- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
os!
tag
válasz
Cs1csó #25096 üzenetére
Sajnos nem kaptam papírt hozzá, akitől vettem azt mondja gari nélkül adta el, szerinte nem hibás, csak szoftverbeállítás
Egyem a lelkét.
Meg tudom nézni valahol hogy garis? Vagy tudtok valakit aki foglalkozik okosba gariztatással felárért?
Van-e esetleg egy step-by-step hogy felhekkeljem a Kindlere a Koreadert? Ytbon csak Kobora látok tutorialt, source fileokat látom giten.
-
os!
tag
Page refresh csak on/off van, de mindkettőn ugyanaz a helyzet.
Kellene olyan oprendszer vagy szoftver ami frissíti 3x / sec...nem lehet ráflashelni bootloaderezni egy másik OSt, androidot esetleg?Vagy rollbackelni, esetleg custom Kindle OS?
-
os!
tag
Halihó
Vettem egy Kindle 10th gen újszerű állapotút jófogáson 30kért, külsőre jó is de "ghostol", ha jól értem ez a szakkifejezés rá.Teljesen szűz vagyok e-ink témában, lehet én nem csinálok valamit jól?
Be/kikapcsoltam a "Page refresh"-et, és frissítettem a szoftverjét, kikapcsoltam a "Power save"-et, beléptem Amazon accal, de semmi. Factory defaults ugyanaz. Youtubeon nem így néz ki a jól működőVan ötletetek?
-
Cs1csó
titán
válasz
szkutyi #25080 üzenetére
Szia, ez a "mindent visz" annyira nem fontos, ha van egy Windows-os PC a családban akkor arra lehet feltenni a Calibre programot és azzal pikk-pakk bármit bármivé lehet konvertálni, pl. OCR-ezett PDF-ert, vagy doc formátumot is pl. EPUB-ra vagy MOBI-ra (e kettő elég népszerű)
Pocketbook Touch Lux 5
Amúgy a magyar menü, háttér világításos (smart: lehet sárgítani tehát szemkímélőbben olvasni) érintőképernyő ( vannak persze gombok is) a Koreader alkalmazás is telepíthető (sokkal több beállítási, szöveg formázási lehetőséget tartalmaz mint a gyári, a telepítése csak annyi, hogy USB kábellel egy PC-hez kell csatlakoztatni az olvasót és a gyökérkönyvtárba átmásolni a kicsomagolt Koreader mappát majd az olvasót bekapcsolni és az alkalmazások között indítani a programot ezután ha beállítjuk alapértelmezettnek a Koreader-t egy könyvre kattintásnál már alapban ezzel fog indulni a könyv.Vagy egy kicsit drágábban:
Amazon Kindle Paperwhite 5 (11th Gen) 2021 8GB
6" helyett 6,8" (kb. 2cm-el nagyobb kijelző
egy újabb Carta kijelző mint amit a Touch Lux 5-ben van -
-
Oldman2
nagyúr
Találtam egy ilyet, két éve többen nekiálltunk egy Összefoglalónak, de nem keltette fel az illetékes figyelmét azóta sem.
Ezennel "felkínálom" a társaságnak, hátha talál benne valami értelmeset.
-
szkutyi
addikt
Sziasztok.
Feleségem szeretném meglepni kb 50-60k kategóriában, mi az ami visz mindent, nem válogat és jónak mondható?köszi -
kisveréb
csendes tag
Jön a karácsony, meg akartam lepni magam egy frissen megjelent angol nyelvű kindle könyvvel az amazonról. Nem jött össze. A bankom letiltotta a fizetést. Hívom a telebankot, hétvégén nincs csak kártyaletiltás meg automata ismertetők hallgatása.
Egyrészt örülök hogy így vigyáznak a pénzemre, másrészt bosszankodok mert rákészültem az olvasására.
Csak leírtam hogy kibeszéljem magamból a bosszankodást. -
borZUr
újonc
válasz
chaosmonger #25075 üzenetére
Azért sajnos a konvertálás nem hagyja teljesen érintetlenül a könyvet, különösen, ha az pl. egyedi betűtípust használ. Ha ez valakinek szempont (nekem pl.
)
-
-
margithid
veterán
Ebben elvileg van sárga háttérvilágítás is, ez se rossz ár, nem?
[link]
A kijelző igy is gyengébb egy kindle 2022-höz képest? -
margithid
veterán
Ennek mi a gyengéje a kindle és a pocketbook olvasókhoz képest?
[link] -
Cs1csó
titán
válasz
Golyo69 #25068 üzenetére
HA a PDF OCR-ezett akkor simán lehet bármivé konvertálni akár epub akár mobi formátumba, néha a tördelés nem a legszebb de nem vészes azon is lehet javítani pl. átkonvertálod docx-be ott szerkeszteni (pl. sorkizártra) majd vissza.
Ha meg nem OCR-ezett csak SCAN akkor meg AbbyFineReader-t lehet ráereszteni ami OCR-ezi és kész, ezután lehet konvertálni epub-ra.
-
Cs1csó
titán
válasz
Golyo69 #25060 üzenetére
Arra nem tudnál "cselesen" rákérdezni, hogy pl. nem e túl kicsi a kijelző? (pl. mikor olvas rajta megemlíted, hogy kár, hogy nem nagyobb mint egy normál könyv lapja vagy hasonló és várd a reakcióját)
Mert ha lenne igény nagyobbra akkor a Kindle Paperwhite a megoldás bár az 60k HUF.
Amúgy gondolom Pocketbook touch lux 5 (jó menü magyar, és koreader app-al könnyen használható) vagy a Kindle 11, esetleg Kobo alap olvasója (azt nem ismerem) -
Cs1csó
titán
válasz
BMizutani #25062 üzenetére
A PocketBook Basic Lux 4 érintőképernyős, (gombok is vannak rajta ) és háttérvilágítás is van amiben eltér a touch Lux 5-tól ,hogy nincs SMART világítás, tehát nem lehet sárgítani a kijelzőst ami szerintem a világítás nagyon fontos része, sokkal kellemesebb így olvasni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BMizutani #25061 üzenetére
nekem eddig csak kindle-m volt, de valahogy soha nem volt kényelmetlen ez a megkötés.
eleve a calibréből választok könyvet, az automatikusan felismeri, hogy csatlakoztattam az olvasót, és egy gombnyomásra megtörténik az olvasóra áttöltés konvertálással együtt, gyakorlatilag semmiben nem különbözik egy másolástól.
-
Golyo69
senior tag
Sziasztok,
feleségemnek szeretnék venni egy Ebook-ot mert a régi igaz még műkdödik de már nem mai darab2015 ben kapta és imádja egyébként!
WayteQ xBook-60FL-t használt eddig, semmi baja nem volt soha, és több száz könyvet olvasott rajta mondhatni napi használatban van.
Amazon Kindle (2022) - 16 GB - (11.gen) - ezt néztem neki..meglepi lenne így nem tudom megkérdezni tőle de ez jó lehet? nem vagyok otthon ebben a témában de azt tudom hogy ez nem rossz.tehát ajánlott e ez 40-50 körül? Vagy van ami jobb vétel ettől?
Pdf, epub..minden megy rajta igaz?Köszi
-
törölt tag
válasz
margithid #25057 üzenetére
PocketBook Touch Lux 5 6" vs Kindle Paperwhite 5 6.8" és 10k-val drágább.
Attól függ mi a fontosabb, a Kindle jobb kijelzővel és jobb megvilágítással van szerelve.
A PocketBook meg szoftveresen előnyösebb, mert ha nem felel meg a gyári olvasó felület, könnyen felteszik rá a CoReadert. -
Cs1csó
titán
válasz
margithid #25055 üzenetére
A 4-est szerintem nem is gyártják tehár ez egy régebbi (beragadt készlet, a benne lévő akkunak ez nem tudom mennyire tesz jót, újonnan (ha egyáltalán kapható) Kindle 10-esnél sem vennék régebbit.)
Van egy újabb basic 3 lux ami amnnyival tud kevesebbet hogy nem "smart" a háttérvulágítás állítása értsd: nem "sárgítható" a kijelző.Ha már Kindle irányába is nyitott vagy akkor a 11 Kindle vagy a Paperwhite:
- jobb kijelzős (újabb generációs Carta).
- nagyobb (6" helyett 6,8")
- ha jól tudom vízállóIgaz ez már 60kHUF körül.
-
margithid
veterán
A pocketbook touch lux 5 megér 10k-val többet mint a basic lux 4?
Vagy inkább egy amazon kindle 2022? -
Lien
aktív tag
válasz
Cs1csó #25048 üzenetére
Szia, megnéztem de ez minden szempontból nem lenne nekem való. Színes (mangák fekete-fehérek), van hozzá ceruza (nem használnám ki, akkor már egy iPad), 2x annyi, mint a sima ebook.
de azért köszönöm. Ha esetleg van tapasztalatod Kobo Librával vagy az Oasissal nagyon szívesen érdekel a vélemény! Szerk: Mostanában minden reggel 25 percet gyalogolok és közben olvasok, tehát ha a hideget bírja az sem utolsó!
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűnyíró topik
- Ford topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Politika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPad Pro M4 11" 256GB WiFi, Apple garancia, BOMBA ÁR!
- 6.8" KOBO AURA HD ,1440 x 1080, microSD, ConfortLight +tok
- Redmi Pad Pro 5G , 12.1 Coll 120hz! Snapdragon 7S Gen2 , Makuláltan , 2 év garancia !
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen PQ94WIF - új, dobozában
- Apple iPad Air 3 Cellular + apple pencil 1st gen
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest