- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74827 üzenetére
Én amúgy is mindig gyök kettővel repülök: a megvásárlás óta ez még Cinema módon kívül másban nem volt....
-
válasz
Bogyó bá' #74826 üzenetére
A szélre vigyázz, mert vitorlást tud csinálni a kis miniből. Szerintem ezeknek a propvédőknek nem sok értelme van.
A mini 3-mal az a baj, hogy nem látja a környezetét. Te is biztosan érzed, hogy driftel a gép kanyarodáskor. Gyere próbálj ki egy mini 3 prot, vagy nagyobbat. Pontosak a kanyarok. A mini 3-nál sajnos oldalra csúszás van, ami veszélyes pl. fák mellett.
Auto RTH-ról le kell szokni, semmi értelme. Gyere vissza kézzel, ha szembeszél van úgyis át kell tenned sportba, hogy legyen elég ereje, különben gyök kettővel tud csak jönni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi az infót - akkor elvileg nem jártam tilosban.
Igen, az RTH-t szerettem volna használni, és mivel elvileg van az olcsó (?), sima Mini 3 alján is 3 db érzékelő, így abban a hitben voltam, hogy képes ránavigálni magát leszálláskor a 75 cm-es, nagyon feltűnő, a környezetétől messze elütő platnira - ahonnan felszállt. Ezek szerint túl sokat vártam tőle? Simán 1-2 méterrel arrébb próbálna meg leszállni, mintha kizárólag GPS alapján tájékozódna, és nem lennének egyéb érzékelői.
Két kísérlet után már én is manuálisan szállok le.
Más: lehet elmegyek illegalitásba, 30 gramm plusz tömeggel. Holnap hozza a futár: [link]
Vagy beválik, vagy nem. -
krokk
senior tag
válasz
Bogyó bá' #74808 üzenetére
MDS szerintem enged repülni zöld azaz "Környezetvédelmi szempontból korlátozott légtér" területén, csak jelzi gondolom ezt is, hogy engedély hiányában illegálisan repkedsz. De lekorlátozni nem fog benne, nem tudhatja, hogy van-e engedélyed vagy sem.
A természetvédelmi terület tábla alapban nem tiltás nem egyenlő a "Környezetvédelmi szempontból korlátozott légtér" fogalmával. MDS-ben látod a zöld területeket, azok a környezetvédelem miatt korlátozottak, de lehet ki kell nagyítanod hozzá. sokszor nehezen észrevehető benne. legter.hu-n nézd meg esetleg ott jobban látható. Illetve vannak olyanok amelyikek pl év közben változnak gondolom a madarak költési ideje/helye alapján.
A leszállást úgy érted, hogy RTH-t használsz és úgy nem találja meg a helyet? mert ez utóbbi teljesen normális. GPS alapján megy vissza "ugyanarra" a helyre, így nem fog centire stimmelni a leszállás helye. manuálisan szállnék le inkább a helyedben mindenképp. azt tudom, hogy a kézbe leszállás nálad nem opció, így azt nem erőltetm
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla #74822 üzenetére
Mert öreg vagyok és ügyetlen.
Felszállni még talán mernék is, leszállni kézbe biztosan nem.
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, a múlt héten megjött az Ali-s egyvállas hátitáskám a Mini 3-hoz: [link]
Valami eszement igényes és praktikus. a kemény fedelébe belül könnyedén befér egy 55 cm-es, és kissé passzosan az én 75 cm-es felszálló pályám is össze hajtva. Ez utóbbi a saját képen:
Ugyanez léteik Mini 2, mini 4k, és Mini 4/Pro sőt Neo drónokhoz is, hasonló áron.
-
válasz
Marci112233 #74817 üzenetére
Most nem a nagyon-nagyon minden szabályt betartok oldalról nézve: 1km magasból tudsz fotókat lőni vele lakott területen kívül. Nagy manna ez ha valaki szereti a természetfotózást
-
Bogyó bá'
nagyúr
A telefonon futó MDS-ben nem tudok drónt hozzáadni sem, viszont most, a weben elérhető alkalmazásban ez sikerült (a telefonon is frissült). Nálam van valami kapitális gond.
Amíg alul "3 gombos" volt a teló vezérlése, addig a kék alsó sávot nem is láttam.
Át kellett állítani gesztusvezérlésre (amit én nem szeretek) hogy egyáltalán legyen alsó menüm az MDS-ben. Agyrém... (Vagy a Xiaomi oprendszerével ütközik valami, vagy nem tudom).
Bejelölt, de még meg nem történt repülést hogyan tudok törölni? A lakhelyemet jelöltem be próbából, egy fél óra múlvai kezdéssel - de értelemszerűen lakott területen fel sem emelném a drónt, csak most a programmal "kísérletezésként" került bele ez a meg nem történő, amúgy is szabálytalan repülő esemény.
(Mivel itthon ülök az asztali gép előtt, így a GPS ezt jelölte be - én meg elfelejtettem átállítani valahová külterületre....)
Na most már van 6 db nulla perce, szabálytalan (lakott terület feletti) meg nem történt repülésem....
Én ezt még egyszer nem leszek hajlandó használni....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Grillo #74806 üzenetére
Ma próbáltam először az MDS-t - helyszín ("zöld") kiválasztva a tetthelyen (gondolom GPS alapján), minden óhajtott paraméter megadva, kezdő időpont és időtartam megadva, jobb felső pipára rákattintva - és nem történik semmi. Kezdőlapra visszalép, és lehet kezdeni újra az adatmegadásokat. Szóval nem sikerült légteret "foglalnom", 10 próbálkozásra sem.
Nem, nincs drónozást tiltó tábla, csak 2 db ilyen a közút szélén, egymástól 2 km-re. Ez most számomra tiltást jelent vagy nem?
Mindegy: túl vagyok a mai adagon (nagyon meleg volt már, most értem haza) - de az MDS probléma továbbra is idegesít (szeretnék mindent teljesen legálisan csinálni). Már a telepítés (pontosabban a regisztráció) is vagy 20. próbálkozásra sikerült, pedig nem olyan régi a telefonom: Xiaomi 13T, Android 15-tel. Mobil térerő (működő mobilnettel) is volt, erre sem tudom fogni a hibát.
Megint más: a Mini 3 nem hajlandó a 75 centis köralakú leszállópályámra leszállni, pedig mindig onnan indítom. mellé megy egy-két méterrel, a dzsindzsába, ha nem kézzel pöcögtetem a helyére.... Mintha az alsó érzékelői nem működnének, és csak a GPS alapján akarna haza találni. Beállítási hiba lehet, vagy hibás a hardver? Direkt azért vettem ilkyen nagy placcot, hogy arra kényelmesen le tudjon szállni.
-
Grillo
őstag
válasz
Bogyó bá' #74803 üzenetére
Ha az MDs-ben tudsz foglalni légteret, akkor hajrá. Ha egyértelműen drónozást tiltó tábla van kirakva bárhol, akkor meg elvileg nem, bár nem is tudom, hogy van-e hivatalos dróntiltó tábla (mint a kresztáblák), vagy csak egyénileg kipakoltak? Azért láthatóan nem egy őserdő közepén van a tó, hanem mezőgazdasági területek veszik körbe, így azért a B zóna (bird) miatti korlátozás is kevésbé reális.
-
Creative997
őstag
válasz
Marci112233 #74804 üzenetére
Itt az emberek nem akarnak a joggal szembemenni, mint publikus fórum. A realitás az, hogy egy eldugott településen a határ szélén valószínűleg a szöcske se szólna érte. A településen lévő embereket te ismered jobban, ez kb azon múlik max. Csak ne menj túl közel vagy túl a román határon
-
Marci112233
addikt
És mindenki másnak is köszönöm a választ!
Röviden mivel vidéken lakok szó szerint a román határ mellett (Mérk), sőt mellékutcában úgy hogy ha átmegyek a kövesút túloldalára akkor már kültéren vagyok. Drónt tiltó táblát én as környéken még eddig sehol se láttam, főleg nem a határban. Ergo a csendes kis mellékutcában mindenki ismer mindenkit mivel 17 ház van az utcában összesen, és a kutyát nem érdekli ha én ilyen kis halk eszközzel repülnék, tekintve hogy a fűnyíró vagy a motoros háti kasza jóval hangosabb, és azt még sokszor vasárnap is használom ha úgy jön ki rá az időm.
Így ezért is kérdeztem hogy vehetek-e ilyen kis halk drónt és legfőképp kint a határban sutyiba használni. Főleg hogy kezdéskének, nem költenék rá milliós összeget az tuti.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Vizsgát tegnap tettem le, regisztrálva vagyok én és a drón is, MyDroneSpace szerint a kijelölt terület zöld, viszont tudom hogy ott az út szélén van természetvédelmi területet jelző tábla, kettő is. Drón nélkül, de nagyon gyakran járok arrafelé. Felelősségbiztosításom a 249 gramm miatt nincs (DJI Mini 3). Mehetek legálisan ott?
Holnap oda mennék robogóval, úgy hogy vinném a drónt magammal (tájkép-fotózgatni szoktam arrafelé amúgy...)
Belém köthet bárki is?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy aktuális keresztkérdés a fentiekkel kapcsolatban: melyik természetvédelmi területek felett nem repülhetsz, ahol "közlekedési tábla" van kitéve az út szélén, vagy ahol a MyDroneSpace jelzi? Egyáltalán jelzi?
Én ide mennék holnap, friss jogsival: Ladományi halastavak. [link]
"Közlekedési tábla" van kint, de a MyDroneSpace nálam nem jelez tiltást.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen egeret válasszak?
- Banggood
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest