Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Gondolom az elv a szokások szerint Naturschutz, Flugraumschutz, Privat Wohnschutz..
És akiknek drága hobbija van az tud többet fizetni.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
t72killer
titán
válasz VANESSZA1 #1801 üzenetére
Alapelv a nyúljuk le a pénzt attól, akinek van, b.sszunk ki a turistákkal. Nem panaszkodom az anyagi helyzetemre, de így egyértelmű, hogy évi 2db hosszú hétvégéért nem fogok 300(!)EUR-t fizetni. Ja, és mutassanak már egy másik civilizált országot, ahol ennyire húzzák le az embert. (szlovákia nem számít annak...)
Az autópályák mellé pakolt IG-L-es 80as(!) tábláik és a hozzájuk tartozó rekordgyanús traffipaxsűrűség is megérne egy EU-s eljárást.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Teasüti
nagyúr
UK-ben repülök és hiába említette vki a UK hadügyi minisztériumot, az itteni források még csak meg se említik semmilyen vonatkozásban a hadsereget (leszámítva a védett és tiltott légterek résznél, mert abból sok van).
Van viszont egy NATS, ami az angol légi forgalomirányításért felelős és őket lehet faggatni, meg az ő telefonos alkalmazásukban lehet repüléseket tervezni ami elméletileg szinkronban van az adatbázisukkal. De az én értelmezésemben ez még csak nem is hatósági szervezet.Ezért is érdekel, hogy ha "külföldre" utazok, akkor ott miért kéne felvennem a hadügyminisztériummal a kapcsolatot egy pehelysúlyú civil drón miatt rekreációs felhasználásban? Oké, értem amit írsz. De ez érvényes más országokra is Abszurdisztánon kívül?
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz t72killer #1803 üzenetére
az osztrákoknál a privát szféra védelme nagyon erős, gyanítom ennek van köze a szigorú szabályozáshoz. Még a google street view sem elérhető nagyon sok városban, és emlékeim szerint Magyarósi Csaba is említette már valamelyik videójában, hogy meg akarták büntetni vloggerkedésért... hát ilyenek
-
t72killer
titán
Értem, tehát csak akkor videózhatom 24mmekv objektívvel 100m magasságból a szexelő mormotákat, ha leszurkoltam a 300EUR-t...
A németek ugyanúgy érzékenyek mindenre, de itt a helyben illetékes gazdának/természetvédelmi egységnek/rendőrségnek írsz és mindenféle extra lenyúlás nélkül repkedhetsz az adott légtérben. A franciáknál meg szimplán a lakott területek tiltva vannak - és náluk sincs sarc. Egyszerű: az osztrák állam a mindenféle jogcímen bezsarolt pénzekből él.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Teasüti #1804 üzenetére
viccnek szántam, nem támadásnak azért van ott a vigyorgós smiley
Pont jól jött ki...ezért írtam és fogalmaztam úgy ahogy...Én nem ismerem a világ összes országának légtérhasználati engedélyeit...
Nem tudom a válaszokat,,, itthon próbálok szabályosan repülni amikor csak tudok...
Az osztrákoknál van évente egyszer melóm...akkor kockáztatok....
De most már tudom, miért csodálkozik ennyire rá az osztrák átlag ember a drónra, és a pilótára(rám)..
AZ első alkalommal mikor kint voltam Salzburgban "simán" megrepültem a Mirabellplatz-ot,meg a város egy részét...,
F@sz voltam, de eleinte én is f@sz voltam mint mindeki,akinek ujdonsága drón...fiss drónnal repültem a 7.ker fölött....ma már relative sok tapasztalattal a hátam mögött nem csinálnék ilyet,legalábbis "hobbiból biztos nem....ha meló van az más, akkor még csak a youtube-ból indultam ki és azt gondoltam az enyém a NASA legujabb fejlesztése,,azóta már tudom, hogy ez is csak egy játék...relative drága, de mégsem NASA technika van a kezünk alatt)
Kicsit féltem ugyan a büntetéstől, de talán akkor még jobban féltem attól, hogy megbüntetnek e a hotel előtt ahová parkoltam
Aztán a következő évben kevésbé féltem mert nem városi repülés volt, de az emberek úgy néztek a phantomra mintha ufót látnának...fizetni akartak a videóért ha átküldöm nekik, stb... Nem is értettem , hogy egy Magyarországnál jobban élő társadalomnál miért olyan nagy mutatvány egy ilyen madár...Aztán kértem az egyik ismerőst nézzen már utána mi újság Ausztriában ezzel a repülés dologgal...
Azóta hálát adok a jóistennek, hogy nem kellet otthagyni a fizetésemet "sógoréknál"...Én itthon sem vagyok "papír náci",,,ismétlem nem azért mondtam amit MIndenki azt csinál amit akar...
ÉN inkább a gyakorlati biztonság, és mondhatni iratlan törvények betartása mellet vagyok....
Amit ha meló van, én sem mindig tudok betartani....de ha tehetem betartom....
MOndhatni az épeszű repülés mellet kardoskodok....[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Az első az nagyon bátor volt. Még kevésbé szigorú helyeken is az lenne.
A rally videó viszont qrva jó! Látom nem kispályázol, irigylem ezt a tudást!Annyit kérdeznék csak, a zenét hogy intézted? Nekem ez a legnagyobb bajom az ilyen videókkal hobbi szinten: a forrás.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Azt azért halkan mondom, hogy a jelenlegi hülye össze-vissza nem egységesített helyzetben ha valaki idegen országban vagy a királyi magyar földön kirándulás, nyaralás alkalmával akar pár fotót videót csinálni akkor arra a legjobb módszer a litchi. Beprogramozod előre, felküldöd 10 perc alatt lefut, és mire bárki is észre venné már a táskában a drón és mész a következő helyszínre.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
t72killer
titán
válasz VANESSZA1 #1811 üzenetére
Persze, ha az ember tudja, hogy szürkében/svarcban egerészik, akkor egy nem túl extrém helyen (reptér, kancellári rezidencia, óvodaudvar légtere) gond nélkül fel lehet zavarni a madarat pár percnyi videóra. Meg ugye erre találták ki a Spark-ot és a hasonló minidrónokat, amiket 30m magasságból már tuti nem vesznek észre - míg az én P4P-met még 100m-ről is kiszúrják.
Kicsit kapcsolódik, hogy nagyon várom már a minőségi 4k60p videózási lehetőséget (azaz HEVC kódolás mellett is rögzítsen legalább 150Mbit/sec-el), a hagyományos 24-30p-vel lőve lényegesen lassabban kell menni/pláne svenkelni, hogy ne legyen darabos a kép.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz VANESSZA1 #1793 üzenetére
Én úgy mondanám, hogy 220 eurótól 330 euróig terjed a 12 hónapos engedély, attól függően, hogy milyen területen tervezel repülni és igen, egyszeri alkalom is. Ilyen drága bérlet meg ilyen komoly szabályozás sehol a világon nincs mit Ausztriába, de ez van.
Ami a büntetést illeti, ezek az összegek riasztás gyanánt vannak és kb. ilyen legrosszabb esetben kell annyit fizetni.
Haver repült Ausztriába és nem volt engedély+olyan területen repült, ahol nem is szabadott volna. A bünti végül 1800 euró volt, ami egy valag pénz, de nem 20 000 euró.Itt Németországban is tudok ismerőst, aki autópálya felett repült és 200 euró környéke volt a büntetés.
Volt egy eset, hogy egy srác a lemerült drón miatt ráesett egy vonatvezetékre és "x" órás késés volt emiatt. Na neki drága volt, 30 000 euró felett, de ez még érthető is.(#1798) Teasüti
Oda tartozik a légtérvédelem is...
(#1804) Teasüti
... és a NATS kihez tartozik? Hadügy
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
S.J.
tag
Sziasztok! Melyik kartya eri meg most legjobban 4k videokhoz? 12e korul van a sandisk 64 gigas a gearbeast en, jo vetel? Gyorsan rendelek egyet ma vegre
-
-
őstag
-
őstag
válasz total90 #1825 üzenetére
Der Antrag auf eine Betriebsbewilligung für eine Drohne kostet ca. 250 Euro ggf. zzgl. weiterer Gebühren und hat eine Bearbeitungszeit von ca. 1-2 Monaten. Diese allgemeine / generelle Betriebsbewilligung für eine Drohne hat eine Gültigkeit von 1 Jahr und muss erst danach wieder verlängert werden.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
t72killer
titán
válasz VANESSZA1 #1826 üzenetére
Erre EU-szinten mondjuk úgy reagálnék, hogy az osztrák rendszámú autók akkor léphetik át az EU/Osztrák határokat, ha kifizettek 300EUR-t, természetesen 1-2hónappal a tervezett utazás előtt Szlovákoknál ugyanez 10eEUR-val. Nettó boszorkányüldüzés, kár, hogy semmiféle érdekvédelmi szervezetünk nincs.
Najó, mára kidühöngtem magam
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz t72killer #1827 üzenetére
Még arra leszek kiváncsi, hogy az 1 évböl lejön az az 1-2 hónap amit a bedott papírokkal játszanak vagy sem. Mert akkor csapok egy balhét az tuti.
Az EU mint olyan (hamár az autós téma), mit szabályoz t.képpen? Az EU-ban nem is közlekedhetsz szabadom az EU-s bármilyen rendszámú autoddal, mert minden tagálam még egyedi törvény alapján korlátoz, hogy ha nálam vagy x hónapnál tovább akkor irasd ár német, osztrák rendszámúra az autód. Ez is egy nagy görénység. Egységes aztán mégse
-
t72killer
titán
válasz VANESSZA1 #1828 üzenetére
Ha a tökölődés idejét levonják, akkor ténylegesen nyújthatsz be panaszt valamelyik EU-bíróságon, ugyanis a törvény szerinti 12 hónap helyett 10-11-et adtak. Az indokolatlanul magas díjazást is megtámadhatná egy képzettebb ügyvédi csoport, a szabadidős tevékenységek (=emberi jog) aránytalan adóztatása miatt, mert akármit is mondanak, ez egy adófajta.
-
forceberg
veterán
válasz t72killer #1829 üzenetére
Ez olyan, mint az autózás. Akinek van pénze rá, az tud majd fizetni
De ha úgy nézed, mondjuk a természetben is zavarja az ott élő állatokat.
Nekem volt is erre egy esetem, Krétán a fecskék, voltak vagy 30--40en, nekiálltak csipákolva körözni az Air felett. Valami ragadozónak hihettékhttp://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
őstag
válasz t72killer #1829 üzenetére
Sajnos egész Európában csak 2 olyan ország van ahol fontos a politikusoknak, hogy a kisember érdekeit képviselni, és nem csak választás előtt elhinteni az igét, utána pedig ha már egyszer a mézesbödönhöz kerültünk akkor azt csinálok a birkákkal amit akarok.
-
őstag
válasz t72killer #1832 üzenetére
Én a skandináv országokra (finn, svéd) gondoltam. A többit felejtsd el, akár Svájcot is.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz VANESSZA1 #1833 üzenetére
noigen, a svájciak "szuper demokráciája" akkor vált gyanússá, amikor "leszavazták" az évi 6hét szabadságot...
A dánoknál viszont már dolgoztam, korrekt népség.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz total90 #1814 üzenetére
... és a NATS kihez tartozik? Hadügy
Szerintem nem. Lassan 25 éve már nem. 49% tulajdonrész az angol kormány kezében, 51% meg a privát szektorban.(#1813) t72killer
Kicsit kapcsolódik, hogy nagyon várom már a minőségi 4k60p videózási lehetőséget (azaz HEVC kódolás mellett is rögzítsen legalább 150Mbit/sec-el), a hagyományos 24-30p-vel lőve lényegesen lassabban kell menni/pláne svenkelni, hogy ne legyen darabos a kép.
Van egyáltalán értelme ilyen körömnyi szenzorokkal és apró objektívekkel - amik ki se tudják rajzolni rendesen a 4K-t? Ezekért az igényekért egyelőre még a MILC-eknél is mélyen zsebbe kell nyúlni, és hol vagyunk még attól, hogy a kínai tudjon csinálni egy valamire való GoPro 7 másolatot!A svenkelés meg amiatt darabos, mert gondolom nem állítottad be a 180° shutter angle-t.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Teasüti #1835 üzenetére
"Van egyáltalán értelme ilyen körömnyi szenzorokkal és apró objektívekkel - amik ki se tudják rajzolni rendesen a 4K-t? "
Ja, P4 Pro-val tolom, neki 1"-os szenzora és elég jó képe van. Lehetne még feljebb, de ez már nincs messze a gx80-am videóminőségétől.
-
S.J.
tag
válasz t72killer #1834 üzenetére
nehéz elképzelni de:
- leszavazták hogy kapjanak alanyi jogon havi 700e alapjövedelmet (70% felett volt a nemek aránya)
- leszavazták a 4 napos munkahetet
- leszavazták a 6 heti szabadságotha egy magyar ember megnézni, lehet hogy csak arra gondol hogy itt valami nagy csalás van a hattérben, és "gyanús" de aki beszélget az itteni emberekkel, az látja hogy nagyjából ez a népakarat itt
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ok, az alapjövedelem, de még a 4napos munkahét is nagyságrendekkel jobban terhelte volna a gazdaságukat - totál irreális. A többet szabadságon lévő ember viszont többet költ. Egy kicsivel több extra szabadság viszont senkinek se árt - japersze náluk a rengeteg bevándorló dolgozik, szavazni meg a nyugger állampolgár megy, hogy dógozzon a mocskos bevándorlója. Őszintén én a forgalomirányítón, kasszáson, szalagmunkáson kívül nem sok foglalkozást láttam - pláne a "fejlett" világban - amit nem lehetett volna az előírt idő 90%-ában megcsinálni egy kis optimalizálással (kávé-cigiszünetek megnyirbálása pl...). 10% meg nemhogy 2, de egyenesen 5 extra hét!
Egyébként ha szétosztod a havi 700ezret, az rögtön azt jelenti, hogy az élet nagyjából ennyivel megdrágul, kiváló példa erre a magyar CSOK és lakásárak viszonylata.
Node ezzel már nagyon OFFba mentünk
[ Szerkesztve ]
-
S.J.
tag
válasz t72killer #1838 üzenetére
teljesen egyetértek azzal amit írsz, viszont én csupán arra a "sejtésedre" reagáltam, hogy nem volt tiszta a népszavazás a szabadságokról, hogy ez jó vagy rossz az embereknek, gazdaságnak arról nem írtam. csak hogy itteni emberek véleményét hallva, ez a szavazás tiszta lehetett.
-
S.J.
tag
pár napja ónos esőben reptettem a pro 2 drónomat 5 percig, semmi baja nem lett szerintem félig meddig vízálló a cucc
-
őstag
-
őstag
válasz total90 #1844 üzenetére
Amire te gondolsz az az AC honlapján lévö pdf.
De az AC kérte be a €330-at, de mondjuk lehet hogy még visszaadnak €50.-etPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
-
Geller72
veterán
válasz t72killer #1806 üzenetére
"Értem, tehát csak akkor videózhatom 24mmekv objektívvel 100m magasságból a szexelő mormotákat, ha leszurkoltam a 300EUR-t..."
-Ne haragudj, de van írásos engedélyed a mormotáktól? . A terület tulajdonosától, ahol a mormoták szexeltek? Ezzel a kommentel biztos, hogy csak hisztizni próbálsz, ezért most mindenképpen kérünk egy linket a nyers, megosztott RAW fájlra mutatva, a felhődben, amin szexelnek a mormoták. És stimmeljen ám a 24 mm ekv meg a 100m, meg a GPS metaadatok! .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest