Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Tervezek majd venni egy Convoy L6-ost az S2+ mellé. A kérdésem az lenne, hogy ezen akku jó lenne-e hozzá? (minőség, stb) Mindenképpen védettet vennék, az S2+-omhoz is az van, meg jó a 4 db-os csomag, amit linkeltem, mert 2 garnitúra akkut akarok majd hozzá"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
-
kugyu21
senior tag
Evvel az erősebb C8-al már én is szemeztem, de logikailag nem tudom megmagyarázni a szükségességét magamnak.
Próbálom magamat kívül tartani a gyűjtői körön , és emiatt ésszerűsíteném a készletet. Jelenleg az A6 mellé vettem egy Q8-at és kellene egy thrower. De anélkül, hogy újabb vitát indítanék a "fix vagy a zoom-os lámpa a jobb" témában, komolyan kérdezem, hogy akik komoly lámpa parkkal rendelkeznek, egy esti túrára (gyalog vagy kerékpárral, esetleg hajóval) úgy indulnak el, hogy különböző távokra a legjobban használható lámpákból betáraznak a hátizsákba és terepen a szükséglet szerint váltogatják? Nem életszerűbb, egyszerűbb (és súlyra is könnyebb) elrakni egy zoom-os lámpát és max. csavargatni?
Na de ha így gondolom, akkor kell nekem egy thrower is???[ Szerkesztve ]
-
Egy-két
tag
válasz Masooo #41593 üzenetére
Akciók az s2+-ra mindig vannak, azt én is látom blf-en, de ilyen komoly akció lesz e még, hogy a 8 db 7135ös icvel szerelt modell lepontozható 6$ig vagy akár még alá ?
Akksiból bejön a
[link]
[link]
[link]
Lenyeg hogy 4 darabra lenne szükségem , S 3000/+mAh kapacitás, és kisülési aramerosseg se legyen túl alacsony.[ Szerkesztve ]
-
Egy-két
tag
Nos két kérdésem van:
-szeretnék venni egy s2+-t hogy mindig legyen egy otthon is, és volt említve hogy vettek páran x8as kivitelt 6-7$ közötti áron. Lesz e ilyen akció még, vagy az egyszeri botlás volt a GB részéről 😀
- másik hogy 4 db minőségi akksira is szükségem volna, 3000-3400 mAh, nagy terhelhetőség (3 A minimum folyamatos terhelésre) és a 30Q is volt brutál akcióban 9-10$/4db áron, számíthatok rá hogy lesz ilyen akció a közeljövőben?😀Tudok várni de fölösen nem akarok, ha ilyen akció már nem várható mondjuk márciusig 🙂
[ Szerkesztve ]
-
kner
csendes tag
Szerintem a magyar kisker megérett a pusztulásra. Itt vidéken rendkívül mocsok lehúzó az ágazat. A múltkor 595Ft+Áfáért akartak adni egy USB aljzatot. Rendeltem inkább két dollárért huszas csomagot.
Már van egy müncheni postafiókunk, mert Németországban is jóval olcsóbb sok minden. Műszaki cikk, kerékpáralkatrész, stb. -
FBLLMAG
senior tag
-
Masooo
aktív tag
válasz drinker #41586 üzenetére
köszi
ez a doboz együtt égne el a bútorokkal ha baj lenne
samsungot választottam védett kiadásban végül első körben mert a nyíri "gyerekek" nem válaszoltak hivásra és mailre meg jófogásos üzenetre sem. Arról tehát letettem.
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
válasz Masooo #41582 üzenetére
felmerült bennem egy lüke kérdés de azt hiszem felteszem .)
olvasni, hogy azért a li-ion cuccok nem annyira veszélytelenek. Zuhant is le gép anno emiatt.
Ti mikor nem használjátok akkor hol tartjátok ezeket az elemeket? Fából vannak a bútorok ami igen jól ég főleg a viaszos kezeléseimnek jóvoltából akkor ha baj van.
Van ehhez valami spéci tároló amivel amikor épp el vagyok utazva, nem kell aggódnom? Vagy tegyem ki akkor őket a járólap közepére?Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
WestBam
Topikgazda
-
Masooo
aktív tag
válasz balazs1956 #41581 üzenetére
tényleg nem vészes. lehet nekem is kellene egy, bár már jön 4 lámpa :S
gyönyörködsz? mennyi is az annyi?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
válasz balazs1956 #41577 üzenetére
ez a c8 a képen baromi nagynak látszik. Az is? mire használsz egy ilyen szépséget, mire való?
-
Masooo
aktív tag
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett az Astrolux c8, ilyen driverrel
Rendeltem hozzá világítós kapcsolót..
Összeszerelve, látszólag tökéletesen működik.
Kérdésem az lenne a nálam sokkal bölcsebbekhez, hogy okozhat-e ez valamilyen anomáliát a későbbiekben, esetleg a módokban, driver-ben?Más: Az F1-et is átalakítottam világítóssá, ami működött is néhány perceig, de aztán valami kapcsoló kombináció miatt egyáltalán nem tudtam bekapcsolni a világítást.
Kapcsoló kiteker, visszarak, semmi változás.
Csak az eredeti visszaszerelése hozta helyre a normális működést.Tapasztalat valakinek?
-
Masooo
aktív tag
Tipikus eu félmegoldás.
Nem nagyban gondolkoznak, szórakoznak a kicsikkel (pont mint itthon) akik meg tűrnek mert ennyit érnek kb.
Nem ez lenne a megoldás. Kínából érkező termékekkel szemben kell bevezetni védővámokat és idővel azon országokkal szemben is amerre próbálják költöztetni a gyártásokat. Jöjjön vissza a gyártás Eu-ba, egy egységes eu-n belüli bérezéssel pedig a munkaerő is jobban elosztható.
A gond az, hogy a pénzemberek ezt nem akarják, bár így is lenne szép haszon, de azért közel sem akkora és sajnos a politika fekszik ezek alá sőt a politikusok is érintettek általában.
Egyszerűbb azt mondani hogy 22eu szivassuk a kicsiket, mint az, hogy cselekedjünk vmi hasznosat.
Persze ennyire a kép nem egyszerű mert kina is vezethet be bármit eu ellen pl és kina nagy piac, de azt azért elmondhatjuk hogy jórésze életet tengető emberekből áll, persze ettől még nagy piac, de a világ nem csak kina, eladni lehet máshol is.
Jó mondjuk ennél mint mondtam összetettebb a kép sokkal, nem itt kell ezt kitárgyalni de cimszavakban inkább ebben kellene az eunak agyalni. Trump sok mindenben egy fa-z, de hasonló lépése óta mentek haza amcsi cégek és igyekszik hazavinni a gyártást márpedig ez egy vezető dolga, az emberekről gondoskodni nem csak a felső 10k-ről. Kedvenc szerszámgépmárkám is elkezdte hazahordani a gyártást.Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
ZolkoW
őstag
biztos örül majd mindenki, akinek ezzel dolga lesz. tudtommal a 10 EUR (az összegben nem vagyok biztos) alatti ÁFA tételeket azért sem hajtották be eddig, mert nem érte meg. ezután majd megéri?!
És kissé ellentmondásosnak érzem, hogy az olcsó kínai árut mindenki szereti, de ugyanakkor a gonosz kínaiak jönnek itt a hülye kacatjaikkal, és nem adóznak... nahát..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
bwoay
nagyúr
válasz -szabi- #41571 üzenetére
"Az európai uniós tagországok több millió euró adó- és vámbevételtől esnek el, miközben a helyi kereskedőknek egyre nagyobb problémát jelentenek az ázsiai vetélytársak, akik a kiskapuk miatt még kedvezőbb áron tudják eladásra kínálni az olcsó termékeiket."
szerintem nem nehéz belátni, hogy ez valóban komoly probléma. bár azt abszolút nem értem, hogy miért nevezik kiskapunak a 22 EUR érték alatti termékek vámmentességét.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
may15
csendes tag
válasz -szabi- #41571 üzenetére
Szerintem magyarország nem akar beállni ebbe a sorba. 40.000+ kínai él nálunk, a közszolgálati tévén van kínai nyelvű híradó. Van akkora lobbi a háttérben, ami ezeket a törekvéseket lenyomja, és a földel teszi egyenlővé.
Továbbá biztonsági okokból bíztatok mindenkint, hogy vásároljon be ahogy tud -
-szabi-
addikt
"Remek" hír: Megszűnhet a kis értékű kínai csomagok európai adómentessége
Paff neki.üdv
-
ace22
tag
Kapott valaki hasonló SMS-t az MPL-től?
"Csomagját (PBQ...., ismeretlen referenciaszám) letétbe helyeztük. Küldeményét 2546 Ft árufizetéssel 2018.01.26-ig itt átveheti: 1024 Budapest, II. Lövőház utca 2-6. MPL"
A Posta nyomkeresője szerint 2018.01.10. -én Nyíregyházi Logisztikai Üzem-ben került felvételre (Kézbesítésostán maradó, Áruért fizetendő összeg:2 546 Ft, Küldemény típusa: Üzleti csomag).
Bedobott értesítés nem volt. Ez lehet egy kínai csomag, amit újabban nem visznek ki? Vagy valamelyik magyar webshop próbálkozik?
-
lkristóf
senior tag
Időközben megérkezett a h03, nagyon jó kis lámpa.
A pánt összerakásán egy picit kellett gondolkodni, fura volt, hogy a lámpa mögé kerül az a fényvisszaverő féle izé. Ez a mód kiosztás is nagyon szuper, a moon light is szép gyenge, kisebb a fénye mint az f1-nek. Első fejlámpának nagyon is megérte. Örülök, hogy nem az olcsóbb borjút vettem.[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz MittuDomain_ #41560 üzenetére
Hi
Pár cipő egyik fele - bármelyiket választva - nem fedezhetne nekem is egy L6-ost? Hmm....
Mit gondolsz?
Vagy inkább maradjak az én cipős-szekrényemnél?üdv
-
veterán
válasz WestBam #41563 üzenetére
Áhh nem sajnos, legalábbis még nem. Holnap DHL-t felhívom megint, hátha most más ügyintézőhöz kerülök aki tud cím alapján keresni.
Egyszer egyik ügyintéző csak megunja azt megoldja valahogy.Amúgy a lámpa topicjába jó pár emberke írt be akik nem kaptak tn-t, hanem egyszer csak kivitték a lámpát. Jó lett volna azért valahogy megoldani hogy mindenki megkapja a trackinget, nem hiszem hogy olyan nagy feladat lett volna ez. Gondolom a Lumintop nem kézzel címezte meg az összes dobozt, hanem bevitték a fuvarlevél készítőbe aztán csak ki kellett onnan nyomtatni. Nyilván TN-k meg vannak összegyűjtve. Csak a kiküldéssel vannak gondok.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
nagyúr
Boruit RJ-02 -re tud valaki kupont?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Myers
senior tag
Nitecore Tube jelzi valahogy, ha fel van töltve? Töltés közben belül világít, de sosem alszik el.
Telefontöltővel lehet tölteni? 1,2A-es a kimenete. Nem túl sok ez az áram ennek?
http://www.muszaj.hu/
-
vince
őstag
válasz ZozzV6 #41555 üzenetére
Csak 40-50 lámpa? Én az öt lámpámat alig tudom megmagyarázni itthon, a feleségem nem tolerál többet - a családi béke érdekében nem vettem a hétvégén szuperolcsó L2-t sem. Mit mondanék akkor egy nagyságrenddel több lámpára?
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
veterán
Na végre EU-ba is lassan kezdenek megérkezni a GT-k, nem bánnám ha hozzám is csöngetne már a futár. DHL-t felhívtam hogy cím alapján rám tudnak-e keresni hogy lett-e csomag feladva nekem. Sajnos nem, csak akkor ha tudom mikor adták fel. Ha tudnám akkor nem kérdezném.. hihetetlen hogy cím alapján nem tudnak keresni.
iPhone 16 Pro Max
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #41554 üzenetére
Á a táblázat az csak a méréseket mutatja. Jó ha 40-50 lámpám van csak belőle
A többi vagy másé vagy át lett alakítva vagy eladva.[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
Westbam gratula a csillogós L2-höz!
Remélem egyszer csak sikerül összehozni egy nagyobb lámpás talit és élőben is megcsodálhatom majd. Marha jól néz ki!Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
may15
csendes tag
válasz gyenesmartin #41551 üzenetére
Xpl-hi verzió van gyárilag is, szóval az sst40 az izgalmasabb. Plusz ha lumenre mész, akkor az sst40 szintén jobb befutó.
-
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #41546 üzenetére
Kipróbáltam így este milyen fénye van. Szerintem megy is bele egy fetes driver. Csak egy kérdés. SST-40 vagy XPL-HI led legyen benne?
-
WestBam
Topikgazda
válasz chatran #41543 üzenetére
Látsz máshol jobb áron akkut? Pl. banggod vagy fasttech? Ha nem akkor még mindig jó a gearbest ára, csak a postát külön kérik el, mint felettem is írták nincs az árba építve.
Lehet, hogy megint szállító postát kellett váltaniuk és e miatt drágább mint volt, tavaly is volt pár hónap, hogy nem érte meg akkut venni. Valószínűleg pár hét- max. pár hónap és újra lesz olcsó akku tőlük.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz nyikszi #41547 üzenetére
Ezekkel megváltani a világot nem fogod, városban jók lehetnek de vak sötétben kevesek lesznek szerintem, jobbakat is találhatsz sima elemlámpa + tartókonzol kombóval hasonló áron. Pár oldalt visszalapozol pont bicajosok voltak itt felfogatásokkal és elemlámpákkal
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Kerékpárra valami jobb lámpát keresnék előre, amivel én is látok, nemcsak engem látnak
Ez a lámpa milyen? https://www.gearbest.com/bike-lights/pp_1452250.html
Alapból elég jónak tűnik, ára se vészes. Az üzemmódok is jók, mert a legerősebbet csak olyan helyen használnám, ahol nincs közvilágítás. Tölthető, Lithiumos az akksi benne, könnyen levehető, nem külső akksis. Ezek lennének a paraméterek, és kb 25-30 dollárt szánnék rá max.
Vagy esetleg ez? https://www.gearbest.com/bike-lights/pp_630440.html
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
gyenesmartin
őstag
Megjött a C8-asom. Közepes fokozaton sípol. Meneteket meghúztam jól, de továbbra is csinálja.
-
Myers
senior tag
válasz chatran #41543 üzenetére
És ha 11-ért adná ingyen postával? Trükköznek, hátha valaki nem veszi észre a szállítást
6-ért nem nagyon van 2 db jó akku. Nagyon ritkán van bomba akció, de gyakrabban van olyan, hogy 4/darab, viszont azok általában 4-es csomagok, így jön ki 15-16 dollárra.
Az elmúlt max 100 hsz-ben volt valami jófogásos link. 800-1000 Ft a 3500-as Sanyo.http://www.muszaj.hu/
-
chatran
őstag
Egy kicsit pofátlannak tartom, hogy a Gearbest, majdnem 5 dollárért szállítja az akkukat. Rendelni akartam két jobbféle akkut 6 dollárért, erre rájött a szállítás. 11-ért így annyira nem érte meg. A Banggood pl, ingyen szállít, de nem tudom, hogy az áraikba bele van-e már kalkukálva a posta.
Tudtok esetleg olyan boltot, ahonnan max 6 dollárért tudnék venni 2 jobbféle akkut? -
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #41535 üzenetére
Ez igaz amit írsz, de érthető volt, hogy mit akart mondani. Összébb húzott hotspottal emelkedik a cd érték, miközben a lumen ugyanannyi. Most nem ugyanannyi, hanem még kevesebb is, és mégis látható a szűkebb fókusz hatása.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz FBLLMAG #41532 üzenetére
Ebből arra következtetek, hogy nem az átmérő határozza meg a fókuszálás mértékét. Mit változtattak a GT-ben ugyanakkora fej átmérőnél, amitől szűkebb lett a hotspot? Vagy lehet akár ugyanaz a tükör, csak a led geometriája alkalmasabb a jobb fókuszálásra. Vagy jobban a tükör fókuszpontjába tették a ledet. Vagy lehet a tükör nem pontos paraboloid, hanem a nagyobb hotspot miatt torzított alakú, és a GT-ben jobban közelít a paraboloidhoz. Szóval sokféle lehetőség van.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #41532 üzenetére
Előbb ugyanazt írtál most meg Kb ugyanaz. Nekem a 897 és az 1000 feletti az 10% különbség. Ráadásul 3,2A áram vs 2,65A áram ami üzemidőben is jelentős. Nekem ez nem kb ugyanaz.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
may15
csendes tag
válasz Volkov #41533 üzenetére
Sajnos a legtöbb esetben nem lehet kiiktatni az ilyen módokat, mivel az a driver memóriájában van benne.
Amennyiben másik drivert teszel bele, előre beállított módokkal, úgy lehet, vagy akkor, ha átírod a programot rajta, mint a convoyoknál szokás, de erre nem hiszem hogy van külön.
Tudom, hogy most vetted nagyjából 6 dollárért, de ha ezt az összeget még egyszer rászánod, és veszel egy convoyt 7 dollárért, garantálom, hogy sokkal jobb minőséget kapsz, és azon már lehet később változtatni szoftveresen. -
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Banggood-ról pontokból occsón vettem egy Xanes WT518 lámpát.
Megjött, működik, világít, tölt, szuper, kis vészlámpának a kocsiban tökéletes.
Egy dolog zavar picit. 3 módot tud: nagy-közepes-villogás. Memória funkció nincs, ha ki akarom kapcsolni végig kell zongorázni minden módon.Amatőr kérdésem, hogy a villogást nem lehet valahogy kiirtani?
Köszi!
:)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #41531 üzenetére
A táblázatod alapján P12 1011 lm, 9700 cd; a P12GT 897 lm, de 17800 cd. Pont erről írtam az előbb. Hogy a fejátmérő ugyanaz, a fényáram (lm) kb ugyanaz, de a fényerő (cd), jóval több a GT javára. Egymás mellé teszed, a GT kicsit szűkebb fénykörrel (HOT SPOT -tal) világít, de fényesebben. Ezt a fényképeiden is látni.
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #41529 üzenetére
P12 vs P12GT pont volt nálam. Nem ugyanaz a fényáram. P12 több áramot vesz fel több fényáram. A GT csak annyi gogy XM-L2 dómos led helyett XP-L HI-t használ de kisebb áramon. Lásd táblázat.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #41528 üzenetére
A fejátmérő meghatározza milyen lesz a lámpa hőleadása, ez már a lámpába kerülő ledre is hatással lesz, hogy mekkora fényáramot, mekkora teljesítményt lehet elvárni, mekkora áramra lesz szükség, stb.
Másik dolog, itt a Nitecore termékeit veszem elő, A GT -sek ugye jóval messzebb visznek, mint a hagyományos lámpáik. Pl. P12 vs P12GT, MH20 vs MH20GT stb. A fényáram ugyanaz, fejátmérő ugyanaz, de a fényerő majdnem 2x akkora mint a sima lámpa fényereje. Szerintem nem szerették volna, hogy a fénykör (HOT SPOT) nagyon lecsökkenjen. A 2x nagyobb fényerőhöz fele akkora fénykör felület kellett, ami ugyebár nem a fele átmérőt jelenti, hanem kb a 2/3 -át. Így könnyebb eladni, mert a vetített kép alig változik, viszont jóval nagyobb a fényerő. Jóval szűkebb fénykörrel, eladhatatlan lenne a termék. Valószínűleg ezért nincsenek már azok az apró, szűken világító lámpák.
-
gyapo11
őstag
Érdekes ez az eszmefuttatás a tükrökről. Ahogy kner írta, valószínűleg a kis tükör ellen szól a led kiterjedése, nem lehet olyan jól fókuszálni a fényt, mint egy nagyobb tükörrel.
De ugyanakkor nem beszéltetek a ledekről, illetve azok sugárzási szögéről, és a tükrök átmérőhöz viszonyított mélységéről. Ha veszünk egy 125 fokos XP-L ledet, és betesszük egy 1 m-es tükörbe, ami csak 20 cm magas, akkor a led fényéből semmi nem érinti a tükröt. Ha az 1 m-es átmérő mellett elkezdjük mélyíteni, akkor egyre szűkebb sugárzási szögű ledek tudják elkerülni a tükör érintését, illetve egyre kevesebb fény tud kilépni a tükörből visszaverődés/fókuszálás nélkül. Meg lehetne mérni, hogy milyen átmérő/hossz arányokkal mennyi a cd, és egy bizonyos hossz fölött elkezdene lassulni a nyereség, de folyamatosan nőne, ez szól a mély tükör mellett.
A lámpáknál viszont vannak praktikus okok is, pl. a méret, emiatt nem lehet túl nagy a fej átmérője, és a hotspoton kívüli fény igénye meg a lámpa hossza, emiatt nem lehet túl mély a tükör. Gondolom kitalálják az átmérőt, és ehhez olyan mélységet választanak, ami elfogadható/elvárt fókuszáltságot eredményez.
Ha csak a mindenen túli távolság lenne a cél, akkor enyhén defókuszált lézerekkel világítanánk km-ekre.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
kner
csendes tag
válasz werszomjas #41525 üzenetére
Akkuból márkásat, védelem nélkülit.
Samsung 30Q
LG HG2
Panasonic ICR18650BUnprotected, flat top jó a legtöbb lámpába.
-
FBLLMAG
senior tag
Hol van az a teszt? Én nem találtam róluk szinte semmit a neten. Csupán érdeklődtem a vásárlás előtt pár topikon.
Egyébként kösz szépen az infót.
Amúgy pl. a ZL is megadja a fokokat. Az Armytek lámpái pedig még pár napja akciósak voltak. Abból sikerült rendelnem.
És egyetértek, ezek nem Kínai vonal. Egyáltalán nem.
-
werszomjas
addikt
válasz WestBam #41371 üzenetére
Köszönöm, ennyit szeretnék rászánni, ráadásul nem is sokszor lesz használva.
Ez a 1 módos L2 LED-es lett végül.
Még abban kérnék segítséget, hogy milyen akkut érdemes hozzá venni, mire kell figyelni az akku választásnál? (akku nélkül rendeltem)
üdv
-
may15
csendes tag
válasz FBLLMAG #41521 üzenetére
Nekem erre megfelel hogy ha tudom, hogy kandelában mennyi, meg lumenben mennyi, aztán abból levonom a számomra fontos következtetéseket. Nyilván, nem vagyunk egyformák, és mindenkinek más szempontok fontosak, például neked fontosak a Ledlenser tulajdonságai, be is raktároztál azokból a lámpákból, engem viszont egészen hidegen hagynak, így nekem nincs egy sem. Biztosan van ez így mással fordítva is.
Az Armytek pedig azért egy kicsit más tészta szerintem, mert ugye nem kínai a brand, és ezért teljesen máshogy állnak a dolgokhoz is. Csak náluk láttam, hogy adtak volna meg szöget hotspotra és spillre, illetve egyéb olyan adatokat, amit a kínaiak nem fognak. Továbbá nekik 10 méteres a vízállóságuk (Tacticalstore.hu tesztelte, és 8m mélyen vígan világított), és sok lámpának az ütésállósága is, ami szintén nem a kínai vonal. Továbbá azért ez felsőkategóriás lámpa, szóval ezt behozni szerintem annyira nem éppen jó példa. -
FBLLMAG
senior tag
Amúgy, dehogy mérek szöget. Viszont azt szeretem tudni, hogy lámpáim, kb milyen fénykörrel világítanak 5, 10, 20, 50, 100 m távról. És azért jó tudni, hogy a vásárolt lámpa kb mire lesz képes, mit várhatok tőle. Összevetem azzal, hogy mire van épen szükségem, ez szerint döntök. Nem csak úgy érzelemből vásárolok.
Pl. az Armytek esetében is megtalálod az összes adatot a specifikáció alatt.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem mostanában volt, de az biztos, hogy tükrös volt. A K70 is 162 cd / lm -t tud. Amit láttam, az tudom, hogy nagyon szűken világított. A tükör méretét csupán emlékezetből írtam. (Anno egymás mellé tettem azt, és a saját MINI PRO+ tükrét, és kb 1,5x volt hosszabb az. Egyébként a MAG tükre 2x hosszabb mint a Nitecore EA21 / MT20A tükre.) Tudom, hogy neked van K70 -esed. Ott volt amikor találkoztunk. Nem éreztem olyan szűknek a fénycsóváját, mint anno annak a másiknak. Tudom, hogy a hátsó kapunkon, ami kb 90 m távolságban van az ajtótól, nagyjából 3 m -es fénykört világított meg, pár 100 lm -nel, ami nem sok. Talán, Te tudnád a sajátoddal ellenőrizni azt az átmérőt.
Tudom, hogy jó távot bevilágított, kb hasonló volt a tudása mint a Mag Lite 2D PRO -nak, csak még egy picit szűkebben világított, sokkalta rövidebb ideig, és kb MINI PRO+ méretben.
A Brinyte is jó lett a tuning után. Bár előtte sem lehetett nagyon rossz.
Ami a szögeket illeti, hogy kb mi mit jelent (100 m távolságból):
5° > 9 m fénykör (HOT SPOT)
10° > 17 m fénykör
15° > 26 m fénykör
20° > 35 m fénykör
25° > 42 m fénykörNémely lámpánál megadják a szögeket is. Azért nekem sok minden számít, nemcsak a lm és a cd. Bár ez is elég sok dolgot megmond.
-
-szabi-
addikt
-
atthany
aktív tag
válasz gyenesmartin #41509 üzenetére
Ez a Sanyo akksi ajánlott ecigibe is?
-
may15
csendes tag
válasz FBLLMAG #41510 üzenetére
Na tehát.
Azt mondod, hogy:
"25,4 mm fejátmérőjű lámpánál találkoztam 164 cd / lm optikával"
Ez ugye akkor lehet, ha valami igen jó optika van a lámpában, hiszen a nagyobb lencsével jobb fókuszáltságot lehet elérni, de ugye amiben optika van, az zoomos szokott lenni, nagyon kevés esetben fix a gyújtótávolsága a lencsének.
Itt tehát már megkérdezném, hogy mi is volt az, amit láttál?
Mert engem kíváncsivá tett.
Ezeket a lámpákat semmiféleképpen nem szeretném összehasonlítani a reflektoros lámpákkal, ahol bizony kell a szélesebb reflektor a cd vagy a cd/lumen arány növeléséhez.
Csak hogy ezt számokkal is érzékeltessem:
Amit te láttál, hogy 25,4mm = 1' (inch/hüvelyk/zoll) az átmérője, és az adott optikával 164cd/lm volt a mért értéke, ehhez képest:
Optikát használó lámpáknál
Brinyte B158B atom módon megtuningolva 469 cd/lm (55mm a fejátmérő)
És igazából ennyi. Mármint ami bemértünk, és túlmegy az általad megadott adaton.
A gyári Haikelite HT08, ami szintén zoomos, az csak 27,7cd/lm arányt ért el 45mm-es fejátmérővel.
Ami ezen az értéken túlmegy, és reflektoros lámpa,
az egyik az Acebeam K70, 88mm-es fejátmérővel,
illetve a Palight Boss1 pont 100mm-es fejátmérővel.Szóval ha esetleg eszedbe jutna, hogy melyik is volt az a lámpa, annak örülnék.
Továbbá nem tudom, hogy te a világítási szögeket honnan tudod, de a gyártók nem adják meg, én pedig nem nagyon mentem ebbe bele, mert nekem a kandela meg a lumen mond eleget, szóval azt hogy hány fokban visz, azt nem is nagyon értem. Az még rendben van, hogy a ledből kilépő fényt ami nem megy a reflektornak, meg tudod mérni, de egy throwerben van asszimetria, ahol a fény gyakorlatilag összetart, és akár néhány száz méterre találkozik, és onnan mérhető szögben a nyitása. De amíg összetart addig hogy mérsz szöget? meg minek?
Ha ez nem lenne egyértelmű, beteszek egy képet.Elsőre ennyi jutott eszembe.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #41504 üzenetére
Tükrös optikát írtam.
Amúgy, belegondolva, nagyobb átmérővel tényleg könnyebb a dolog. Ráadásul így könnyebb a fényáramot is emelni. Az a lényeg, hogy vagy 5° -kos fénykörrel a fényáramot emelik, vagy pedig a fénykört szűkítik a minél nagyobb fényerő végett, a minél hosszabb táv végett.
A ZOOM -os lámpákkal csak az a bajom, hogy fókuszálva, elég nagy a fényáram veszteségük. Bár a FIX tükrös lámpák is csak egy részét küldik a teljes fényáramból a SPOT -ra.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezek szerint még van valami, ami szerint ezt megoldják. De tudom, hogy kicsi 25,4 mm fejátmérőjű lámpánál találkoztam 164 cd / lm optikával (2° HOT SPOT, 40° SPILL). Nekem ez túl szűken hordott, ezért nem kellett. (50 m távról talán az épület egyik ablakát világította meg, nem pedig az egész épületet.) Lényegében azóta érzek ellenszenvet az ilyen szűken hordó ZOOM -os lámpákkal szemben is. Ettől még a 6° -kos Mag Lite XL200 is jobb volt. Ma már az 5° -os thrower lámpáimat is csak nagyobb távra használom, kb 50, 100 m felett, pedig az egyiken van 45 lm -os fokozat is. A nagyobb méretű, tömegű lámpákkal szemben még nem jöttem rá mi a bajom. Valahogy, ha még el is vittem magammal a túra helyére, valahogy a szobán maradtak, nem tudom miért (pedig volt már nálam Fenix, Nitecore, Acebeam, stb is).
-
may15
csendes tag
-
nepszter1
addikt
Hali , sajnos pont ma akartam felhívni a jofogason a sanyo akksikkal kapcsolatban de már nem él a hírdetés . Esetleg tudna valaki valami megbízható és olcsó akksit jó áron esetleg kuponnal ?
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #41499 üzenetére
Reflektoros lámpáról volt szó nem optikáról. Reflektor mélységről beszéltél nem lencsetávolságról. Optikával ott a Brinyte 700 lumen 325000 cd és 1100 m
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
jézusom
addikt
Először nem volt Li akksi, elemet tettem bele. Jóval gyengébb úgy de azért így is versenyez a hypermarketes ceruzaelemes bóvlikkal. Azért látszott akkor, hogy ez ütni fog 3,8voltos akksival
jó lenne egy összehasonlítás, de most lusta vagyok, pár képet kéne lőni. Az üzemidejét még nem tudom, az érdekes lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest