Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy MJX Bugs3 mini gépet, de szeretném fpv képessé tenni, ebben kérném segítségeteket.
Szemüveg: Eachine EV800 és 800D között vacilálok. A DVR-ra nem hiszem hogy lenne szükségem, viszont a +1 antenna nagyon csábító, de e szempont miatt nem tudom meg-e éri a +10k felárat.
Kamera: Itt a választás kicsit nehezebb. eachine TX02 és a tx04et néztem eddig. TX02-n van normális antenna, viszont a burkolatból tuti hogy vágnom kellene, mígy tx04 esetében elég lenne egy lyukon átfűznöm az antennát.Gondoltam még a tx-02 antenna levételéről, sma port a burkolat tetejére és úgy rá az antenna. Gyárilag a kamera helyén egy LED van, aminek a burkolatába (remélem, még nem értem le) kellene rakni, vagy az elejébe szivaccsal és melegtakonnyal beragasztani.
Repülési idő:8-10p és kb 8 percnél már jelez hogy merülőben van a gyári akku (7,4v 850 mah 45C) , ekkor le is szoktam szállni. Célszerű lenne 1s 500mah akkuval megoldani a kamera tápellátását? A gép hasára simán elférne egy kis tépőzár társaságában.Válaszaitokat előre is köszönöm
-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
Fpv tanulásra ki milyen szimulátort ajánlana? Liftoff! : FPV drone Racing-et néztem eddig. Xbox controller jó lenne hozzá vagy rendeljek egy i6-ot?
[ Szerkesztve ]
-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
Múlt hét csütörtökön nekem is megérkezett a TOBYRICH TR1 EV800D. Egész korrekt szemüveg, nyílt terepen használtam, ott elfogadható volt a gyári antennával is a kép. Nálam semmi gond nem volt a súlyával, nem csúszik le a fejemről ha rendesen meghúzom. Egyedül az orrnál lévő rész zavar. Valami gubaorrú kínaira tervezték szerintem, mert eléggé bejön onnan a fény.
Sikerült a bugs 3 mini-be beletenni a tx02-t. A gyári lámpa kábelét levágva, és a kamera tápkábelét kellett összeforrasztani, mert a csatlakozók nem smakkoltak. 2 db befőttes gumival és egy kis zsepivel sikerült rögzíteni. A felső borítást vágnom kellett, hogy az antennának legyen helye, pár pötty ragasztóval tudtam fixálni.
Más: Tegnap sikerült lezuhannom a géppel. Kb 70 méterig jutottam, ott a fás résznél elment az rc jel, majd utána a kép is amint leesett és takarásban volt.
Érdemes lenne a gyári távból kiszedni az antennát és kicserélni egy 3db sima antennára? Egyszer már nekikezdtem, csak zavartak a kis forrasztási felületek így inkább hanyagoltam. Nem tudom, nyernék e vele valami hatótávot.-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
Segítenétek mi lehet a hiba?
5-6 reptetésig semmi problémám nem volt a tx02 + TR1 800D-vel, nyílt terepen megvolt a 300 méter akadások nélkül. Most a 150m is enyhe túlzás. Okozhatja, hogy az kamera antenna egy 3mm-es részén levált a nikkelezés? Elég sokat repkedek villanyoszlopok alatt / körül, ott elég zavaros, majdnem csak elmegy a kép.
(tegnap sikerült az egyik magasfeszültségű vezetéknek is nekimennem)-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
válasz Peaceliker #67018 üzenetére
-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
válasz Peaceliker #67021 üzenetére
Sajnos csak RP-SMA csatim, és hozzá egy 3dbi bot antennám van itthon, sima SMA csatim nincs :S
Köszönöm a segítséget-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
Én is inkább a b6 kameráját ajánlom. Elég nehéz az ilyen aio-t belerögzíteni normálisan arra a kicsi helyre, kókányolni is tuti kell. Itt elég lenne egy kis szigszalag vagy vagy diszkrétebb megoldásként egy 2 oldalú ragasztó a normális rögzítésként.
szerintem a leggyengébb pont a landoló talpak.3 kicsi csavarral van rögzítve, ezért nem is érdemes feltenni a prop védőt, mert csak szétfeszítené ezt a részt és utána ragasztgathatnád mint én-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
Elkapott az inger, hogy építsek egy tyro79et. I6X távot vennék hozzá. Lehet hozzá választani fs-a8s, ez jó lenne hozzá vagy vegyek hozzá egy fli 14+t?
-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
-
hundai
aktív tag
Nekem TR1-el csak egy problémám van, hogy nem működik a dvr. Sajnos csak refund után tudtam tesztelni. 4gb és 64gb kártyát beleteszem, majd bekapcsolom, kb 5-6mp után ki is kapcsol a szemüveg..
-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
Szia! Elsőnek fogod a távirányítót, nyomva tartod a lakat gombot és közben bekapcsolod a távot. Ekkor keresi a drónt. Beteszed a drónba az akkut és csatlakoznak. Gyrot úgy tudsz kalibrálni h a bal oldali kart bal alsó sarokba, a jobb oldali kart a jobb alsó sarokba húzod egyszerre. Akkor fejezte be ha abbahagyta a villogást az első szárak alján. Utána a lakat gomb hosszú nyomásával tudod beindítani a motorokat, és ezzel tudod leállítani. Ami fontos: bekapcsolás előtt a bal oldali kar mellett jobbra van a mód választó. Felső a gyro, alsó az acro, ezt csak bekapcsolás előtt tudod állítani.
[ Szerkesztve ]
-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, sajna elakadtam..
Tegnap megérkezett az első gépem amit építeni szeretnék, egy tyro79.
Reciever egy fli14+.
Bekötöttem mindent, majd bindeltem, i6 látja is. Bheliben sikerült beállítanom a forgásirányt, valamint betaflightban az osd-t.
A FC-n az usb port mellett villog a piros led, valamint a vtx-en is három rövidet az antennától az első led. Hibaüzenet leírást egyikre sem találtam.
Betaflightban nincs failsafe menüm.Reciever menüpontban semmit sem változnak az értékek, ha gombállást váltok a távon.
Alapértelmezettnek az aux1-re van adva ARM, de párosítás után sem sikerül a kapcsolókkal az arm..Elnézést ha valamit nem jól mondok, ez az első építésem, sajnos eke vagyok hozzá
Köszi-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
válasz Johnny_vT #67579 üzenetére
[kép]
Innen gondolom h kapcsolódtak. Ha lehúzom a gépről az akkut, a táv csipog.
1
A [kép]-en látható beállítással próbáltam, bármi mást beállítok és mentek, failed to close serial port hibaüzenetet ad.
2 Serial reciever be volt, sbus-tlecserélem IBUS ra.
3 Nem mozognak a csíkok.-Wake up Neo!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest