Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Utka
aktív tag
válasz
üzenetére
Üdv,
Akartam írni, hogy nem tudom, mert a Callibre teszi föl a könyveimet és nincs konvertálgatásos macera.

De (#15693) Apollyon beelőzött.

-
Apollyon
Korrektor
válasz
üzenetére
Neked alapjáraton nem is kellene konvertálgatni.
Calibre programból ha rányomsz adott könyvre, hogy küldés eszközre (ha magyarul használod), akkor a Calibre automatikusan feltolja az olvasóra az annak megfelelő formátumban a könyvet. Csak egyszer kell beállítani.Szóval jó lesz az az Alcor LED. A régebbit megjavítani kb. vagy majdnem ugyanannyiba kerülne mint egy zsírúj világítós olvasó.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az Alcor Myth (LED) olvassa a PRC,HTML,DOC,DOCX fájlokat vagy csak az EPUB,PDF,TXT,FB2,RTF,MOBI ízlik neki? Ha sok formátumot ismer akkor vennék egy LED-et,ha nem akkor megjavíttatom az ONYX BOOX Storia-t. Nincs nagy kedvem konvertálgatni,de jó lenne a háttérvilágítás. -
hampidampi
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na ez pont az, amire nem való az e-köny olvasó.
Ilyesmire tablet a jó. -
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Biztos, hogy zoomolni akarsz?
-
-
pjen
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Világítással nincs gond,de a tördelés,,nagyítás elég bénán megy.j
-
-
pjen
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A tablet.
-
Sziasztok!
Mi manapság a legolcsóbb ebook, ami háttérvilágításos, és normálisan tud zoomolni, tördelni?
Használtpiacon nézelődöm, szóval tökmindegy, mikori modell. Wifi nem kell. -
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnék születésnapjára egy olvasót venni.
Kindle Paperwhite 3. és a Pocketbook Aqua 2 a kiszemelt.
Esetleg ezek közül melyik a jobb, illetve egyéb javaslatot is elfogadok.
Előre is köszönöm.
-
Utka
aktív tag
Szia.
Karácsony óta már másodszor kellett töltőre raknom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Napi 1 óra olvasás, téli időszakban saját világítás, minimumra téve. A rendszeres világítás nálam ~1 héttel rövidebb akkuidőt hozott, de ez ennyi idő/használat alatt nem igazán mérvadó.Ki sosem kapcsoltam, de alvóba sem rakom. (Kímélem a gobot. Ja, nem is!
)
Leveszem a világítását és becsukom a tokot. Magától elalszik, utána kikapcsol.Eddig teljesen elégedett vagyok. Pár 'fícsör' lehetne benne, ill. jobb lehetne, de alapból: könyv(ek) fölrak, kikeres, olvas, örül.
Hülyeazérnemvagyok boltból, Karácsony előtti - november végi akcióban lett, tokkal együtt ~23.000 pénzért.
-
tuki2200
senior tag
Sziasztok a Kindle Paperwhite-ot mennyire korulmenyesen lehet epub kompatibilissé tenni és utanna hasznalni? Sajnos minden alkalommal konvertalni nem opcio. Néztem a libri által árult Touch Lux 3-at, de nem sok infot talaltam róla ami volt, az is so-so, h nem annyira megbizhato.. esetleg valami megbizható tuti olvasó van 30körül, amiben van világítás is? A kulfoldi oldalak mind a Kindle-t ajanljak csak, a magyar ilyennel foglalkozo cikkek, mint a topic osszefoglalonal linkelt is, több évesek..
-
Cyone
tag
Sziasztok!
Az Alcor Myth Led tulajdonosoktól kérdezném, hogy érdemes teljesen kikapcsolgatni az olvasót vagy elég csak alvó üzemmódba tenni? Naponta, esténként szoktam olvasni. Vannak tapasztalatok a rendszeresen használt világítás melletti üzemidőről? Előre is köszönöm a válaszokat. (A készüléket most vettem használtan és nem tudom milyen üzemidőt várhatok tőle.) -
tvamos
nagyúr
Azt olvastam most, hogy a Kobora fel kell tenni a KOReader alkalmazást, és úgy parádés lesz a pdf olvasás, landscape-ben.
(#15670) pjen válasza tvamos (#15668) üzenetére
Ja, van windows-os is, meg androidos is, de ezek nagyon sütik a szemem. Ahogy öregszem, egyre jobban fáraszt. -
pjen
félisten
válasz
tvamos
üzenetére
Nekem van egy Sony Tablet Z tabletem,egy picit erősebb gép mint egy olvasó.Még mindíg 5.1 van rajta,és senki nem akarja meghekkelni,pedig már vagy két éve nem jött rá frissítés.Az olvasó az olvasó,az emberek azért veszik,hogy olvassanak.Ha gépészkedni akarsz vegyél tabot.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tvamos
üzenetére
A Kobo olvasókra utoljára 2017. decemberben jött frissítés még a régi modellekre is, és hekkelgetni is lehet, igaz, legfőképp formázási beállítások.
Hogy ez tartalmaz-e security patch-eket, passz, de az fix, hogy egy ebook olvasó közönség nem éppen potenciális célterület a malware és egyebekhez. Egyrészt nagyon kicsi a közönség, másrészt az ebook olvasók nem épp az erős hw-ről híresek.
De ha adathalászat... Ha Kindle-öd van pl., akkor nem is kell rádugni az eszközt a gépre, elküldöd emailben a könyvet. Vagy megveszed Amazonról. Kobo-nál is hasonló. Ahhoz, hogy valakit az ebook olvasóján keresztül hekkeljenek meg, előbb be kéne törnie az amazonba, vagy a kobo store-ba. De minek? Tranzakciót sem intézel a kindle-ödön keresztül (vagy nem épp túl nagy számban), szóval nem épp a legjobb terület erre specializálódni.
Szóval ha nem is érkezik folyamatosan frissítés egy adott márkához (vagy annak egy adott eszközéhez), ennek a körülménynek nem kell meghatározónak lennie, hogy könyveket olvass.

-
tvamos
nagyúr
Szerintem meg úgy van, hogy amit sokan használnak, (pl. Android,) azt sokan is akarják meghekkelni. Ezért fontos a biztonsági frissítés rá. Abban meg végképp nem hiszek, hogy amire a Google már nem ad ki ilyet, azt megteszi a gyártó...
Nagyon sok volt mostanában az információ nekem olvasó ügyben... Gondolkodnom kell egy kicsit ezeken.
-
-
choco01
addikt
Hali.
Lehet tudnék venni egy Kindle 7th generation könyvolvasot használtan, elvileg ilyen.
Kérdésem hogy használtan, de jó állapotban mennyit ér egy ilyen gari nélkül? Egyáltalán érdemes megvenni vagy mennyire régi modell?

-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tvamos
üzenetére
Mert semmi értelme nincs egy e-book olvasóra zsírúj verziót fejleszteni – mivel ugye nem stock Android kerül ezekre az eszközökre.
A 4.2-es Android alapú rendszer is minden bizonnyal ellátja funkcióját. A lassú kijelző eléggé limitáló tényező ha az eszközfunkciók bővítéséről van szó. -
tvamos
nagyúr
Miert van az, hogy a legujabb olvaso is (Icarus Illumina HD 3-ra gondolok) megallt Android 4.2-n? Ez olyan regimar...
-
moma
őstag
rendeltem egy akciós paperwhite-ot. és adtak hozzá egy hónap amazon primot. és látom van benne olyan, hogy prime reading, ami azt jelenti, ha jól értem, hogy 10 könyvet tölthetek le egyszerre. ha lejár ez a prime accountom, akkor ezt a 10-et törlik? nem találtam infot erről.
-
Lune
tag
-
tvamos
nagyúr
Ami a trójai, keylogger, stb. programokat illeti, ez a veszély fenn áll bármilyen Kínából származó androidos termék esetén.
En is csak olvastam rola, es nem is vasarolok mar ilyesmit kinai webshoppokbol. Attol kivalt kepp tartok. Tudom-tudom, ha Kindle-t veszek, akkor az Amazon loggol... de ettol kevesbe tartok, mint a neve nincs kinai boltostol. Inkabb maradok az EU-s beszerzesnel. -
Pcm
tag
@Mirr Murr: Igen, vissza kell küldeni Kínába, az ehhez tartozó procedúrával együtt.
@tvamos: Ha kiszámolod, hogy akcióban áfástul megáll kb. 67 ezerben egy 7.8 collos olvasó, én jó vételnek tartom. Ami a trójai, keylogger, stb. programokat illeti, ez a veszély fenn áll bármilyen Kínából származó androidos termék esetén. Ezen nem találkoztam hasonlóval. Mhl nincs, de van fülhallgató aljzat, zenelejátszó program és OTG-s.
-
TechMagneTic
tag
Üdv mindenkinek. Hozzátok fordulok egy kis segítséget kérve. Van egy Pocketbook Basic 2 (614W) típusú készülékem. Így vettem hibásan. Nos a hiba a következő, hiányzott belőle a belső SD kártya ami tartalmazza a firmware-t, ezáltal nem tudom frissíteni sem. Ha van valakinek ez vagy a sima kellene egy SD kártyát klónozni, hogy meg tudjam csinálni. köszönöm.
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
"Plusz a rövidebb hullámhossz kevésbé vonzza a rovarokat"
Sikerült elírnom. Tehát JOBBAN vonzza. A lényeg, hogy a hideg, rövidebb hullámhosszú fény csalogatóbb.
-
tvamos
nagyúr
Ha feszithetem a hurt.... akkor 3 dolgot kernek:
1, Ha megnyitod a pdf-et, landscape allasba forditod, es szethuzod oldalszelessegre, akkor milyen gyorsan tudsz gorgetni? Mert videok alapjan van, amelyik hosszu masodpercekre beragad, azert ezt jo lenne, ha fel-egy masodperc alatt frissitene. (Nalam Kindle Touch 6 volt, az teljesen jo volt nekem.)
2, Ha mondjuk lapozol benne, pl. a az 1. oldalrol valahova a vege fele, akkor az milyen gyors. (Mint amikor a tartalomjegyzekben latod, hogy amit keresel a 123. oldalon van.)
3, Hogy megy rajta a kereses, ha pl. valamilyen szot keresel benne?
En aranylag turelmes vagyok, nem vergodom azon, ha laggol a telefonom, de nem szeretek 20-30 masodpercet varni dolgokra.(#15646) Lune válasza tvamos (#15640) üzenetére
Nekem is lenne jobb termékre igényem, de azt gondolom, hogy szórakoztató regények olvasásához tökéletesen megfelel az aura.
Persze, en is orulnek a 100 ezresnek, de nekem sincs annyim, viszont ha ez jobb vetel, mint a PW3, akkor en is inkabb ezt vennem, es nem azt! -
Lune
tag
válasz
tvamos
üzenetére
Nekem is lenne jobb termékre igényem, de azt gondolom, hogy szórakoztató regények olvasásához tökéletesen megfelel az aura.
Mivel nekem nem munkához kell, ezért választottam 6"-osat. 
Plusz a kis Kobo minim imádom, amit hurcolok magammal mindenhova, így evidens volt, hogy egy háttérvilágításos Kobot kell választanom mellé. A kicsi is megtenné, de este a világítás nagyon hiányzott.Szóval, hogy honnan rendeltem? Innen.
Mindjárt rátöltök egy pdf-et és kipróbálom.
Egyébként még valami. Valaki tett az olvasójára fóliát? Érdemes venni rá? Most ahogy kell, alig tükröződik, minimális és félek, hogy a fólia csak ront ezen.
-
Pcm
tag
válasz
Narxis
üzenetére
Megvettem, kipróbáltam, és nagyon meg vagyok vele elégedve

Bár itt a #fosandroid alapú olvasókról nem illendő beszélni, csak neked és csak most elmondom: ennyiért altatós tokkal ingyen van, a Carta kijelző kiváló, a háttérvilágítás homogén és jól állítható, mindent olvas, akkuidő napi átlag 2 óra olvasással bő 2 hét.
-
LittleBiG007
aktív tag
"Korábban hozzászoktam, hogy a háttérvilágítás hidegebb, fehérebb árnyalatú, így nagyon furcsa volt eleinte, hogy ez kicsit sárgás, de ettől kevésbé fáradt el a szemem és hihetetlenül kellemes."
Plusz a rövidebb hullámhossz kevésbé vonzza a rovarokat. Vicces, de én ezt gyakorlatban is tapasztaltam: ha éjszaka Paperwhite-on olvastam, mindig előkerült egy két muslica, amely a képernyőn érezte legjobban magát. Kobo Aurával sohasem fordult elő ilyen.
-
Lune
tag
Sziasztok!
Tegnap végre megérkezett a Kobo Aura Edition 2. Nos lányok/fiúk, nők és férfiak, nagyon-nagyon patent kis gép!
Mindenkinek ajánlom!37580 Ft volt futár költséggel együtt.
Nagyon kényelmes használni, nagyon szép a megjelenítése. Simán tettem rá saját betűtípust. Korábban hozzászoktam, hogy a háttérvilágítás hidegebb, fehérebb árnyalatú, így nagyon furcsa volt eleinte, hogy ez kicsit sárgás, de ettől kevésbé fáradt el a szemem és hihetetlenül kellemes.
Szerintem a szoftver egyszerű és szép. Semmilyen problémát nem fedeztem fel, annyira egyértelmű, hogy nem is hiányzik belőle a magyar nyelv.
A lapozási sebesség fantasztikus. Próbáltam már pár olvasót és a Kindle és a Kobo a leggyorsabb, tapasztalataim szerint.
Mivel Calibre-vel tettem rá a könyveket és leszedtem a kobo epub kiegészítést, így gyönyörűen megjelennek a különböző betűtípusok a könyvön belül. A régi olvasómon ezt nagyon hiányoltam.
Már rendeltem hozzá tokot kínából, pár hét és megérkezik. Alig várom!
PDF-et nem nagyon olvasok rajta, de majd kipróbálom. Erről még nem tudok nyilatkozni.
Ha valakinek van egy picit több pénze, nem csak az olcsóságra utazik, akkor nagyon ajánlom!
Számomra, ez olyan, mintha valaki vesz egy suzukit és aztán összehasonlítja egy mondjuk toyotával. Mindkettő elvisz oda, ahová szeretnéd, de teljesen más érzés a kettő, más a sebesség. Én szerettem volna egy toyotát, mert mondjuk mercire nincs pénzem (kobo aura one vagy kindle DX, kindle voyage), de egy full extrás toyotával beértem.

Aki most akar választani olvasót, az így gondolkozzon. Jók az olcsók, nem mondom, hogy használhatatlan, de inkább spóroljatok egy jobbra, megéri!
-
Pcm
tag
-
moma
őstag
Olvastam olyat, hogy kindle 3 paperwhite nem olyan rossz pdf-re.
"landscape mode with the 300 ppi screen and frontlight and contrast darken feature it can work pretty well."
ez a cikk is van még.
és ezzel a progival konvertálni: K2pdfopt.Ilyesmit ti próbáltatok?
-
Ajaj akkor marad az epub.😐
-
Van olyan e-book olvasó ami jól meg tudja jeleníteni a pdf ocr-t? Olvashatóan.
-
Skynet258
veterán
válasz
JamesFinn
üzenetére
Ez se rossz, na még meglátom. Altatás annyira nem követelmény... Ha eladó a másik tokod beszélhetnénk róla.

moma: a világítás megléte mindenképpen, enélkül olvasót nem vettem volna, mert jelentősen kényelmesebbé teszi az egészet. Szerencsére már elég jó áron kapni ilyen felszereltségű olvasókat - mikor elkezdtem ezeket nézegetni pár éve, még a tokba épített lámpa volt a nagy kaland.

Összeszerelési minőség is fontos mert mégiscsak kézben fogja az ember, nyomkodja a gombokat. Apropó gombok, itt fontos volt, hogy halkan működjenek, engem is zavarna a kattogás meg a feleségemet is... Ez is abszolút megvan ennél a típusnál.
A felbontás egy olyan dolog, hogy itt sem akartam nagyon lentebb adni, mert hozzászokott a szemem a szép megjelenítőkhöz, telefonokból is évek óta felső kategória van (most épp egy S8), így tuti zavart volna, ha nagyon pixelesek a betűk.
Alapvetően a Lux 3 volt még képben, de a magasabb felbontás és a színhőmérséklet állítás miatt nyert a HD 2. Árban persze fentebb van nem is kevéssel, de úgy gondolkozom mindig, hogy a lehető legjobbat kell venni ami belefér, és ezzel az olvasóval úgyis hosszú távra tervezek.
Aztán a sokféle formátum ismerete szintén a PocketBook mellett szólt - bár ismerem a Calibre-t, használni is tudom, mégiscsak jobb, ha egy lépéssel kevesebb.
Aztán a Dropbox funkcionalitás: marha kényelmes a PC-n egy mappába dobálni a könyveket, amik aztán egyből szinkronizálódnak az olvasóra. Kényelmes és gyors, igyekszem az ilyen dolgokat vezeték nélkül megoldani, és ez erre is szuper.
Ha picit akarsz spórolni, akkor itt a HD 1 ami ugyanez, csak nincs benne színhőmérséklet állítás - de szerintem ez nem éri meg, egy közepes McDonald's menü ára a difi.
Ha pedig többet akarsz a pénztárcában tartani akkor Lux 3 ami szintén nagyon jó a tesztek alapján - bár picit riasztó a sok negatív vélemény ami pár oldalon található (leginkább a szervizzel kapcsolatban, persze ez itt is fennáll).
Na és végül persze ott van az általános sebesség; nem szabad LCD szintű gyorsaságot várni, de az E-ink olvasók között az a típus az egyik leggyorsabbnak számít ami a menühasználatot illeti. Ha nem is azonnal, de gyorsan reagál mindenre.Az egész megjelenítés meg tényleg nagyon közel áll a papíréhoz, élmény használni.

-
JamesFinn
senior tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Gratulálok az olvasóhoz! Én is pontosan ilyen tokot vettem, de nem az igazi. Illetve nem tudja az olvasót altatni/ébreszteni. Rendeltem egy PocketBook HJPUC-631-BC-L tipusút, ez eredeti tartozék, ez már tudja a sleep/wake up-ot. Igaz elég borsos az ára. Én hordom magammal, és kell a tok mindenképpen.
-
Skynet258
veterán
válasz
JamesFinn
üzenetére
Na végül megvettem ezt a Pocketbook Touch HD 2-t, eddig nagyon tetszik, kiváló a megjelenítése, jó a sebesség, a világítás is patent - persze nincs viszonyítási alapom, mert ez az első ilyen eszközöm. Illetve talán abban is az első, hogy egy ekkora dobozért 50k-t hagytam a pénztárnál.
Remélem sok évig társam lesz - és bár nem tervezem vinni magammal sehová (csak itthoni használat), azért egy tokot megérdemel. 
-
moma
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
meddig lesz ez szerintetek?
-
Mercutio_
félisten
válasz
alexw801
üzenetére
Itt egy részletes leírás, a mailbox.de-n keresztül történő rendelésről.
-
alexw801
senior tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Német címre.
-
zsoltzsolt
addikt
A német Amazonon most 120 euro helyett 75 a Kindle Paperwhite.
-
-
hampidampi
őstag
-
moma
őstag
válasz
hampidampi
üzenetére
Ugh tényleg, így már jó! Köszönöm!
(ez is egy basic dolog tuti, de a fontokat sem változtatja, ha a Generalon átállítom. ennek mi az oka?) -
Hali,
Köszi, megnéztem. Nálam így jelenik meg elvileg ugyanaz a könyv.
Kapásból amit látok, hogy nálam naprakész (3.19.0) a Calibre verziószáma, a tiéd régebbi.
Nálam 64 bites verzió van, nálad vélhetően nem.Első tippem, próbálj meg frissíteni.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
két olvasóval szemezek:
- Alcor Myth LED
- Pocketbook Lux 3Árban ugyebár van köztük egy tízes, egyéb tekintetben is?
Inkább a Lux felé hajlottam volna a mai napig, de az edigital oldalán rengeteg hibás darabról olvasok, és arról, hogy a szerviz nem javítja ezeket, pedig állítólag vigyáztak az eszközökre (kijelző hibákról olvastam főként).Meg merjem így venni? Egyáltalán érdemes lenne többet költeni rá, mint az Alcor-ra (ami amúgy nálam egy gagyesz márkának számít, de nagyon sokat azért nem költenék a bulira).
Köszi!

-
-
moma
őstag
válasz
hampidampi
üzenetére
Szia. Igen kezdő vagyok még simán lehet, hogy valamit benézek. Itt látszik az oldal hogy néz ki és ezen az oldalos nézeten nyomok egy Preferencest ott bal oldalt a szerszám ikonok. és fölötte látszik, hogy van beállítva a margó (margin). És a könyv meg egy koboból származott epub.
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Elolvastam az ajánlót, de nem igazán segített

A Kindle Paperwhite 3 és a Kobo Glu HD van jelenleg játékban.
Mi a véleményetek erről a két olvasóról? illetve érdekelne, hogy most melyik márka és modell preferált az ebook olvasók körében.
A válaszokat előre köszönöm!
-
moma
őstag
Van valami ötletetek arra, hogy Calibre-ben epubot nyitva 0 szélső margó van, pedig elvileg be van állítva, hogy legyen?
-
Lune
tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Megrendeltem a Kobo Aura 2nd Edition-t, 37590 Ft lesz futárral, csak minimum 7 munkanapra vállalták a szállítást, de nem sietek sehova. Plusz ez garanciális. Nem baj, hogy nincs egy síkban a kijelző, a Kobo minimnek sincs. Az ujjlenyomatok sokkal jobban bosszantanak a tapicskolás miatt.

Köszönöm a segítséget. Ha megérkezik (ami most az ünnep miatt kicsit csúszni fog), akkor leírom a véleményem.
-
alexw801
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Így van, te vagy.
Az unokámnál lévő Kobo Aura, az Mark 5 Model N514. Sikerült rátenni a behelyettesítős trükkel a Nagygabo angol-magyar + kb.7 db angol-angol szótárt, köszönhetően a segítőkész fórumtársnak.
Amit most árul pl. az Argos:
http://www.argos.co.uk/product/6007337
Mai dev.vételi árfolyamon 28400 Ft. De kell valaki, aki átveszi a boltban és hazaküldi, kb. 4000 Ft postaköltséggel. Argos van mindenütt arrafelé. Gari van, de ott működik.
Ez igazi Kobo Aura 2. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Az ebook olvasók piaca nem éppen úgy dübörög, mint az okostelefonoké.
A cikk amit olvastál, 2014-es, én meg mint ahogy már írtam, egy 2013-as modellt használok, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Sőt, van egy még régebbi eszköz a családban (kobo touch), az is tökéletesen üzemel.A legtöbb gyártóra jellemző, hogy a korábbi modellekre is érkezik frissítés, tehát nem muszáj a legújabbat venni. A Calibre nevű programmal meg minden elektronikus könyv konvertálható a meglévő eszköznek megfelelően.
Annyi fontos, hogy mindenképp érdemes olyan eszközt választani, aminek van kijelző megvilágítása.Az újabb, drágább modellek se tudnak sokkal többet azon kívül, hogy nagyobb a kijelzőjük (de ezek már extra drágák).
-
Apollyon
Korrektor
válasz
alexw801
üzenetére
Az a bizonyos fórumtárs szerintem én vagyok.
Nem Aura 2 volt 21 ezerért ebayen, hanem még az első kiadás, a 2013-as, aminek a kijelzője egy síkban van a kerettel. Az Aura 2-nek viszont süllyesztett a kijelzője (legalább nem fénylik annyira). Tehát amit Lune fórumtárs szeretne venni, az már az újabb, 2016-os verzió.
(#15598) Lune: A Kobo Aura 2 szerintem elég király 40 ezerért újonnan, garival, szerintem nem fogsz csalódni. Bár nem hiszem, hogy kimaradna, de vásárláskor érdemes a legújabb verzióra frissíteni a szoftverét, mert az már kiforrott, gyors, és nincs vele semmi probléma. Legalábbis 40 körül én ezt venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite LTE (2020) Oxford Grey 64GB
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(ez is egy basic dolog tuti, de a fontokat sem változtatja, ha a Generalon átállítom. ennek mi az oka?)

Dr.NX