Új hozzászólás Aktív témák

• attuska

csendes tag

Emberek!
    Hozzátok fordulok, mert hova máshova a bajommal?
    A sat.hu -n a MinDigTV topicban már részleteztem a helyzetem és gondom, de hozzátok nagyobb reménnyel fordulok.
    Vettem egy új alaplapot, bele 2 magos procit, Nvidia GF210-et a HD vétel reményével, a régi alaplapomat lecserélendő. Gentoo 64-et, XP-t, Arch 64-et raktam rá.

A gondom a DVBT -vel van:
    Eddig egy kislepkével vettem a DVBT SD adásokat, nézhető minőségben, csekély időnkénti kockázottsággal, csikorgásssal a régi gépemen UHU linux, Gentoo linux, Arch linux alatt, meg a DVBviewerel egyaránt.
    Bp. III. kerület, Aranyhegy, kb 8 km légvonalban az adó, a vétel nálam a Száva utca beindulásával stabilizálódott, Míg csak a Széchenyi hegy üzemelt, nagyon bizonytalan volt.
    Itt elég reflexiós a vételi hely a hegyek miatt, felettünk sűrű repülőforgalommal bíró légifolyosó van, emiatt az analóg adás szellemképes mikor repülő húz el, a DVBT meg csikorog-kockázik, vagyis cálszerűnek láttam a lepkét yagira cserélni.

Az új szupergyors alaplapban a régi PCTV300i kártyámmal a jelszint és minőség vételi határra csökkent. :(( Gondoltam, hogy a PCI rendszer nem tetszik neki, de nem értem az okát, de ha van jel, akkor erősítve már elég lesz.
    Tehát a jel erősítésének első lépéseként vettem a 2 dipólos kilslepke helyett egy nekem méregdrága TRIAX digi tetőantennát, melyet a MinDigTV manapság erősen reklámoz, mondván annak 15-16 dB -es nyeresége 802 Mhz-en és irányítottsága már elég lesz.

Az új antennával:
    Kaffeine-vel nézve ugyanazon az Autonómia adón a régi "ócska" alaplapba rakott kártyával 32-34 % a térerő és 73-75 % a minőség, a vétel stabil. Az újba rámolva a térerő 34-35%, a minőség csak 60-62 %, A "lock" alig sikerül, ezért a vétel lehetetlen, csak maszatok és képtörmelék csikarható ki.

A régi kislepkével:
    A régialaplapban a térerő szintén 32-34%. a minőség 68-70%, a vétel stabil, az új alaplapon ugyanazok az értékek voltak mérhetők, mint az új antennával és persze szintén nézhetetlen.

Szofverhiba kizárás:
    Windóz alatt sem műkszik az új alaplaban a kártya, ott is ugyanúgy videlkedik a DVBviewerrel, mint Gentoo alatt.

PCI rendszer hiba kizárás:
    Skystar2 kártyám jobban üzemel az új alaplaban, mint a régiben, a műholdas HD vétel sem gond vele. (LuxeTV HD)

Ajánlottak nekem kártya cserét, ahol az alaplapot vettem, mondván hogy az öreg kártya a hibás, abba már PCIe kártya való. Vettem egy PCIe Leadtek 2300H kártyát, de XP alatt egy DVBT adót sem érzékelt ugyanitt, ugyanazzal az antennával, amelyikkel a régi gépem üzemelt. Linux lspci fel sem ismerte, annyira új a "szuper" kártya. Visszavittem másnap az üzletbe, kapok helyette még egy RAM -ot, amúgyis tervbe volt véve, hogy párosak legyenek.

Most már nem merek kártyát venni, mert próbára nem kapok, tuner érzékenységi adatot meg egy gyártó, vagy forgalmazó sem közöl, csak reklámdumákat. Antennaerősítőt sem merek venni, mivel az mindent erősít.
    :W

Szeretném linux alatt venni a HD adásokat.
    Merre tovább??

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés