- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- potyautas: A teljesség igénye
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Okos Otthon kezdőknek
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
A fene, több, mint egy órával beelőztél! Lassulok.

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy ilyen lesz-e PC-n a grafikája. Nem vagyok grafikai részletesség mániás, de a bejelentéskor azt igérték, hogy előrelépnek az elsőrészhez képest, ez meg jobb esetben is csak egyhelyben maradás. (Tudom, hogy ez egyelőre csak a konzolos grafika, de attól még nem bejövős annyira végzetesen. Főképp a ME2 után)
Am jó lenne, ha lassan elkezdenék felvezetni a companionokat. Főként, ha az üres helyek azok tényleg végig nekik vannak kihagyva Hawke körül.
-
Lui04
aktív tag
Új trailer érkezett a mai napon: Rise to Power
-
leviske
veterán
Nem volt hivatalosan Mo-n? 200-4, vagy 2005 környékén kezdtem bele a Sims 2 vásárlási mániámba, magyarul és azokat asszem az EA forgalmazta. És mintha az is rémlene, hogy 1-2 éve döntött volna úgy az EA, hogy átviszi a központot a csehekhez. Vagy ezt az egészet rosszul tudom?
Azt viszont nem tudtam, hogy kivonult a CD project. Kár, pedig a ME1 honosítása tényleg nagyon jó lett.
Az Xlive-ot azért hoztam fel párhuzamként, mert ugyancsak erőforrás igényes. Ha a MS-nak megéri a rendszert kiépíteni itt, akkor nem tudom, hogy az EA-nek miért ne érné meg egy fordítót felfogadni. Ennyire ne hozná vissza az árát? (És itt ugye vissza is kanyarodok a XLive-hoz, hogy akkor az meg hogyhogy megéri, miközben magyar felhasználó nem nagyon lesz a gold előfizetők közt, de még ha lenne is, akkor se annyi, mint ahányan a 3 platformra megvesznek egy-egy játékot. Szerintem.)
-
Az ME1 idején nem volt hivatalosan Magyarországon az EA, ezért nem ő forgalmazta. Egyébként meg kifejezetten az EA számára készült, hiszen Bioware játék, aminek az EA a tulajdonosa.
1. most már itt van hivatalosan
2. a CD Projekt kivonul Magyarországról, már semmit sem forgalmaznak tudtommalAz XLive-es megjegyzésed nem értem. Mi köze a fordításoknak az XLive-hez?
-
Rabbitf_24
addikt
Nagyon várós, de előtte végigtoljuk a már hivatalonsan is bejelentett Ultimate editiont az első részből...

-
leviske
veterán
Attól, hogy a ME2-t az EA forgalmazta itthon, attól még forgalmazhatja a CD project a ME3-at és a DA2-t, ha az EA úgy dönt, hogy nem törődik a régióval, nem? Nem vágom, hogy miért csak az EA forgalmazhatná. Vagy a ME1 anno nem kifejezetten az EA számára készült és ezért volt vele valami kavarc? Nem értem.

Az XLive-ot meg szvsz pont össze lehet hasonlítani a magyarítással, azért, mert amennyivel több játékhoz szükséges, annál nagyobb munka is, mint egy egyszerű fordítás.
-
Már mi biztos? Az ME1-et a CD Projekt forgalmazta és honosíttatta, az ME2-őt az EA forgalmazta és honosíttatta, gondolom az ME3-at is az EA fogja forgalmazni.
A XLive meg egy kategória egy játék honosításával, hiszen az előbbi egy szolgáltatás, mely rengeteg játékhoz kell.
-
leviske
veterán
A fordításokkal amúgy más lehet szerintem a probléma. Az egész régióban megszűntek a honosított tartalmak, köztük a cseheknél is, ahol ott figyel az EA Kelet-európai hadiszállása.
Nagyon meglepne, ha ennyire nem lenne kifizetődő a honosítás a régióban, mikor a Microsoft is most nyit erre a XLive-al. Nem hinném, hogy ezt tennék, ha nem látnának benne lehetőséget.
Mind1, majd meglátjuk.
(#91) ollie: Ez már biztos?
-
Vistaboy
veterán
A CD Galaxistól elő lehet rendelni a Signature Editiont korlátozott példányszámban, akit esetleg érdekel, az most tegye meg.
Ami pedig a magyarosítást illeti, szerintem senki ne várja, hogy lesz hozzá felirat, mert akik már a DLC-ket sem fordították le, azok egyáltalán nem akarnak ezzel foglalkozni a későbbiekben sem, ergo csak angol nyelven lesz a játék.
Ui.: Jobb is így, legalább nem kell izgulni, hogy a kiegészítők és DLC-k mennek-e majd vele.

-
Televan74
nagyúr
Igaz, hogy nem lesz belőle magyarított verzió? Mert az előrendelésnél azt írják, hogy csak angol nyelven fog megjelenni.
Még jó hogy elkezdtem angolt tanulni.
-
leviske
veterán
Most nézem, hogy a Signature Edition-ben megkapjuk Sten kardját letölthető tartalomként... Szomorú. Úgy tűnik, hogy tényleg eszük ágában sincs visszahozni a többi karaktert és örülhetünk, hogy Morigan/Flemeth kap egy normális befejezést.
-
bigadam94
tag
válasz
davidsonic
üzenetére
"Most akkor mire volt jó ez a DLC?"
Milliók kérdezik ugyanezt..
(A válasz: SEMMIRE. Sajnos..
) -
leviske
veterán
válasz
davidsonic
üzenetére
Maga a befejezés szerintem mindenkinél ugyan az. A Witch Hunt egy felvezetés volt a második résznek. Ott fog lezárulni Morrigan története. (Már persze, ha lezárul.)
-
davidsonic
csendes tag
Na szóval... Végignyomtam a Witch Hunt-ot is. Nem volt semmi gond Morrigannel a párbeszédkor (nekem flottul emlékezett mindenre, a gyerekre, stb., nem volt elutasítás sem). Azonban! Semmi konkrétum!!!!! Most akkor mire volt jó ez a DLC? Vagy pontosan azért nem tudtam meg semmi konkrétumot, mert nekem se volt jó a korábbi mentéses-sztoritovábbvivő (szép magyar szó
) dolog? -
leviske
veterán
Közben kijött egy pár másodperccel hosszabb trailer.
-
leviske
veterán
Azt nem olvasta senki egyik fórumban sem, hogy marad-e a jelenlegi BioWare pont rendszer a második részben? Csak mert mondjuk logikus volna, miután a ME2 is megkapta, de azért jó volna egy hivatalos bejelentés erről.
-
leviske
veterán
bendi azt írta, hogy benne van a sztoriban. Hogy hol olvasta, azt nem tudom, mostanság több forrásból is szivárogtak az infók (BW fórum, aztán már maga a gameinformar DA2-s számra is megjelent már gondolom), rákérdezni meg nem akartam, de ha nagyon furdal a dolog, még Te meg teheted. [link]

-
L3zl13
nagyúr
Dehogynem. Pl eszébe jutott hogy gyerekkorában is el kellett menekülnie egy invázió (Blight) elől. Most megint ez fenyegeti az embereket akikért harcol...

De tényleg kár ezen fantáziálni. Csak arra voltam kíváncsi van-e valami hivatalos alapja az memóriafeláldozós verziónak, vagy csak egy elmélet.
-
leviske
veterán
HW.
Ezért van az a flashback az utolsó varázslat előtt, mikor ki is vörösödik a szeme.Hogy bendi hol olvasta, azt nem tudom, de ezzel az infóval vált érthetővé a trailer. Meg ugye már meg is van a konfliktus forrás... az első részben a lelked (ezzel az életed) kellett feláldozni, hogy leverd a vezérdémont, most pedig az emlékeidet, hogy leverd a qunari vezért.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
"Amúgy ez a szomorú sorsú kúnári sokkal inkább hasonlít az első rész ogréihoz, mint Sten bácsihoz, nem?"
Ami nem is csoda, hiszen elvileg a Qunarikból lesznek az ogrék.
-
leviske
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Az szerintem nem pallos, hanem egy jobb felszereltségű varázsbot.
A mage/warrior/rogue marad, csak ugye haladnak tovább az Awakening-el megkezdett úton, így harcos is varázsolgathat bizonyos mértékben, ha afelé specializálódik és a mágus is harcolgathat, ha afelé indul el.
Amúgy, ha Sten koncepció rajzait nézed meg, akkor már nincs akkora különbség. Csak az Origins-ben kissé elcseszettre sikerültek a figurák. Remélem ez a 2. részre változik. (Bár az eddigi képek alapján ez már borítékolható.)
Par Vollen pedig úgy kerül képbe, hogy ott élnek a qunarik, akiknek már igen régóta tervben van, hogy megszállják egész Thedast. Viszont, hogy hogy kerültek Free Marches-be, azt nem tudom, mert ehhez előbb le kellett verni vagy a Tevintert, vagy Antiva-t. Bár mondjuk hajókkal is érkezhettek, kikerülve az előző kettőt, de egyelőre nem látom a logikát. Majd a játékban elmagyarázzák, hogy mi miért van.
(#71) L3zl13: Nah, ezt eddig nem is tudtam. Pedig logikus, hiszen nekik is voltak mágusaik.
(#72):

-
GypsFulvus2
őstag
Ez teljesen szubjektív benyomás volt a mozgáskultúrája, kemény tekintete és férfias arcéle alapján.
Ráadásul a sötét erőkkel cimborál, hiszen amikor azt a szerencsétlen kúnárit nem bírta pallossal legyakni, valami gusztustalan varázslathoz folyamodott. Mi fene van itt, most harcos vagy varázsló? Vagy visszatérünk a dual-class karakterekhez, mint a jó öreg Black Isle RPG-kben? Szóval hirtelen ez a név ötlött fel tudatomban.
Amúgy ez a szomorú sorsú kúnári sokkal inkább hasonlít az első rész ogréihoz, mint Sten bácsihoz, nem? Ja, és hogy kerül képbe Par Vollen? Nem úgy volt hogy Free Marches-ben játszódik a történet? -
leviske
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére

Az eddigi ingame képekből érdemes kiindulni, miután azoknál elvileg jelentősen szebb lesz (ők nyilatkozták, hogy a PC-s grafika sokkal szebb lesz, mint a konzolos). Egyébként mitől gondolod Hawke-ot Darth Van Damme-nak (igen, egyébként Ő az)?

-
leviske
veterán
válasz
bigadam94
üzenetére
Sten-től nem sok mindent lehetett megtudni a földjükről. A qunárikról szóló feljegyzések is akkor születtek, mikor egy megegyezés alkalmával pár Thedas-i vezetőt átengedtek tárgyalni. Miután addig nem hitték el, hogy a fajnak vannak nőnemű tagjai, vagy ha vannak meglehet őket különböztetni a hímneműektől, szerintem egyáltalán nem meglepő és egyáltalán nem megalapozatlan, hogy van szarvuk. Ha többnyire emberfélék lennének, akkor nem gondolták volna, hogy a nők ugyanúgy néznek ki, mint a férfiak, azt meg főleg nem gondolták volna, hogy egyáltalán nincsenek is.
Ettől függetlenül én kicsit sajnálom, hogy a Sten-el felvezetett "Par Vollen felderítőket küldött Thedas-ba, mert el akarják foglalni" szálon viszik tovább a történetet. A Tevinter Imperium feltámadása sokkal érdekesebb szál lett volna, bár talán így még minőségibben tudják majd felvezetni, ha egy darabig csak hallunk a mágusok és a káptalan közt növekvő feszültségről. Csak így már végképp nem értem, hogy mire volt jó az Awakening. Ha a levezető szövegeket máshogy írták volna meg, akkor az Origins és a második rész között nem tátongott volna nagyobb rés történetileg, mint az Awaking után. Szóval nem értem.

-
L3zl13
nagyúr
Aki lemaradt a live-streamről, vagy csak újra akarja nézni.
[link] -
L3zl13
nagyúr
A trailer ütős.

Akkor a szarvas fehér hajú csóka ezek szerint Qunari?
Március 11. Alig várom.

-
leviske
veterán
ÁÁÁÁ! Iszonyat brutális volt a cinematic trailer! Ha jól vágtam le, akkor nem a Tevinter a fő ellenség, hanem Par Vollen!

(#57) GypsFulvus2: Pedig a qunarik pont nem érhettek meglepetésként, hiszen már linkeltem, hogy hogy fognak kinézni és azt is, hogy nem mindenkinek volt szarva. Attól, hogy van szarvuk, még nem jelenti azt, hogy nem képviselnek egy magasabb kultúrát.
MOD: Azt a...
A koncepciórajzok, amik kikerültek nagyon brutálisak. Ha tényleg ilyen lesz a világ... 
-
bigadam94
tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nekem se, de örüljünk, hogy legalább nem az elfek kaptak szarvakat..

-
bigadam94
tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Erre kérlek szépen az a magyarázat, hogy nem minden kúnárinak van szarva. Azok a kúnárik, akiknek szarva van, fontos szerepet töltenek be a társadalmukban, vagyis különlegesnek számítanak. LINK
Persze ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy Sten úrfi erről miért nem szólt egy szót se.. (Bár amilyen bőbeszédű..
) -
HaaS
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Olvastad hozzá a címet? Ordítva röhögök bakker... "opportunity to explore different standards of beauty"
!No comment
! -
GypsFulvus2
őstag
Bakker, ezek a kúnárikból is ilyen démon-izét gyártottak?? Ne már! És Sten, neki csak le volt reszelve a szarva, vagy mi a fax? Nem tettszik. Főleg nem, hogy az alapján amit a szülőföldjéről elmondott, ott nem démofajzatok lakank, hanem inkább egy Japán-stílusú magaskultúra. Bakker, olyanok ezek a concept art-ok, mintha valami olasz, biszex divattervező csinálta volna őket.

-
leviske
veterán
ÁÁÁÁ! Most vettem észre a képeket és látom, hogy ezek ráakadtak egy koncepciórajzra, amin az összes faj rajta van!!! Ezt muszáj belőle külön kiemelnem.

[KÉP]
A Qunari csaj brutális.
Az elfekkel a csaj arca alapján meg mintha elindultak volna egy kicsit a Na'vi-k irányába. Az emberek az eddig kikerült gameplay-ek alapján mintha tényleg ilyen arányokban volnának kifaragva... esélyes, hogy akkor a többi faj is hasonlóan fog kinézni, mint a képen.MOD: Plusz Cassandra-ról és Varric-ról is van concept.

-
leviske
veterán
Ezt érdemes még átnyálazni, míg várunk a trailerre. (Vagy csak én várok?
) Vannak benne újdonságok. 
MOD: Van egy olyan érzésem, hogy még a végén tényleg klasszisokkal jobb lesz az első résznél, dacára annak, hogy kissé butítanak a játékmeneten.
-
leviske
veterán
Még nem olvastam végig, csak átfutottam rajta, de ha jól látom, akkor a GK-on összefoglalták az eddigi infókat. Remélem Daks-nak igaza lesz és hosszabb, fordulatosabb és jobb lesz az Origins-nél a második rész.
(Amúgy jó lett az új design, nem? Kicsit gameinformer irány, de szerintem baromi jó lett.)
-
leviske
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
A tesszelláció használatával pont hogy kevesebb teljesítményt igényelt volna a szebb grafika, szóval így meg költhetsz szimplán olyan kártyára ami bírja.
Attól, hogy felvásárolták őket, a vezetőséget igen magas pozícióba helyezték, pont azért, mert az EA bízik benne, hogy a RPG részlegből a BW tud valami használhatót faragni. Persze biztos megkapták az ukázt, hogy a részlegnek évenként xy összegnyi profitot kell termelnie, de kétlem, hogy ennél jobban beleszólnának. A BW vezetőségéből nem is igen nézem ki, hogy ezt engednék.
Valószínűleg ahhoz, hogy a jelenlegi büdzsét tarthassák (ugye Ők az egyik -ha nem "A"- legdrágább stúdió), a jelenlegi kiadási rátához több bevételre lesz szükség. Ezért tűzhették ki célul a 10milliós eladást.
Szóval tartom magam hozzá, hogy itt a BW saját vezetősége változtatott a hozzáállásán. Az EA nem nagyon merne belekutyulni a dolgokba, miután jelenleg az első számú feladata az, hogy újra vonzóvá váljon a termékpalettája. Látszik is, hogy mostanság igyekeznek azért a minőségibb játékok felé lépkedni.
-
GypsFulvus2
őstag
Ja, csak akkor nekem választanom kellene, hogy albit fizetek, vagy DX11 kompatibilis vasat veszek, és megyek vele a híd alá...
Az EA felvásárolta a Bioware-t. Szőröstül-bőröstül. Nem tudom milyen a "parancsnoki lánc" náluk, de az biztos hogy innentől kezdve ők diktálnak. Az, hogy mennire szólnak bele a konkrét fejlesztési irányba, az a jóindulatukon/józan eszükön múlik. Technikailag akármilyen mértékben beleszólhatnak. -
leviske
veterán
válasz
davidsonic
üzenetére
Konzolból azért kerül ki a taktikai nézet, mert nem tudták kényelmesen használni, PC-ről meg azért, mert jelentősen jobb lesz a grafika PC-n, mint konzolon és valószínűleg elég komoly rendszerkövetelménye volna a játéknak, ha beleveszik azt, hogy hirtelen 10x-ért növekszik a megjelenített elemek száma.
Ez maximálisan érthető kijelentés, még úgy is, hogy nem vagyok fejlesztő. Az egyetlen bajom az, hogy ha tesszellációt alkalmaztak volna, akkor ezzel nem lehetne gond és legalább a DX11 matricát is rá lehetne pakolni a játék dobozára.
-
davidsonic
csendes tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Akkor nagyon úgy látom, hogy egyezik a véleményünk...
Abszolút nem vagyok programozó, még csak halvány lila gőzöm sincs arról, hogy ez az új hír ("izometrikus kamera hiánya"), és az ehhez kapcsolódó fejlesztés mekkora erőforrásába kerülne a gárdának. Azonban szánalmasnak találom azt a kijelentésüket, hogy textúra így, meg úgy, meg hogy emiatt..., meg mert hogy a konzol nem bírja (arról nem is beszélve, hogy tényleg eléggé érdekes ez a misztikus felmérés, ami alapján a döntést meghozták), amikor egy másik játéknál (nevén nevezve: FIFA 10) azt szajkózzák, hogy azt meg a PC nem bírná (és mindkettő EA-csoport, ugyi?).
Valójában pont ezért voltak nekem is kétségeim a korábbiakban a DAO 2 felől. Amikor már ekkora a felhajtás egy játék körül, az büdös. Félek, sokan fogunk csalódni...

-
leviske
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Én nem EA befolyásról beszélnék, elvégre is a BW fejesei felett csak Ricsiteló áll, ha jól tudom, elvégre is az Ő vezetésük alá került az EA egész RPG részlege.
Ez inkább a Blizzard-al és a Valve-el vívott presztízsharcról szól és persze arról, hogy egy-egy franchise-ból a lehető legtöbb pénzt tapossák ki.
MOD: Persze ezzel addig semmi gond nincs is, míg a játékaik jogosan kapják a 90+%-os értékeléseket.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
davidsonic
üzenetére
Azt, hogy már akkor rosszat sejtettem, amikor proklamáltak, hogy a jövőben nem elég a 4-5 millió, hanem 10 millió eladás a cél. A DAO elqurvult a BG-hez képest, és jó eséllyel a DAO2 is csak a DAO1 kis qrvája lesz. Minél nagyobb tömegnek szánod, annál csilivilibb grafika és részletesebb textúrák kellenek, viszont annál jobban le kell butítanod a harcrendszert, a fejlődést, a skilleket, ki kell venned a konzolosok kedvéért a taktikai nézetet (mert taktikai nézetben már nem bírja el a részletesebb textúrákat). Ne legyen igazam, de komoly visszaesést várok a minőségben. A DAO-t premier áron vettem meg, kicsi az esély rá, hogy a DAO2-vel is ez lesz a helyzet.
Szerk: úgy nézem, leviske kb u. úgy látja a helyzetet. Az olcsóbb és könnyebb utat választották. Túl nagy az EA befolyása a Bioware-ra

-
leviske
veterán
válasz
davidsonic
üzenetére
Hát, én azt szólom, hogy nem jó hír. A BioWare-nek két út állt a rendelkezésére ahhoz, hogy a Dragon Age 2-vel elérjék a kitűzött 10 milliós eladást:
- Az egyik az volt, hogy jóval több tartalmat pakolnak a játékba és csökkentik az idegesítő bug-ok számát.
- A másik pedig az, hogy butítanak a játékmeneten.Jelen esetben úgy tűnik, hogy az utóbbi irányba indulnak. Persze a bugoktól nem annyira félek, hiszen a motor ugyanaz maradt, szóval ezeknek csökkenniük kéne, ettől függetlenül ki tudja, hogy ezzel együtt a történet hossza nem csökken-e drasztikusan a Mass Effect szintjére.
Persze egyértelmű, hogy én is meg fogom venni a második részt, de ha úgy vélem majd vásárlás után, hogy a történetet is tömörítették annak érdekében, hogy egyre több vásárlót elérjenek, akkor kénytelen leszek kaszálni a franchise-t, mert ez esetben számomra nem fog megállni a SW: TOR-al szemben.
-
bigadam94
tag
válasz
davidsonic
üzenetére
Semmit. Ugyanúgy meg fogom venni a játékot.

-
davidsonic
csendes tag
Mit szóltok az új hírhez? ...
-
leviske
veterán
Hogy rá épül-e a sztori, azt nem tudom. A gyerek ugye nem 100%, szóval rá egyértelműen nem építhetnek.
Az viszont meg lett erősítve hivatalosan, hogy Morrigan és Flemeth visszatérő szereplők. Hogy többen is visszatérnek-e, azt nem tudom. Miután a fő karaktert kaszálták, szerintem nincs értelme visszahozni embereket. Esetleg Wynne esélyes lehet a történet elején, miután elméletileg Free Marches-en keresztül kéne mennie, hogy Nevarra-ba jusson.
(#41) Hiftu: Örülök, hogy akkor ezzel nem vagyok egyedül.
Ettől függetlenül a fordítókat is megértem. Már csak azért is, mert ha nem így csinálnák, akkor meg más osztaná Őket azzal, hogy miért nem? 
-
SSJPeter
őstag
Azt lehet tudni,hogy feltűnik-e a második részben a régi karakterek közül valaki?
Konkrétan: benne lesz majd Morrigan és a gyerek?
Mintha olvastam volna olyat valahol,hogy erre fog épülni a sztori? -
leviske
veterán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Nem is azzal volt a bajom, hogy helytelennek tartottam, hanem azzal, hogy ettől még rosszul hangzik. Felesleges ennyire lefordítani a helységneveket.
Főképp, hogy úgysem fognak a jelentésének külön szerepet adni, vagy ha adnak is, akkor is kb annyira, mint Redcliffe esetében, amivel kapcsolatban Leliana egy egész gondolatmenetet nyom le.
Mind1, mondjuk bunkó dolog beleszólnom a magyarításba, hiszen, ha a helyükbe lennék, akkor én se élnék jobb megoldásokkal.

-
leviske
veterán
gameinformer - A Look At The Qunari, Evolved
Érdekes. Abból kiindulva, hogy a qunari-k megjelenését fontosnak tartották csiszolni, elég valószínű, hogy komolyabb szerepet kapnak a játékban. Nem ártott volna azért felvezetni az Origins-ben, hogy Sten azon kevesek közé tartozik, akiknek nincs szarva...
Lehet, hogy a végén nem is a Tevinter lesz a fő veszély, hanem Par Vollen? ÁÁÁÁ! És még mindig több, mint fél év.
MÁS: Remélem nem fordítják le a második részben Free Marches nevét, mert ez a "Szabadgyepük" elég gázul hangzik (így fordították az Awakening-ben)...
-
leviske
veterán
Kikerült egy videó, amiben a GI-es srácok betámadják Edmontont.

Ha jól látom, akkor nem hiába reménykedtem, hogy poszter grafikai stílusát hozzák a játékban (emberalakra gondolok). Jobban szeretem a kicsit eltúlzott, képregényes alakokat, mint az olyan realisztikusabb felépítést ami az Origins-ben volt.
Hm hm, egyre jobban várom.

-
leviske
veterán
válasz
davidsonic
üzenetére
Szerintem az Origins-hez hasonlóan még Free Marches-t sem járjuk be teljesen, így felesleges volna átlépni Antivá-ba, Nevarra-ba vagy a Tevinter Imperium-ba.
Bár aztán ki tudja, hogy a 2. részt meddig fogják nyújtani kiegészítőkkel, meg DLC-kel...
-
leviske
veterán
A HW-re kikerült pár új kép (a már linkelt GI cikkel együtt).
-
leviske
veterán
Egy új, igen érdekes rajz került ki a da2.com-ra.
Plusz a GI-en is megjelent az új cikk. Túl sok meglepetést nem tartalmaz, főképp, hogy azért csak a BioWare-ről van szó...
(#30) davidsonic: Közben kiderült, hogy a második részt az edmontoniak kalapálják, szóval semmi sincs kőbe vésve.
Én azért bízok benne, hogy a ME2 negatív sajtóvisszhangja után nem rondítanak bele a DA2-be is, miután azért a Dragon Age franchise sokkal inkább lett RPG-nek indítva, mint a Mass Effect. -
leviske
veterán
Na eddig erre még nem is lettem figyelmes.

És akkor még megkaptuk, hogy a mélyutak nem lesz annyira nyomasztó, hanem úgy tűnik, hogy inkább Kal'Hirol féle stílust keverik a Gyűrűk Urával és azt, hogy a betöltő képernyő valamivel vadabb lesz, mint az első rész esetében.
Köszi!

MOD: Közben jött egy kis érdekesség is. Vagy nem közben, mert 19.-ei.
Kíváncsi vagyok, hogy ma mi jön. -
leviske
veterán
válasz
davidsonic
üzenetére
Ha jól tudom, akkor Montreal az első BioWare stúdió. Az Ő történetvezetésükön még látszik, hogy átlagban a "jó" oldal felé húznak és Ők azok, akik leginkább a történetre koncentrálnak.
Azért, mert átvesznek pár feature-t az edmontoniaktól, még nem jelenti azt, hogy Ők is TPS-t akarnak alkotni. Meg eleve a Mass Effect 2-t sokan leszólták, hogy csökkent az RPG elemek száma, ezt pedig nem akarja a BW, miután -mint mindig- az év játéka címet tűzték ki maguk elé. (MMORPG mivoltából fakadóan ugye az SWTOR nem pályázik erre a címre olyan esélyekkel.)
-
davidsonic
csendes tag
NAGYON remélem, hogy az "rpg" elemek legalább annyira megmaradnak, mint a DAO 1-ben (inkább több legyen), és EGYÁLTALÁN nem fog hasonlítani a Mass Effect 2-ben megtapasztaltra...
-
leviske
veterán
Szvsz azon az úton fognak tovább haladni, amin az Awakening-el elindultak. Szóval: Direktben beszélgetéseket kezdeményezni csak a "táborban" lehet, útközben meg csak akkor kezdődik beszélgetés, ha megnéztek valamit, vagy olyan helyen jártok, ahol az egyik társad ismerőse ott van. Kicsit kötöttebbnek érződik az Origins után, de ha az ember megtanulja használni, akkor jóval hihetőbb és emészthetőbb, mint az Origins-ben látott változat.
-
Cyrusv10
tag
Remélem a társak interakcióit egymás közt megtartják, nagyon tetszettek a beszélgetések amiket egymás közt folytattak origins-ben.
-
leviske
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Dragon Age wiki. Bethany-t csak következtettem (szvsz egyértelmű, hogy a testvére lesz az első companion és az eddigi képek a játék nagyon elejéről jöttek elvileg).
(#22) Lenry: Nem kizárt.
-
leviske
veterán
Nah, pár infómorzsa:
Akit a képeken láthattunk, az valószínűleg Bethany, Hawke testvére (gondolom azt nem kell mondanom, hogy mágus).
Varric lesz a mesélő, Cassandra pedig akinek mesél.
Flemeth és Morrigan visszatérnek. (Én még számítanék pár régi arcra, bár majd meglátjuk, hogy Morrigan/Flemeth is milyen formában térnek vissza.)
A dialóg rendszer hasonló lesz, mint a Mass Effectben, azzal a kisebb csiszolással, hogy itt nem a szöveg színe fogja jelezni, hogy milyen típusú (flörtölő, szarkasztikus, agresszív, stb) válasz, hanem egy kis ikon fog rá utalni a dw közepén. Bár ez gondolom nem újdonság. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a ME2-ben bevezetett gesztusrendszert megkapja-e a játék. Az nagyobb újítás volna.
-
leviske
veterán
Mondjátok, hogy 16.-ára nem voltak képesek beidőzíteni pár nyavalyás hátteret.

Mostantól inkább egy hónapig nem nagyon foglalkozok DA2-vel. Amúgy valaki emlékszik rá, hogy anno mikor kezdték el bejelentgetni a companionokat? Gondolom a 10 év és az effajta történetmesélés miatt többen lesznek, mint az első részben. Bár ettől függetlenül December/Január környékéig nem várnék companiont, csak képregényt, meg helyszín bejelentést.
-
leviske
veterán
Érdekes lesz, ha tényleg ennyire nagy szerepet fognak szánni a narrálásnak. Az Origins során alig szólalt meg a narrátor.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy végül is Hawke története egy szimpla spin off lesz-e és mondjuk a 3. résszel folytatják az Origins/Awakening-el megkezdett karakter történetét, vagy inkább mostantól a franchise fő arca Hawke lesz, vagy minden részben új karaktert fognak indítani...
-
leviske
veterán
A mai nap folyamán biztos megjelenik még egy cikk, de lehet, hogy a későbbiekben még fog több. (Szóval ezért linkeltem, mert Ők egy helyen összegyűjtik.)
-
leviske
veterán
Dragon Age 2: Első screenshotok
Ez alapján tényleg úgy tűnik, hogy "csak" csinosítást kap a játék, a motor biztos ugyanaz marad. Pedig én tényleg azt hittem, hogy unireal3-al jön.

Mondjuk az sokat sejtet, hogy kikkel harcol... Úgy nekem nem fog tetszeni, ha már megint csak darkspawnok lesznek. Érdekességnek nyugodtan visszajöhetnek, elvégre is már többségük értelmes, de fő ellenségnek már ne ők legyenek.

-
leviske
veterán
Nekem is. Plusz az, hogy ebből azt vettem ki, hogy abban az országban játszódik, ami kb az egyetlen a térképen, hogy 0 információ van róla és mégis benne van a jóba (határ országok: Antiva, Nevarra, Tevinter Imperium).
Free Marches egy újabb jel lehet arra, hogy a Tevinter lesz a rossz fiú, Nevarra pedig azt jelezheti, hogy most már komolyabban szerepet kapnak a sárkányok is.
Mind1, miután az eddigi tippjeimet egy bejelentéssel marhasággá avanzsálta a BW, inkább csak örülgetek majd az infóknak. Az például pozitív, hogy nem Orléziában játszódik, mert az kicsit keserű szájízt hagyott volna maga után.
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
Meg sztori szempontjából ott a lényeg: a régi karaktereink kuka és már csak emberrel lehet menni, ha nem hívják rá fel külön a figyelmet, akkor is a Mass Effect jut az eszembe... Ezt én spec rettentőmód sajnálom, mert jó lett volna egy olyan karakterrel nekiindulni a világnak, aminek én alakítottam az előtörténetét.
Mind1, látszik, hogy ebből is idővel filmet akarnak csinálni, meg triologizálgatni akarják, mint a ME-et és ezzel még 8 éve nem számoltak...

-
Lenry
félisten
azt már olvastam, hozzá is szóltam.
a sztoriból annyit tudunk, hogy csúnya mészárlás egyedüli túlélőjeként küzdünk a gonosz világban a túlélésért, illetve hogy a sztori cca 10 évet ölel fel és hatással lesznek a döntéseink a játékmenetre.
ez azért nem olyan sok minden. persze egy éppen csak bejelentett játékhoz képest valóban egész sok.
-
leviske
veterán
(#2) FarCsávó: Jó szándékból írom, hogy a 2. rész topikját (és a 2. résszel kapcsolatos hírek topikjait is) csak onnantól kezd el látogatni, miután végigjátszottad az első részt. Itt már nemigen lesz kiírogotva, hogy spoiler veszély, ha az első rész kerül szóba, azzal meg csak rontasz a játékélményen, ha tudsz dolgokat előre.
(#3) Rossi: Hát még pár hír milyen borongós hangulatot sejtet... Mind1, míg a GameInformer cikke meg nem jelenik, addig semmi sem 100%. Addig is itt van ez.

-
Rossi
addikt
Igencsak várós. Az első rész és a kiegészítők nagyon tetszettek, a második rész megjelenése előtt valószínűleg végig fogom tolni még egyszer. Mondjuk ezt tervezem a Mass Effect 3 előtt az 1-2-vel is...

A második kép kicsit borongósabb hangulatot sejtet, de nekem bejön.
Várom az infókat, tudom, hogy leviskére ez ügyben lehet számítani.
-
leviske
veterán

Egy teljesen új helyszín, egy sosem látott hős, és egy minden korábbinál csodálatosabb történet. A BioWare™ a Mass Effect™ 3 és a Star Wars: The Old Republic™ fejlesztése mellett a fantasy rajongókról sem feledkezett meg, a legújabb Dragon Age™ kalandokra pedig már csak 2011 Március 11.-ig kell várnunk!

Egyes mendemondák szerint Kirkwall hőse túlélte Lothering elpusztítását és valójában egy nagyhatalmú mágus, mások szerint jól képzett harcos vagy éppen ravasz tolvaj. Kirkwall hőse nem más, mint jó magunk, azaz Hawke, az immáron beszélő főhős. Lothering pusztulása után Kirkwallba menekült, ahol később bajnokká emelték. A játékban a két esemény közötti idősáv történéseit narráció formájában tálalják. A készítők a Közönséges bűnözők c. alapműhöz hasonlítják a játék narrálását, egyfajta sztori a sztoriban megközelítést alkalmaznak.
A játék elején szembesülünk vele, hogy háború közeleg, s a helyi látnok szerint Hawke múltjának feltárása segít megoldani a kialakult, csöppet sem szívderítő helyzetet. Varric pedig (aki a főhős egyik társa, bajnokká válása során) elkezdi hát mesélni történetünket, mi pedig Hawke szerepébe csöppenünk, kezdődhet is a múlt átélése.
GÉPIGÉNY [MINIMUM | AJÁNLOTT]:
CPU: AMD Athlon 64 X2 (1.8 GHz) | AMD Phenom II X3 (2.8 GHz)
VGA: AMD Radeon HD2600 | HD3850 / HD5850 [DX11]
RAM: 1 GB / 1,5GB [Vista/7] | 2GB / 4GB [Vista/7]
HDD: 7 GB
OS: Windows 7 / Vista (SP2) / XP (SP3)TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
Fejlesztő: Bioware™
Kiadó: Electronic Arts©
Platform: PC, Xbox 360™, PS3™
Megjelenés: 2011 Március 11. (EU)
Műfaj: RPG
ESRB: Besorolás alatt
Forrás: GameInformer; DragonAge2.com; BioWare Forum[ Módosította: Ndruu ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Le Mans Ultimate
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Konteó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- IMPRIUM i5 HD RTX Gaming PC - i5 14400F, RTX 4060 8GB, 32 GB DDR5, 1 TB NVME, 2 év GARANCIA
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro M2 13" 8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4728
- Precision 3571 27% 15.6" FHD IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)