- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-04 15:50 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. május
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jarod1
veterán
-
csendes
addikt
A rezisztív (resistive) érintőkijelzőt kell kalibrálni, a kapacitív (capacitive) érintőkijelzőnél a gyárban elvégzik a beállítást (kivétel, amikor gyárilag nincs érintőkijelző), amin már nem kell változtatni, legfeljebb helyreállítani. Ezek PB modellek mind kapacitív érintőkijelzősek, szóval ritkán kell helyreállítni, nem tud elcsúszni, mint a rezisztív.
-
blendész
tag
-
Cs1csó
titán
-
fattyu
veterán
ja erről jut eszembe.
nen pártolva semmit. de ilyenolyan vegyes forrásból számrazó dolgok esetén az ID3 tagek többnyire rettenetesen nincsenek kitöltve.
Ami vagy rááldozott munkaórákat jelent calibrében, vagy folder view használatával Fájlnév alapon leszarható...
na ez az ami kindlén: NINCS
kobon koreaderrrel van
Onyxon meg az android miatt szerintem gyárilag is van, de koreader apk és ámen. -
Apollyon
Korrektor
-
Z_A_P
addikt
-
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
-
DeFranco
nagyúr
-
chaosmonger
tag
-
Golyo69
senior tag
-
Cs1csó
titán
-
DeFranco
nagyúr
nekem eddig csak kindle-m volt, de valahogy soha nem volt kényelmetlen ez a megkötés.
eleve a calibréből választok könyvet, az automatikusan felismeri, hogy csatlakoztattam az olvasót, és egy gombnyomásra megtörténik az olvasóra áttöltés konvertálással együtt, gyakorlatilag semmiben nem különbözik egy másolástól.
-
DeFranco
nagyúr
-
spgabor
aktív tag
Szia,
köszi a tanácsokat. Végolvastam amit találtam róla, néztem videókat, átnéztem mindkettő manualját. A pocketbook szimpatikusabb ez alapján, de továbbra is inkább ez szubjektív vélemény, annyira hasonló a kettő szerintem.
Egy utolsó kérdésem lenne. Libre 2 esetében láttam, hogy támogatja a horizontális elfordítást is. Ez Era-nál is így van? Tehát nem csak a bal és jobbkezes tartást támogatja az is, hogy fejtetőre állítsam, hanem azt is, hogy a szélesebb oldala van felül vagy alul és úgy is megjeleníti az oldalt?Köszi!
Üdv.
spgabor -
Laslow
senior tag
Mivel nekem Kindle van, azt ismerem, arról írtam. Email küldés itt is van, Dropbox szerintem nincs. Nyilván tökéletes lehet a Pocketbook is.
TeamViewer szerintem nem szükséges, anélkül is jól lehet távolról is kezelni az olvasót. Esetleg első használat előtt kell a személyes jelenlét, utána már nem.
-
Narxis
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Santino
aktív tag
-
Santino
aktív tag
-
Santino
aktív tag
-
Sonja
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
-
redingitell
senior tag
-
szkaroly
őstag
Nekem például otthon is a kis méret számít, mivel pont ez az egyik ok amiért 6-os e-könyv olvasót vettem. A manapság kiadott könyvek sokszor ok nélkül nagyon nehezek és vastagok. Elég csak megnézni egy kiadást a 80-as évekből és egy jelenlegit. Aki idősebb az tudja miről beszélek. Persze erre a kiadók azt mondanák az újabb tartósabb, ami persze igaz, de aki igazán vigyáz a könyvére annak a puhakötésű is sokáig bírja. Én speciel nagyon nem szeretem ezeket a súlyemelőknek való mostani kiadásokat.
-
törölt tag
Az ilyen dolgok megmaradnak elméleti szinten!
A valóság az, hogy pl Kobo Libra 2 90-100k-ról beesett 70k-ra egyből csere érett lett a régi, addig valahogy nem érezték az emberek, hogy váltani kellene rá.
Megnéznénk az eladásokat biztos, hogy az olcsóbb 6-7"-os olvasók fogynak magasan legjobban.
Valószínű, hogy otthoni olvasásra pedig tömegesen nem vettek 2-3x annyiért nagyobbat az emberek...
Ugyan így ha vesz valaki egy 8-9"-os olvasó, a vonaton is valószínű majd azt használja és tömegesen nem vettek a vonatozás miatt még egy kisebbet is. -
Chal
addikt
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Ne kezdjünk már el pánikolni olyanon, ami nincs is! Szó nincs arról, hogy megszűnne az azw támogatás!
Ez lesz: " You will be able to send EPUB books using your Send to Kindle email address. The company will also be adding EPUB support to the free Kindle app for iOS and Android devices and the Send to Kindle desktop app for PC and Mac."
Továbbra is megmarad a file-ként felmásolás a mobi és azw könyveknél, csak a Send to Kindle-ből tűnik el a támogatás. Ráadásul az is azw-re konvertálja az epub-ot. -
bwoay
nagyúr
-
scrtaft
tag
-
pjen
félisten
-
arcsin
senior tag
-
Golyo69
senior tag
-
Keef_Lee
őstag
Na pont tegnap vettem egyet 4Gigával
Azt hittem, hogy ezek mind 4-re lettek visszafaragva.
Nem baj, elég lesz.
Első tapasztalatok.
Tetszik a fájlszerkezetben szabadon turkálás PC-ről.
Még csak kipróbáltam, de epub, mobi szépen megy. Nyilván a sok lementett pdf, djvu meg olyan amilyennek fényképezték eredetileg. De megnyitja csak a kezelhetősége nem az igazi. De ezzel tisztában is voltam, meg nem az olvasó hibája.
A coolreadert olvasom, hogy érdemes felrakni. Ez felülírja az eredeti olvasót? Firmware frissítéskor ez nem probléma?
Nagygabe dict fent van. Van német verzió is valahol?
Ennél jobb tok létezik hozzá (árban, funkcióban)? -
kelna91
senior tag
-
hampidampi
őstag
A probléma az, hogy az e-ink kijelző piszok drága. És minél nagyobb, annál drágább. Annyit pedig kevesen lennének hajlandóak kifizetni, amennyibe egy nagyobb méretű olvasó kerül. Továbbá a tömege is jóval nagyobb és az e-ink kijelzők meglehetősen sérülékenyek, törékenyek. És persze minél nagyobb egy ilyen kijelző, annál könnyebben törik is.
Egyébként ha megnézel egy papír könyvet annak a szövegtükre csak épphogy nagyobb, mint egy 6"-os olvasó kijelzője.
Ettől függetlenül persze lehet kapni nagyobb méretű olvasókat is. Akinek ez szükséges az is megtalálja a magáét. -
pjen
félisten
-
Oneironauta
csendes tag
Azért Ráth-Végh írásai inkább a kornak megfelelő ismeretterjesztő-ponyva szintjén foglalkoznak dolgokkal, bármennyire érdekesek és szórakoztatóak is...
Ez a miniszterség és eleve a démonok, ördögök hierarchiája (az angyali hierarchia mintájára) csak a késő kozépkor démonológiájában és annak írásaiban burjánzik el.Lucifer első említése a bibliában név nélküli, csak mint a Hajnalcsillag Fia szerepel, (héber: Ben Shahar, Shahar egy hajnal-fényisten az ugariti vallásban) aztán a Septuaginta fordítói csinálnak belőle Fényhozót, görögül: Phosphorost, amiből a latin fordításnál aztán Lucifer lett...
A Sátánnal (a Vádló, héber: Ha Shatana, legkorábbi előfordulása Jób könyvében van) és a paradicsombeli kígyóval csak viszonylag későn kezdik összemosni, az 5-6. század környékén.
Ezek a mai vallástudomány álláspontjai, de elég sok komoly tudományos munka foglalkozik vele, aki akar könnyedén utánanézhet, de inkább ne a fent említett könyvekben...
-
Dhampir
félisten
Köszi a pontosítást. Igen, azért is írtam a keverésekről, néha összemossák alakjukat. (Más: Ráth Véghtől régen olvastam A könyv komédiáját, de újra kézbe kellene venni.)
Egyébként Ovidius égitestben megtestesülő, költői mélykék Luciferét (Devecseri Gábor fordítása) szeretem leginkább az Átváltozások (Metamorphoses) című alkotásában.
-
pjen
félisten
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ebook Converter
vagy
Ebooks & Documents ConverterBár én a Calibre-t használom PC-n.
-
Irmscher 353
aktív tag
-
gwr
csendes tag
nem akarok hitvitát gerjeszteni, de van itthon egy Kindle PW3 és egy Pocketbook TL3, és ha mindkettővel meg vagyok elégedve, azért a PW3 mindenképpen jobb, minőségibb szerkezetnek tűnik.
Persze az is kérdés, milyen áron: itthon általában úgy 10 ezer Ft különbség van a két gép között (50 ezer v 40 ezer), tehát aki itthon veszi, annak a Pocketbook tűnik a kedvezőbb vásárnak.
Akinek viszont módja van külföldön is utána nézni, annak a PW-t ajánlanám: én pl 35 ezer Ft körüli áron vettem. -
Deck
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Proxmox VE
- Mégis megkapja a HDMI 2.1-et a Steam Machine?
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Crimson Desert
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- További aktív témák...
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Lenovo Tab M10 HD (TB-X306F)
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air (2026) 11" M4 Wi-Fi 128GB Space Gray ! ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- Eladó egy soundcore boom 2 se
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt hittem, hogy ezek mind 4-re lettek visszafaragva.

Dr.NX