Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doink
aktív tag
Sikerült ASUS N53SN-el összelőni a dolgokat, lényeg hogy a mPCIe porton a PIN 22-t le kell ragasztani mert elcseszések vannak a biosban konkrétan a PERST# kiküldésével. Unlockoltam a biosban az összes eltüntetett funkciót és bekapcsoltam a port2-n a HotPlugot és a tolud-ot 2.25-re állítottam és letiltottam a dgput. Nyomtam egy DSDT overrideot-is és és az igpt kitettem a 36bites memóriatartományra. Egy r9 390x-et kötöttem rá és 8300 pontot kap FireStrikeban. Természetesen nvidia ajánlott a pcie compression miatt.
-
Kirrr
aktív tag
Le kell majd tiltani az AMD kártyát és akkor a rádugott nVidia meg tudja hajtani a belső kijelzőt is. Viszont a teljesítmény jelentősen csökken ilyen esetben, ezért érdemes egy külső monitorra kötni a rendszert.
-
kzsolt00
tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Feltételeztem, hogy nem adok kellő információt arról, hogy a belső hogy működhet. De gondoltam megkérded részletesen, és fogjuk rá , hogy megtetted

A lényeg hogy intel CPU-d legyen ( személy szerint második generációs 'i' szériát ajánlok minimumnak, bár alatta is működik), valamint a KÜLSŐ videókártyád legyen egy minimum GTX 400 as szériabeli VGA. Nyílván nagyobb is jó.
Ha ez a két tulajdonság adott, akkor képes leszel a belső kijelzőt használni, HA működni fog a gépeddel az eGPU rendszer.
-
kzsolt00
tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Gyanítom nem egészen értem a kérdésed, vagy pedig ha értem, akkor nagyon keveset olvashattál az eGPU-ról.
A válasz igen, az eGPU rendszer üzemeltethető NEM külső megjelenítőn, hanem a notid belső kijelzőjén, bizonyos feltételek mellett. ( intel + nvidia )
DE külső megjelenítőt használva több FPS-t érhetsz el, sőtt, a fentebb említett példa alapján a hibák száma is kevesebb.
-
cellpeti
nagyúr
megoldható, hogy ne kelljen külső megjelenítőre rákötni?
ahogy számoltam egy laza 50esbe benne van ez az eGPU projekt, meg ha valami fasza házat is akar mellé az ember az meg még...
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Lehet nálam azért van kicsit nagyobb zavar néha a vonalon. De így sokkal egyszerűbb csak bedugom és megy. i5-2540m jó a 760-hoz. Business gép még 5 óra nyúzás után sem veszi vissza a proci órajelét, szemben a müanyag Aceremmel, ami ezelőtt volt. Eddigi legjobb döntés volt, átállni eGPU-ra. Meg így simán rá tudok kötni a rendszerre 4K kijelzőt is a másik 3 fullhd mellé.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Lehet, ez csak az én tapasztalatom. Expresscard-al van kötve egy 8460p-re. Külső monitoron szuper.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Nekem belső képernyőn gen.2-ben gyakran crashel a Beast. Külső monitoron mindent maxon visz amit csak próbáltam eddig, mindenféle crash nélkül.
-
sotetlovag97
tag
Üdv!
Már régebben is kérdezősködtem itt a topikban,de mára már úgy néz ki, hogy összeáll a végleges konfig.

Előre is elnézést kzsolt00 kollégától, de még mindig csak itt pihen a beast a dobozában.
Annyi lenne a kérdésem, hogy kb. mennyi az fps vesztél illetve csökkenés a külső vagy belső monitor használata között?
A konfig így nézne ki, még a legnagyobb dolgokat meg kell vennem hozzá.
a lapos: samsung np350v5c-s03huproci: i5 3210m(ezt nem akarom cserélni mert sok procit ver az egy magos teljesítményben és még nincs itt a
dx12
)
vga: pny gtx 780
ram: 6gb 1600mhz(majd később lehet 8gb 1600mhz)
táp:ez majd valószínű egy 650-es corsair lesz
ssd: 160gb-os intel
hdd: 1tb samsung 7200rpm
egpu: EXP GDC Beast
monitor: egyenlőre belső talán később külső, addig marad a tv
Ez így megfelelő lenne, főleg belső képernyőn?(a vga teljesítményét nem csak játékra használnám)
-
wody21
tag
@kricsek
Gratulálok én is, és mivel ilyen ügyes voltál, mindjárt küldök is neked egy pü-t, ha nem bánod
Nekem is a héten jött meg az eGPU-hoz szükséges összes mütyűr, én is belekezdtem az építésbe, és error 12-nél tovább nem jutottam - DSDT override által nyert' Large memory (Nagy memória) követően sem. Setup 1.x-nél még nem járok, most az lesz soron. Tanácsokat örömmel fogadok!

HW:
HP 8570P i5 3210m, HD4000, 2x4GB DDR3 1600MHz
PE4C-EC060A v3.0
Gigabyte Superb 460W-os táp
ASUS GT 740 2GBSW:
Win 7 Ultimate 64bit, frissen telepítve, driverek pipa."Szabványos VGA adapter"-ként jelenik meg az eszközkezelőben, és error 12-t jelez DSDT override-ot követően is. Ha gép indítás előtt csatlakoztatom az eGPU-t, akkor lefagy. Egyelőre itt tartunk, este próbálkozom tovább.
-
kricsek
csendes tag
Nekem is lett error 12, de sikerült megoldani. Ennél nagyobb hekkelés a világon nincs.

Miért van az, hogy a large memory létrehozása közben az acpidump-al kinyert kód hibákat tartalmaz? Ki kellett törölnöm 2 sort, amik hibásak voltak, ki tudja, hogy milyen bugokat okozok ezzel?
Amikor eljutottam a setup 1.30-as részig, akkor esett le nekem, hogy az fizetős. 25$ rohadt sok ezért, kösz, hogy megosztottátok az 1.x-et.
Amúgy marha jó, hogy páran írják, hogy nincs szükség a setup-ra és adnak egy linket a DSDT fix-re, aminek a végén ott van, hogy kell a setup...
A setup-ot csak pendrivera mertem felrakni, mert nem akartam, hogy az mbr-ben turkáljon. Meg féltem, hogy még a végén belenyúl a partíciókba is.
A setup használatát nem találtam leírva sehol csak azt a gyorsított youtube videót néztem meg kockánként, abból kellett rájönni, hogy mit kell csinálni.
(hot reset pci nvidia, pci compression-t 36bit-re állítani, utána egpu compression, igpu-t 32bit-re forceolni.)
Amúgy próbáltam setup nélkül is megoldani, úgy hogy f8-al megállítom a windows bootolását és akkor dugom be az egpu-t, de akkor mindig lefagyott a gép.Fagyások, nvidia driver stopped working hiba nem volt. A játékok nagyon jól mennek high grafikán. Pl Dirt Rally benchmark 90 fps (blur kikapcsolva).
Ubuntu alatt Plug&Play működik az egpu. (Dual Boot Ubuntu 15.10, Win7 X64-em van)HW: Acer 5755g, i7-2670QM, 8 GB RAM, intel hd 3000, NVIDIA GT 540M, egpu: Asus GTX 960 Strix, táp: Cooler Master B600 v2, egpu adapter: GDC Beast.
-
kricsek
csendes tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Én is így vagyok vele másfél évvel később. Egyszerűen sehol sem találom, hogy mi az a tolud és mi köze van az egpu-hoz. A több vagy a kevesebb tolud a jó? Miért?
8gb ram-om van, elvileg 2,5gb a tolud és egy 4gb-s gtx960-at szeretnék venni. Fog ez így működni a setup 1.30 meg dsdt hekkelés nélkül? Gyanítom, hogy nem, de majd meglátjuk.
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
van egy HP ELiteBook 8560P gépem, és ahhoz szeretnék egy eGPU-s megoldást. Alapból van benne egy HD7400 VGA is. Az eGPU tud még adni plussz "löketet"?
-
Kirrr
aktív tag
Az Aikito szinte plug and play a thunderboltos eszközökkel. Legyen az Apple vagy Asus vagy más Windowsos gépezet. A tápot kell megoldani, mert az ugye nem elég amit a TB porton keresztül szed és nagyon hely sincs a kis dobozkában.
Szerk.: közben én is elejéről olvasom a topicot saját magam kisegítésére és a TB téma is érdekesen hangzik. Főleg az új USB C 3.1 szabvánnyal amiben benne van a TB2 ha minden igaz. Csak más kábelvég van.
-
kzsolt00
tag
Régebben mikor a TB-s technológiáról gyűjtöttem infókat, ezt a dokkolót nagyon jónak mondták:
[link]Magyarországi értékesítése is van. Az ára természetesen húzós. [link]
Az hogy oda van írva, hogy "NEM támogatja a grafikai/videó kártyákat" nyilván nem igaz, vagy kikerülhető, mert többen is tesztelték Techinfernon. Sok infó van az első linkemen.Sok szerencsét hozzá, és kíváncsi vagyok a tesztedre, ha belevágsz publikáld majd kérlek az eredményeket!
-
donpe
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi specifikációjú Macbook Pro-hoz keresnék valami értelmes e-gpu megoldást. Van egy GTX760 kártyám elfekvőben, elsősorban ezt a kártyát használnám a cucchoz.
Továbbá jó lenne, ha Thunderbolton keresztül univerzálisan más eszközökkel is tudnám használni. Egy ilyen Mac mini-hez használnám még.
Tudtok javasolni olyan kitet ami szóba jöhet?
Köszi!
-
kzsolt00
tag
-
katsi
tag
Updatelem magam: megy a BEAST rendszerem win10-en is, csak kozvetlenul a tapegysegbol kell etetni a vga-t, nekem igy mar nincs 12-es hibakod. Kulso display detect, kep atrak oda, es kesz. Setup se kellett. Szaguld minden jatek

-
katsi
tag
Köszi a választ!
Megy tökéletesen úgy látom! Szerencsére.
Beállítva csak a TV-t kijelzőnek, beállítva 1920x1080-at és a maximális grafikát, 60 FPS-en van kiakadva a képfrissítés miatt a játék. Ezt kizárt, hogy a HD3000 kinyomja magából, különben az intelnél tudnak valamit
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=533295107Juhú, öröm van, végre Skyrimezhetek, Deus Exezhetek a notimmal!

Annyi módosult, hogy a VGA-nak a tápot nem a BEAST-ről vezettem ki, hanem a tápból adtam neki oda. Meg Win 8. Kipróbálom ugyanígy Win 10-zel is és ha úgy is megy, akkor szuper a dolog.

-
katsi
tag
Lejárt a szerkesztés, időközben kipróbáltam Win 8-cal is, ott nincs 12-es hibakód, viszont a képet továbbra is csak a noti kijelzőjén látom, nem pedig a TV-n.
Eszközkezelőben szépen ott van az intel HD3000 és a Radeon 7850 is.
A BEAST továbbra is piros leddel világít.Végre van SZERK!

Nos, bementem a képernyőbeállításokba, felismerte a TV-met, lehet szépen képet kiterjeszteni, meg minden. Kiválasztottam, hogy menjen egyelőre a laptop kijelzőjén, majd indítottam egy STALKER-t mindent maxra téve, dinamikus árnyékokkal, a gép natív felbontásában (1600x900).
És nem szaggat.
Létezhet, hogy időközben a BEAST-esek megoldották, hogy menjen Ati kártyával is belső kijelzőn a játék, vagy az integrált HD3000 olyan izom, hogy elbírja így is a Stalkert? Ez utóbbit nem hinném, mert emlékeim szerint csak static fényekkel futott rendesen mediumon, a dinamikusak mellett cefetül szaggatott..
Tesztelek még egy kicsit és megírom a tapasztalataimat! -
katsi
tag
Sziasztok!
Pár hete elhatároztam, hogy játékra is alkalmassá teszem a Lenovo T420-as laptopom egy EXP EGC BEAST-tel. Tegnap össze is szereltem a rendszert, ami a következőkből áll:
- Lenovo T420 (i5-2520m, 8+2GB RAM, Win 10 Pro 64 bit)
- EXP EGC BEAST adapter Express Card verzió
- Radeon HD7850 1 GB VGA
- Chieftec CTG-400 tápegység
- VGA HDMI kimenetén egy Philips LCD TVÖsszeszerelés után a gép bekapcsolásakor a géppel együtt szépen indul a VGA kártya, Ati driver feltelepítése után megjelenik az eszközkezelőben, mint 7850 - felkiáltójellel.
Viszont:
- kép csak a laptopom kijelzőjén van, a TV-n nem.
- A BEAST "alaplapi" LED-je pirosan világít, ezt nem tudtam kideríteni, hogy jó-e vagy rossz, gyanítom az utóbbi.
- Ati driver feltelepítése után is felkiáltójeles maradt a VGA (bár a gép már felismeri) az eszközkezelőben, rákattintva pedig Code 12 fogadott, mondván kevés az erőforrás, pedig rendesen csatlakoztattam a VGA kiegészítő tápcsatlakozóját is, ami a BEAST-ből kijön.Tapasztalt valaki hasonlót?
Ha igen, mi lehet a megoldás? -
Doink
aktív tag
-
Doink
aktív tag
Sziasztok.
Tud valaki megoldást ha a egpu-t csatlakoztatva a windows 10 be sem tölt egy ACPI_BIOS_ERROR tarsasagaban. setup 1x-el kikapcsoltam a dgput (sot ugyis is probaltam hogy mind2-t es csak igp ment) es ugyan ugy dobja. Ha kihúzom az exp gdct akkor viszont nem problemazik. asus n53sn. Segítséget előre is köszönöm.
TOLUD: 2.75GB alapból
geforce gtx560ti -
-
Chaser
legenda
válasz
Max1mus
üzenetére
Egy cikkem van logouton, több nem lesz. Ha értenék hozzá összefoglalót megcsinálnám.
Tenken Writeonly jogos, de milyen jó érzés mondani: először olvasd el az összefoglalót aztán gyere vissza
egyszerűbb mint századszor is belinkelni ezt-azt-amazt, épp ezért nem értem mért nincs. -
Tenken
őstag
Őszintén szólva erősen kétlem, hogy én lennék a legnagyobb szaki. Nekem sikerült csak kikaparni a gesztenyét egyedül több géppel, kártyával. Ugyanígy szerintem simán voltak jóval képzettebb látogatók, akik némi keresgélés után egy szó nélkül levágtak mindent..
Cikk volt amúgy már korábban. Logout-on valaki rákeres egpu-ra szerintem fent van még. Csak azok rendszerint előbb utóbb (, de inkább előbb) olyan irányra váltottak, hogy a szerző saját zsebét tömje a projektekkel. A hibák esetén meg ide estek be siránkozni elég hamar a delikvensek...
Valamennyire igazat adok, lehet jó lenne egy összefoglaló, de ugyanakkor a téma természete miatt inkább hajlok afelé, hogy jobb így kicsit "kaotikusan" hagyni a dolgot. Rutinos fórumosok úgy is hamar kiszúrják a kulcsszavakat az utolsó hsz-ek alapján is amin el lehet indulni a keresővel. Többinek meg mindegy.
Nagyon komoly első hsz-es összefoglalóval rendelkező topicokban is azt látom, hogy az újak többsége így is szűrő nélkül, write-only módon működik. -
Chaser
legenda
válasz
Max1mus
üzenetére
De ne olyan legyen aki egyáltalán nem ért hozzá
Na jó, lényeget már tudom, nem egyszerű. Alapokkal tisztában vagyok. Kár hogy ennyire macerás, notebook gyártóknak nyilván nem érdeke leegyszerűsíteni a dolgot. Készülhetne minden gép egpu ready verzióban, nem lenne rossz, na jó, felébredtem
Én úgy számoltam éppen megérheti ha értelmes áron talál az ember vezérlőt és tápot hozzá, és ajánlott géppel próbálkozik. Egyéb esetben egyszerűbb út egy desktop.szerk: Ahogy látom sokat frissíteni nem kellene, ez nem olyan szakma. Esetleg ha időközben kiderül ajánlott gép-vga páros azokat bele lehet vinni. De erre már tényleg jó a kereső, csak be kell venni az összefoglalóba, hogy ajánlott kombókért használd a keresőt.
Notebook topik sincs frissítve napi szinten, havi szinten sem, az sem olyan kategória. De 0 ismerettel is aki elolvassa már lesz valami fogalma a dologról. Egyébként oda tervezek kis updatet, de ott se vagyok gazdi ahogy sehol.Tenken Pont azért lenne jó az összefoglaló, hogy ne kelljen mindig linkelgetni, alap dolgok meglegyenek. Beesik valaki olvasson el minden hsz-t, holott a tények tudatában inkább legyintene, mint feleslegesen kérdezgetne. Másik esetben pedig utána nézne az infóknak, lehet-e ebből valami és már csak utána kérdezne.
Lehet hogy neked van itt 300hsz-ed, lehet te értesz hozzá a legjobban is. De én ha 0-ról beesek ide ezeket honnan tudjam?
-
Nem feltétlen a téma legokosabbja szokott a Topikgazda lenni (erre én vagyok az élő példa
), hanem aki elég elhivatott hogy csinálja.
Na utóbbival szoktak bajok lenni, saját tapasztalatból mondom hogy azért kell áldozni szabad időt a topikodra, még akkor is ha csak frissíted az infókat rajta. Emiatt olyan nagy tülekedés nincs a dologért, ráadásul extra jogokat sem kapsz érte (az elhivatott moderátor aspiráns nyáladzó tinik így lemorzsolódnak), tényleg melózni kell rajta. 
" De lattam fentebb valakinel T510 nem ment."
T510-em van GTX660-nal. Nem megy, nekem a processzor miatt (három számjegyes i5). Megpróbáltam procit cserélni, de az alaplappal is vannak gondok. Érdemesebb inkább egy ajánlott konfiggal próbálkozni mindenképp.
(#1636) gyurex17
Az aktívabb fórumozókat bosszantja és idegesíti ha az ide tévedők olyat kérdeznek, ami már százszor le lett írva, sokszor csak 5-10 hozzászólással régebben.(#1638) ADAM1337
Milyen proci lesz a T400-asban? Megsúgom: gyenge.
Én bohóckodtam X200, T400 konfigokkal, plug & play ment mindegyik, csak masszívan laggoltak a játékok.
Szerintem keress olyan alapgépet, amiben egy nem első generációs i7-es van. -
kzsolt00
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Magyarországon maximum csak a használt piacról fogsz kapni bármilyen típusú adaptert is. Hazai hivatalos viszonteladóról nem igazán tudok.
Ha új kell akkor marad a külföldi vásárlás. Ebay és aliexpress, vagy egyenesen hwtools az ahonnan vannak személyes tapasztalataim.
-
ADAM1337
nagyúr
Valahol láttam nevesincs márkából anno, hogy noti táp volt hozzá és belül a házban meg egy nyákról volt leosztva a többi 6+2 pin, nem kell ekkora kártya pluszba, elég egy középkategóriás is kisebb nyákos vga.
Mo-n melyiket tudom megvenni, vagy ebay-ről egy pontos típust kérhetek ?
Köszönöm előre is.Max valahogy a dokkolóhoz erősítem a tp-jéhez, a kis vga házat az is jó megoldás, úgy elfér még normálisan.
-
Tenken
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Más azóta sincs. TB portra van kis kuckó, de arra is neked kell tápot applikálni és levágni a végét, ha értelmes kártyát akarsz.
Szvsz nem érzel magadban annyi késztetést, hogy eltűrd valahova a többlet kábelt, akkor nem érdemes ezzel a megoldással foglalkoznod.
Időről időre van 1-2 gyártó ami meglebegtet egy prototípust (dell, msi, sliverstone stb...), de olyan áron amiből 2 gépet meg 1 laptopot veszel. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok T400-hoz mi a legolcsóbb eGPU megoldás, ami igényes is.
Ami lehetőleg helyben se nagyon nagy, jelenleg vga-ból csak egy R9 280 OC-val tudnám kipróbálni. (ez ugye 2 tápcsatis)
De egy 7750 teljesítménye elegendő lenne később, esetleg Az advance dock 2503-ba ha belelehetne barkácsolni egy ilyen vga-t pci-e riser nélkül az is jó megoldás.
Nem tudom árban hogy néznek ezek most ki. -
Tenken
őstag
Van korrekt keresőmotorja a fórumnak. Az 1600 hsz-ből cirka 300 az enyém. Amit tudtam leírtam töviről hegyire többször is az elején. Ennek ellenére az eredménye csak az lett, hogy egyre több
ret*rdált"pistike" jelent meg bárminemű előtájékozódás nélkül bebüfögve, hogy segítsen már neki valaki egy kb 10 éves kártyát egy 20 éves gépre rákötni, de azonnal...
Ami viszont még talán ennél is rosszabb, hogy olyanok is voltak [/vannak, akik valameddig eljutva, vagy esetleg egy sikeres projekten felbuzdulva minden villamossági és egyéb alapismeretek nélkül ajánlanak ön- és kb közveszélyes dolgokat.
Annak ellenére, hogy továbbra is egy remek lehetőségnek látom a rendszert, egyértelműen az a véleményem, hogy NEM mindenkinek való. A megvalósítás körül felmerülő problémák autodidakta módon történő utánajárást és megoldási kísérleteket igényelnek. Mindegyik egy kicsit más, megoldásuk távolról sokszor lehetetlen, mert több oldalról is meg kell vizsgálni. Ez pedig idő és energia. Segítő szándékkal tippeket, gondolatokat megosztva pedig többnyire csak követelőzőbbek, rámenősebbek lettek a látogatók.Ha valaki neki akar állni, akkor az angol fórumon mindent megtalál, de linkelem századszor is: ITT.
A vásárlási ajánlásoktól kezdve, a troubleshooting-on át, a userek konkrét eredményein keresztül minden megtalálható. Van aktív közösség, is ahol lehet kérdezni, ha van egy jól körülhatárolt konkrét probléma (nem, a "nem megy a kátya" vagy a "nem tudom lefordítani az asl tablát" nem ilyen), akkor válasz is érkezik elég hamar. Mivel itt minden össze van már szedve, ezért külön összefoglaló írása véleményem szerint felesleges. Fordítani lehetne belőle részeket, de ahhoz meg nekem nincs kedvem. Ha valaki legalább olvasási szinten nem boldogul az angollal, akkor inkább felejtse el. A hibaelhárítás biztosan nem fog menni egyedül.Aprón vannak fent hirdetett gépek, adapterek időről időre. Inkább keresse meg az eladót és próbáljon meg valami ésszerű felajánlást tenni, hogy állítson össze neki egy rendszert.
Ez az én véleményem. Persze ez is nyilván hamar a feledés ködébe vész, mert többnyire az 1-2 oldal vissza olvasása is már a luxus kategóriának számít, még egy ilyen tapasztalatokra építő téma esetén is...
Ennek ellenére, néha azért figyelgetem mi folyik itt, ha olyan kérdést látok, amit úgy ítélek meg, hogy alapvetően jó irányba keresgél a kolléga, csak egy kis bátorításra van szüksége, hogy megtalálja az utat, akkor próbálok segíteni. -
∂яσнυη
senior tag
Igen, csak ahogy itt észrevettem, nem igazán összetartó csapat van. Mindenki húz valamerre. Mindenki a maga igazát akarja. Érteni kevesen értenek hozzá. Sőt! Aktív emberek közül inkább csak Tenken-t említeném, akivel szintén "jó viszonyt ápolok", arrogáns hozzászólásai miatt. Pedig erre én nem adtam okot!
Lehet, hogy vannak mások is, akik vágják a témát, de őket kielégíti az a tudat, hogy a sajátjuk működik, a többi pedig le van...Nekem lenne hozzá affinitásom, egy JÓ! topikon is gondolkodtam, csak az a baj, hogy sem az abszolút hülyeséget, sem a túl okoskodást nem szeretem. És ahhoz már moderátori rang kellene...
Én konkrétan csak a tapasztalatszerzés miatt csináltam az egészet. Megírtam a magam kis kezdő cikkét aztán ennyi. El is adtam a cuccot. Ettől függetlenül még mindig látom a potenciált, csak ha 6-an 6 félét ajánlanak az általában nem egészséges.
Na, most lesz itt nekem ne mulass!

-
Chaser
legenda
válasz
Max1mus
üzenetére
Nem szeretnek sehol topikgazda lenni, ez a jomunkasember is tobb mint eleg buntetes
És mivel ebben a temaban teljesen laikus vagyok nem sok ertelme lenne ha en szednem ossze amit kell. Notebook topikban, TP-ben, itt-ott neha segitek, de ahhoz ertek is...valamennyire
Tenken: Az infernos oldal jo kezdesnek. Nem bontoszokeveny mentesre gondoltam. De lattam fentebb valakinel T510 nem ment. Nem legujabb gép az biztos de mar core i. Tehat ha van gep amivel nagy esellyel nem megy es az ossze van szedve mar nagy segitseg sztem, ahogy a biztosan mukodo gepek listája is. Aztan johet a vezerlo, lattam abból is tobb van. Kellhetnek esetlegesen sw-ek, ezt is lattam. Mukodhet rendszerrrel inditva, de nem feltetlen, ennek is biztos van valami oka. Es ugye ott az ajanlott vga-k listaja, esetleg vezerlo-vga-gep, stbstb. Ebbol semmi nincs osszefoglaloban, nincs is osszefoglalo
Ha lenne pl nem orulok mint majom a farknaka hogy csak veszek egy vezerlot, vga-t tapot és boldogsag
Es sztem egy ilyen osszefoglalo utan megnone az erdeklodes is, igy meg csak elmegy az ember kedve. TP topiknal maradva, minden kis hulyesegnek probaljuk megkeresni az okat, es elobb-utobb mindenre meg is szokott lenni a valasz. -
Chaser
legenda
válasz
Razermazer
üzenetére
Igen

Tenken Én elhiszem, ellenkezőjét is, ezt kellene kisakkozni mi az oka. Úgy látom megvannak itt-ott az infok csak kicsit össze kellene gyúrni őket. Visszaolvastam már sokat. Sztem össze kellene szedni a vezérlőket, ajánlott gép típusok úgy látom vannak, vga-k is. Setup 1,3 nem vágom mi, gyanítom valami fizetős sw ami több emberkénél kellett a működéshez, pcie gen-eket, vagyis a platformokat melyik milyen szabványú, stb.
Sokan belekezdenének biztos, de ilyen vagy sikerül vagy nem, ha igen lehet valahogy alapon nem az igazi. Nem forex ez hogy titkolni kelljen ha valaki vágja a témát
-
Retro11
senior tag
Van esetleg tapasztalatod, hogy mennyivel jobb az 1.3, mint az 1.x? Nekem a korábbi verzió van meg, de sikerült vele még korábban kiütni a wifi kártyát. Melyik módot használtad a program bootoltatásához? Sok élményt a rendszerhez! Úgy tűnik, elbontom a sajátomat, ha valaki keres esetleg P4EC v3.0 szettet.
-
tbalazs14
csendes tag
Tenken: Ez így nem teljesen igaz, mert például nekem Lenovo X220 + PE4C + GTX 560 mellett rendszerrel együtt indítva is tökéletesen működik.
Kirrr: Error 12 megoldás
-
Chaser
legenda
válasz
Razermazer
üzenetére
Egy téma összefoglalót lehetne írni, mert ez így nagyon 20-ra lapot játék
Tudtam, hogy kisebb gondok lehetnek, de minden indításnál újra is kell csatlakoztatni a cuccot? -
Kirrr
aktív tag
válasz
Razermazer
üzenetére
Így van, Error 12 megvan...

-
Razermazer
őstag
Mondjuk ne a géppel együtt indítsd, hanem mikor a rendszer felállt akkor dugd be az expresscard slotba és kapcsold be az egpu-t.
Az hogy nála ment, nálad meg nem ez ilyen játék, azt hittet hogy minden plug&play lesz, hát ez nem az a játék
.
Alapból error 12-tő hibát is fogsz kapni, ha szerencséd van talán nem. -
Kirrr
aktív tag
Nos, beszereztem mindent a rendszerhez, de valami nem stimmel.
- 8460p frissen telepített Windows
- EXP GDC Beast adapter + Dell DA-2
- Asus GTX760Minden szép és jó, csak valami miatt nem működik a dolog. Expresscard-ba van dugva az adapter, indul is a VGA a géppel együtt, de a Windows nem látja és a monitor sem, ami a kártyára van kötve. Az adapter egy Compaq 610 géppel volt tesztelve ezelőtt, azzal hibátlanul ment elsőre. Vajon miért nem mehet?

-
Chaser
legenda
Ha lesz időm olvasgatok a témában, azt hittem egyszerűbb a dolog. 750ti se sokat eszik, 50-60W körül.
A táp hatásfoka más történet, a nettó/bruttó energiafelvétel mérőszáma. Azért érdemes nagyobbat venni, mert maxra járatva nem túl szerencsés használni semmit. Végül is erre gondoltál de a kettő nem ua. Ha a gép nettó 100W-ot eszik, konnektorból 90% hatásfokú táppal kb 111-et vesz fel, többit elfűti. De magát a tápot a 100W terheli. -
dheadz
csendes tag
Chaser:
Mivel direkt kis TDP-jű kártyát kerestem (GTX650 lett), ezért elég egy aránylag kis táp is (mint a laptop-töltő). A 650-es elvileg 64W körül fogyaszt, szóval úgy számoltam, ha a tápom csak 80 %-os hatásfokú, még mindig elég legyen - 12V/7A-es lett végül, elég jó áron sikerült beszereznem(2300 Ft + posta), itthonról - még eBay-en sem lett volna sokkal olcsóbb, ráadásul utazás miatt nem tudok heteket várni.Nos igen, a végösszegtől még most is lever a víz, ha eszembe jut...

Csak azért írtam így le, hogy más tudjon előre kalkulálni, megéri-e neki így. Sajna megrendeléskor nem lehet választani a szállítási módot, de gondolom, úgyis 'fennakadna a vámon'.wody21:
adapter = táp..Egész nap küzdöttem, de úgy tűnik, még a GTX650-et is sikerült beizzítani (pedig még itt is jó pár ellenvéleményt olvastam..).
A gépem:
Fujitsu Lifebook E752, i5-3320M, 4GB RAMAz eGPU adapter:
PE4C-EC060A v3.0
Ez aránylag új verzió, mindkét végén rögzített kábellel, ExpressCard adapterrel.A módszer, ami végül sikerre vezetett:
[link]Még eléggé új a dolog, a Setup 1.x-es beállításokat is csak kb. találgatom, és jó pár dolog nem is tiszta: pl. hogy lehet kiválasztani az eGPU-s kártyát, hogy az 'dolgozzon' ? Gondolom, ha külső monitorra kötném, akkor működne, de eleve azért kerestem Nvidia-s kártyát, mert a laptop kijelzőjét szeretném használni (és ezért nincs is szükségem nagyon izmos VGA-ra).
Szóval, eddig jutottam...
-
dheadz
csendes tag
Sziasztok,
Olvastam az eddigi sok hozzászólást és mivel én is sok infót szereztem, gondoltam, megosztok pár dolgot én is.
Sokáig tépelődtem, hogy milyen adaptert válasszak, míg bele nem futottam 1 oldalba, amely szerint megjelent a PE4C újabb, 3.0-s változata:
http://forum.techinferno.com/enclosures-adapters/7941-bplus-pe4c-3-x-2-x-discussion.htmlA hivatalos oldal:
http://www.bplus.com.tw/Adapter/PE4C V3.0.htmlNosza, gyorsan meg is rendeltem, ma délelőtt érkezett meg. Mivel a hozzávaló adapter hiányában beüzemelni még nem tudtam, csak a költség-oldalt részletezném, segítségül azoknak, akik hasonlóban gondolkodnak (eddig jóval többe került, mint azt az elején terveztem...).
- PE4C v3.0 adapter : $65 + szállítás: $23, össz. $88
- mivel DHL-lel küldték (1 héten belül megjött !), adózni kell utána : 7480 Ft
- a DHL vámolási költsége: 3480 FtAmi érdekes, hogy ha a 27%-os áfával számolok, akkor a vámnál kb. 314 Ft-os dollár árfolyammal kalkuláltak a kb. 284 Ft-os helyett..(?).
-
kzsolt00
tag
Volt már dolgom mPCIe csatlakozó felületen kommunikáló egpu rendszerrel, ami plug n play módon működött, SŐT még dedikált vga val is rendelkezett az adott notebook. Bár igaz régi volt, egy Asus k50ij volt azt hiszem. Szóval igen, működhet plug n play módon, de ezt ne vedd készpénznek.
-
tbalazs14
csendes tag
-
Kirrr
aktív tag
Sziasztok. Ahogy olvasom a 760 egy jó választás PE4L-hez. Kérdésem az lenne, hogy a mini változat is plug n play?

-
tbalazs14
csendes tag
válasz
Baga1983
üzenetére
Nem reménytelen a dolog, a gép fenéklemezét leszedve hozzáférsz a mpcie foglalathoz, a wifi kártya helyére kell bekötnöd az adapter végét. Elméletileg működhet, az AMD chipsetek déli hídjai is ugyanúgy 5Gbps sebességet támogatnak, mint az Intel chipsetek, ilyen szempontból nem lesz hátrányod.Külső vga-ból pedig mindenképpen AMD-t válassz (7850, 7870 kategória elég).
Sajnos azért csak elméleti a helyzet, mert eddig 1db AMD chipsetes megoldásról sem olvastam. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy nem működhet, hanem egyrészt azt, hogy nagyon kevés az AMD processzoros notebook manapság, másrészt az ilyenek tulajdonosai jellemzően nem választanak egpu-s bővítést. -
Baga1983
senior tag
Valami Card reader van az oldalán Ezekhez annyira nem értek, de van. Viszont nincs dGPU benne, csak a prociba levő R7 GPU. Így is kuka a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ennyi agyalással már a fele linkeket összeszedted volna.
), hanem aki elég elhivatott hogy csinálja.

.