- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
Met
nagyúr
-
germinator66
aktív tag
Ennek a hisztidnek nincs értelme, de hát már itt mindenki beletörődött, hogy nem bírod megérteni, hogy ez nem az eBay support, ez egy önkéntes felhasználói fórum, itt nem verheted a tamtamot, és mindenki csak arra vár, hogy megírd, mi a regisztráció menete, mert nem érünk rá erre. A másik verzió hogy itt hagyod a túróba ezt az "értelmetlen" topikot. Valamelyiknek meg kell történnie.
-
V/
Topikgazda
-
Met
nagyúr
-
germinator66
aktív tag
Ez üzleti titok, mindenki magában tartja. Én várom már egy ideje, hogy megírd, úgyhogy légy szíves kezdj neki a regisztrációnak, mert közeledik a hétfő. Addigra legyen meg a leírásod róla. Közös érdekünk. Ne húzd az időt, nekem ez nem fér bele. Ennek meg kell történnie.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Továbbra sem világos hoyg miért kell azt leírni újból, hogy miként add meg, írd be a bankszámla adatokat, hogy miként töltsd fel a bankszámlakivonatot az adott oldalon és ha szükséges a személyes adataid igazolását. Ez egy egyszerű felhasználói feladat.
Nem PayPal fiókba fog beérkezni a vételár, hanem 2 munkanapon belül az általad megadott bankszámlaszámra utalják.
Nincs elrejtve semmi, az új díjszabás látható az oldalukon. Van olyan kategória ahol csökkent, van ahol magasabb.
De ezt te tudod pontosan megnézni, hiszen te tudod hogy mit adsz el és ha fix áras akkor hogy mennyiért és azt is ki tudod számolni hogy mennyi lesz utána jutalék összege.
A állandó költség is ismert, amit hozzá kell adni.
De ennek egy része függ attól is hogy a vevő hol lakik, ezt nem tudjuk neked még megbecsülni sem, de ezt a költséget is leírtuk
A licitálós meg csak az eladás után derül ki, azt senki nem tudja előre megmondani.
Azt is te tudod, hogy a bankod amelynek a bankszámláját megadtad milyen jutalékkal fog dolgozni, kicsi a valószínűsége hogy másnak is ugyanazon banknál, ugyanazon számlacsomagja van, de bankod közli veled hogy mi, mennyi nála.Hiába adja meg a kívánságod szerint hogy mit csinált (beírta az adatokat a megfelelő helyre) mert kicsi a valószínűsége hogy rögtön el is adja és ha igen az mit segít, ha leírja, hogy igen, 2 munkanapon belül a bankszámlámra került a pénz? Eleve ezt vállalta az eBay.
Lényeg az hogy olyan tényező van aminek a mögöttes tartalmát te ismered, nem várható el tőlünk hogy azt amit csak te tudsz figyelembe vegyünk. Amit mi is tudunk arra kaptál tőlünk információt.
A döntés a tied. Vagy megadod az bankszámlaszámot, vagy csak vásárlásra használod az eBay.
De csak akkor kell tenned bármit, ha értesített az eBay arról hogy add meg a bankszámlaszámot. Amíg ez nem történik meg, minden a régi rendszer szerint megy. -
germinator66
aktív tag
És ha nem írják be ide, akkor mégis mi lesz?! Feljelentesz az ombudsmanodnál minket?!
Ne haragudj, de ez a stílus a társas szocializáció teljes hiányára utal...Komolyan, javasolnám, hogy senki ne írja be csakazértsem, mert elképesztő, hogy mit képzel magáról ez az ember, és gyakorlatilag nem is érti, hogy mi a baj a többieknek a stílusával... Minden hülye szembe megy az autópályán tipikus esete...
Én meg azt akarom, hogy TE csináld meg elsőként a regisztrációd, és TE írd be le a tapasztalatod. Ennek pedig legkésőbb hétfőig meg kell történnie, olyan nincs, hogy nem történik meg!
-
koxx
MODERÁTOR
-
Spet
addikt
-
V/
Topikgazda
Több dolgot írtál, az itt szereplő dolgokra reakció.
Nincs értelme az Összefoglalóba beírni azt, hogy ha valaki mint eladó megkapja az értesítést az eBay-től hogy változik a vételár kifizetése módja, akkor az adott "regisztrációs" linken adja meg a bankszámlaszámát és mellékelje azokat az igazolásokat amelyeket kérnek.
Egyrészt egyértelműek a beviteli ablakok, nem mindenki kapja meg és később amikor valaki eladással akar foglalkozni akkor eleve ez lesz az alapfeltétel.Aki nem szándékozik bankszámlaszámot megadni, az nem tudja eladásra használni az eBay-t, vásárlóként továbbra is használhatja.
Téves a megfogalmazás, nem tiltják a PayPal-t, csak az eladott dolog vételárát 2 nappal később bankszámlára utalják az eladók esetén. Kifizetési mód változik, nem tiltás történik.
Vásárlás ellenértékének kifizetésére mindenki (akár eladóként, akár vásárlóként) használhatja továbbra is a PayPal-t és az új fizetési módokat.Nagyon sok munkát fektettünk be mind az eBay és mind a PayPal Összefoglaló elkészítésébe, ha azt valaki nem nézi át mert hosszú, azzal nem igazán tudunk mit kezdeni.
A használat alapvető tudnivalói elolvashatóak és lefedik a napi használat ismérveit. Javaslataid egy rész is leírva, azok is amit a Neten olvasol, van amit innen loptak, ami hiányzik és szükséges -nem naponta, hetente változó információ- akkor majd szerepel az Összefoglalóban is.
De nem a topik feladata hogy a nyelvismeret, a kereskedelmi ismeret hiányát pótolja.Eddig is sok kérdésedre kaptál választ, azokat nem ismételjük meg.
-
prsq
aktív tag
Nem fogok minden ebay szöveget külön magyarra fordítgatni hogy tudjam mit csinálok.
Kinek az érdeke, hogy tudd, mit csinálsz? De akkor ne fordítsd le. Esetleg tanulj meg angolul.Nem tudom mit vársz tőlünk azok után, amiket itt művelsz.
"ehhez kell igazodnia mindennek."
NEM FOG. Törődj bele, hogy ebben a topicban nem tudtak neked segíteni, és keress egy másik fórumot a kérdéseiddel. De valahogy úgy érzem, hogy ott is csak te leszel helikopter... -
prsq
aktív tag
"Az elején szépen kértem, de közeledik a határidő, nincs idő szarakodásra."
"senkinek nem engedhetem meg, hogy tovább nehezítse, akadályozza az életemet, ...se az itteni embereknek..."
"Jogosan várom el hogy legalább néhány ebayes eladó ...részletesen leírjon mindent..."
"Ezt nem is kéne kérnem, alapból meg kéne írniuk ide ezeket."
"Senki nem tithat ki engem azért, amit itt írtam, még figyelmeztetést se adhat"
"Olyan nincs, hogy nem kapom meg a szükséges infókat"
"Nem követelőztem sehol"
"Az ebaynél reklamáljatok (te és V/), ők okozták a változást, nem én."
"Az elején szépen kértem a topikban mindent, de nem lett eredmény, nyilván hogy már másképpen kell írnom, hogy elérjem, amit akarok. Ebben senki nem akadályozhat meg engem"
"Mindenképpen megszerzem a szükséges információkat így vagy úgy."
"A topiktagok és a topikgazda okozták azt, hogy így kell írnom"
"Ha nem kapom meg a megfelelő segítséget a megfelelő időpontig ... akkor az egész topik értelmetlen."
"Mindenütt a stílusommal foglalkoztak"
"Ennek vége, elég volt ebből."
Zanzásítva a fentiek alapján egész egyszerűen azt kell írjam, hogy te nem vagy fórum kompatibilis. (Nemcsak itt.) -
V/
Topikgazda
Kérlek most már fejezd be, megkaptad a szükséges segítséget, egy teljesen egyszerű "problémára" annak ellenére hogy folyamatosan az ellenkezőjét írod.
Ezért a most leírt sértegetéseid alaptalanok. Továbbiakban ilyen megnyilvánulást nem vagyok hajlandó eltűrni.
Aki akar az majd segít, úgy ahogy kérted.
Köszönöm a megértésed. -
rednifegnar
senior tag
hat latom meg mindig nem erted csak lokod tovabbra is. ez nem ugy van, hogy kovetelodzol masok kontojara. senki nem koteles neked valaszolni, ez nem egy fizetos, hivatalos ebay support forum. ha valaki megcsinalta a regisztraciot akkor max jofejsegbol probal segiteni. az hogy te erre epited az eleted az a te problemad, de nem kovetelozhetsz, max a hivatlos supportnal, de sztem ezzel a stilussal ott se sokaig allnanak veled szoba.
Az elején szépen kértem a topikban mindent, de nem lett eredmény, nyilván hogy már másképpen kell írnom, hogy elérjem, amit akarok.
ez nem igy mukodik, ha maskepp = kovetelozoen irsz, akkor se koteles senki semmire, raadasul ez kontraproduktiv, ilyen stilus mellett meg az se fog segiteni aki tudna.
Ebben senki nem akadályozhat meg engem, mert az életem a tét.
dehogynem, mar miert ne? szepen kibannolnak aztan csokolom. a te eleted az a te problemad hogy arra epitesz amihez nem ertesz. nem harithatod senkire a feleloseget egy szabad online forumban.
A helyemben mindenki ezt tenné.
tevedes, nem nem tenne. forditva ulsz a lovon. -
M0Dair
senior tag
Elvileg nyugodtan dolgozhatsz/adózhatsz nem veszik el a rokkantellátásod bár nem tudom pont melyik kategóriába esel.
"Keresetkorlát nélkül dolgozhatnak 2021. január 1-jétől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülő emberek, miután az Országgyűlés 2020. december 16-án elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (Mmtv.) foglalkoztatás bővítését célzó módosító rendelkezéseit. A most elfogadott törvény hatályon kívül helyezi az Mmtv. azon rendelkezéseit, melyek szerint meg kell szüntetni az ellátást, ha a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülő keresőtevékenységet folytat, és jövedelme három egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér másfélszeresét. Ennek értelmében 2021 januárjától korlátozás nélkül dolgozhatnak az említett ellátásokban részesülők, nem kell választaniuk az ellátás és a kereset között, továbbá csökkennek a munkavállalók és munkáltatók adminisztratív terhei is."
-
koxx
MODERÁTOR
De nem lehet, hogy nem tudnak segíteni vagy már segítettek csak te elsiklottál felette?
Amúgy ha visszaolvasol meglehetősen követelőző stílusban írsz. (őszintén szólva ha valaki így kérne tőlem valamit elhajtanám a bús francba) Nézd, ha itt nem találsz rá megoldást akkor vannak még sokkal nagyobb fórumok (reddit) ahol segítéget kaphatsz. De ezt itt és most zárjuk le. Nem szeretném ha vissza kellene jönnöm törölgetni és/vagy tiltani. -
gyulaszu
senior tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
rednifegnar
senior tag
lassan ezt a stilust itt hanyagolni kellene, ez nem az ebay/pp ugyfelszolgalat, itt nem kovetelodzhetsz. az a te problemad hogy erre epited az eletedet, de az hogy itt kovetelodzol az mar kezd eleg csuful mutatni. ebyanak van hivatalos ugyfelszolgalata keresd meg oket ne azt vard hogy egy barati forum neked itt hataridore pontos leirasokat nyutson puszira.
-
V/
Topikgazda
A béka az hogy az eBay-n választható hogy milyen devizában számlázna, de egy éves időtartamra mindig fix a döntés, tehát évente lehet változtatni.
Magánszemélyként is ha kereskedelmi tevékenységet folytatsz kell adószám, ezért létezik az adószámos magánszemély kategória.
Ha nincs adószámod akkor tárgytalan a csomagküldő-s javaslatom. Egyébként olcsóbb.Kértem már a megfelelő fogalmazást, nem tűnhet követelődzésnek és te nem írhatod elő hogy ki írjon a topikba, ilyet nem illik és nem lehet megfogalmazni, kérlek tekintsd figyelmeztetésnek. Topikgazdaként nem a beírást, hanem a tartalmat ellenőrizhetem azt is csak olyan formában hogy az ÁSZF szabályainak megfelel vagy nem felel meg a hozzászólás tartalma.
És nem értem a kérésedet, akik válaszoltunk neked mindannyian: most csinálják az új ebay fizetési rendszerre átállást,
-
V/
Topikgazda
Értem és egyetértek veled, de tényleg leírtuk már a javaslatainkat. Én magasabb költséggel árazom be, mert az eladandó dolgaim kategóriájába magasabb lett az eBay díj, nem azok érintenek ahol csökkent.
Jövő áprilisig egy békát be kell nyelnem mert csak akkor tudom az elszámolást €-ra állítani a $-ról, mert amikor arra lett beállítva a fontról (évente választható), a kanyarban sem volt róla szó hogy a magyar eladóknak €-os lesz az elszámolásuk és most sehol nem írják hogy ezt automatikusan átcserélnék, amit diktálna a logika.
Szóval költség emelkedés miatt áremelkedés és €-os pénzgyűjtés, elfogadva az új üzleti feltételeket.
Ha van adószámod, akkor a szállítási költségen tudsz csökkenteni, ha szerződést kötsz a Csomagküldö.hu-val. -
V/
Topikgazda
-
germinator66
aktív tag
Az ebay azért szedi be az ÁFA-t, mert a magyar állam elkéri tőle. Szolgáltatást nyújt magyaroknak is, és emiatt a magyar forgalom után köteles befizetni az ÁFA-t, amit nyilván továbbhárít. Egyébiránt ez más esetben is így van, eltérő összeghatárokkal ugyan, de ha egy másik országba értékesítesz, és a volumen meghalad egy bizonyos szintet, be kell jelentkezned az ottani hatóságnál, és fizetned kell a forgalom után. Az alapelv az, hogy ott adózzanak, ahol keletkezik a bevétel.
-
germinator66
aktív tag
Tökéletesen érthető probléma, a többieket is érinti, de most tényleg, mit vársz?! Azt ugye megértetted, hogy sem te, sem senki más nem tud mit tenni, ha nem tetszenek a játékszabályok (esetedben: "nem éri meg"), akkor pedig abba kell hagyni az értékesítést. Még egyszer, utoljára: ez nem közmű, nem kötelező igénybe venni a szolgáltatást. Ha nem értesz vele egyet, nem fogadod el, és nem hirdetsz ott. Azzal, hogy itt tajtékzol, az ebay-t a legkisebb szinten sem érdekli. Ha tömegesen lépnek ki az eladók, az már más tészta, de annyiban volt eszük, hogy nyilván akkorát nem csavartak (drágítottak) a dolgon, hogy kis emeléssel ne tudja a többség ezt korrigálni, és így végülis majd persze a vásárlók fizetik meg.
-
V/
Topikgazda
No még egyszer.
Aki Magyarországon él az az EU-s eBay-hez (eBay S.à.r.l.) tartozik, ott az elszámolás €-os, a más devizában beérkező pénzt mondjuk $, azt átváltják €-ra és majd €-ot utalnak ki.
Your “Payout Currency” is the currency that we will use for settling your transaction proceeds to your Linked Financial Account.
Payout Currency
If you are a seller residing or established in an EEA country (except Iceland), your Payout Currency will be the Euro.Ezt az €-ot bármely IBAN számos bankszámlára kiküldik, de csak amelyik €-os azon marad meg €-ként, ha más a bankszámla devizája, mondjuk forintos, akkor a bank csinál belőle forintot és azt könyveli le, nagyon gyenge árfolyamon és esetleg pénzváltási díjjal terhelve.
Te döntésed hogy neked melyik éri meg.
Példaként írtam az én Erste bankszámlámat ahol 2224 Ft minimum díja van akár 1 € forintban történő lekönyvelésnek. Meg kell nézni hogy a te bankod és az adott bankszámla esetén milyen költséged lehet. Lehet hogy nálad nem kér pénzt a könyvelésért, de az árfolyam általában a devizavételi árfolyam, ez mindig kevesebbet érő mint mondjuk a Wise piaci árfolyama a váltási díjával csökkentve.
Most 100 $-ért a 0.42%-os váltási díjjal 81.86 €-ot adnak ( A piaci árfolyamuk 0,8219 €/1 $)
A 100 $-át forintra váltva 28,305 Ft.
Ha a már átváltott 81.86 €-ból lesz forint, akkor pedig 28201 Ft lesz belőle. (344,5 Ft/ €) Az OTP mostani árfolyamán ez 27 606 HUF és itt is lehet pénzváltási díj, egy számlát néztem ott 1500 Ft, tehát valójában 26106 Ft a vége.
A $-át nem lehet pontosan összemérni, mert nem az az alap, de elméletileg a Wise esetén lenne 28305 Ft-od míg az OTP-nél 27 861 HUF-1500 = 26181 Ft. -
V/
Topikgazda
A te kívánságlistádra nem tudok mit mondani. Egy dolog hogy te mit szeretnél és egy másik pedig az hogy mi van az adott cégnél. Az eBay a te kívánságaiddal nem fog foglalkozni, azt nyújtják amit írnak.
A PayPal és Wise nem barátok. A PayPal miatt és azért sem, mert máshogy kezelik a pénzeket.
A Wise bankszámlák az azonnali utalási rendekben vannak és amely országban ilyen van ott azonnal ott a pénz fogadó számlán.
Egy apró megjegyzés, amikor utalással töltöm fel a PayPal egyenleget az 1 mp-en belül a PayPal bankszámláján, arra kell várni 1-2 munkanapot hogy ők lekönyveljék, amikor jön mondjuk egy fizetés visszatérítés annál is várni kell a könyvelésükre, ugyanúgy nem azonnali a pénz kiutaltatása pedig a bankszámlájukról 1 mp alatt megérkezik a pénz a mi bankszámlánkra, szóval nem minden esetben azonnali a ténykedésük.
És van hétvégi szünet amikor nem működnek bizonyos funkciók -
V/
Topikgazda
1. kérdés nem értelmezhető.
Mivel te egy EU-s országban élsz ezért azok a szabályok vonatkoznak az új fizetési rendszereben amelyek az eBay S.à.r.l. (“eBay Sarl”) fennhatósága alá tartoznak. Az hogy melyik oldalon adsz fel hirdetést abban tér el hogy amit nem €-ban adsz el azt €-ra konvertálva könyvelik le.
2. és 3. Mivel eBay S.à.r.l. (“eBay Sarl”) ezért €-ban lesznek a pénzeid, a pénzfogadáshoz a bankszámlának €-os-nak kellene lenni. Ezt és az esetleges pénzváltási igényedet figyelembe véve jelen pillanatban a költséghatékony megoldás a Wise használata, ott az összes bankszámlaszámos egyenleg aktiválása, de legalább a €, $ és Forint. Itt biztosítva az hogy kedvező árfolyammal válts át 50 pénznemben.
4. A magyar PayPal fiókodra banki utalással tudsz pénzt áttölteni forintban, devizát nem. A jelenlegi forintos bankszámládról vagy ha lesz a Wise forintos bankszámládról. A PayPal fiókodból is forintra konvertálva mehet pénz ezekre a bankszámlákra. Bármit is választasz az eBay-en pénztárolási módszert, a PayPal-ra közvetlenül és devizában nem megy pénz.
Ezek nem kitalációk, hanem tények. -
germinator66
aktív tag
Másnak is fontosak, csak esetleg rajtad kívül mindenki felfogta, hogy most indul a rendszer, ezért legjobb esetben is csak az ebay tud ezekre neked válaszolni jelenleg. Másik opció, hogy nem regisztrálsz, és kivárod, amíg megjönnek a tapasztalatok, cserébe addig nem hirdethetsz. Komolyan, kezdem azt hinni, hogy egy igazi trollal állunk szembe...
-
M0Dair
senior tag
Nem csak Neked fontosak, de aki már megcsinálta úgy néz ki nem ír ide aki még nem az meg próbálja kitalálni mi lenne neki leginkább megfelelő. Szóval küzdünk mint disznó a jégen.
Ha szerinted a Wise jó választás a Te igényeidhez akkor azt add meg, én sima hazai bankot fogok csatolni aztán ha nem jó a váltás majd módosítom. -
germinator66
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Fogd már fel hogy az EU-s eBay esetén most kezdték el értesíteni az embereket, az hogy az USA-ban mi volt, van nem érdekel bennünket.
Tényeket akartál, tényeket adtunk válaszul. Én többet is foglalkoztam vele mint ami szükséges, amikor engem is megszólítanak, vagy a határidő előtt 5 nappal megadom a Wise €-os bankszámlaszámomat hogy arra küldjék a pénzt. A költség növekedést pedig beépítem az eladási árba, mert az nem lett kevesebb azzal hogy a PayPal-ra nem továbbítják a vételárat.
És megy tovább minden ahogy eddig, ott lesz meghirdetve ahol kereslet van rá.
Én neked mindent leírtam, már nincs több mondanivalóm.
De a topikban nem divat a követelődzés és hidd el tudom hogy mit kell csinálni, de azok is tudják akik válaszoltak neked, szóval a sértegetés sem elfogadott. -
V/
Topikgazda
Tények az elindulás után lesznek, viszont az elindulási idő után mivel nem aktiváltad, korlátozva lesz a fiókod ha te a mi tényeinkre vársz, ezt neked is megírták.
De ott a szerződésben tényként, hogy lehet módosítani, de a megerősítési folyamat az ugyanúgy az új számlaszámra is megtörténik, tehát pár napig állni fog a dolog és addig nem megy végig amíg rendezetlen, függőben lévő tételek vannak a régi számlaszámmal. -
germinator66
aktív tag
-
kovaccss
tag
A 82252-re valami? Tényleg ennyire fosabb lesz az egész ebayezés a com-on és a de-n is az új fizetési rendszerrel csak azért, mert a paypal jutalékokat is az ebay akarja elrakni? Én mindkettőn egyszerre hirdetek. Az UK-n csak azért nem, mert UK már nem az EU része, nem szarakodok vámmal, a magasabb postaköltségekkel, a megnövekedett szállítási idővel, stb., olyan mintha USA-ba küldenék cuccot. UK-ból már vásárolni se érdemes, UK-ra úgy kell tekinteni, mintha nem is létezne.
-
V/
Topikgazda
Nézd neked vannak elképzeléseid az on-line eladásról, amelyek bizonyos esetekben ütköznek a szabályokkal, szerződési feltételekkel, ezekkel én nem tudok mit kezdeni.
Ha egy eladott terméket küldesz külföldre akkor kell vámárúnyilatkozat, vámkötelesként kell elküldeni, ez így működik évtizedek óta az összes országban a Földön.
Az hogy te nem tudod költséghatékonyan megoldani az sajnálatos, de akkor figyelmen kívül hagyod a javaslatomat.
Sajnos vannak vevők akik visszaélnek a vásárlói védelemmel.Ez a rizikó benne van az eBay-es eladásban.
Nálam az nem szokott előfordulni hogy a vevő elfelejti átvenni, ugyanis amikor megérkezik az adott országba azt is jelzem, amikor a kézbesítőhelyen van azt is jelzem neki. -
V/
Topikgazda
A kifizetési értesítőt megkapod azután adhatod fel a terméket. A pénz meg vagy naponta vagy havonta egyszer megy ki a bankszámládra. Ha nem tartják vissza a max30 napon belül.
Itt annyit olvastam hogy a zárolásra több ok is van és maximum 30 nap amit írtak, nincs részletezve hogy melyik ok miatt hány nap lenne.
A 82239: -hez mivel kevesebbe kerül az e-postakönyv használatával a külföldre küldés az megoldja a problémát, otthoni nyomtatással és a címke ráragasztása után megcsinálod képet otthon.
-
V/
Topikgazda
A fizetése a vevőnek, a csomag feladása és a pénzed a saját bankszámládon való megjelenési ideje közt nincs összefüggés.
Ha megkapod az értesítőt az eBaytől, PayPal-tól hogy ki van fizetve már csomagolhatod és küldheted.
Félreértelmezed ezt: Addig nem postázhatok, ameddig nem kaptam meg a pénzt
Nem így van, ezt csak te értelmezed így és rosszul.
A vásárlói védelem miatt azután is beszedhetik tőled a pénzt (PayPal 180 nap, eBay 30 nap a várható érkezés utolsó dátumától), hiába mentetted le a bankszámládra.Ha egy webshopban kifizetsz valamit és bankkártyával hogy gyors legyen a fizetés, a webshop is 3-5 nap múlva kapja meg a pénzt a bankszámlájára.
Jól is néznénk ki, ha addig várna a feladással, pont ilyenért találták ki a bankkártyát, hogy kifizettetnek legyen tekinthető a termék és az pénz átutalása meg majd menni fog a normál időben.
Arról nem is beszélve hogy értelmetlen az azonnali feladás, gondolom pár napot adsz meg annak, ha 10 nap lenne annyival több lesz a várható érkezés végső időtartama így csökkenhet a nem kaptam meg case a vevő részéről és feladni meg akkor adod fel amikor neked alkalmasabb, akár 1-2 nap ha szeretsz kapkodni. -
V/
Topikgazda
Bankszámla kivonatot kértek és nem számít ha 2-3 napnál több lenne, ha addig eladsz valamit a pénz nem fog elveszni, legfeljebb nem utalják át a még meg nem erősített bankszámlára.
Engem még nem hívtak meg ebbe a buliba, csak amit a többiek írtak az alapján gondolom, még nem tudom értelmezni a pontos működést, mert nem látom.
Én eleve 20% költséggel számoltam eddig is. -
germinator66
aktív tag
Pedig már párszor megválaszoltuk, most utoljára: regisztrálod a bankszámlaszámod, és oda fogja küldeni az eBay naponta, vagy havonta. Az, hogy mik a további részletek, passz, mert még senki nem jelentkezett, hogy megcsinálta, így akkor lehetnél te az első, és elmesélhetnéd nekünk.

-
germinator66
aktív tag
De tudsz, könyörgöm, nézz már rá a PP topikra!

Ez egy szolgáltató, nem bank, de van bankszámlája, ahova ha utalsz a megfelelő formában, jóváírják az egyenlegeden. Ugyanaz, mintha befizetnél. Ahogy V/ mondja, semmi értelme amúgy, egyszerűen hozzá kell adni a bankkártyát, és azzal fizetsz. -
V/
Topikgazda
Nézd nem akarom magyarázni bővebben, hogy miért kedvezőbb a Wise.
Azon az eBay oldalon kell hirdetni ahol bankszámlás fizetés is megadható, amikor valaki megveszi a termékedet elküldeted az eBay rendszerrel a Wise banki adatokat.
A Wise kártyája bárhol használható, pénzt forintban az egész országban bármely automatából lehet felvenni, €-ot pedig az OTP € automatákból havonta úgy 75000 Ft-ig ingyen, akár forint akár € ha ennél több akkor meg 2% díja van.
Nem bank a Wise, de nincs számlavezetési díja, egy általános bankhoz viszonyítva a 3 év alatt megspórolt a bankkártya díj úgy 15000-19000 Ft , mert nincs éves levonás a dombornyomott MC kártyáért.A PayPal egyenlegre is lehet utalással tölteni pénzt, bár ha bankkártya van a PayPal fiókhoz adva, akkor semmi értelme az utalásnak. Munkanapon indítva 24 órán belül ott van már.
Akinek van bankszámlája annak nem kell Unicredit fiókba pénztári befizetéssel bajlódni.
Bővebben a PayPal topik Összefoglaló, 11. PayPal egyenleg feltöltése banki utalással, Top Up (Feltöltés) móddal -
germinator66
aktív tag
Na, ez nekem meredek: a PayPal-ra mindenhogy lehet pénzt tenni, de hogy direkt befizetéssel nem nagyon, az szinte tuti. Nem tudom, neked hogy fogadják ezt el, de vagy utalsz/kártyával feltöltöd a PP egyenleget, vagy egyszerűen csak használod a bankkártyád, és akkor nem kell lennie az egyenlegen pénznek se. Viszont ez itt részben off már.
-
germinator66
aktív tag
Mivel senkinek nincs tapasztalata, csak az eddig látottakra tudunk hagyatkozni: jelen állás szerint megkapod a bankszámládra közvetlen a kifizetést, bár sajnos csak normál banki nyitvatartási időben, akkor sem azonnal. Az Unicredithez nem kell bemenned, mert a bankszámládról feltöltöd a PP egyenleget, vagy egyszerűen csak kártyával vásárolsz, közvetlen, de PP-n keresztül. Nem kell a kp-val bíbelődnöd, az biztos.
-
V/
Topikgazda
Nem kell beregisztrálnod máshova, csak ha kell nemcsak forintos bankszámla, akkor a Wise a megoldás, rendes forintos bankszámlánk is van itt, a képen láthatod hogy mit biztosítanak és minden olcsóbb mint egy banki számlavezetés. A számlák ingyen vannak, a bankkártyának csak elkészítési és postázási díja van 3 évenként ami 2600 Ft és ez egy dombornyomott Mastercard, van ingyenes pénzfelvétel is, kedvezőbb banki utalási díjak. Magyarul beszélnek.
-
germinator66
aktív tag
-
germinator66
aktív tag
Ne haragudj, de a kérdéseid többségében költőiek... Eleve kavarod a dolgokat, tegyük tisztába. A Payoneer az csak biz. nagy összegű fizetésekre van, nem érdemes idekeverni, az volt eddig is. Az ebay egyszerűen a kezébe vette a fizetést (sőt, ezt tervezi a postázással is, Amazon mintára), és ehhez az Adyen-ben lelt partnerre. Az látszik, hogy a költségcsökkentés csak lózung volt, valószínűleg nem, vagy nem sokkal járunk jobban, hacsaknem még rosszabbul is a kötöttségek miatt. Jelenleg a maximum nyereség az lehet, hogy az eladókról lekerül a 180 napos Damoklész-kardja. Meg talán refund-nál nem nyelik be a díjukat, mint újabban a PP, bár érdekes lesz ez a fix dispute díj...
Azt kell megérteni, hogy az ebay nem közmű szolgáltató, azt csinál, amit akar, ez nem jogellenes. Ezek közül maximum azzal tudna mit kezdeni a hatóság, hogy nincs magyar nyelvű felületük. Amennyiben a PP-ból kicsikarták, az ebay-nél is jogos elvárás lehetne.
-
V/
Topikgazda
Az eBay szerződést bontott a PayPal-al a fizetési kiszolgálás, pénz kezelés témában.
Új partner az Adyen.
A fizetési lehetőségek azok amelyeket megad az eBay a Payment business policies-nél.
Sehol nem látok Payoneer-t.
Amit én látok:
PayPal
Postal order/Banker's draft
Personal cheque
Cash on collection
Other/See item description
Credit cards
EscrowIlletve a helpjükben ezt sorolták fel:
The following payment methods, which are offered at eBay checkout, are allowed:
PayPal
PayPal Credit
Credit card or debit card provided via PayPal
Credit or Debit card
Apple Pay
Google Pay
Bank-to-bank transfers
Payment upon collection
Cheques
Postal orders
Online payment services such as: Allpay.net, CertaPay, Nochex.com, XOOM -
V/
Topikgazda
Én említettem. Az Adyen lett a PayPal helyett. A Wise-nek meg az a lényege hogy több devizában lehet saját bankszámlád és ha számlaszámot kérnek akkor azt adod meg amiben az eBay fiókod fut. A Wise-en lehet $, font, €, HUF forintos bankszámlád.
Én abba az irányba gondolkodom hogy €-ra lesz átállítva, az hogy az eBay az esetleges $-t €-ra váltja az nem olyan problémás, az EU-n belül meg úgyis €-ban jön a pénz és akkor a Wise €-os számlaszám lesz megadva. Akkor elméletben nem lesz kiküldési konverzió és banki költség.
És ugye megadhatsz banki fizetést és a vevőnek azt a Wise bankszámlaszámodat adod meg amilyen deviza van náluk. -
V/
Topikgazda
Forintos számlára a USD-t a bank forintra fogja konvertálni és úgy tudja könyvelni. Nekem mondjuk Erste forintos bankszámlámra nem éri meg, mert eleve van a fogadásnak díja a deviza vételi árfolyam mellé. 0,116% min. 2224 Ft Ez lejön a pénzből és minimum 2300 Ft-nak megfelelő USD-nek kell indulni, akkor megkapok 76 Ft-ot.
Félreírtak a chat-en, pontosabban fogalma sincs róla.
A vevőtől nem kér az eBay jutalékot, az eladónak kell azt fizetni, persze azt az eladónak be kell építeni az eladási árba és így tényleg a vevő fizeti. -
V/
Topikgazda
Minden szolgáltatónak biztosítva van a szerződési feltételeik módosítása, ez nem egyoldalú, hiszen dönthetsz és időben jelezték ezt, nem csak ez az e-mail volt és USA-ban már tavaly óta élő.
Megváltoznak az üzleti, piaci feltételek, nem a PayPal lesz a fizetések feldolgozója hanem egy másik cég, ehhez a felhasználóknak nincs közük, nem fogják kikérni a véleményüket. Ugyanúgy mint amikor a COVID miatt bevezettek korlátozásokat a használatban és az eladás feltételekben, joguk van hozzá.
Jelezd a GVH-nak a magyarosítás témát, a PayPal-t is kényszerítették rá. Aztán az eredménye szörnyű lett, de teljesítették. -
V/
Topikgazda
Ha akarok regisztrálni, akkor ez mivel jár? Itt [link] azt írja hogy "Your linked bank account can't be a savings account."
Nem lehet betéti számla, amelyre csak a megtakarítási pénzt pakolod, pénzforgalmi számla kell, és neked az van.
Mikor küldted a bankszámla kivonatot be az eBay-nek utoljára? Értelemszerű hogy most egy épp aktuálist kell igazolni, You should make sure the bank statement you send to us:
Jó nekik az utolsó havi bankszámla kivonat első oldala pdf-ben, mert ott vannak a kért adatok.
Mivel én nem kaptam e-mailt nem tudom hogy mi lesz ha nem választod a privátos részt, de írni szokták.
Ez szerződés módosítás kategória vagy elfogadod és használod tovább, vagy nem fogadod el és lezárod az eBay fiókodat, befejezed a használatát.
Vagy nem adsz el többet és sima vásárlóként használod, de ha később el akarsz adni valamit, akkor pedig kénytelen vagy elfogadni ezt az új dolgot. -
V/
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Parfüm topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fejezd be ezt a fajta stílust mert kénytelenek leszünk szankcionálni ha máshogy nem érted meg. (és nem, erre sem kell válaszolnod)

V/