Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KillHates

félisten

Hát... fel kell kötnie a gatyát a DJI-nak, de alaposan. Eladtam az Inspire-emet kb. egy hónapja, mert idén alig volt munkám vele, hobbidrónozgatásra meg macerás mindeg elővenni a "repülő kombájnt" . Persze a topic-it továbbra is olvasgattam és facsarodott is egyre jobban a szívem, hogy mégis milyen jó lenne egy kis drónocska, csak úgy hébe-hóba felverni vele a port a falu határában... Csak egy kis Mavic Minicske, csak előkapom a farzsebemből, felbobom és ott lesz a szabadság érzése megint... Aztán kipróbáltam egy Mini-t és elengedtem ezt a vonalat azonnal; a feldobom és szabadság érzés egyből meg lenne egy erősebb széllökésnél! Elhatároztam, hogy AIR2 lesz; sz@rok a 250 grammos cirkuszra, sz@rok arraq, hogy aranyárban van, biztos brutál jó a technológia, hibátlan minőség, stb.... Aztán volt szerencsém kipróbálni egy AIR2-est és egyből megértettem, hogy miért tartják az AIR1-ek az árukat olyan jól. Oké, legyen akkor egy AIR1, bevált cucc, sokan szeretik és szerintem az egyik legszebb drón ami a piacon most van. Kipróbáltam egy AIR1-et és meglepett, hogy 50-60m magasról is jól hallható, hogy merre repül a dühös-darazsak kórusa! A másik ami frusztáló volt számomra, hogy ahogy szem (és fül) elől vesztettem, be-be dadogott a WiFi-s kapcsolat. Oké, az Inspire igazi maratonfutó volt, de azért arra nem számítottam, hogy a falu határában se legyen meg a pár száz méter... Hát, basszus; nincsen más hátra Mavic2 lesz ebből; újfent 300-400-as árkategória; úgy látszik aki egyszer belekostólt a jóba, annak nincsen visszalépés. Már édesgettem a gondolatot, hogy majd tarhálok kölcsön egy FPV headset-et és majd kipróbálom az Occusync2-est és az mekkora flash lesz. Mivel a marketplace-t masszívan drónok miatt vegzáltam már egy ideje, így az internet csapjából, már csak kizárólag villanymadarak folytak, betegessé eszkalálva az érdeklődésemet. Aztán a sok szépséges DJI közül fennakadt a virtuális halászhálómban egy dagadt jajnarancssárga drón is. Nézem ezt csúnyácska nevenincs jószágot a Google-en és kezdett bennem körvonalazódni, a csokító-érzés; ronda; de ez valami finomságot takar! Elmentem kipróbálni az Autel EVO2-t és lávetförsztszájt lett! A csúnyaságát, és azt, hogy brutál hangos (még az Inspire is hallkabb a karbon lapátokkal) ellensúlyozza az, hogy nincsen meg reptetés közben az ökölbeszorultsegg-érzés, hogy most minek megyek neki. Óvatos fékezéssel torpan meg minden előtt ami a pilóta figyelmét elkerüli, legyen az lengedező bambusz szál vagy belógó elektromos kábel. (oké; ezekbe a szitukba direkt kergettem bele ;] )
    Szóval, fel kell kötnie a DJI-nak a gatyát; ha nem fog tudni összehozni valami hasonlót AI szinten, akkor nagy szeletet fog kérni a piac tortájából az Autel Robotics és ha eljut Európába a Skydio2 is (megszerzik a CE tanusítványt)! Mert úgy látom, hogy a már a röpképességet, az akkuidőt már nincs igazán értelme fejleszteni (abban brutál jók a DJI-ok), mert fél óra repülés alatt nem csak a technika, hanem a pilóta is elfárad és az akkucsere kényszerpihenője jó hatással lehet mindkettőre. Viszont, ha a drón kiveszi a pilóta kezéből a szuicid mozdulatokat akkor sokkal könnyedebb élvezetté válik a repülés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés