Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
-
Parson
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hello! Ezek saját képek? Hány méteren lettek löve (csak kiváncsiságként)? Naggyon kezdö érdeklödö vagyok még, sorry érte.

Egy DJI Neo 2 Fly more combo csomagon gondolkozom belépöként (tudom, hogy azzal csak alacsonyabban lehet repkedni), aztán késöbb talán egy mini 5 pro is jöhet, ha tényleg beválik a hobbi... -
miresz
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azt tudtam, hogy kábellel lehet, de bármelyik andoidos vagy ios-es telefont is ki lehet tükrözni okos TV-re gondoltam a controllert is, mivel az is androidos, de ezek szerint mégsem. Nem a 3S-hez kellene, hanem a controllert használnám beltéren is pl. neo, és flip, mert épületen belül is szoktunk reptetni, és akkor jó ha kint van nagyban a kép. De akkor lehet, hogy ahhoz majd beszerzek egy sima controllert.
-
kabalababa
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha már Air 3, próbáltad már ezt?
-
miresz
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Brutál jó fotók!
A hack-elésen mit értesz a teljes unlock-ot? Nekem igazából szerintem csak az FCC mód kellene, a stabilabb jel miatt, azt sem lehet? Ahogy néztem az S3 1000m tud magasságot tud olyan helyen ahol nincs a környéken reptér. Nekem ez elég lehet...még!
Igazából én is vaciláltam az AIR 3 és az AIR 3S között, és a jobb kamera. miatt döntöttem az S mellett.Ami még felmerült bennem mint kérdés, hogy az RC2-es távot lehet valahogy pl. okos TV-re kitükrözni vezeték nélkül? Az iphone-t az könnyű volt air play-en keresztül.
-
miresz
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igaz, de nem feltétlen a spórolás hajt, hanem, hogy ott találtam olyan töltő HUB-ot amibe 2 akksi megy, és a két akksi lehet elég lenne nekem. Na mindegy is majd akkor beszerzek egy gyári töltő HUB-ot meg még akkor + 2 akksit, a három akksi amúgy is jobb ha van, meg akkor úgy lesz teljes a fly more combo.

Amúgy ez az AIR 3S egy bitang jó masina, nagyon tetszik! Controler-ből egy RCN3 volt hozzá amit ráfizetéssel elcseréltem egy RC2-re. Ezzel viszont már nem vagyok annyira kibékülve. Az RCN3-ban az Iphone-om volt és az sokkal gyorsabb volt mint ez a táv így androiddal, itt egy kicsit néha laggol a menü, meg a kijelző fényerő is jobb volt úgy. De viszont maga a kijelző az bomba jó benn, nagy és szép képe van, még barátkozom vele majd, meg azt olvastam, hogy elviekben az RC2-nek jobb az adatátvitele.
Amúgy itt a jószág:

Bogyó bá' Igen nézegettem őket én is a linkeltek közül az utolsó van nekem is, de hát a minősége hagy kívánni valót maga után. A második az tetszetős. Nem tudom, hogy valami "nevesebb" gyártó nem-e gyárt hozzá? Pl. a Mavic3-hoz találtam olyat ami marha jó, csak nincs AIR3S-hez. [link] -
evo87
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Priviben megírod honnan szerezted be? Nekem Mini 5 vna....asszem csereszabatos
-
evo87
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Bár amúgy érzésre a Mini-hez sem feltétlen van értelme drágáért beszerezni a másutt kapható Pluszos akkut.
-
evo87
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
És erre nincs olyan pluszos akku mint a Mini szériára? Bár EU-ban nem de azért gondolom lehet ilyen + akkut szerválni a Minikhez is itthonra.

-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
na ja... csodak nincsenek
15grammal nehezebb....
4ms-el gyorsabb
60fps vs 30fps.... megeszi a proci az aksit?
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Na az baj. Nem gondoltam volna, hogy a 19 perces gyári érték felét se éri el feltétlen. Még így is használható azért arra amire tervezem, de azért illene 13-15 percet hoznia.
-
miresz
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azt vágom, de a jel erősebb lesz stabilabb lesz a kapcsolat nem? Vagy ezzel nem érdemes foglalkozni?
-
miresz
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi! Átgondoltam!
Találtam egy ilyet. [link] ezzel akkor nem érdemes foglalkozni? Mert az itt írt értékek azért jóval nagyobbak az európai "szabványhoz" képest. 
Sordoran
Igen ezekkel tisztában vagyok, köszönöm, nem akarok rekordokat döntögetni, de ha fel szeretném küldeni tegyük fel 140m-re akkor az azért menjen. Meg ha erősebb a jel, akkor gondolom nagyobb valószínűséggel jobb a kontakt. -
miresz
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm neked is a választ. Mit jelent a ne küld el messze? A magasság még talán elég is lehet. Ez az összes mini gépre vonatkozik? Pl. egy Mini 3,4,5 PRO is " csak" ennyit tud? Mármint távolságra, a magasság az tudom, hogy valami EU-s szarság ismét. Olvastam valami olyat is, hogy az EU-n kívüli gépeknek erősebb az RC jele ezáltal stabilabb a kapcsolat is, és valahogy azt lehet aktiválni itthon is. Erről hallottál? Nem akarok hülyeséget írni de valami FCC mode?
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
akkuval csak kezipoggyaszban lehet probalkozni!
a feladott poggyaszba soha nem kuldtunk aksikat se most se elotte
az mas kerdes elotte nem ellenoroztek szigoruan a feladott poggyaszt!a max limit 100wh [link]
en is megyek a telen ezeket a kis fos aksikat kameraba max 1S 1000mah
vagy 2S-3S 380mah remélem a kéziben vihetem....mondjuk szoktam EU-n belul Ryanair/Wizz
keziben szallitani lipot 4S-6S 1100mah....
nem volt meg probléma... -
evo87
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ja meg se várják, hogy beérkezzen a sérült?
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Semmi, teljesen gyári, egyedül oldalán van azonosításra papír ragasztva, de simul hozzá, nem tud belekapni a szél.
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igen, csak furcsállottam mert eddig nem volt ilyen gondom. Volt amikor majdnem feladtam az elkészítését mert 3x is félbehagyta, de kivártam, és később újra próbáltam. Ahogy sógor mondta: most kell próbálgatni, mert most vagyunk itt.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
szép gyűjtemény
És kösz az összefoglalót. Nekem volt a fejemen 2 meg v2 és úgy rémlik a v2 nem volt kényelmes. De annyira meg akartam jegyezni, hogyha veszek majd egy ilyet melyik a jó, hogy simán lehet már összekeverem, és a v2 volt a jó, nem a sima
-
A214
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Értem én, de most 100k eszközzel mégse álljon neki gyakorolni.
Egy alap rutint szerezzen,aztán majd komolyabb dronra váltunk ,beruházunk. Még 10 éves sincs a kapitány.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mini 5 pro-nak csak a holnapi tízerjét láttam még

Googles 3-t ajánlanád az RC2 mellé, vagy akár helyett a Mini 4 prora?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mint írtam, álló helyzetben túlmelegedett. Kivettem az akksit és tényleg forró volt.
Csak nem értem, hogy mitől melegszik, csak a kommunikáció üzemel ilyenkor rajta. A telefon sem lesz ennyire forró, ha be van kapcsolva a GPS és a mobilvétel, wifi. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
1. Amúgy nem volt lemerülve az akku. 50% fölött volt, mert 2 LED világított és a 3. villogott. Emiatt sem tudtam először, hogy mi a baja, miért villog sárgán. Mindeközben ugyebár szinte 0-ra lehet meríteni repülés alatt a drónt. 60%-os töltöttséggel még bőve lehetne repülni 15 percet. Vagyis nyugodtan engedhetné párosodni a táviányítót és a drónt
2. ezt nem tudom, hogy benne van-e a kezelési útmutatójában.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Pedig olvastam, hogy feltöltve kell/érdemes nekikezdeni. De szerintem az nincs benne, hogy emiatt nem is fog csatlakozni, el fogom olvasni újra.
Ennek ellenére tartom, hogy sokkal felhasználóbarátabb lenne, ha nem a csatlakozást tiltaná, hanem csatlakozna a 2 egység és a felszállási parancs kiadásakor tiltaná a felszállást, illetve már előtte a képernyőn fogadna az üzenet, hogy nem elégséges az akku töltöttsége, töltsem fel, hogy felszállhassak. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Erre sehol nem hívják fel a figyelmet. Az app kiírhatná, hogy melegszik a készülék, kapcsolja ki, vagy repüljön vele (hűtse).
Közben sikerült párosítani. Feltöltöttem teljesen és így már sikerült. Ezt is kiírhatná az app, hogy alacsony a töltöttség, töltsem fel a párosításhoz. Mert valamennyire kommunikált a távirányítóval, mert a sűrű sárga villogás előtt egyszer pirosan és a zölden villant. Meg egyébként is tutira kommunikálnak, mert elég közel voltak egymáshoz a megfelelő pozícióban.
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
+1 a mini 3 pro vagy mini 4 pro-ra inkább mint a mini 3 ra.
én is a mini 3 és a pro között örlődtem, megvettem a prot. aztán 1.5év után cseréltem a mini 4 re. de csak mert jó akciót fogtam ki
amúgy a mini 3 pro 90-95% ban hozta azt amire szükségem volt. Viszont annak örülök hogy nem a mini 3 at vettem. Ha már olcsóbbat akarsz mert nem tudod hogy jó lesz e akkor ne a mini 3 és pro között gondolkodj hanem mondjuk a kis mini 4k. Vagy másik márka olcsóbbjai. de a mini 3 és pro közül a prot válasszad inkább 
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
#74886SeniorTilla, #74887deathcrow42
Köszönöm szépen! Le a kalappal, ezek tényleg profi gépek! Én egy mini 3-at nézegetek egyelőre.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azt tervezem ma vagy holnap, zavaró volt napfénnyel szemben a videózás úgy
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nagyon jó minőségű fotók! Mavic 4 pro?
-
Marci112233
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Magyarul elvileg ugye 30W-ot írnak a minihez, de ha 100-assal tölteném se okozna neki gondot, még idővel se?
-
FecW
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nehogy úgy járjon mint a gopro drón.
-
FecW
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A magas hegynél szerintem függőlegesben lassan erszkedik utána a videó vágasnal gyorsítják és nézetet választanak. Nézd meg a tenger hullámait milyen gyorsan mennek!
Itt egy teszt videó [link] -
FecW
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha megnézed a fpv részeket akkor látszik hogy felvan a videó gyorsítva. Gondolom a nézet állitasal érik el hogy fpvnek látszon.
-
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Marika néni 3 méterig levedi a falut bazz

-
Grillo
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Egy mezőgazdasági területen voltam, ahova egy hosszabb földúton keresztül jutottam be. Hova hajítsam? Ássam el, aztán csak beleakad az eke és akkor gyullad meg? Alapvetően sérülés az akkun nem volt, felpuffadt, de a párna még nem volt feszes. Tudom, hogy semmit nem segített volna a sisak, de így ki tudtam párnázni, nem a csomagtartóban zötyögött.
Másrészt ha mondjuk utcán vagyok, akkor ott te hova dobnád? Sima utca szemetesbe? Vagy a kezemben tartva hangos "Tűz! Tűz!" kiabalálása közben elfutok a legközelebbi MediaMarktba, és ott dobom be egy elemgyűjtőbe, ami egyébként legtöbbször egy papírdoboz? -
Grillo
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ó, az szerintem még csak-csak, de a 100 napos környezetvédelmi.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én amúgy is mindig gyök kettővel repülök: a megvásárlás óta ez még Cinema módon kívül másban nem volt....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mert öreg vagyok és ügyetlen.
Felszállni még talán mernék is, leszállni kézbe biztosan nem. -
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Talán a legfontosabb

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én is, drón (Dezsőke....
) is hatóságilag regisztrálva, osztrák vizsga rendben (papír letöltve és kinyomtatva - táskába betéve), MyDroneSpace feltelepítve, regisztrálva. Akkor innentől legálisan drónozhatok - a tanult szabályok betartásával? Vagy van még BÁRMI teendőm? 
-
Sanya
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Személyes!

20 méternél nem mentem magasabbra eddig, mert mindig volt nagy szél, vagy nem volt még meg a kontrollerem hozzá, addig csak telefonról tényleg csak 10 méterig lehetett fölküldeni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Eddig még csak 10 méterre engedte eltávolodni a drónját, 3 méter magasan.....

Más: ha valaki beéri a sima Mini 3-mal, akkor most van rá 50 Euro árengedmény egy hétig.
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Vicces egyébként, hogy most gyors rákeresve google-n olyan oldalakra, ahol országok drón törvényeit összesítik, három oldalból csak egynél írják hogy repülni szabad, fotózni nem. Többinél pedig szimplán a drónozásra írják hogy megengedett. Nincs olyan drónos aki úgy repül nyaralás alatt, hogy nem akar felvételt készíteni...
Azt látom hogy már náluk is van mobil app, mint nekünk a MDS, de a fotózáshoz engedélyt kell kérni hatóságtól.
Én ha viszem drónt, értelemszerűen fogok fotózni/videózni olasz és szlovén szakaszon majd, na az jó kérdés hogy azokat meg tudja-e különböztetni a rendőr esetleg. Bár be van állítva, hogy koordinátákat mentse el felvételhez, esetleg időbélyegző és telefonon a google idővonalon meg tudom mutatni hogy akkor még határon túl voltam, csak kérdés érdekli-e, vagy itt a bírság és fussak én az igazam után. Picit elkalandoztam, de ugye semmi sincs kizárva.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mi leszoktunk horvátországról, miután voltunk görögországban.
Amit hallottunk, hogy a horvátoknál a kisvárosokban az éttermek nagy részét albánok meg szerbek vették át, üzemeltetik és fullos egyenkaják mennek. Rovinjban voltunk többször, ezt meg tudom erősíteni.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
+1
A horvátok drónügyi hozzáállását nem ismerem, de ha olyan, mint sok egyéb területen, akkor az nem jó...

Vajon miért alakult ez így? Csak velünk ilyenek, vagy mindenki mással is?
MaCS
-
Takax12
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Kár, hogy horvátban ez van, főként ott akartam volna használni a nyaralás alatt...
Hát ez van.
Köszi az infót. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Parenzana kerékpárúton megyünk majd végig, vannak vadregényes részei, de azért elég turistás is. Meglátjuk, a drón a táskába lesz kéznél (ha belefér).
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Kár érte amúgy, nyáron megyünk kerékpártúrára, és ha befér biciklis táskába, viszem drónt is. Olasz és szlovén szakaszon jó lenne repkedni, de horvátoknál maradhat táska mélyén (ami a teljes út több mint fele...).
-
alien0903
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Esetleg valami olcsóbb verzió és csak olyan érdekelne ami vevő oldalon telefonhoz kapcsolható.
-
abzo33
újonc
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mint.mondtam nem értek hozzá első drónom nagyon sok összehasonlító videót néztem a dji mini 3 al meg a drón hungary videókat, vannak előnyei és hátrányai amit én szeretnék az pillanatnyilag úgy tűnik ez jobban tudja körülbelül kétharmad árért.... Nagyon sokáig a digi volt tervben... Nekem nem célom a profi videózás főleg hogy lakott területen meg ahol bármi is érdekes egyáltalán nem használható egyik sem gyakorlatilag... A drón telefon satöbbi dolgot meg igazából a zrt hírtam mert bízok benne hogy ez is legalább annyira strapabíró és megbízhatóbb lesz minket a többi xiaomi által ában felvállalt termék... Peace
-
abzo33
újonc
válasz
SeniorTilla
üzenetére
m
-
imrestabel
csendes újonc
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nagyon köszi a segítséget, még ha nem is ez volt a legjobb hír számomra.
Viszont azért nem adom fel, föltenném máshogy is a kérdést vagy kérdéseket:
Ha használtakat is nézzük,
-mi lenne a 100e keretben elérhető legjobb választás?
-miről kellene mindenképp lemondani, hogy benne maradjunk a keretben?
(lemondani legkönnyebben a mobiltelefon nélküliségről tudnék, legnehezebben a tárgyérzékelő-kikerül funkcióról)
-mi lenne az az összeg, amiért minden benne lenne, amit fentebb írtam?Több használt van a FB marketplace-en, de találtam FB csoportot is, nem tudom, mennyire szabad ilyen helyről venni, mire figyeljek.
Itt a hardveraprón is találtam pl. ezt a Mavic Pro platinumot, ez milyen vétel lenne?Köszi!
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem állítom, hogy minden gyártónál így van, de messze nem urban legend. Notebookok és hobbi CNC gépek kapcsán hivatalos gyári nyilatkozataim és szakvéleményeim voltak erről. Peres ügyekben futottam bele ebbe a kérdésbe, és az egyik fél kijelentette, a szakértő megerősítette, a másik fél pedig sosem vitatta.
Szerk: Ja, és a lényeg: Igaz, régebben volt, de több kisebb-nagyobb számítástechnikai és műszaki kis és nagykereskedés is az ügyfelem volt. Értelemszerűen vásároltam is náluk, és ha volt, mindig a refurbished darabokat ajánlották -- mert azokkal a szervizadatok alapján jelentősen kevesebb garanciális probléma volt, mint a gyári első csomagolásúakkal.
MaCS
-
molnaaar
újonc
válasz
SeniorTilla
üzenetére
valóban RCN1, kösz a helyesbítést, én már javítani nem tudom
azért vettem refurb gépet, mert jóval olcsóbb
multi cégekben végzett munkáim alapján azt tapasztaltam, hogy a felújított termékek negatív irányban nem megkülönböztethetőek a szériában gyártott tételektől
csupán vállalat politikai döntés nyomán adják ezeket olcsóbban a valóban újakhoz képest -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem tudom, hogy a DJI-nál hogyan megy a refurbishing folyamat, de sok gyártónál kifejezetten érdemes gyári felújított készülékeket venni. Az ok az, hogy a felújításnál ezeknél a cégeknél szigorúbb a minőségellenőrzés, mint a tömeggyártásban. A szalagról az alap ellenőrzésekkel esik le az eszköz, a felújítottakat viszont alaposabban megnézik, ember foglalkozik velük.
MaCS
-
Weeman1
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igazad van,Dji mini 4K-ra gondoltam.
Amiben csak alsó szenzor van. -
Weeman1
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Sima mini 4 nem a pro-ra gondoltam.
Teszteket nézve van Visual tracking,és Waypoint a Potensic-ben.
ami a Dji-ben nincs.
Viszont a Dji egy hajszálnyival jobb kamerával rendelkezik,jobb supporttal. -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Csak vannak a "lelkes hülyék", akik mindenhol GDPR-t látnak és hát tudjuk milyen az ha a hülyeség lelkesedéssel párosul...
-
Poultier
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Rugalmas lehet a sáv. Van ajánlott kezdésnek?
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Még ha ugyanazt az "akadálypályát" járták volna végig, akkor lehetne jogos a kijelentés, hogy a Neo jobban teljesített, de ugye ez nem így alakult. Kicsit érthetetlen amúgy azért, miért maradt így le, de a beállítások is mások voltak. Szóval ez semmit nem döntött el nálam a Neo vs Flip témában, a Neo is ugyanígy fennakadt volna szerintem, de tény, hogy ennél többet várnánk el a Flip-től.
-
kabalababa
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Építésben én is gondolkodtam már, meg azóta már ki is jött a DJI O4 Air Unit is.
Építéssel kapcsolatban meg szerintem akár twine-t is lehetne keresni.Bár én valószínű elsősorban segítség nélkül próbálkoznék meg vele.
De a legelső meg az lenne, hogy vennék egy kontrollert, aztán egy szimulátoron gyakorlonék, még az építés előtt, mivel még soha nem repültem FPV-vel.
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ahhh.... csak az 1xru analoghoz ertegetek....
mara mar ugy elszaladt a technika hogy az uj cuccokrol mar gozom sincs!
kovetni se tudom se akarom se birom....
nem akarok meg 44 gépet összerakni nincs hova raknom
raadasul mar akkora a valasztek meretben technikaban
hogy ahany user anyi kulonbozo kivansag felhasznalasi mod... meg etc etc....
passs...ha valamit akarsz? akkor jobarat tube keress ra azt nezd meg mit boffognek rola!
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Szép kis gép park.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Egy valamit nem értek most ebben hogy marad C0 vagy át kell minősíteni C1-re?
Viszont ha sima akkumulátort veszek hozzá akkor megint C0 lesz.
40g miatt most érdemes itte szórakozni vele?
Vagy alapból adjam el belőle a plusos akkumulátort és addig ne is repüljek vele inkább. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály Munkatársai akkor.
Ha jól nézem akkor 300g körül lesz így a gép ?!
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ez nagyon jónak tűnik! Egy ilyet biztos beszerzek majd, bár most még lehet nem használnám annyit, de később jól jönne. Nem szoktam nagyon utómunkázni, így rászoktam bízni magam a jpeg-ekre, de akkor itt nagyon figyelek majd hogy legyen DNG is. Jut is eszembe, kéne nézni bele egy kártyát.
Köszönöm többieknek is jókívánságokat, igyekszem majd kihasználni a gépet!
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Szombaton én is megyek egy ilyen csodáért.
Használt de nem volt még aktiválva sem
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
De sokan meg nem csak tervezett feltételeket készítenek a drónnal. És a Neo az én értelmezésemben pont erre való -- másra nem is igazán jó. Sokféle helyzet, igény és drón van. Mindenre egyszerre jó nem igazán.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Szerintem elég tipikus lehet az a helyzet, amikor a nagy drónt nem veszed elő, rakod össze, mert csak egy pillanatfelvétel készítéséről van szó. A Neót viszont előkapod a "zsebedből", és kvázi azonnal üzemkész, és mire a nagy felszállna, a kicsit már el is pakoltad.
Rendes fényképezőgéppel sokszor jártam így. Hiába volt nálam a komoly nagy gép, nem fotóztam vele, mert macerás volt, vagy mert eleve nem vittem magammal, vagy magammal vittem, de nem az adott pillanatban az adott négyzetméterre, így aztán nem készült el egy csomó ma már fájdalmasan hiányzó felvétel. Aztán lett egy kis kompakt gép a zsebemben (még a telefonos időszak előtt), és többet fotóztam vele, mint a tényleg sokkal jobb nagy géppel.
Egy ügyfelemnél pont ez a helyzet most drónügyben. Van egy tán 4-es DJI-a, de vett egy Neót. Saját bevallása szerint a nagy géppel úgy havi 100 GB felvételt készített, ami most is megvan, de a Neóval emellé készül még másik 100-200 GB, mert azt csak előkapja és már repülhet is a telefonról irányítva.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Van benne igazság. A Neo jó kiegészítője lehet a komolyabb drónoknak. Tipikusan az a helyzet, hogy ugyan gyengébb felvételeket készít, de a gyengébb felvétel is jobb, mint az el nem készült felvétel.
A hazai szabályozás betartása mellett ez persze teoretikus...

MaCS
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
így gondolom én is. A mini proknál biztos nem jobb. Egyedüli jó pont azokkal szemben, hogy el tudod magaddal konti nélkül vinni és úgy is tudsz rögzíteni anyagot. A propeller amúgy cserélhető a Flipben. csak kicsit macerás a távtartók miatt... kicikínakezek kellenek hozzá
Amúgy én még mindig úgy érzem az alakja miatt, hogy a mini jobban zsebre vágható. Ha a mini 5 pro is kapna ilyen konti nélküli funkciót akkor annak nagyon örülnék, bár kétlem, hogy kapna ilyet. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
FMC-ban van csere propeller hozzá, és valamelyik tesztben írják is, hogy kicsit körülményesebben, de cserélhető házilag. Amúgy van ennek is piaca, csak nem olyannak aki már Mini 3-al, vagy jobb géppel rendelkezik. Nekik nem ad pluszt. Viszont akinek még nincs drónja, vagy csak nagyobb gépe van és akar egy C0-sat, annak ez is alternatíva lehet. Azt pedig a piac eldönti mekkora lesz a kereslet rá.
-
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Persze értem én. Csak arra céloztam hogy az ok mindegy, a statisztikát növelted 
Olvastam korábban itt is hogy komoly dronozok is vették hogy hétvégi túrákon ezzel baromkodjanak mint a komoly madaraikkal. Nyilván nem készül belőle halivudi film, ettől még népszerű lett -
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mégis vették mint a cukrot. Te is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tesztek alapján ez hangos eléggé, és a szelet se bírja olyan jól. (inkább 4-es mint 5-ös amit használhatóan kibír) Szerintem Neo-ba kellett volna ez a szenzor, nem még egy épet kiadni.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hol?
Ezek szerint nekem a Google nem a barátom. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi, rendeltem egy kártyaolvasót mert nekem csak HUB van itthon azt nem akarja az iPhone kezelni valamiért.
Amúgy amit akartam kérdezni még, hogy mennyire kell a járóknak érzékenynek lennie?
Be állítom egyenesbe a drónt és ahogy tolom előre picit elkezd jobbra vagy balra oldalazni.
Lehet kalibralni a karokat?
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi
Figyelni fogok rá.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Bocsánat az anyagi helyzetemhez képest.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ja hát tudom hogy olyan távolság és a biztonsági távolságokat be kell tartani.
Úgy nem láttam hogy rá kell állni a szememnek meg lehet kellett volna napszemüveget vinni.Amúgy nincs hozzá valami jó matrica készlet ?
Hogy élénkebb legyen ? -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mármint melyik részét.
Sordoran:
Ezt megnézem lehet a távolságot néztem nem is a magasságot. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Na meg volt az első repülés.
Számomra félelmetes
Egy ilyen kis vacak ilyen magasra hogy tud felmenni és stabil mint a beton.
Itt azért van egy 5 km-es szél de 120m-en sem volt baja.
De én nem is láttam és nem is hallottam.Majd a videókat meg fényképeket át nézem.
Ha rajta van a C0-as matrica hogy tudom mégis a szoftverben 120m fölé állítani a magasságot?
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Akkor amikor tiszta az idő és ez a 0 vagy feletti idő van lehet repülni.
Mínuszban a saját komfort érzetem miatt sem mennék
De ma szép tiszta időt mond és keresni akarok valami csendes kis helyet ahol még a madár sem jár, hogy tudjak vele kicsit gyakorolni.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm!
Ne haragudj de ezt a csomagot nem tudtam otthagyni.
220 volt számlával 2026.11-ig garanciális + 2025.11-ig biztosítás is van rá.
Tökéletesen lehetett a fiokomhoz csatolni a gépet.
Meglátjuk milyen lesz. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem youtube videós volt, de nem tudom megbízható-e. Mindenesetre most kivárom legközelebbi bejelentéseket (Mavic 4 és a Flip), meglátjuk ezek mit tudnak, lenyomják-e árakat, aztán lehet Mini 4 Pro lesz belőle. A Flip érdekesnek tűnik, de gyanítom inkább lesz egy "Neo Pro" kategória.
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Még mindig kevésbé elrugaszkodott mint azok akik dual kamerát várnak minibe is.
Amúgy most rákerestem van-e bármi új infó, és éledeznek leakerek, de nincs szó már 1"-ról, csak fejlettebb kamerás képességekről és lidar-ról, plusz szokásos mindenben picivel jobb. Dátum pedig 2025 nyara leghamarabb. Ez már kicsit szomorú, mert már júniusban jó lett volna ezt vinni külföldre, így vagy megelégszem a Mini 2 SE-vel (ez se rossz gép, és kevésbé aggódnék érte), vagy beruházom a 4-esre közeljövőben. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Jó, ha egy évvel ezelőtt lennénk, pár hónappal a Mini 4 Pro megjelenése után, én se várnék. De egy lassan másfél éves modell-nél időszerű lenne az útód (Mini 3 Pro után és kb. ennyi idővel jött). Annyi, hogy az 1" érzékelőn kívül más extrát nem nagyon tudnak belepakolni ami miatt lenne értelme. Fejletebb ez meg az lesz még gondolom pluszban, összevetve egy Air 3S-el nincs akkora mozgástér. Annak a tudását alulról érheti el, kamerában meg ugye egy darab fér bele.
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nekem még nincs digital meg dji cuccom de a mini 10 extra dupla pro-ra tuti benevezek
csak akkor ha 2" érzékelő lesz 
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Na de azt még a mini 3 se tudja.
-
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Akkor tuti jó. -
Roland861010
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem konkrétan csak a Mini3 -at néztem .
De ezt át is beszéltük telefonon. -
Creative997
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Megvettem a Neot, valóban elég egyszerű de jópofa kis gép. Hamar raallt a kezem. El lehet vele bohockodni. A palm landing elég menő
elég jól bírja az utkozeseket. Olyan mintha ezer méh venne körül, rohadt hangos.
Kihagyom az N3-mat, hosszu távon valóban nem éri meg. Egyelőre még nem veszek szemcsit, majd ha upgradelek.
Köszi -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi, ezt rosszul tudtam.
Mentségemre szóljon, hogy drónos ügyben rendőr mondta a delikvensnek...

MaCS
-
vandor01
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ahhh...
tello meretu 50grammos geppel sok eselyem nincs max elfutok
de szerintem csak szerelmes lett belem azt korbeudvarolt a lovag...
elég siraly volt
-
Schaf
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azzal már pont nem repülhet a gyerek felügyelet nélkül.. a többiről nem is beszélve... remek választás lenne.

-
cekkk
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm szépen
-
horvi0813
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mert most BlackFriday akcióban a DJI mini 4 Pro FMC 70.000.- Ftal olcsóbb ott az 1 év Care is csak valami pár ezer Ft.
-
zombei
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tello se bírna többet, és persze, kevés, de azzal meglátja már, hogy lesz e egyáltalán használva, vagy csak 1-2 használat után porosodni fog e.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

A hack-elésen mit értesz a teljes unlock-ot? Nekem igazából szerintem csak az FCC mód kellene, a stabilabb jel miatt, azt sem lehet? Ahogy néztem az S3 1000m tud magasságot tud olyan helyen ahol nincs a környéken reptér. Nekem ez elég lehet...még!
Igazából én is vaciláltam az AIR 3 és az AIR 3S között, és a jobb kamera. miatt döntöttem az S mellett.