Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz Digiflex #1943 üzenetére
Senki nem hagyta ki, maximum te nem olvasol el minden kommentet. Nem sokkal feljebb mondjuk.
A másik topicban is leírtam ugyanezt. Teljesen hiába. -
twine
veterán
-
Geller72
veterán
Ráadásul a BC 716-os mocikkal van, ami az E010-hez képest érezhetően erősebb, nem koppan le olyan könnyen egy gyengébb gázra. Ha már "ott jársz náluk", rakj a kosaradba még vagy két garnitúra mocit is. . Meg akkut. Ha nem adtad még el a szemüveget is, akkor egy kamera is rakható rá, ami kompatibilis szinte mindennel, Snapper 7, Mobula 7, Trashcan, stb.)
-
majestic
őstag
Van valakinek tapasztalata Mavik 2 Pro-val kapcsolatban?
A következők érdekelnének:
1. Mennyire masszív egy ilyen gép (mennyi esélye van, hogy elromlik, persze nem ütközés hatására)?
2. Mennyi ideig bírja az aksi a tőltéseket? Hány ciklust lehet tőlteni? Mennyi ideig bírják?
3. Essőben, hóesésben lehet-e egyáltalán reptetni (persze valami “védőöltözék” mellett gondóltam), van-e ilyen eleve kapható vagy csinálni kell?
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
t72killer
titán
válasz majestic #1957 üzenetére
Mavic (+töltés, stb)...
- a dji gépek nincsenek rosszul összerakva, bár nekem phantomom van, nem hallottam még széthulló mavicokról.
- párszáz ciklust biztosan bírnak az akksik, azaz hacsak nem minennap repülsz, évekig bírniuk kéne.
- esőben beázhat, esetleg próbálhatsz rá egy ilyet. személyszerint én nem kockáztatnék.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Geller72
veterán
válasz majestic #1957 üzenetére
A motorokat nem tudod megvédeni, mert azok felülről nyitottak. Elvileg nem lehet bajuk, mert bevonatos a réz tekercs, de ki tudja. A többit meg lehet védeni, bár a pára akkor is bejuthat. Azt is be lehet fújni védőspray-vel, de a gar természetesen ugrik. Én szar időben nem megyek ki reptetni.
-
őstag
válasz majestic #1959 üzenetére
Nekem zoom van. Nem is akartam pro-t, mert a zoom funkció fontosabb volt számomra, és nem bántam meg. Éjszaka nem repülök, így az is kilőve. Masszív kis gép, nem recseg, nem ropog. Én mondjuk lefóliáztam, ha visszalapozól megtalálod a képeket. Nem fly more kombot vettem, hanem inkább egy pgytech táskát ami jobban véd, és plusz 2 aksit. Nem fogsz csalódni benne az biztos.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
majestic
őstag
válasz VANESSZA1 #1961 üzenetére
Viszont, nekem kenne pár kérdésem és tanácsot is elfogadnék ha lenne. Esetleg priviben felvennéd a kapcsolatot velem? A Facebook Messengeren kérdezgetnék pár dolgot mielőtt megvenném a cuccot...
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
Geller72
veterán
Üdv.
Akinek Tellója van, tudna nekem mondani egy prop hosszt és egy tengely furat átmérőt? Az is jó, ha megtippeli valaki, hogy milyen kefés motorok vannak rajta. 8520, vagy 1020-as?
Köszi. -
-
Geller72
veterán
válasz Digiflex #1969 üzenetére
Nem akarok a tellóval semmit. . Csak a propjai kellenek. Vagyis a méretei, mielőtt megtendeelem. Hogy elfér e egy másik épített gépben. Ugyanis ennek a propjai a legolcsóbbak. Van egy csomó 8520-as motorom, nyomtatunk vázat, fc-m us van, kamera is. Fillérekből összeáll egy jó kis acro masina. . Amúgy felesleges az összes mocit cserélni ha egy megáll mert lehet hogy a másik három még egy csomó ideig elmegy. Lehet hogy tovább mint amit kicseréltél.
-
veterán
Sziasztok!
Ezt az egyesületet esetleg ismeri valaki? Korrektek, intézik a légtér igénylést, ha úgy alakul?
-
t72killer
titán
Tegnap megvolt az első RTH-m a p4p-vel, közénk került egy jó nagy alu közlekedési tábla. Szerencsére a visszaigyekvés közben semminek se ment neki és amint helyreállt a kapcsolat, folytattam a repülést.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
Sziasztok
Egy érdekes dologra lettem figyelmes, igazából már tavaly próbáltam utánajárni de nem kaptam pontos választ, igazából lényegtelen volt mert a Mavic Air drónom hibátlanul működött, de most újra elővettem a témát és lehet írok a DJI-nak.
A lényeg igazából csak annyi hogy Mavic AIR iránytű kalibrálásnál a DJI GO-ba az szerepel hogy először normál pozícióba forgasd körbe a drónt, majd a következő lépés hogy oldalára fordítod és úgy is körbe kell forgatni, és ezzel le is ment az irányt kalibrálás.
Viszont a használatiba az szerepel hogy a második forgatást úgy kell megcsinálni hogy a kamera lefele néz, tehát a hossztengely.nél kell körbeforgatni.
A kérdésem hogy melyik kalibrálás jó szerintetek? Mármint megcsináltam mindkét módon, és mindkét módon elfogadta, de van esetleg valami különbség mégis?iPhone 13 Pro Max
-
-
veterán
válasz Geller72 #1977 üzenetére
Nem az iránnyal van gondom hogy merre forgatom, hanem a DJI app úgy mutatja hogy másodiknál a drón az oldalán van és úgy kell forgatni valamerre. Viszont a használatiba úgy van hogy a kamerával lefele néz a drón, nem pedig az oldalán van.
Szóval csak igazából ezt nem értem hogy miért nem egységes?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Geller72
veterán
válasz jozsi252 #1978 üzenetére
Nem csak ezt a gépet kell így kalibrálni, P4-nél is ez van. Én a user manuál alapján kezdtem el anno, és a mai napig is agy kalibrálom. Annak ellenére, hogy lényegében tök mindegy szerintem. . Ez a kalibráció megegyezik a giroszkóp kalibrációjával is. A lényeg a több tengely körüli teljes elfordulás. Iránytűnél elég a kettő.
Amiért azt javasolhatja, hogy kamerával lefele tedd, az pont a kamera miatt van. vagyis a kamera védelme miatt. Nagyobb gépeknél a kamera lényegesen nagyobb, nehezebb és a tehetetlenségi erő is nagyobb. De ha lefele "néz" a kamera, akkor nem tud esetleg a gimballban, vagy a kamerában kár keletkezni az esetleges bénázás esetén. ez utóbbi csak az én véleményem. .
-
veterán
válasz Geller72 #1981 üzenetére
Okés köszi a segítséget, akkor nem foglalkozok többet a témával.
Kicsit gondolkoztam rajta hogy az Air-ről váltani kellene a Pro-ra. Amit nyernék vele az a hosszabb repidő, meg a hatótáv, bár az csak félig meddig mivel nem szoktam túl messzire repülni Air-el sem, de az Ocusync miatt előnyöm van hogy a jel sokkal stabilabb 1km-en belül mint az Air-nél, illetve kevésbé kell attól tartani hogy megzavarja a drónt valamit az ocusync miatt.
Viszont ugye hátul nincs szenzor a Pro-nak, ebbe mondjuk hátralépés lenne, bár nagyon vigyázok azért.Ami az igazi lenne az egy Mavic 2 Zoom, ez ugye minden téren jobb a fenti kettőnél. Viszont az ára már annyira nem kellemes, de még emészthető azért.
Jól át kell gondolni ezt a váltást. Főleg úgy hogy ebbe az Air-be összvissz olyan 10 repülés van, 2 év gari van rá ami 2020 augusztusáig él, van rá care, plusz egy akksi ami még egyet sem repült. Szóval kezdő szettnek Care-el együtt hibátlan lenne bárkinek.
De mivel szerintem elég nagy bukóval tudnám csak eladni, ezért szerintem megtartom még és nem válok meg tőle. De ha lesz is majd akkor szerintem egy Zoom lesz a legjobb választás.iPhone 13 Pro Max
-
-
veterán
válasz Geller72 #1983 üzenetére
P4-et én alapból elvetettem, mégpedig a horror árú akkuk miatt. Brutál nagy lehúzás az egész, komolyan.. Air-hez meg akcióba 20k körül vettem akkut ami viszont baromi jó ár.
Várom én is a jobb időt, de már mennék ki repkedni mert a legutóbbi 2-3 hónapba pihent.
Ez az új controller is nagyon jó, végre Mavic-hez is van valami ami a telót kiváltja. De annak is az ára, illetve hogy csak a Mavic 2 szériához jó..iPhone 13 Pro Max
-
twine
veterán
válasz jozsi252 #1986 üzenetére
Ha így lenne, már megszűnt volna a Phantom vonal...szvsz
Más felhasználókat, felhasználói területet céloznak velük... Nincs jobb meg rosszabb... Csak "más"...
Felesleges "királyt" kiáltani...("a jövő a mavic szériáé")
Mindkettőnek van előnye, hátránya a másikhoz képest...Nézd meg pld. WRC videókban mennyi mavic-et látsz(0) inspire+phantom
Nézd meg családi videós promóban mennyi Phantomot
(0)
A tévedés jogát fenntartom, és az én véleményem is csak egy a tiéd mellett,,,
De szvsz. Ez a jövő kié téma nem állja meg a helyét....
A dji szerintem profin nyomja ezt a piac lefedettség dolgot...nem fognak egy pici jól kihasználható rést sem hagyni másoknak...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Phantom 5-öt mióta pletykálják már? Nem is emlékszem rá hány éve. Ellenben a Mavic Pro óta ezerrel ezt a szériát fejlesztik, mert kicsivel olcsóbb mint a Phantom széria, valamint az olcsóbb akku miatt is inkább ezt veszik. Ebből lehet következtetni arra hogy a Phantom széria most esetleg hátrébb szorult. Ami ugye az új termékek számából is látszik.
Egyértelmű hogy a hordozhatóság meg minden más a Mavic felé billenti a mérleg nyelvét. P4-ről meg már lassan megszámlálhatatlan bőrt lehúznak.
Ha annyira vinnék a Phantomot akkor rég kiadták volna a P5-öt, nem pedig a Mavic 2 szériára koncentráltak volna.
Persze egyéni véleményem, èn ezt gondolom a fejlesztéseket elnézve.Inspire-t meg sem említem, nem ebbe a mezőnybe tartozik.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
t72killer
titán
válasz jozsi252 #1990 üzenetére
A phantom sorozat a kameráról szól - kamera témában meg a szenzor/vezérlőchip gyártóknak kéne virítani valami komolyabb újdonságot - ilyen nemigen van még. Ha látunk a piacon 4k60p hevc videózásra képes, 150+Mbps sávszélen dolgozó Sony (szenzorgyártó!) kompakt fotógépet, akkor valószínű, hogy nem jár messze a Phantom utód sem.
Egyéb, a fotós/videós végeredmény szempontjából szvsz nem túl lényeges fícsöröket meg már megkapta a p4p v2.0 (pl 1080p-s távvezérlés), illetve továbbiak jöhetnek firmware-ben.
Egy dolog persze érdekes lenne, a csereoptikás Phantom, horribile dictu m4/3 obikat fogadva (+200g terhet dalolva elbír az a madár...) de ugye miért is dobna ki ilyen, ténylegesen használható terméket a dji, amikor inspire-ben is eladhatja ugyanezt, 3-10x-es áron(!). A dji menedzsment előbb megy neki fejjel a falnak, mielőtt egy rugalmas, felhasználó által paraméterezhető terméket dobna a piacra megfizethető áron
A tömeg amúgy a mavicot fogja venni, szvsz egy mavic 3-4 pro már engem is érdekelni fog, ha pl minőségi zoom optikát kombinálnak 1"-os szenzorral.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
-
t72killer
titán
válasz Geller72 #1994 üzenetére
Igen, mondjuk alkatrésznek "jó" vásár lehet egy ilyen madár, ha vkinek pl x5, horribile dictu x7-je van. De egyelőre nem szeretnék ennyi pénzt reptetni, egyrészt nekem nem termel a madár egy fillért sem (bár lehet ilyen árak mellett tleg utána kéne néznem, hogy hozhatom vissza az árát), másrészt a gyakorlatban a p4p teljesen jó képet ad 4k (31")-os monitorra, 1-2évig ez a minőség nekem bőven elég lesz/egy inspire-ből se tudnék még többet kihozni.
-
veterán
Nemrég repkedtem egy kicsit, de tiszta hülye volt a drón. Műholdat amit talált max 6-9 környéke volt, iránytű kalibrálást kért ami csak harmadjára sikerült, utána végül fel tudtam szállni de ott meg dobálta a strong interference hibaüzeneteket, úgyhogy inkább le is szálltam mert nem akartam kockáztatni.
Azt tudom hogy Mavic Air elég gázos ebből a szempontból, nagyon érzékeny az interferenciára, de ennyire szar a helyzet még sosem volt.
Volt akinél esetleg hasonló előfordult?Amúgy vidéken lakom, nincs semmi adótorony a közelembe, közvetlen környezetbe alig van pár helyen wifi, és mégis.
(#1991) t72killer
Mavic 2 azért már közelíti azt a szintet ami megéri a pénzét. Hiába van rajta így is nagy haszon a DJI-nak, de egy baromi jó gép lett úgy gondolom.
Azzal meg tökéletesen egyet értek hogy cserélhető obit nem valószínű hogy be fog hozni a DJI mert akkor az Inspire eladások megcsappannának azért. Phantom meg Mavic az megmarad erős középkategóriának, Inspire meg a profi szint.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Geller72
veterán
-
t72killer
titán
válasz jozsi252 #1996 üzenetére
A haszonkulcs annál nagyobb, minél magasabb árkategóriás drónról van szó. Egy mavic gyártása+forgalmazása még kb az ár felébe kerülhet, egy ilyen 10k$-ért árult inspire csoda (x5r) simán kijön nekik az ár negyedéből-ötödéből. A tartozékok+szerviz ára is hasonló.
Apropó inspire: az adatrögzítésre használt samsung m.2 ssd-t saját brand alatt (+persze valami kis vacak IC, hogy csak úgy ne tehess bele egy ugyanolyan ssd-t) többszörös áron adják. Sima kodeklicensz hasonló rablás.
-
veterán
válasz Geller72 #1997 üzenetére
Ez a kategorizálás azért ti is belátjátok hogy nem az igazi. Egy Spark-ot illetve egy Mavic 2 Pro-t egy kalap alá venni pont olyan mintha megnéznénk egy töréstesztet hogy egy Smart-ba van nagyobb esélyed túlélni az ütközést vagy egy Volvox XC90-be..
Értem én hogy consumer, de akkor egy kis Hubsan X4 mi ha a M2 Pro a belépőszint?(#1998) t72killer
Bármennyire is szeretem az Apple termékeket, DJI pont ugyanaz lett. Ők is látják hogy uralják a piacot, és annyiért adják a drónokat amennyiért csak akarják, mert tudják hogy úgy is megveszik őket mivel nincs alternatíva túlzottan. Nyilván van xy gyártónak még hasonló terméke, de a nagy részük tudásban azért nincsenek olyan szinten mint a DJI.
Visszatérve a fenti problémámra, átraktam az Air-t FCC-be aztán holnap ha hazaérek melóból letesztelem újra hogy van-e interferencia még esetleg, vagy a nagyobb adásteljesítmény jótékony hatással lesz erre a "kis" problémára. FB csoportokat olvasgatva sok embernek segített a CE-->FCC ezen a téren.
iPhone 13 Pro Max
-
Geller72
veterán
válasz jozsi252 #1999 üzenetére
Családon belüli belépőszint, hiszen Dji cuccokról beszéltünk, nem 5 forintos kínai búcsus műanyag hulladékokról. . A Spark és társait pontosan azért találta ki, mert érezte, hogy ott a rés a saját márkán belül, mert nem lehet eladni egy 1500 dolláros drónból annyit, mint a 400 dollárosból. De a palettára meg kell, még ha meg sem közelíti a mavic pro vonalat. No meg, nem sokan szeretnek fél millás géppel kezdeni. Persze mindig vannak kivételek ( ) de alapvetően nem logikus, ahogy friss jogsival sem pénztárcabarát Pestre melóba járni egy hetes bömös. .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest