- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Ez nem egyedi igény. Ha egyszer elkezdek versenyzeni, akkor egyedi gépem lesz, ráadásul egyszerre kettő. Tendálok a dolog felé (csak időm nincs rá, meg kb. 5x-ére drágítaná a jelenlegi helyzetemet), beszéltem az FPVraceHungarysok közül a Pistivel, kérdeztem, hogy hogyan edzenek, meg megkértem, hogy mondjon egy fajta "edzéstervet", amivel lehet effektíven gyakorolni. Azt mondta, hogy kezdjem azzal az edzést, hogy 10-12 akkist kirepülök, hogy érezzem a gépet (12 akksi baszki...van 4 db-om). Utána repüljek tovább, csak élvezetből, majd hozzam le a gépet 2-3 méterre és ott ugyan ezt csináljam, amíg biztonságosan nem tudok a föld felett repülni. Ha már ezek is mennek, jöhet a zászlózás meg a kapuzás.
A fentiekből látszik, hogy itt a legnagyobb beruházás az akksi lesz, kell egy tonnányit venni. Gyakorlatilag több mint a gép, innentől kezdve viszont mindenképpen olyan gépet akarom, ami 4S-t fogad, hogy ha egyszer tényleg szeretnék menni versenyezni, akkor át tudjam tenni az akksikat.
Az egyedi igény ekkor fog megjelenni, amihez kell speckó gépet építeni, aminek kb. 3 perc lesz a repideje, hiper könnyű lesz, nem szabad hogy törjön, legyen tiszta az FPV képe, illetve be kell tartani a versenyre vonatkozó előírásokat (pl. FPV adó teljesítménye 25mW meg ilyenek). Szóval ott már komolyan számolni kell teljesítmény/súly, energiahatékonyság, áramfelvétel kontra repidő arányokat. Ennyire nem akarok bele menni, de nem olcsóbb ha építem, arra jöttem rá.
Egy oka viszont van, ami miatt még is lehet hogy fogok (illetve kettő):
- az alkatrész átjön a vámon a gép biztosan nem (bár a Nighthawk is átjött)
- jó a harctéri tapasztalat, ha törés van és szerelni kell (majd húzok ilyen lószállítóból átalakított műhelyt magam után, szerszámokkal)Jah az Alignban is 12A ESC van, nem is értem, hogy repülhet így ilyen durván.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép