Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpsafl
tag
LUMINTOP Tool titán házzal és Nichia 219BT LED-del ár: 31,99 kupon: LAIW
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #30547 üzenetére
Remélhetőleg ma felkerül a csatornámra az első videó. A vágás utolsó fázisaiban járok. Próbáltam az alapvető ismereteket összeszedni kezdőknek az első videóba, általános dolgokról szól a led lámpákkal, ledekkel, akksikkal, töltőkkel kapcsolatban. Nagyjából hasonló vázlat szerűen mint a téma összefoglaló. Pihenjetek majd rá előtte mert több mint fél órás lesz. A többi nem lesz ilyen hosszú de aki szinte semmit nem tud a lámpákról és vásárlás előtt áll ajánlott rászánni majd ezt a kis időt mert nem kell keresgélni csak meg kell nézni és okosodni
-
bul07
nagyúr
válasz
benfolds #30545 üzenetére
Charge
Fast test
Nor testAngol manual, jobb sarokba a kijelző leírása
-
korn
aktív tag
-
SlyChocolate
senior tag
válasz
SlyChocolate #30457 üzenetére
Főleg az érdekelne, hogy az egyetlen kapcsoló másnál is csak indikátor ledeket kapcsolja?
-
benfolds
őstag
válasz
Gargouille #30496 üzenetére
kölcsönkértem haveromtól egy ilyen szuper kézi köszörűt vagy mit, holnap kipróbálom.
-----
mivel az én vc4-em nem tud merítést, ezért elkértem haveromtól a lii-500-át. normál tesztre beraktam 4 akksit, de egyelőre nem vágom, hogy mire számíthatok. lemeríti, majd feltölti az akksikat és kiírja, hogy mennyi ment beléjük? vagy lemeríti és nekem kell majd töltésre állítani? esetleg, lemeríti, feltölti, majd újból lemeríti magától, és kiírja, hogy mennyi volt bennük? -
bul07
nagyúr
válasz
gyenesmartin #30536 üzenetére
Én holnap tesztelem
Ha úgy látjátok hogy ennyi méh nem gond akkor használom majd, a legjobban nyomódott lesz a tartalék
Amúgy megírtam neki hogy ez így nem volt korrekt
(#30538) gagyilovag
PM ment(de ahogy látod csak saját felelősségre)
-
DJGABI
addikt
válasz
Gargouille #30491 üzenetére
hát nem tudom, én az elején simán ilyen, pár dolláros power bankokba pakoltam őket, amíg nem volt meg a liitokala. lekopogom eddig semmi tűzeset nem volt. 0,5-1A-rel töltenek, nem hinném h el tudna egyáltalán durranni...
(#30534) Clever0 zseniális találmány ez a 18650 akku, próbálj majd beszerezni. én csak ilyen [link] xpe ledes csodákat rendeltem, de elég jók már ezek is a rizsledes lámpákhoz képest
-
bul07
nagyúr
Volt szó a olcsó cellákról, nekem is megjött és nem is néztem meg jó mert holnap akarom őket tesztelni
De hogy most olvastam hogy többeteknek sérült is van köztük gyorsba én is ránéztem
Hát nekem is van két nyomódott nem nagyon de látszik, az egyik tényleg kicsitKérdésem az hogy szerintetek a képek alapján használhatom nyugodtan vagy kukázni kellene?
Képek
[link], [link]Bosszantó lenne ha kukázni kellene mert úgy volt kiszámolva hogy 1marad tartaléknak, 10-et vettem 4megy ismerősöknek, nekem meg kell 5 és egy tartalék(van egy 3cellás meg egy 2cellás lámpám)
Én azért megírom neki hogy ez nem volt szép
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Clever0 #30528 üzenetére
Ilyenkor nem postáznak, bármikor vissza tudod csinálni. Kérsz egy visszatérítést aztán annyi. Már nem emlékszem milyen néven szerepel de a rendelés sorába jobb szélen van ez a lehetőség.
De én még mindig azt mondom hogy egy S2+ 18650-es akkuval MC1 Plus töltővel tökéletes lenne. De ha nem akarsz költeni rá ennyit, akkor vegyél egy márkás AAA akkus lámpát, aztán meg van oldva.
Ha az ezüstöt veszed az 120 lument tud.
(#30531) WestBam
Persze értem én, de 2000-3000 ft-ból meg AAA akkukból csodát azért ne várjunk már.
-
Gargouille
őstag
Mekkora az a hőfok maximum amin egy led (mondjuk xml-2 pl.) károsodás nélkül, folyamatosan (tehát nem 1-2 órát) képes üzemelni? Csak mert múltkor ugye felmerült egy kérdés, hogy mekkora driverrel vegyen valaki S2+ -t ha el akarja kerülni a túlmelegedést, de azt nem írta senki (vagy én nem láttam), hogy mi az a max hőfok amin üzemelhet egy lámpa folyamatosan, károsodás nélkül.
-
korn
aktív tag
válasz
gyenesmartin #30516 üzenetére
Ez már inkább elfogadható, mintha a töltő mérné.
Ahogy a tesztekben látom az opus konstans többet mér.
Milyen fix 1A-es terhelést alkalmazol?
Én egy fix ellenállással terhelve mérem a feszültségesést, és abból számolom. -
Clever0
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Clever0 #30513 üzenetére
Van sok lehetőség, olcsó gagyik, drágábban minőségiek. Amit linkeltél annál kb. bármi jobban világít. Ha az SK68 kicsi akkor vedd meg a három AAA elemes lencsést, bár akkor már inkább egy akkus elemlámpa, de ezt neked kell eldöntened. A minőségibb AA elemes elemlámpák (fenix, nitecore) 30$ körül indulnak, ezekből van két elemes is, azok hosszabbak, így talán nem vesznek el. Ennyit viszont felesleges kiadni ha az igényeid nézem.
-
jozsi252
veterán
válasz
erik365 #30515 üzenetére
Olyan nincs véletlenül aminek a végén van 2 banándugó, hogy egyből be tudjam dugni a töltőbe? Vagy blankoljam le a kábel 2 végét és krokodil csipeszt akasszam rá és kész?
Bár mielőtt rendelnék keresgélek hátha van olyan ami alapból banándugós.Sőt még az se lenne hülyeség hogy banándugós alapból, majd a 2 végén van 1-1 kis mágnes és azt kell a töltőre 2 pólusára hozzárakni. Csak ilyennel nem találkoztam még.
-
erik365
senior tag
Igen, én egy Opus BT-C3100-at használok.
jozsi252: Ilyet 18650-es akkuhoz.
Ha többet akarsz vele tölteni egyszerre, akkor már kell egy balansz kábel is.
Az kicsit macerásabb, de belső ellenálásra elég ez egyesével. -
jozsi252
veterán
válasz
WestBam #30512 üzenetére
Nekem a modellezéshez meg airsoft-hoz van li-po töltőm.
GT Power B606D (12/220V, 6A, 50W) NiCd, NiMH, LiPo, LiFe, Li-ion, Pb akkumulátor töltőEhhez milyen cuccot vegyek hogy tudjak vele tölteni li-ion akkut? Mert ez tud belső ellenállást is mérni, aztán én is kíváncsi lennék 1-2 akkura hogy mennyi.
(#30507) Clever0
Lencséje van neki. Nem tudom hány lument tudhat, de hogy 1000 lument nem tud az egyszer tuti!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Clever0 #30507 üzenetére
Olvasd el az összefoglalót, vagy a blogomban a bevezetőt és a gyíkot.
Lakáson belül elsőre én egy SK68-ast vennék, az egy ezres kb és egy AA sima cerka elemmel megy. Kb. 200 lumen, de lakáson belül az is elegendő. Ha annak kevés lesz a fényereje akkor viszont ne ezt a csodát vedd meg, ennél jobbakkat is tudunk ajánlani picit magasabb áron. Egy SK68 pedig mindig jó ha van otthon, így azt garantáltan nem fogod megbánni ha kevés lenne akkor sem -
Clever0
senior tag
Most egy ilyen lámpám van és szeretem: Varta Gelly LED Light Azt írja, hogy 5 lumen. Ez jó adat? Akkor nekem feleslegesek a több 100 lumenes lámpák.
-
jozsi252
veterán
válasz
Clever0 #30505 üzenetére
Ez a lámpa még az 1000 lument sem fogja elérni. Szóval arra ne is számítsál.. 1000 lumenhez legalább egy Convoy S2+ 7135*8-at vegyél Li-ion akkuval.
De szabad használni, le tudja kezelni az elektronika.A zoom miatt a csőben rengeteg fény elveszik. Ezeket a zoomos lámpákat nem nagyon érdemes megvenni az az igazság.
Egy Convoy S2+ -al az emberek nagy része beéri. Legalábbis aki megelégszik 1 lámpával. -
Clever0
senior tag
-
baltasar
csendes tag
Sziasztok! Boruit rj 02-es fejlámpát rendeltem, ajándék lesz. NCR 18650B akku belefér? Lámpában érdemes tölteni, vagy adjak hozzá egy Lii-100 as töltőt is hogy kerek legyen a dolog?
-
jozsi252
veterán
válasz
Clever0 #30502 üzenetére
Package included:
1 x MECO XM-L2 LED Flashlight
1 x aaa adapter
1 x 18650 battery tubeSzóval jár hozzá.
De azt vedd figyelembe hogy AAA-val a fényerő kisebb lesz mintha li-ion akkuval használnád. Illetve nem is fog addig világítani, mintha beledobnál egy 18650-es 3500mAh akkut.
-
jozsi252
veterán
válasz
Vertigo18 #30498 üzenetére
Hát de ez elvisz "A Tac Light fénye 5 tengeri mérföldre, vagyis több mint 9 km messzire is „elvisz” " ilyet szerintem kár lenne kihagyni.
Viccet félretéve, ha mindenképp zoomos lámpa kell Clever0 fórumtársnak, akkor vegyen egy MECO XM-L2 5 Modes 2000LM Zoomable LED Flashlight lámpát. Most akciós szóval 2000 ft-ot simán megér szerintem.
Viszont Li-ion akku és töltő is kell hozzá mindenképpen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest