- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Throme
üzenetére
Pedig nevezhetnél.
De, mindenképp szeretném. Még idén. Csak egyelőre nincs hozzá, talán nem is időm, hanem lelki erőm... oda azért kell egy szellemi frissesség, hogy normális fordulókat csináljon az ember, vagy igen sok résztvevő, hogy szavaztatni lehessen témákat - ez utóbbi lenne a legjobb. Tervezek egy logout írását, a kezdeményezés, már a topic reklámozására, vagy inkább megismertetésére, de ez pl. azzal kezdődne, hogy leírom hogy forduló volt és hány kép érkezett eddig, mert úgy érzem, erre büszke lehet a topic, de ezt összeszámolni, nem kis vállalkozás kapásból 
-
Throme
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
A "kreatívkodjunk egy témára" (remélem jól írtam...) topikot nem folytatod? Vagy inkább jövő tavasszal lesz rajt? Nem nevezek, csak kérdezem.....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hopp, ez kimaradt:
[link] - szintén ugyanaz a koncepció, elgondolás. Fogunk egy vásznat, egy világoskék vásznat, és felhordunk az egyik felére sötétzöldet, a másikra meg fakó világosat. Ellentétpár, színek játéka, amik kettéosztják a képet, szintén nonfiguratívban, csak kavarognak, apró, ideges ecsetvonásokkal felvéve. Mindegy, hogy most mit ábrázol valójában a kép. A CA-ért nagyon nagy kár, de ez a technika hibája. -
Stenly
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Belenézegettem Sztyui2 albumába. Ő 1 profi fotós profi felszereléssel. Remek az album.
Hát én nem ehhez a szinthez mérem magam. Ám az alapfogalmakat már megtanultam.
Most így nekem az "jött le" végül, h itt nem igen lehet komoly minőség nélkül pontot szerezni. Technikai tudás kell. Megértettem. Az ötlet tehát kevés.
Sok sikert mindenkinek!
-
Szten Márs
nagyúr
No, megnéztem filózoli ide feltöltött képeit. Az a helyzet, hogy értem a koncepcióját, legalábbis sok esetben. Vannak persze olyan képek, amik nem jók, hanem mondjuk ki, rosszak, persze, akármilyen szemmel is nézzük őket, de vannak olyanok, amik mögött látok elgondolást és egyfajta szemléletet.
Gyakran a formák és színek játéka, amire építenek a képei. Nem feltétlen azt kell nézni, amit ábrázol, vonatkoztassunk el a valós lényétől a fotózott témának, csak a formákkal törődjünk, vagy a formákkal és színekkel, árnyalatokkal.
Itt van ez a kép: [link]
A bírálata szerint túl életlen. Lehet, de nem lényeges. Lehetne sokkal életlenebb is. Teljesen nonfiguratív. A narancsba hajló citromtól a vörösbe hajló narancson át a feketéig mennek a színek - citrom - narancs - vörös - fekete. Hatásos kombináció. A formák vadul váltakoznak, nincs egy kitüntetett pont, de itt nem is baj, a színek által keltett hatást erősíti. Az összes fotója közül amúgy ez messze a legjobb, konkrétan és kifejezetten jó. Nem kapott rá egyetlen jó szót sem....[link] - a "fák égig érnek" trükk. Azt kapta rá, hogy sokan túl vagyunk már az ilyen képeken. Persze, ez így van, és? Nem is a legjobb "fák égig érnek" kép, amit valaha láttam, de ettől még egy teljesen viselhető fotó, főleg, ha nem ismerte ezt a koncepciót, ezt a trükköt, hanem maga talált rá arra, hogy így is meg lehet örökíteni őket. Amúgy ez a kép is a formák tánca koncepció keretein belül van, és ezt a monokromitás csak erősíti.
[link] - öreges, fakó színvilág. Na igen, filmes géppel lett lőve, de van ennek a színvilágnak egy hangulata. Szintén nem az a lényeg, hogy miről szól a kép, hanem a formákról, ahogy alakulnak a háttér előtt. Persze, ez ebben a koncepcióban sem lett combos, sőt, konkrétan gyenge lett, na és akkor mi van? Attól még meg lehet látni benne az ötletet, koncepciót, mert van benne, és rá lehet vezetni, hogy azt az ötletet hogy lehet jól megvalósítani, ehelyett letrollozták érte, meg ráfogták, hogy direkt béna, mert ilyet amúgy nem lehet csinálni...
Még egy képet kiemelnék:
[link]
Erre az volt a rekació, hogy életlen, beégett, CA-s. De erre kapott emellé pozitívat is, meg ez tárgyszerű kritika volt, okés. Viszont ez a színvilág, a fakóságával, a kis légypiszkokkal, piszkosul hangulatos. Plusz maga a kép koncepcióra remek.A többi képre nem tudnék igazán jót mondani. De kb. az lenne a lényeg, hogy megmutatni, hogy bocs, ezek rosszak, de látod, ebben meg ebben látunk valamit, nem ész nélkül lövöldözöl, tök jó. És azt, amiben látunk valamit, így meg így még jobbá lehetne tenni. Ez nem volt meg, egyáltalán nem...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly
üzenetére
Gyakorta az a cél, hogy olyat láttassunk, amit szabad szemmel nem látunk. A hosszú záridővel elérhető hatások pont ilyenek. A nagyon rövid záridővel elérhetőek is ilyenek, amik máshol jönnek néha jól. A vízfalnak a selymes egybemosódása, vagy épp a part és a tenger találkozásánál a hullámok által nagyon hosszú záridővel kirajzolt kissé misztikus köd, mind olyan dolgok, amit csak úgy nem látnánk, legalábbis nem abban a formában, mint ahogy az adott fotó megörökíti, és ez a lényeg - úgy láttatni valamit, ami új, ami szokatlan, és épp ezért sokakat megragadhat. Az egybemosott, ködszerű, tejszerű dolgok általában amúgy is nyugalmat, harmóniát árasztanak, kellemesek a szemnek.
-
Stenly
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tejszerű vízfal a lényeg. Ok. Ha így akarta a fotós. De szerintem ez a kép már nem természetes. Mintha műteremben készült volna 1 makettről.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly
üzenetére
Igazából kicsit arra való (vagy arra valóvá lett) ez a topic, hogy a technikai tudásunkat bemutassuk, nem arra, hogy ha láttunk pár szép helyet, amit a magunk módján megörökítettünk, azt megmutassuk, hogy a többiek is örüljenek velünk, hogy wow, ilyenek is vannak. Én azért érzem/éreztem, hogy ezek a képek nem arra szolgáltak, hogy nézzétek, hogyan fotózok, hanem arra, hogy nézzétek mit fotóztam, így más szemmel nézem, és szerintem ilyenkor mindenki nyugodtan válthatna kicsit a szemléletén - belefér ez is, sőt, ismétlem: az elsődleges az, hogy élvezzük a fotózást, minden más csak utána jön

runner 125:
Majd visszaolvasok, mert nem vagyok képben
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ez nyilvánvaló - az ilyen fotókat az ember a házi fotóalbumában megtartja, és nem publikálja őket. Mivel az saját magának élmény. Noh ezt megkülönböztetni úgy vélem kell egy alapszintű rálátás, ami a delikvens úrnál hiányzik.
Nézd vissza a belinkelt képeit, és a tanácsokat. Kezdetben szerintem mindenki normálisan leírta a véleményét, h ez kerülendő út, olvasson utána, nézzen képeket, stb.
Rá egy napjára belinkelt totálba még egy ugyanannyi - vagy több hibával - meglőtt fotót, "Ez milyen lett?" kérdéssel.
..és ezt folyamatosan eljátszotta a napokban. Ezek után Te, h terelnéd jó útra, milyen tanácsokkal látnád el?Kitartást.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Stenly
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Örültem, h neked "lejött". Nem életem a fotózás. Nincs is profi felszerelésem. 1 évben 1x az ember elkapja. A kép minőségével nem vagyok magam sem megelégedve. (Olympus mju-1040.) A kép fonáksága a lényeg. Ennyi. Köszönöm.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly
üzenetére
A tejszerű vízfal a lényeg

Ez a mostani képed is hasonló, mint az előző - szép helyen voltál, egy emlék arról a szép helyről, annak csodáiról, mik is voltak ott, mit láttatok. De, mint olyan fotó, amit önmagáért nézünk, azért, mert bárki, aki ránéz, egyből átérzi a hangulatát, szépségét, ott érzi magát, nos, ehhez nem elég. Nem is kell annak lennie, úgy érzem, mert nem feltétlen ez a cél, ha mégis, akkor pedig hajrá, fotózz minél többet, és meglesz az is
v2izzy:
Hangulatos
-
bubi92
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
sajnos én még fikázást se kapok soha

lehet én is tolok ilyen "provokatív" képeket
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly
üzenetére
Wow, és tényleg!
A fehéregyensúly eltolódott eléggé, zavaró pár kiégett rész és a keszekuszaság és tényleg nem egy olyan fotó, amit önmaga szépségéért nézegetnénk, de így, hogy tudom mi ez, érdekes. Meg nyilván aki nincs benne a fotózás világába, attól nem várhatunk el művészi képeket, viszont én a részemről így is örülök, hogy megosztottad velünk.
A többieknek:
Sokan birkózószőnyegen aludtak ma, úgy látom. Néha nem az a lényeg, hogy mennyire hihetetlenül technikásan van meglőve egy fotó, mennyire művészi és jól kivitelezett, hanem az, hogy valami érdekeset próbált elkapni a készítője, úgy, hogy élvezte a fotózást, úgy, hogy jó érzéssel néz és gondol vissza a képre.A fotózás egy hosszú út, és aligha hinném, hogy aki még az elején van, azt úgy kéne kezelni, hogy ne is mutogassa a képeit. Dehogynem. Sőt, lehetnek a külső szemlélőnek is érdekesek. Persze, még kezdetlegesek gyakran, de majd kiforrnak idővel. Kis türelmet és megértést mindenkitől... Lehet tárgyszerűen kritizálni természetesen, de megértéssel és segítő szándékkal, úgy, hogy tanulni lehessen belőle, de az egyszavas lehúzás nem sokat ér, azon kívül, hogy egy jó és érdekes dologtól vehetjük el a kedvét a kezdőknek...
-
-
pontyos
senior tag
-
Stenly
tag
A kép ITT készült. Fentről nézünk lefelé és a tó kékségét látjuk lent. Bocs ha nem tetszett.
-
Jó, úgy érzem most már be kell avatkozzam, mert a helyzet elmérgesedni látszik.
filózoli: Van számodra egy remek topik, ahol megmutathatod a képeidet és akár normális értékelést is kaphatsz, de a tanácsokat ott sem árt megfogadni (itt nem tetted meg) a fejlődés érdekében.
Kérlek téged, tevékenységedet helyezd át a linkelt topikba. Köszönöm!A többiek: Köszönöm a kitartást, bár lássuk be, a jó tanácsok mellett voltak igen erős vélemények is, aminek valószínűleg egyikünk sem örült volna kezdő korában.
-
Stenly
tag
Hogy is van EZ?
-
máyköl
veterán
válasz
filózoli
üzenetére
Zajtalanítva már jobb.
Szerintem túlságosan is lehajtja a fejhét az alany, túl sok került bele a képbe a hajából, mintha az lenne a hangsúly, szerintem jobban feljebb kellett volna hajtania a fejét.
A háttér itt jó mosott, jól elkülönül a háttértől.
Nem tetszik, hogy így rá süt nagyon a nap oldalról, az hajának az egyik fele sötét, másik világos, nem jó ez az ellentét, legyen szvsz egyhangú a világítás.
Az arcánál és a válla körül ugyanez a helyzet, sokat ront szerintem a képen. Ha nagyon süt a nap, szerintem érdemes bemenni egy árnyékos helyre, hogy a megvilágítás ne különböző legyen.
Valamint szerintem a haját hagyd bent végig a kompozícióban, ne vágd le, mindkét oldalon levágtad, sőt, még fent is. Hagyd csak bent.
Bár hozzáteszem, nem vagyok nagy portrészakértő...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
filózoli
üzenetére
Lehet. Kicsit olyan is a kép, hogy egy festményen el tudom képzelni, hogy jól mutatnának a színei. Egy fotón nem mutat jól. Tudom, mindkettő kép, mindkettőt a szemünkkel érzékeljük és a vizuális szépérzékünkre hat. Mégis, vannak helyzetek, ahol egy fotón nem mutat jól az, amit egy festett kép elbírna. Ez egy ilyen helyzet.
Amúgy ezen kívül az a baja, hogy túl zsúfolt a háttér, ezt is említették, egyszerűen sok felesleges, zavaró elem van ott. Fényképeknél sokszor, főleg virágfotóknál törekedünk a letisztultságra, annak van képi ereje.
-
Fejo
őstag
runner, varsam: Köszönöm! Lehet beszerzek valami progit a notebookra és megcsinálom rendesen.
-
máyköl
veterán
válasz
sztyui2
üzenetére
De miért nem olvas már el egy szerencsétlen fotós könyvet? Nincs rá pénze? Kétlem, mikor több száz ezres DSLR-el próbálkozik... De ha nem is lenne rá pénze, egy könyvtárból kikölcsönözhetne már egyet...

Vagy nem tud olvasni?
Miért nem kér meg valakit, hogy olvassa el neki esténként a fejezeteket? 
Egyszerűen nem tesz azért, hogy fejlődjön. Mintha ő így jól érezné magát, és nem akarna változtatni...

-
sztyui2
őstag
Uramisten filózoli, ez már nagyon durva

Ha azon a vonalon próbálsz indulni, hogy egy művészeti alkotás érzelmeket vált ki az emberekből, az már megvan
Akármikor fotót dobálsz ide be, az biztos hogy erős érzelmeket váltasz ki az emberekből

-
máyköl
veterán
válasz
filózoli
üzenetére
Kezdem úgy érezni, hogy te szándékosan szórakozol mindenivel...
Virágra ne vakuzz, egyszerűen elrontja a kép hangulatát, csúnya lesz.
Azért rossz a kompozíció, mert virágot nem szabad felülről fotózni. Vagy oldalról, vagy alulról, de így ne, nincs benne semmi művészi, bárki (aki semmit nem ért a fotózáshoz) le tudja felülről fotózni a virágot ami előtte van. Művészkedj kicsit, fotózd le alulról, oldalról, meg minden olyan helyzetből, amiből nem látjuk nap mint nap, mikor elsétálunk az utcán. Ettől művészi egy jó fotó, ne mindennapi szemszögből próbálj valamit bemutatni, ahogyan minden nap látjuk, hanem keress érdekesebb kompozíciókat.
Ez tipikusan az a kép, amit minden turista, meg hozzá nem értő fotós meg tud csinálni a mobiljával, vagy a kis szappantartójával. Ezt lásd be, ez így van, ez tény. Pedig tudtommal nem egy akármilyen géppel csináltad.
Próbálj valami többet kihozni a gépedből, csinálj valami olyat, amit már nehezen lehetne megcsinálni egy telefonnal, vagy egy kis kompakt géppel.
A háttér is borzasztó, elrontja még az élvezhető részt, feltéve ha van ilyen a képen...Az említett oldalról való kompozíció: [link] , [link] , [link] , [link]
És az említett alulról való kompozíció: [link] , [link] , [link] .
És egy példa arra, hogy lehet felülről is jó makrót lőni de ügyesen kell a témát a helyére komponálni, jó háttért kell választani, stb., dolgozni kell vele: [link]
By Fejo
A KÉPEKET NÉZD MEG, ÉS PRÓBÁLJ MEG TANULNI BELŐLÜK!
-
Játékos
addikt
-
johnjohn
addikt
válasz
filózoli
üzenetére
Semmi érdekes, esztétikus, vagy szép nincs a képen, ez a fotó legfeljebb egy sivatagban felnőtt Kalahári négert hozna lázba, aki még nem látott virágot. Lehet Őt is csak azért, mert azt hiszi, ehető. Ha nem látod a képen amit kifogásoltam, akkor inkább próbálj meg faékeket faragni, az a z esztétikai, és művészeti szint talán bejön. Bocs.!
-
Játékos
addikt
válasz
filózoli
üzenetére
Fú Zoli! Ne haragudj, de ez már katasztrófa!

Én idepofátlankodtam totális kezdőként, és javasolták többen, hogy olvassunk a témában könyveket. Én azóta az ötödik könyvnél tartok, és kezdem érteni, miért szakad el a képzeletbeli cérna sok fórumttárs esetén!

Nem az a gáz, hogy a világ egyik legkatasztrofálisabb fotósa vagy, hanem az, hogy hihetetlenül önfejű, és makacs! Kérlek, mondd meg őszintén, hogy mennyi könyvet olvasgattál, mióta javasolták itt neked vagy tizen?!
A kompozícióról, a "fényekről" a témáról miket tudnál felidézni ezekből a könyvekből?
Most mutatok egy képet, amit a 3 éves kislányom csinált magáról önkioldóval (kicsit megvágtam a képet). A gyerek megkérdezte, hogy hova kell ülni, vagy állni, odanézett, pózolt, és exponált magától. Megsaccolom, hogy neked nem fog tetszeni, sőt lehet, hogy sok más fórumtársnak se, de azért mutatom, mert ő 3 éves, te pedig elvileg egyetemista voltál/vagy, aki tudna, ha akarna olvasni, tájékozódni...
Többieket kérem, ne bírálják a fotót. Nagyjából tisztában vagyok lassan egy portréfotóval szembeni követelményekkel. Nem beállított, ügyesen bevilágított, retusált, Photoshop képről van szó.

Béke!

-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Egyetemen dolgozom, rajtam nem fog ki lassan semmi.
-
filózoli
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Légyszi magyarázd már el, hogy miért rossz a kompozíció és miért betegek a színek, valamint, hogy miért baj az, hogy rá van vakuzva ill. miért tűnik úgy, hogy mobillal van készítve. Bocsesz, de nekem úgy tűnik, hogy te egyszerűen nem rendelkezel esztétikai érzékkel, ez a kép ugyanis tök jól mutat. Ezen kívül máshol is olvastam, hogy használják ezt a technikát a téma kiemelésére ill. a háttér elsötétítésére. Szóval a rosszindulatú puffogáson kívül telik még valamire? Bocsesz...
-
kiskornel
addikt
válasz
Sada88
üzenetére
Szerintem a kihúzott derítőlap nagylátószögűre állítja a vaku zoomját, így sokkal inkább teríti a fényt. Míg ha betólja a derítőlapot, akkor a tele obihoz, annak képkockájára koncentrálja a fényt = erősebb fény. Canonnál így működik.
Amúgy mindig Scot Kelby leírása jut eszembe ilyenkor (csak fejből): ha rendezvényen fotózól rakd fel a legnagyobb lencsédet, és mindenki félreáll, nehogy zavarjanak. Mindenki azt fogja hinni, hogy a rendezvény hivatalos fotósa vagy. Ha még egy láthatósági mellényt is felraksz...
-
Brumi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ha a Délután című képre gondolsz, az a várral szemben lévő utcában készült, ha jól emlékszem Rajnis utca volt a neve, és nem volt zsákutca.
Inkább az volt szomorú látvány, hogy a legtöbb boltra ki volt írva, hogy eladó. Bár ha jól tudom, Kőszeg sosem volt egy gazdag város, de a szegénység valahogy most kézzelfogható volt. Remélem ha a 2,5 milliárdos felújítási program végére érnek, minden másképp fog kinézni és újra ellepik a turisták a várost!És köszi, hogy linkelted a képemet!

-
Sada88
aktív tag
válasz
bubi92
üzenetére
de most viccen kivül else tudom képzelni . amúgy néztem a képeit ott nem látszott,hogy nagyon lefogta volna de gondolom a gyújtótávolság >100mm miatt csak érdekesen festett ... meg tényleg csak előre állt mert ha néha felcsapta volna 45fokra vagy valami akkor jó de nem . csak mondom hátha valami Xtra és csak én vagyok butus és nem értem.

-
Sada88
aktív tag
válasz
Sada88
üzenetére
Akit érdekelne esetleg : [link] Zombiskodás Szegeden .

Félkész Zombie.amúgy volt egy Nikonos D2s egy srác valami bitang nagy telével , de a lényeg amit nem értettem.
Rendszervaku előre állítva és kihúzott derítőlap ... ne ennek mi az értelme? mondjuk lehet nem befolyásolja a kép alkotást mert 100mm re tud gondolom a nikon vaku is zoomolni de akkor se értem mi értelme
max a lába előtte is kivillantja a talajt??? -
-
Bulitt
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Az én ízlésvilágomnak, ez a "modernebb" kinézet jobban tetszik. Minden hatásnak meg van a helye, és egy ilyen sárgás "retro" filingnek is. Szerintem a helyszín az ami pont ellenzi ezt a sárgaságot.

De amit linkeltél Brumi képét, ott tényleg jól áll ez a hatás.
-
runner 125
nagyúr
..most ahogy linkeltem az előbb a képed, feltűnt a másik kép is. Bár képileg az annyira nem fog meg, viszont merre készült? Mert nagyon ismerős, mint ha keresztanyám utcája volna.

Bár ő feljebb lakik, és az utca (inkább sétány jellegű) végén csak jobbra lehetett kanyarodni, és zsákutca jellege volt, akkor ez az!..visszatérve még az épületekre; sajnos nincs pénz lóvéra - ez igaz még egy ilyen történelmű városra is.
(#34024) Bulitt
Pedig hidd el, h szebben mutatna.
..csak kár, h a kupola kiégett.
Zaj valóban magas, de ezen utólag is lehet segíteni.
-
Bulitt
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, teljes mértékben egyetértek, csak nekem úgy nem tetszett

bigmasterq: ilyenek a fények. Ha felmész a Gellért hegyre, azt látod, hogy az új fényforrások már fehérek (energiatakarékos) míg a régi hagyományos közvilágítás már fehér
tomate: van állvány (nem 20k-s), meg van távirányító is. Az a kép, még egy gyenge minőségű állványról készült.
Itt a parlament eredetije és nagyon nem tetszik: [link]
-
runner 125
nagyúr
válasz
Bulitt
üzenetére
A "sárgaság" éltüntetése éjszakai városfotózásnál szvsz hiba.
Eleve a kandeláberek 90%-ának sárgás izzója van, ha egyszer olyan, és úgy festi meg az épületeket akkor minek megváltoztatni azt?
Nem tudom, h a PS béli tekergetések eredménye, de egyes részletek ki is égtek...nézd csak meg pl Brumi városfotóját. Elfogulatlanul, totál beleillik az estébe, így van rendben.
Ha ezt is kivilágosítanánk, kb szobabelső feelingje lenne az egésznek, elvesztené az élethű varázsát. -
bigmasterg
addikt
válasz
Bulitt
üzenetére
Valamit nem jól csináltál, van ami kékes, van ami sárgás.
Fehéregyensúlyon állítgass, akkor nem lesz ilyen.
(Raw-ban fotózol? Az jobban bírja buherálást, ps is tudja kezelni.)Szerk.: Vagy én értelmeztem félre a hsz.-ed és fehéregyensúly állítást értettél a "kicsit eltüntettem a sárgaságot" alatt. (És akkor azért más színűek a megvilágítások, mert a valóságban is olyanok.
) -
Tomate
veterán
válasz
Bulitt
üzenetére
Én is D50-el tolom az ipart. Iso mindig legyen 200-on (az első képnél 800 ami meg is látszik) Valamiért kicsit bemozdultak a képek. Állványról csináltad őket? Ha igen, és úgy mozdult be érdemes beállítani visszaszámlálót, hogy ne akkor kezdje a képet mikor lenyomod az expógombot mert akkor bemozoghat a gép. Ha csak nincs csúcs állványod. Vagy távirányító.
-
Bulitt
addikt
Sziasztok
Én még csak most ismerkedek a DSLR gépemmel, és ezzel egy időben a komolyabb fényképezéssel. Ezért kérlek nézzétek el nekem, hogy egy sablon képeket hozok nektek, de nekem ez a kedvenceim.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a képek mivel éjszaka készültek, ezért ugye sárgák lettek. Tömörített képfájlt a ps-be behúztam és kicsit eltüntettem a sárgaságot. Ha ez valakit zavar akkor elnézést tőle

Szerk: Nikon D50 és 18-70-es obi
-
runner 125
nagyúr
Bevallom, nem néztem a gép után, ránézésre feltűnt, h nem a 30k-s kategória, de 60-70k-nál nem tippeltem volna többet.
Viszont ettől függetlenül még ügyes, mert mint tudjuk, nem minden esetben a gép teszi a képet.
Illetve, ha valaki beruház egy jó makróobira, az bőven 100k felett van, sőt.. -
pisti
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Kis 100k-s csúcskompakt.

Lehet olcsóbb kompakttal is szép makrókat csinálni természetesen, persze nem árt valami még pluszba nagyításhoz, pl egy raynox.
Neki is szép makrói vannak és nem is dslr árú kompakttal csinálja őket. -
bigmasterg
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Azért nem a sima kis tucat kompakttal csinálja.

Rákesetem és tesztek alapján a G9 nagyjából az olcsó tükörreflexesek szintjét hozza.Szerk.: (#34018) pisti ez másodpercre ugyan akkor küldtük.

-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Megvan, Ő az.

Érdemes megnézni a makró galériáját. -
D4rkm4n
őstag
Egy hapsi webkamera és egy speciális szűrő segítségével készített remek képeket a Napról.
-
Kazimír
őstag
"Szerencsére nem látom, hogy kik kattintgatják végig egyesével..."
Az a szerencse, hogy nem láttad, mit gondoltam a 4. ugyanolyan képnél..

és, hogy azt se mondd, hogy nincs véleményem: Vízelmosásban túllőttél a célon. Ez a ködszerű kivitel nem kelti már a mozgás érzetét, ami egy ilyen kis érnél talán a lényeg lenne. A színekkel elégedett lehetsz. Szerintem.
-
sztyui2
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Alapvetően ez van a "köztudatban" a kompaktok "gyenge" makróképességei miatt, hogy kurvaközel kell menni valamihez, hogy makrót lőhessünk róla. Pl ilyeneket kérdeznek a makróobiról, hogy 1cm, vagy 0,5cm a közelpontja? Na ilyenkor már röhögök...
Szóval itt nem úgy megy a makrózás, mint a kompaktokkal, hogy nagylátószögben, és ha ki akarom tölteni a képkockát egy lepkével akkor oda kell mennem hozzá 1cm-re, mert olyat kb lehetetlen lőni, és tényleg csontváz lenne belőled
Hanem ezeket a bogarakat "teleállásban", hosszú gyújtótávolságú makróobjektívekkel fotózzák(mint pl a 100mm-es makróobijektív), így nem kell közel menni (annyira) a bogárhoz, hogy jó makrót tudjunk lőni róla, hanem elég mondjuk 40cm-re lenni tőle, és akkor már kényelmesen kitölti a képkockát egy lepke például, és mégse ijesztettük el.
A kompaktok makrózása olyan, mintha egy DSLR-el 18mm-en makróznánk
-
Brumi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Az én nagyim is Kőszegen született, de még fiatalon eljött Pestre. Én is voltam ott gyerekkoromban, de már nem sokra emlékszem. Most éppen fel volt túrva minden egy gigantikus felújítási projekt miatt. Így sötétben nagyon szép volt, de világosban már előjöttek a problémák, sok volt a lepukkant ház.
Apró érdekesség, hogy dédnagyapám részt vett a Hősök kapujának építésében
Köszönöm a kommenteket, örülök, hogy végre sikerült összehoznom egy normális esti képet

Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De, mindenképp szeretném. Még idén. Csak egyelőre nincs hozzá, talán nem is időm, hanem lelki erőm... oda azért kell egy szellemi frissesség, hogy normális fordulókat csináljon az ember, vagy igen sok résztvevő, hogy szavaztatni lehessen témákat - ez utóbbi lenne a legjobb. Tervezek egy logout írását, a kezdeményezés, már a topic reklámozására, vagy inkább megismertetésére, de ez pl. azzal kezdődne, hogy leírom hogy forduló volt és hány kép érkezett eddig, mert úgy érzem, erre büszke lehet a topic, de ezt összeszámolni, nem kis vállalkozás kapásból

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Miért nem kér meg valakit, hogy olvassa el neki esténként a fejezeteket? 

Azt mondta, "apa, miért nem adod ide nekem is azt a távirányítót?!" Odaadtam. Ide kell állni, apa? Mondom oda. Leült, megtámasztotta magát, exponált... 
Sosem csináltam még ilyet, ez is teszt gyanánt készült. Annyit még tudni kell, hogy az egész a telefonomon lett létrehozva!