Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
válasz
Xantomas
üzenetére
Nem az volt a kivetnivalóm, hogy ELMÉLETBEN miért jobb, mert volt annyi logikám, hogy ha nem is ilyen korrektül mint Te leírtad, de el bírtam képzelni, hogy miért "Stabilabb". Viszont az elméleti alapokat legyőzte a gyakorlat, miszerint így- is úgy- is le kell korlátozni GEN 1 speedre ( mert ilyen-olyan okok miatt nem megy a gen2), tehát szükségtelen a forrasztás által nyújtott stabilitás.
-
Xantomas
őstag
válasz
kzsolt00
üzenetére
A forrasztott végű nemes egyszerűséggel azért jobb, mert ott rendesen be van lőve, és ki vannak mérve a vezeték hosszai, amik a tákolt hdmi csatlakozós megoldásnál nem volt jellemző. A differenciális jelutak impedancia, és vezetékhossz méretezése a pci-e differenciálisan vitt jelénél nem egy elhanyagolható dolog. Páronként eltérhetnek a hosszak, ennek kompenzálását mát megoldja a szabvány követelményei, de esetünkben 1 pár van az USB mellett.
Én is pl hdmi kábelt használok, de mindkét végét szereletlenül, hogy illeszteni tudjam.
-
Xantomas
őstag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Jó, hát igazából, az egyoldalú vasalt nyák is már intő jel volt.
Én most gyártatom le magamnak a prototípus paneljeimet, a hwtools által nyilvánossá tett kapcsolási rajz alapján, átalakítva, plusz dolgok rápakolva, (saját táp is, hogy egy mezei "riasztó" tápról is elmenjen, es ne kelljen egy komplett pc tápot melle rakni, de kis szériában majdnem 5xosre jon ki, csak az anyagköltség. -
Tenken
őstag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Gen2-t bírnia kell minden komponensnek. Elvileg az ec-k mind teljesítik már jó ideje a laptopokban. Gyakorlatilag sajnos vannak még új gépen is kivételek. A vga-k már ugye gen3-on mennek egy ideje, így egy gtx 460-as is már bőven a gen2 éra szülötte. Ezért a szűk keresztmetszet a gen2 kompatibilitás szempontjából általában az adapter csatlakozója. Ezzel a forrasztott pe4l típussal mértek gen3 megfelelőséget is asztali környezetben - sajnos notikban az ec a déli hídban van bekötve, így egyenlőre nincs gen3-as lehetőség -. Csatlakoztathatóakkal eddig stabil gen2-t még nem sikerült mérni. Persze vannak gyártók akik néhány szélsőséges tesztre hivatkozva hirdetik a kompatibilitást, de a TI-s tapasztalatok szerint a valóságban ehhez a rendszerhez eddig nem voltak elég megbízhatóak. Ezért főleg a forrasztott és oldható kapcsolat közötti minőségbeli különbséget teszik felelőssé.
Nagyjából ennyi. Remélem tisztább lett.
OFF-ra:
Gondolom nem mindenkivel sikerült rendeznie. Amúgy meg még ha rendezte is volna, szerintem is a ban a minimum minimuma. Ez egy közönséges csalás volt. Ha pénz kellett neki ideiglenesen, akkor menjen keressen valami hitelt, de az, hogy eltűnik/nem lehet elérni, és ezt sorozatosan több emberrel eljátssza, az tűrhetetlen. -
kzsolt00
tag
válasz
Xantomas
üzenetére
Érdekes olvasni mindig azt, hogy a forrasztott végű az ajánlottabb , mert nagyobb sávszélt bír, ellenben érdekes olvasnom fent is, hogy lényegében teljesen mindegy, mert biosban mindenképpen le kell vinni GEN1 re, mert csak úgy működik a rendszer. Akkor most ezt nem értem, tehát ezzel a ténnyel meg is van cáfolva a forrasztás szükségszerűsége (hiszen így is úgy is, csak gen1 sebességen fog menni, azt meg bőven kell bírnia stabilan a nem forrasztottnak is).
/off
Xantomas-nak:
Ez érdekes, megleptél most. Igen volt az illetővel gond, kifizettük többen is neki a terméket, ( én 2-t is) és nem jött semmi, sőt, még kapcsolatba sem lehetett lépni vele egy időbe. Mentek a rendőrségi fenyegetések stb, még végül válaszolt többünknek vissza, hogy rettenetesen sajnálja, de gondjai voltak, és kárpótol. Én a pénzem kértem vissza, más meg a terméket kapta meg végre, szóval igen késve, és keserves úton, de tudtommal kárpótolva lettünk, szóval nem értem hogy miért lett kitiltva ( én 19.-én kaptam meg vissza pénzem, és ő 31 én lett azzal kitiltva , hogy adósságát nem rendezte. Érdekes ) -
gabrit
csendes tag
-
Tenken
őstag
PE4C szétszedhető csatlakozóval van. Ezeknél mindig kérdéses, hogy bírja-e stabilan a gen2-es sávot. Az eddigi próbálkozások kudarcot vallottak. Talán itt nem, de ami engem illet -bármennyire szimpatikus- nem kockáztatnék vele. Ha használni is akarod a rendszered - nem csak prezentálni, hogy működik - akkor ki akarod használni az összes apró trükköt amivel javíthatsz a sávon.
Szerintem a boxtáp elég. Nekem volt rajta 660Ti is. Húzva elvileg az is evett annyit. De tekintetve véve a használt piacot igazából szinte bármi megteszi ami jó áron van. Arra figyelj, hogy singe rail legyen a 12v-os ága (boxé az).
Procit is jól érzed, hogy jobban teker. Ilyen szempontból az elitebook egy elég szerencsés széria. Le tudod pattintani az alját simán és a "bakok" is megmaradnak. Az említett notebook hűtőre tenni teljesen oké. Bár igazából a legjobb lenne, ha valami olyat használnál ami direktbe oda nyomatja a levegőt ahol kell is. Konkrétan a procira, meg a ventire. A többi rész nagyon nem melegszik.
Nekem 2 delta venti van fordulatszabályozva, úgy max terhelés alatt sem megy 70 fölé, de én lecseréltem a gyári procit is erősebbre. Szóval ez függ a gép alapvető hűtő teljesítményétől. -
HaZse
őstag
Az AMD csak külső monitoron fog megjelenni. Nálam egyből ki is kapcsolt a belső kijelző. Még a BIOS képe is az ATI karin keresztül jött.
Most adtam el én a saját asztali gépemet a VGA-val együtt.
Ha érsdekel, akkor eladom Neked az EGPU cuccomat. =PE4L v 2.1) + XBOX táp, ami az EGPU-t hajtha meg és van rajta 1 db. 6-os VGA tápcsatlakozó.
Ja és persze ez expresscard-os változat.
-
gabrit
csendes tag
Sziasztok!
Egpu rendszerrel szeretném megtámogatni a laptopomat, és tanácsot szeretnék kérni. Egy HP8460p-ről van szó (i5 2520m, 8gb ram, HD3000, dedikált nincs), amit egy külső monitorra kötnék. A kártya egy asztaliból átkerülő 7870-oc lenne.
A kérdés igazából a kártyával lenne. Az AMD volta miatt, ha jól tudom csak a külső monitoron menne,ami nekem tökéletes, de ilyenkor az integrált hajtja a belsőt, tehát gyakorlatilag lehetne kiterjesztettre? A másik kérdés, hogy a kártya egy elég éhes darab (175W-ot írnak rá), elég neki pl egy xbox táp, akkor is ha esetleg 90% terhelésű, vagy inkább nézzek hozzá rendes tápot? Esetleg van valakinek tapasztalata 7870-el?
A rendszer gondolom jobban izzasztaná a procit, kell e valami túlmelegedéstől tartani, vagy az alját leszedve, hűtőpadra rakva már tartható lehet az állapot?
Adapter ügyben is gondban vagyok. Van jelentős különbség a PE4L és PE4C között? Az utóbbinak a "készre szerelt" megoldása kimondottan szimpatikus lenne. Célszerű ezeket újonnan venni, vagy meg lehet akár próbálkozni használttal is?
Köszönöm előre is
-
HaZse
őstag
Pár hozzászólással előbb leírtam a saját tapasztalatomat Latitude E5430-asommal kapcsolatban.
Fel kell telepítened a setup 1.x-et és fel kell frissítened, hogy tudja kezelni az ivy bridge chipsetet. És ot a sebességet 2.5BG-re kell állítani (GEN1), mert alapból 5GB-ra állítja (GEN2) és azt nem tudja rendesen lekezelni.
-
Tenken
őstag
Error 12-t pci compaction-al szoktak orvosolni s1x-en keresztül. De nem teljesen világos a leírásod. Van amikor nem írja ki és működik rendesen, vagy egyáltalán nem volt még jó?
Második hiba az meg tipikus kártya baki. Nem bírja az órajelet, vagy valami beállítás rossz neki. -
ADam07
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni. A héten hozzájutottam egy PE4L 2.1b típusú PCIE-es adapterhez. Egy gtx460-assal szeretném használni. Latitude E5530-as Ivy Bridge-s géppel. A gépben csak HD Graphics 4000-es van.
Az egpu-t összeszerelés, valamint a gép elindulása után csatlakoztattam. A laptop fel is ismerte, gond nélkül feltelepítette a szükséges drivert. Azonbana vezérlőpultban az alábbi hibaüzenetet kaptam:Ez az eszköz nem talál szabad <típus> erőforrásokat. (Hibakód: 12)
Amennyiben használni kívánja ezt az eszközt, le kell tiltania egy másik eszközt.Ebben az esetben ha újraindítom a gépet, akkor a gép már úgy indul el, hogy a kép az egpun keresztül, külső monitoron jelenik meg. Kezdetben, ha elindítottam egy böngészőt, akkor ezt az üzenetet kaptam:
Az NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 3xx.. Képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Ez nagyjából 2x-3x feljött,elment a kép és visszajött, aztán kékhalállal kifagyott majd újraindult. Ez a hibajelenség megszűnt, miután egpu-s "üzemmódban" újratelepítettem a videókártya drivert, valamint frissítettem a .Net framework-öt.
Annyit változott a helyzet, hogy nem jön fel a kernel driver hiba, hanem a böngésző elindítása után egyszerűen megfagy. Ha csak a vezérlőpult, intéző meg hasonló windows-os ablakokban mászkálok akkor semmi baj nincs.
Két hibajelenséget vettem észre ezeken kívül:
-Minden csatlakoztatás után újratelepíti a HDMI-hez tartozó audió drivert.
-Néha elindul úgy egpu-ról hogy a windowsban nem jelenik meg a kurzor.Remélem sikerült minden fontosat leírnom és tudtok segíteni. Előre is köszönöm.
-
Tenken
őstag
HP 2560p és gtx 750Ti "násza" win7 64bit alatt csak 32bit-es compaction-el lehetséges. Dsdt-s is volt a gépen, de abban nem vagyok biztos feltétlen szükséges. Este össze szedem a motyót ami a TI-s tesztekhez kell és holnap feldobom ide is az eredményeit.
-
kzsolt00
tag
válasz
RocknRoller
üzenetére
Itt most nem az a lényeg hogy a neve i5, vagy i3, hanem, hogy milyen teljesítményt tud leadni.
Nyilván számít a magok, és a szálak száma, de relatíve egy i3 lehet egy i5 szinten ( főleg ha generáció eltérés is van a dologban), vagy i5 lehet i7 szinten.Győződj meg arról, hogy a két kiszemelt processzor teljesítményileg, hogy viszonyul egymáshoz.
A teljesítmény lemérésére vannak létrehozva a Benchmarkok és különböző fajtájú teszterek. Szerintem egy roppantmód jó, megbízható, és mindig friss ilyen listát tartalmaz az alábbi oldal: Katt a linkértItt vesd össze az adott névhez tartozó 'passmark CPU mark' értéket, a másikéval.
-
Tenken
őstag
válasz
RocknRoller
üzenetére
Max, ha kipóbált konfigot veszel. Angol oldalon van egy hosszabb lista - ide is lett párszor linkelve - ahol rengeteg sandy-s meg ivy-s lapost véleményeznek, azt is érdemes megnézni, ha van valami kiszemelt.
-
RocknRoller
aktív tag
-
HaZse
őstag
válasz
RocknRoller
üzenetére
Nekem E5430-asom volt. Ott nem sikerült nekem működésre bírni csak a setup 1.x-el, persze felpatchelve, hogy ismerje fel az Ivy Bridge chipsettet.
Egy apro dolgot kell csak beállítanod. Mégpedig, hogy a kártya (EGPU) cucc sebessége 1x-es legyen (2.5GB-es, mert ellenkező esetleb nem fog menni)
Ezért is adtam el én az %43-ast és vettem helyette egy E6320-ast.Ott minden ügyeskedés nélkül pöccre működik.
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok
nemrég botlottam bele ebbe a topicba, érdekes dolgok vannak itt. 1 héten belül veszek laptopot (valszeg dell 5430 vagy 5440). egyenlőre 1 kérdésem lenne, hogy ha a későbbiekben én is megbiztatnám a laptopomat egy ilyen külső VGA-val, akkor a laptopom procijának minimum i5ösnek kell lennie? egy i3 Haswell nem elég? egyenlőre ennyi, lesz még kicsi időm akkor olvasgatok még előző hsz-eket

-
ezsolti
tag
Mégsem! Mindaddig minden ok amíg el nem indítom a 3dmark 11-et. 5 másodperc múlva kékhalál vagy fagyás. Első alkalommal csak az illesztőprogram szállt el de az helyreállt. Nincs valakinek kölcsön 1 átalakított xbox töltő vagy valalmilyen táp? Lehet, hogy azzal van a gond mert sípol egy picit, terhelésnél jobban.
-
ezsolti
tag
Megoldódott a gondom. (711-es hozzászólás) (Kb 1 hete csak nem volt időm írni.) Ki kellett venni 8GB memóriát a gépből (Lenovo T430), így már megy hibátlanul.
-
kzsolt00
tag
válasz
Razermazer
üzenetére
Saját tapasztalatom nincs arról, hogy olyannal működhetne e, csak a logikám diktálja, hogy igen, működnie kellene!
És igen, egy GT 555 még mai napig viszonylag jó ( nekem mai napig egy ilyenem van, és a benne lévő GT 550 el még a crysis 3 om is elment Full hd felbontás mellett igaz minimum/medium vegyes részletesség mellett , de 24+ FPS-el, akkor egy GT 555-el a stabil mediumot bírnia kell. Viszont ha jól látom az általad írt N55SF ben nincs express card ( ahogy az enyémben sem) és ha eGPU-s rendszer kiépítése előtt állnék, akkor mindenképpen az express cardos változatot támogatnám! ( Tehát ha teheted olyan notit vegyél, amibe van olyan csati ) Használt piacon nézegess , nem feltétlen kell az új, lehet JÓ használtat jó áron venni, csak ki kell fogni!
Kíváncsi vagyok végül tudsz e várni és spórolni, vagy már annyira elkapott a hév, hogy inkább a gyengébbnél maradsz, de most megveszed

-
Razermazer
őstag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Az a baj, hogy az asztalit éppen most adom el mert nem kell, notit akarok mindenképp és kommersz notit semmiféleképpen, csak üzleti vagy jól megépített érdekel, ami nem hullik darabokra.
Hát igen azt tudom, hogy azok mennyibe kerülnek
kompromisszumban még kiegyeznék lenovo y570-el, asus n55sf-el ezek még a jobb kategória. Itt már lehet nem biztos hogy kell az egpu, mivel elég jó dgpu-val vannak felszerelve, gt555 még a mai napig jó középkategóriás kártya.A másik helyzet pedig az, hogy minden adott már gyakorlatilag, csak az egpu adapter hiányzik, kártya van, táp van. Noti nincs még

Szóval a felvázolt opció csak a t500 esetében működne akkor ha jól gondolom!
Egyébként köszönöm a tanácsot így gondolkodom én is lehet, hogy az lesz, hogy marad a gyűjtés.
-
kzsolt00
tag
válasz
Razermazer
üzenetére
Tudom, hogy minden a pénzről szól, és baromi nehéz bizonyos esetekben előkaparni, de én inkább neki sem állnák a rendszer kiépítésének, amíg nincs egy minimum sandy-s i5 ös processzorom. Számomra az adja azt a reálisabb határértéket, ahonnan érdemes kiépíteni a rendszert, mert kb onnantól nyújt élvezhető és megtérülő teljesítményt. Nem mondom ,hogy alatta nem, de ha rám hallgatsz még inkább spórolj + XXX ezret, csakhogy egy jobb notit vegyél, vagy gondolkozz el azon, hogy nem e elég egy kis "semmilyen" laptop a hordozhatóságra, és egy közép kateges asztali a szórakozásra!
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Végigolvasván az egész topikot mind a 700 hozzászólást(az angol fórumot csak érintettem megmondom őszintén, később úgyis elmerülök benne) egy két kérdés merült fel bennem.
Lehet meg is válaszolom magamnak, szóval ha olyan laptopot veszek amiben például core 2 duo, vagy core 2 quad proci van és nincsen integrált intel GMA4500mhd gpu, csak diszkrét tehát quadro esetemben 770fx, akkor letiltván a quadrot, életre lehet egyáltalán kelteni a külső egpu-t? mivel nem marad a laposban használható gpu(1-nek mindenképp maradni kell ha jól olvastam).Vagy vakon kell mindent csinálni? A laptop saját kijelzőjét használnám az egpu-val ebben az esetben megoldható ez? A használt kártya vagy gtx460 vagy 560ti lenne.
A quadro driverek lelki életéről még nem tudok, így ingoványos talajra lépnék, egyébként is.Avval tisztában vagyok, hogy a legjobb megoldás egy sandy proci hd2000 hd3000-el legalább i5 szinten.
Esetleg ha van mellette valami diszkrét kártya az nem hátrány de kikapcsolható a setup1x-el ez stimt.
Jó lenne üzleti ilyen felállásban kb 100k-ért sandy-t még nem találtam, első generációs core i5-i7-el még csak csak. Ők fűtenek, és nem nagyon gyorsabbak egy régebbi quad9000-nél.A notik amiket vennék egyébként Lenovo t500, Dell precision m4400, Hp elitebook 8540w, ebből a trióból egyedül a t500-ban van olyan lehetőség ami nekem jó lenne egpu-hoz.
Gyenge a masina procija(mondjuk cserélhető egy t9550-re ami már elég fickós) de nekem megfelelne akkora igényeim nincsenek arra az 1-2 játékra.Szóval a kérdés adott, lehet e így telepíteni konfigolni az egput ahogy fent írtam?
-
Kapityu
csendes tag
Csak érdekesség képpen mondom, hogy próbáltam win 8.1-el is mivel eredetileg az volt a gépemen, de nem jártam sikerrel. A leírások csak azt említik, hogy a folyamat előtt át kell kapcsolni teszt módba (set testsigning on) amit meg is tettem és rendben le is ment minden, az eszközkezelőben megjelent a "Nagy memória", de miután visszakapcsoltam a gépet normál üzemmódba, eltűnt és ott tartottam mint amikor elkezdtem. Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Így most win7 van fent, aminek vannak pozitív hozadékai is, például működik a GPS, ami eddig nem akart, szóval annyira már nem sajnálom, hogy visszatértem a 8-ról.
-
Kapityu
csendes tag
Készítettem egy leírást a 12-es hibakód javításáról, ami itt olvasható. Nem állítom hogy profi, csak dokumentáltam a lépéseket amik nálam megoldották a problémát.

-
fardavid1
csendes tag
-
Tenken
őstag
válasz
dewil666
üzenetére
750Ti nagyon jó egpu alany. Keveset kér, így kis táp elég, nem melegszik, ezért dobozba is nyugodtan rakhatod. Rövidnyákos felépítésesek is vannak. Ha egy 5-6 éves leharcolt akármit veszel, azt utána nem nagyon lehet eladni és rajtad marad. Feltéve, hogy nem megy végleg tönkre pont nálad...
Garis, használt kis-középkategóriás kártyákat, viszont simán el lehet később is aprón passzolni. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Már korábban kérdeztem de akkor elterelődött a téma így ismét megkérdezem

Van egy Lenovo G580 típusú notebookom. Csak wifi helyére lehet eGpu-t csatolni. Működne megfelelően az alábbi összeállítás:
CPU: i3 2348 (HD3000) 2x2.3Ghz
GPU: nVidia 635GT 2Gb
Ram: 8GbAmi van itthon asztali vga-m az egy AMD Radeon 6850 1Gb.
Elég lenne venni egy ilyen PE4L-PM060A kütyüt (tápegység az van CTG 500+80)?
Vagy nVidia vga kellene hozzá? -
kzsolt00
tag
Túlmelegedésre javasolt a hűtő tisztítás. De itt nem a sűrített levegővel befelé fújásra gondolok, hanem a darabokra szétszedésre, és a ventilátor és a szélső borda közötti részt elválasztani egymástól, és kiszedni az összegyülemlett koszt közülük. Majd érdemes egy minőségibb pasztával újrakenni minden érintett pontot, ha már úgy is szét van szedve. Nemrég egy állandóan túlmelegedéstől kikapcsoló Dell inspiron N5xxxx en tudtam így segíteni, nem is gondolnád milyen nagy lehet a különbség!
-
kzsolt00
tag
válasz
fardavid1
üzenetére
Én sima 660 ra gondoltam, nem TI re. Az i5-2410m "csak" ~3200 (passmark CPU mark) pontot ér el, tehát mondjuk egy ilyen egész jó lenne hozzá. Nagyon jó kártya, igaz asztaliban használom, de majdnem minden visz ultrán, természetesen CSAK sima fullHD -ban.
Válaszolva, a 660TI és a 760 között nincs nagy teljesítménybeli különbség éppen (4685 g3d vs 5000g3d teljesítmény pont). Talán a fogyasztás térhet el, hiszen csak egy újabb generáció a 7xx, bár valamiért úgy érzem az sem lényegesen, most nincs kedvem keresgetni, éhes vagyok

A lényeg hogy 2410m mellé ne vegyél nagyobbat mint SIMA 660, azaz nonTI. Személyes ajánlatom a Gigabyte, de ez egyéni dolog..
-
kzsolt00
tag
válasz
fardavid1
üzenetére
Ha teheted akkor egy 760 at vegyél szerintem mindenképpen, bár nem írtad ,hogy milyen procid van, csak hogy sandy bridge-s. I5 mellé sok egy 760 as, de mondjuk ha egy i7 2630qm ed van, vagy talán erősebb ,akkor már egy 760 szépen muzsikálna mellette!
Ha egy erősebb i5 öd van, akkor maradj meg a jól bevált GTX 660 nál, ha annál is gyengébb , akkor pedig ott a GTX 750ti, vagy sima.
-
fardavid1
csendes tag
Sziasztok!
Én már kb. 2009 óta használok eGPU-t. Második laptopon a 4 kártyát koptatom, hiba nélkül. Viszont most már jó ideje eladtam az 560ti kártyámat, és most gondolkodok egy GTX 760 vételében. Sajnos már nem követek a Nando4-s fórumot 3 éve (új helyre is költözött a fórum), így lenne egy kérdésem hozzátok.
Sandy Bridge-s laptopom van, gen2-s adapterrel. Melyik kártyát ajánlanátok a következők közül? Használtban kb. egy árban vannak:GTX 760
GTX 660ti
GTX 580Köszi előre is a segítségeteket!
-
Axtroner
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én is tervezek egy ilyen eszközt beszerezni és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
Van egy Acer Aspire 5750ZG típusú laptop de nincs rajta Express card foglalt, viszont láttam, hogy van ilyen mini PCI-E csatolófelületű átalakító is. Ezzel is működhetne?
Használhatnám tovább a beépített megjelenítőt? Milyen külső vga-t és adapter ajánlanátok a fentebb nevezett laptophoz?
A gép tulajdonságai:
- Intel Pentium B950 2,1 GHz
- Igpu: Intel HD Graphics 2000
- Dgpu: nVidia GeForce GT520M
- 8Gb RAM
- Intel HM65 chipkészlet
Válaszotokat köszönöm!
-
-
kzsolt00
tag
válasz
SAOneill69
üzenetére
Ezt jó hallani. Légyszíves majd írj a termékről, valami tesztet, meg magát a terméket is körül írhatnád!
-
SAOneill69
csendes tag
válasz
SAOneill69
üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Az adapter amit rendeltem mtx33q-tól megérkezett de még nem teszteltem. Ha valaki rendelni szeretne tőle bátran teheti, mert most már minden rendben van nála egy kicsit el szaladt vele a ló de mostanra már rendeződtek a dolgok; úgy tudom nem csak velem kapcsolatban.
Már a következő dolgot egyeztetem vele és az is érkezik.Köszönöm a figyelmet.
-
Tenken
őstag
Youtubube-os video elején van a kulcs, hogy milyen programok kellenek. Azokat szerezd meg elsőnek. Az se baj, ha nem pont ugyanaz a verzió, utoljára nekem is csak régebbi asl compilert lett, de azzal is ugyanúgy lement. Itt a link, hogy miket kell átírni, ha lefut az iasl:
1. post a QWORD rész beillesztése,
2. post az "if" javítás és nekem utána még kellett a következőt is javítani:
3. post "invalid length"-em is volt. Ott kalkulátorral kiszámolod és átírod a length-et a jelenlegi min/max alapján.Nekem ezután lefutott az asl parancs, majd azt lehet tableload-ra küldeni.
Youtube-os videon látszik szépen minden. Azt kövesd lépésről lépésre. -
Tenken
őstag
Az error 12 az dsdt-s hiba.
Nem olyan bonyolult az. Nekem pont pár hete kellett újra húznom a rendszert. Így, hogy tudom mit kéne kb egy 5 perces művelet.
Levadászod a kellő cuccokat hozzá, külön mappába tömöríted.
Parancsok elég egyértelműek. Ha betetted a kellő QWORD részt, még valószínű kell javítani egy "if"-es szerkezetet is, meg utána nekem még volt egy összeg ütközésem, ahol kellett 16-os rendszerben számolni egyet, de az sem gond, mert windows-os kalkulátor-ral megoldod. Ezek után simán fordítja és lehet tölteni a táblát. Lehet setup1x sem kellett volna. -
Kapityu
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, amit előre is köszönök.

Az adatok:
HP Elitebook 8470p
Win 8.1 64bit
Intel QM77 chipset
i5-3320m proci
iGPU HD4000
dGPU nincs
DDR3-1600Hz / 2x4Gb
ExpressCard slot van
eGPU PE4L V2.1 forrasztott kábellel
próbára kölcsönzött GTS450 kártya ( GTX750Ti- vennék hozzá, az alacsony energia igény + hőtermelés és a 2MB gyorsítótár miatt.)A kártya telepítése így zajlott. Bedugtam a kártyát, Win8 jelezte hogy új hardvert talált és kezdte telepíteni a drivert hozzá. Amikor végzett telepítettem a legújabb nVidia csomagot, ami jelenleg elérhető a kártyához. A telepítés hiba nélkül lement, az eszözkezelőben pedig látszik, hogy 12-es hibám van. Mivel Win8.1 fut a gépem reméltem, hogy ezzel a hibával nem fogok találkozni, de nem így lett.
A dsdt override folyamata többszöri olvasás és a videó után sem állt össze bennem, ( angol nem megy, bár a gugli fordít is tudom, de így is kínai ) Gondoltam sebaj, majd a setup 1.x progi megoldja. "sagit" fórumtárs írta, hogy elküldi nekem, a szándékát ezúton is köszönöm, de némi tépelődés után inkább megvettem támogatandó a fejlesztőt. A setup 1.3 progi fent van, belépek a setup-ba, dGPU ugye nincs, tehát nincs mit letiltani, alapból is "off". Második lépés lenne a PCI compaction / run compact / igpu egpu, ez már nem fut le rendesen, ezt a képet kapom. http://prohardver.hu/muvelet/tag_kep/karbantart.php?id=1184246
Nyomok egy entert és ezt látom. http://prohardver.hu/muvelet/tag_kep/karbantart.php?id=1184247
Végig próbáltam az összes lehetőséget a PCI compaction options-ban, de a 43-as kód minden esetben maradt csak plusszban jött még mellé 83 vagy 84. Rosszul csináltam vmit? -
ezsolti
tag
1.3-mal sem működik, ugyan az a jelenség amit fentebb leírtam. Lehet, hogy dsdt override kellene? Az eszközkezelőben nem jelez hibát, nincs felkiáltó jel sem. Amikor elindítom az 1.3-as setupon belül a PCI cmpactot akkor az 2x is megáll compact.com (43) és compact.com (86) hibával.
-
Tenken
őstag
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Hosszú hónapok után volt időm foglalkozni az egpu-s projekttel.
Mindjárt kellene segítség is.
A gép egy ThinkPad T430 NVS5400 dgpu-val, i7 3840QM procival és 16Gb rammal.
A külső GPU egy gianward GTX760-as kártya ebben: PE4H v3.2
Win7 x64 az OP rendszer. A BIOS-ban dgpu letiltva csak az igp megy. Legújabb nvidia driver fel is ismerte a kártyát simán települt is a meghajtó. Eszközkezelőben is csak a GTX 760 és az igp látszik, drivert az igp-hez külön nem raktam fel.
A probléma: teljesen mindegy hogyan indítom a gépet, ep kártya bedugva már indításnál vagy csak a win felállása után, a processzor felpörög 70%-100% kihasználtságra (ott is marad a kártya kihúzásáig) és ezzel együtt a hőmérséklet is felmegy 80-85C közé. Venti pörög mint állat. Aero nem bekapcsolható, nvidia driver elindul, viszont az nvidia experience az elindítása után nem talál alkalmas hardvert a játékprofilok frissítéséhez és úgy általában sem talál alkalmas hardvert. Pedig a gtx760 szépen bekapcsol ahogy kell.
Hibaüzenet nincs! setup 1.2 nincs meg. Most néztem, hogy már van nandonál 1.3-as verzió is. 25USD."Röviden" ennyi. Van valami nyilvánvaló gond amit én nem látok vagy a helyzet bonyolultabb annál?
Üdv, Zsolt
-
kzsolt00
tag
válasz
you_zsolex
üzenetére
Te pont ilyen típusú laptoppal tesztelted? Az szerencse, akkor nem kell kutakodnod angol fórumokon az eredmények után. Nekem egy régi fujitsu-n adott képet, illetve később miután visszaadtad akkor meg egy hp-n. Viszont 3 másikon, ahogy te is írtad előjött a szimpla "nem lát semmit" probléma, amire egyszerűen nincs logikus magyarázatom, hiszen máshol meg működik.
-
you_zsolex
csendes tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
EXP gdc alaplapkát is ( kínai változat ) Lenovo T400-ban nem működik, nekem is az van.
Mikor kölcsön adtad otthon teszteltem volna, sikertelenül, nem is ismeri fel a Express Card sajnos / Setup programmal sem, de lehet hogy csak a gépem hibája volt.
Lenovo X200-ba sem ment. -
kzsolt00
tag
Ha van Express card nyílásod, az jó, akkor tudsz használni express card végű PE4L alaplapkát. Habár ha nagyon fontos a pénz, akkor megkockáztathatod az exp gdc alaplapkát is ( kínai változat ). A PE4L 25.000+ ba fog kijönni, mert van rajta már vám ( ha újonnan veszed ) az utóbbi kínai pedig valahogy 14.000 körül (ez még nem éri el a vámhatárt).
A vga még a másik jó kérdés. Nincs valami erős procid, nem érdemes venni erős vga-t úgysem lesz kihajtva.
Egy GTX 460, vagy egy GTX 560 -nál neked nem érdemes többet/jobbat venned a véleményem szerint, már csak az áruk miatt sem./off
Mind a kettőben tudok segíteni talán. Nekem van , egy használaton kívüli exp gdc-s ( kínai verziós ) befogadó alaplapkám, amit mivel már a kísérleteimet megcsináltam, nem használom, és eladóvá vált, valamint van egy Gigabyte GTX 460 -om is, amit szintén eladok, mert lecseréltem egy GTX 660 ra.
/offPont WOT on próbáltam ki az eGPU-s dolgot. Asztali pc-ben magas grafikán simán játszható 30-50fps-t produlált a gtx 460, egy intel core i3 4330 (Tegyük hozzá, hogy ez az eddigi legerősebb kétmagos) mellett, de beletéve, egy kb olyan teljesítményű laptopba mint a tied a kapott eredmény az minimum grafikai beállítások ( full hd felbontás, távolság láthatóság természetesen magas) melett 40-50 körüli fps. Ezt csak azért írtam le, hogy eGPU ként használva, gyenge teljesítményű környezettel csökken a VGA teljesítménye, erre kell számítanod.
Tudnod kell az egész témáról, hogy nagyon varázslatos tud lenni. Valakinek "pöccröff" az egész, valakinek bűvészkedni kell a gép előtt 1-2 napot is, mire rájön hogy mi a baj és végre működőképesre tudja állítani az egészet. És nem is mindenre tudnak a magyarok választ adni, sokszor külföldi fórumoznod kell.
/off
Ha ezek után is belevágnál, és érdekel valamelyik termékem, írj privátba.
/off -
thre
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Lenovo T400 (P8700 dual core 4gb 1033ram. integrált intel gma4500MHD)
Eddig megfelelően tudtam használni WOT-ozni. Sajna a legutóbbi frissítés óta elég gyatra lett, ezért szeretnék egy külső videokártyát hozzá. (mindenképp ez kéne, mert munkahelyemen használom a laptopot
)Tudnátok valamit ajánlani hozzá (csak erre használnám, más játék nem jön szóba egyenlőre)? Ja és lehetőleg minél olcsóbban

(Express card foglalat van)
Előre is köszi, üdv -
-
kzsolt00
tag
Szia!
Én használtam (vettem) Exp gdc 5.8 at express cardos véggel. 5 gépből egynél volt valami, és ott sem tökéletes. Mindegyik régi gép volt, egyik sem érte el az i3 as procis szintet sem, de na, ettől függetlenül ha kis hatásfokkal is, de menni kellett volna, de nem. A probléma az volt, hogy hiába bedugom nem lát semmit a szgép. Setup 1.x et is feltettük, ott sem volt jelen semmilyen egpu.
-
∂яσнυη
senior tag
Helló!
Valaki használt már hwtools-os átalakítón kívül valami mást esetleg. Mik a tapasztalatok. Azt olvastam, hogy ezek a legstabilabbak. Esetleg valakinek valami más bevált?
-
Tenken
őstag
válasz
csardiaron
üzenetére
Nem is kell. Van egy jumper az adapteren, amivel a késleltetést tudod meghatározni. Az ideális az, ha már eleve be van kötve és áram alatt van indításkor a gpu. De így, a bios boot átugrásához általában a legnagyobb 15s-es időzítés kell, ami meg a windowsnak sok. Ezért setup1x-el vagy simán f12-vel meg kell akasztani wint a boot előtt, hogy beinduljon a vga rendesen, majd utána folytatni.
Nekem most a 280x-el csak így megy. Előtte voltak nv 660-asok, azok majdnem mindenhogy jók voltak. Ott pl csak 0-ás időzítésem volt. Többnyire ki se húztam az ec-t, csak néztem mikor kezdene win bootolni és akkor adtam neki tápot.
Az, hogy sikerül rendesen munkára bírni azt jelenti, hogy jó a rendszer alapvetően. Az, hogy újraindítás után nem akar működni meg azt, hogy a kezdeti boot sorrend trükközést rosszul hajtod végre.Az asztali táp-ra cserélhetsz, de az semmit nem fog megoldani...
-
fkenny
senior tag
válasz
csardiaron
üzenetére
Furcsán fog hangzani, de próbáld ki asztali ATX táppal. Külföldi fórumon is volt pár emberke akinek ez segített.
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Hobby elektronika
- Akciókamerák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerintem fogok még tenni egy próbát a 8.1-el és akkor ez a progi jól fog jönni, még 1X köszi. 

Az is zavar, ami nem látszik de én tudom, hogy nem teljesen ok.

A dsdt override folyamata többszöri olvasás és a videó után sem állt össze bennem, ( angol nem megy, bár a gugli fordít is tudom, de így is kínai ) Gondoltam sebaj, majd a setup 1.x progi megoldja. "sagit" fórumtárs írta, hogy elküldi nekem, a szándékát ezúton is köszönöm, de némi tépelődés után inkább megvettem támogatandó a fejlesztőt. A setup 1.3 progi fent van, belépek a setup-ba, dGPU ugye nincs, tehát nincs mit letiltani, alapból is "off". Második lépés lenne a PCI compaction / run compact / igpu egpu, ez már nem fut le rendesen, ezt a képet kapom. http://prohardver.hu/muvelet/tag_kep/karbantart.php?id=1184246