudja azt az 1-2-3 órát, amire használom. Néha random módon kicserélem valamelyik lámpában az aksit, néha ez is sorra kerül. Ha meg nagyon tutira akarok menni, akkor frissen töltött aksit teszek bele.
-
Tamás9x
őstag
válasz vendingo #68565 üzenetére
Ha nagyon parázol, akkor egy kerékpár belső gumit rá tudsz húzni a lámpa végére, az S2+-t így tettem csúszásmentessé, és ütésállóbbá, nehezebben mozdul az aksi fedél így Cserébe jobban melegszik
L6 van nekem is ott nem számít, mert a fenekén lévő kapcsoló direktbe szakítja, de itt fogyaszt a led a kapcsolóban. Nem séról olyan könnyen az eloxálás, hogy ezen a lazításon is spóroljunk.
[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
csibe1
addikt
Szerintem próbáld ki, hogy mi van ha rajta hagyod a kupakot.
Most vettem elő fél év után a Convoy L6-ost, rajta volt a kupak rendesen, nincs vele semmi gond.
Közben ránéztem, azt hittem ez beépített akksis, de így meg ha lemerül csak cseréled és annyi. Vigyél tartalék akksit, de nem hinném, hogy gond lesz vele, főleg ha naponta használod. Inkább akkor ajánlott letekerni a kupakot egy negyed fordulatot ha hosszabb ideig nem használod vagy például kocsiban van vész esetére, tartaléknak.
Tegyél bele egy 21700-as akksit azzal tovább bírja." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
vince
őstag
-
MittuDomain_
őstag
válasz vendingo #68429 üzenetére
Én ennyi pénzből ilyen paraméterekkel én BG EU raktárból vennék:
Astrolux BL02
vagy
Lumintop B01
esetleg ez a
GACIRON vagy mifene lámpa, de ezzel nincs még tapasztalat.A B01 jó cucc, de az Astro-ban dupla akkora (5Ah, hatszorosa az RN400-nak) az akksi, pláne részben erdőre szerintem ezt venném. (Nekem most egy ilyen jön, de ~féláron vettem kuponnal, városban kóricálni jó lesz...)
Nem néztem, mind van-e most EU raktáron, és azt sem, kuponnal mire lehet jutni. 40$-ig azért egész jó már a kínálat.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
WestBam
Topikgazda
válasz vendingo #68429 üzenetére
Szerintem semmiképp ne vedd meg, az az akkukapacitás nagyon kevés. Minimum RN800 amiben beépített (nem cserélhető?) 21700 akku van (4000mAh) vagy még jobb lehet a BR25, amihez már 5000mAh tartozék 21700 akku is van, és cserélhető is. Cserébe jóval drágább Fenixeket nem ismerem, de nekik is vannak bringalámpáik, nézd meg mi áron mennek.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
MittuDomain_
őstag
válasz vendingo #61312 üzenetére
Az X1R lutri sajnos, nekem jó van, de a korai szériákban gyenge volt a mágnes. Jelezve lett a gyártónak és vastagabbra cserélte, de attól még kiszórják az elfekvő készleteket.
A mágnes asszem nincs beragasztva a kupakba, te magad is cserélheted; filléres tétel.
Ha a módok nem tetszenek, talán Zozz segíteni tud átprogramozni.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
ZozzV6
senior tag
válasz vendingo #60902 üzenetére
csak a Lii100 és Lii202-be nem megy bele a 21700.
Más téma. Feltettem egy kis videószösszenetet a menetek takarításának fontosságáról.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
-
Ra3
őstag
válasz vendingo #60708 üzenetére
Én azt legutóbb 50/20-al rendeltem, 40 dollár környékén volt a Tup maga, meg pakoltam mellé még 10 dollárért pár apróságot ami már régen a kosárban volt. Ha úgy nézem hogy a 10 dollárnyi egyéb cuccot amúgy is megveszem akkor a lámpa 20 dollárra jött ki.
A 12 ezres ár az alap 40 dollár, ez elég sűrűn van, arra érdemes még kuponokat vadászni, vagy várni hogy legyen ilyen időszak amikor dobálnak 5-10-20 dolláros alis kupont, ha nem sürgős a lámpa.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ra3
őstag
válasz vendingo #60703 üzenetére
Hogy, hogy nem, volt x1r-em is, szerintem annál jobb az sp40, átmérőre kisebb, könnyebb is valamivel, nem annyira oroszos a dizájnja 😂
Súlyok üresen: 46g - 66g - 72g
(#60704) Vlah:
Igen, amúgy én is arra tippeltem volna hogy elektronikailag jobb a Skilhunt, és én is azt javasolnám ha lehetne még 25 dollár környékén venni, amibe nekem is került.
Szerencsére az olcsóbb gyártók is beszálltak a fejlámpák piacára, két éve 25-30 dollár alatt egyedül a Boruit volt, de minőségre nagyon sok kívánnivalót hagyott maga után.[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
-
gyapo11
őstag
válasz vendingo #60317 üzenetére
A cső nem elég, mert a hossza is rövidebb a 14500-nak. Esetleg ha kapnál valahol egy 18350 dummyt, akkor egy másik 18350-nel együtt valamivel könnyebb lenne, de mindenképpen kisebb kapacitású mint a 18650.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz vendingo #60057 üzenetére
Amikor 10 dodó volt akkor megérte persze de normál áron már nem olyan csábító és páraknak be is halt.
Kocsiba inkább a Ni-Mh akkus lámpákat javaslom mindig ott tartósnak.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz vendingo #60053 üzenetére
Nem tudom mi ez a Zanflare mánia. Elég sokan szeretik. Nekem nem volt egy kedvenc de ízlések és pofonok.
ŰTUP csak 200 lument tud tartósan az 1000-hez nyomni kell a gombot folyamatosan. Üzemidőben szintén nem bajnok ahogy mondtad bár a fix kis fokozatokkal elvan. Szerintem még mindig jó alternatíva az Eagle Eye X1R vagy X2R csak most már azt hiszem Mezzol néven vannak forgalomba de ugyanaz a gyártó. Ezek 550-700 lument tudnak.
Vagy ott az X5R is ami elvileg 1000 lumen. És az igen közel áll működtetésben az F1-hez. de van csak oldalgombos verziója is. Vagy van X6R C8 méretben. X8R különböző variációkban XHP35 vagy 70.2 kis és nagy refit csereberélhetsz rajta. és 21700 akkus.
Ebben az Ali shopban találod a Mezzol cuccokat.
Esetleg ha nem sajnálod hogy lekopik a bevonat akkor Sofirn SC31 új verziósban is jó lehet.[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
vince
őstag
válasz vendingo #52000 üzenetére
Az usb töltés nélkül a többi kritériumnak megfelel a Sofirn SP33.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
ZozzV6
senior tag
válasz vendingo #48772 üzenetére
Csak az tudja megsaccolni akinek van ilyen. Attól függ a fényerőnél vagy az akku kapacitásnál hazudtak nagyobbat. Személy szerint én elkerülném.
-
Ra3
őstag
válasz vendingo #47029 üzenetére
Nekem is van itthon egy raklap lámpa, de a fejlámpák vannak legtöbbször használatban, simán a háztartásban is van rengeteg olyan eset hogy nagyon hasznos, ha bármit hirtelen szerelni kell az esetek 90%-ában a vakoskodás miatt volt a szerencsétlenkedés.
-
vince
őstag
válasz vendingo #46981 üzenetére
Üdv a normális lámpák világában Mikor megvettem az első három lámpámat (néhány nap eltéréssel egy Convoy S2+, Zanflare F1 és Skilhunt H03), csak mosolyogtak a családtagok, azóta meg kis túlzással nem győzöm rendelni nekik a lámpákat. Lassan elfogynak a bontott akkuim, mennek ajándékként az új szerzemények mellé, hogy azt ne kelljen venniük
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
WestBam
Topikgazda
válasz vendingo #46975 üzenetére
Nem a hosszával van gond, a pozitív csatlakozónál lévő "dudor" hiánya miatt nem tud záródni az áramkör a HC65-ben, a nitecore szokásos fizikai fordított polaritás védelme van benne.
Megoldás button top akku használata, vagy esetedben egy kis ónbuci forrasztása a pozitív pólus közepére. Más megoldás ennél a fejlámpánál nem alkalmazható biztonsággal.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz vendingo #46972 üzenetére
Simán hozzá fogsz szokni, figyelmesen olvasd át a kezelésit és gyakorold be a fokozatok kapcsolását. Közvetlen turbo vagy vörös fény elérés a legfontosabb talán és célszerű mindig ultra alacsony fokozatban kikapcsolni, hogy az maradjon a memóriában. A többit már megoldod kattogtatással
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
gyapo11
őstag
válasz vendingo #46691 üzenetére
Nekem 18650-es lámpám van zöld, meg 14500-as piros fénnyel, de ezek nem fejlámpák. Viszont ha van 14500-assal zöld is (biztos van), az elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy a fejlámpa pántjára lehet rögzíteni valamivel, és itt maga a led ad zöld fényt, nem kell elnyeletni a fény jó részét szűrővel. Vagyis adott akkuval sokkal tovább világít.
-
Tomdriver
őstag
válasz vendingo #46685 üzenetére
Sok lument elveszítesz így, piros, zöld variációkkal,de főleg a piros bedobáshoz sem lesz elég. 700 lumenes fegyverláma piros szűrővel jó ha 30-40 méterig világít. Zölddel messzebb, de az ajánlott lámpák szerintem nem tudják úgy koncentrálni a fényt, mint egy Olight M3X.
Én amúgy éjjel ha harcsára kell bedobni (stupek, úszó?) muszáj az erős fehér fény, főleg stupeknél, azért az partról macerás - a halak meg fél-egy óra majd megnyugszanak.
Bedobáshoz Acebeam X45 - nagyon bevált!
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #46684 üzenetére
Megrendeltem.
Nézegettem itthonról a black diamond stormot, petzl tactikka+ rgb lámpákat, a zöld fény miatt, de nagyon drágák a tudásukhoz képest. Akkor már inkább veszek valami egyszerű pipa lámpát, aztán bezöldítem, ha nagyon zöld fényre lesz szükségem kotorászáskor.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz vendingo #46673 üzenetére
Mire is kell a piros fény? Ha azért, hogy ne zavarj másokat, az alacsony fényáramú (lm) fejlámpák is jók. Amiket Zozz írt, fejlámpák, meggondolandók, nagyon jó, bevált fejlámpák.
A Nitecore NU30 viszont szintén tudja a piros fényt. A Fenix HL60R szintén képes a piros fényre.
Amit használok, és piros fényt is tud, az a Led Lenser MH6 -os (Li-Ion / 3AAA), egyéb lámpám mellett. Ez is tud 3600 cd fényerőt, mindössze 200 lm felhasználásával, tehát nem fogja meríteni az akkumulátort, nem forrósodik. Hátránya, ez sem olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest