Hirdetés
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Egy ház új téglaruhája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz vendingo #46673 üzenetére
Mire is kell a piros fény? Ha azért, hogy ne zavarj másokat, az alacsony fényáramú (lm) fejlámpák is jók. Amiket Zozz írt, fejlámpák, meggondolandók, nagyon jó, bevált fejlámpák.
A Nitecore NU30 viszont szintén tudja a piros fényt. A Fenix HL60R szintén képes a piros fényre.
Amit használok, és piros fényt is tud, az a Led Lenser MH6 -os (Li-Ion / 3AAA), egyéb lámpám mellett. Ez is tud 3600 cd fényerőt, mindössze 200 lm felhasználásával, tehát nem fogja meríteni az akkumulátort, nem forrósodik. Hátránya, ez sem olcsó.
-
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #46684 üzenetére
Megrendeltem.
Nézegettem itthonról a black diamond stormot, petzl tactikka+ rgb lámpákat, a zöld fény miatt, de nagyon drágák a tudásukhoz képest. Akkor már inkább veszek valami egyszerű pipa lámpát, aztán bezöldítem, ha nagyon zöld fényre lesz szükségem kotorászáskor.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Tomdriver
őstag
válasz vendingo #46685 üzenetére
Sok lument elveszítesz így, piros, zöld variációkkal,de főleg a piros bedobáshoz sem lesz elég. 700 lumenes fegyverláma piros szűrővel jó ha 30-40 méterig világít. Zölddel messzebb, de az ajánlott lámpák szerintem nem tudják úgy koncentrálni a fényt, mint egy Olight M3X.
Én amúgy éjjel ha harcsára kell bedobni (stupek, úszó?) muszáj az erős fehér fény, főleg stupeknél, azért az partról macerás - a halak meg fél-egy óra majd megnyugszanak.
Bedobáshoz Acebeam X45 - nagyon bevált!
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz vendingo #46691 üzenetére
Nekem 18650-es lámpám van zöld, meg 14500-as piros fénnyel, de ezek nem fejlámpák. Viszont ha van 14500-assal zöld is (biztos van), az elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy a fejlámpa pántjára lehet rögzíteni valamivel, és itt maga a led ad zöld fényt, nem kell elnyeletni a fény jó részét szűrővel. Vagyis adott akkuval sokkal tovább világít.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
WestBam
Topikgazda
válasz vendingo #46972 üzenetére
Simán hozzá fogsz szokni, figyelmesen olvasd át a kezelésit és gyakorold be a fokozatok kapcsolását. Közvetlen turbo vagy vörös fény elérés a legfontosabb talán és célszerű mindig ultra alacsony fokozatban kikapcsolni, hogy az maradjon a memóriában. A többit már megoldod kattogtatással
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz vendingo #46975 üzenetére
Nem a hosszával van gond, a pozitív csatlakozónál lévő "dudor" hiánya miatt nem tud záródni az áramkör a HC65-ben, a nitecore szokásos fizikai fordított polaritás védelme van benne.
Megoldás button top akku használata, vagy esetedben egy kis ónbuci forrasztása a pozitív pólus közepére. Más megoldás ennél a fejlámpánál nem alkalmazható biztonsággal.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
vince
őstag
válasz vendingo #46981 üzenetére
Üdv a normális lámpák világában Mikor megvettem az első három lámpámat (néhány nap eltéréssel egy Convoy S2+, Zanflare F1 és Skilhunt H03), csak mosolyogtak a családtagok, azóta meg kis túlzással nem győzöm rendelni nekik a lámpákat. Lassan elfogynak a bontott akkuim, mennek ajándékként az új szerzemények mellé, hogy azt ne kelljen venniük
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Ra3
őstag
válasz vendingo #47029 üzenetére
Nekem is van itthon egy raklap lámpa, de a fejlámpák vannak legtöbbször használatban, simán a háztartásban is van rengeteg olyan eset hogy nagyon hasznos, ha bármit hirtelen szerelni kell az esetek 90%-ában a vakoskodás miatt volt a szerencsétlenkedés.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ZozzV6
senior tag
válasz vendingo #48772 üzenetére
Csak az tudja megsaccolni akinek van ilyen. Attól függ a fényerőnél vagy az akku kapacitásnál hazudtak nagyobbat. Személy szerint én elkerülném.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
vince
őstag
válasz vendingo #52000 üzenetére
Az usb töltés nélkül a többi kritériumnak megfelel a Sofirn SP33.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
ZozzV6
senior tag
válasz vendingo #60053 üzenetére
Nem tudom mi ez a Zanflare mánia. Elég sokan szeretik. Nekem nem volt egy kedvenc de ízlések és pofonok.
ŰTUP csak 200 lument tud tartósan az 1000-hez nyomni kell a gombot folyamatosan. Üzemidőben szintén nem bajnok ahogy mondtad bár a fix kis fokozatokkal elvan. Szerintem még mindig jó alternatíva az Eagle Eye X1R vagy X2R csak most már azt hiszem Mezzol néven vannak forgalomba de ugyanaz a gyártó. Ezek 550-700 lument tudnak.
Vagy ott az X5R is ami elvileg 1000 lumen. És az igen közel áll működtetésben az F1-hez. de van csak oldalgombos verziója is. Vagy van X6R C8 méretben. X8R különböző variációkban XHP35 vagy 70.2 kis és nagy refit csereberélhetsz rajta. és 21700 akkus.
Ebben az Ali shopban találod a Mezzol cuccokat.
Esetleg ha nem sajnálod hogy lekopik a bevonat akkor Sofirn SC31 új verziósban is jó lehet.[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz vendingo #60057 üzenetére
Amikor 10 dodó volt akkor megérte persze de normál áron már nem olyan csábító és páraknak be is halt.
Kocsiba inkább a Ni-Mh akkus lámpákat javaslom mindig ott tartósnak.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
gyapo11
őstag
válasz vendingo #60317 üzenetére
A cső nem elég, mert a hossza is rövidebb a 14500-nak. Esetleg ha kapnál valahol egy 18350 dummyt, akkor egy másik 18350-nel együtt valamivel könnyebb lenne, de mindenképpen kisebb kapacitású mint a 18650.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
1stVikman
senior tag
-
Ra3
őstag
válasz vendingo #60703 üzenetére
Hogy, hogy nem, volt x1r-em is, szerintem annál jobb az sp40, átmérőre kisebb, könnyebb is valamivel, nem annyira oroszos a dizájnja 😂
Súlyok üresen: 46g - 66g - 72g
(#60704) Vlah:
Igen, amúgy én is arra tippeltem volna hogy elektronikailag jobb a Skilhunt, és én is azt javasolnám ha lehetne még 25 dollár környékén venni, amibe nekem is került.
Szerencsére az olcsóbb gyártók is beszálltak a fejlámpák piacára, két éve 25-30 dollár alatt egyedül a Boruit volt, de minőségre nagyon sok kívánnivalót hagyott maga után.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz vendingo #60708 üzenetére
Én azt legutóbb 50/20-al rendeltem, 40 dollár környékén volt a Tup maga, meg pakoltam mellé még 10 dollárért pár apróságot ami már régen a kosárban volt. Ha úgy nézem hogy a 10 dollárnyi egyéb cuccot amúgy is megveszem akkor a lámpa 20 dollárra jött ki.
A 12 ezres ár az alap 40 dollár, ez elég sűrűn van, arra érdemes még kuponokat vadászni, vagy várni hogy legyen ilyen időszak amikor dobálnak 5-10-20 dolláros alis kupont, ha nem sürgős a lámpa.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest