Hirdetés
Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
(sajnos ez nehéz ügy. egyrészt, mindenki tanul, mindenki jobb lesz jövőre, mint tavaly. már aki komolyan gondolja. másrészt, ahogy terjed a fotózás, egyre szélesebb tömeg kapcsolódik be. az is, akinek semmi érzéke sincs a témához...
egy dolgot tehetsz, tehet mindenki: legyen igényes, és ne maradozzon ki, hanem mutassa meg az igényes képeit. ebből mások is tanulnak. remélhetőleg.)
-
HÁZIGAZDA
válasz jorden06 #15812 üzenetére
igen, engem is érzékenyen érint, amikor lehúzzák a képemet. de, meg tudod ítélni, hogy mennyire jogos a kritika. ha csak simán bunkó az illető, nem kell felvenni. ha bunkó, de van igazság abban, amit ír, az a nehéz ügy, de le kell nyelni a keserű pirulát.
ha nem mutatod meg másoknak a képeket, sosem tanulsz. tehát kell az a negatív kritika is, a család és haverok lelkesedése nem visz előre igazán. szóval, csak bátran!
-
HÁZIGAZDA
(leírtad már, de ha egy kicsit is konstruktív vagy, akkor inkább példát mutass jó képekkel. és azt se feledd, h ami neked jó, lehet, h egy még profibbnak szintén gyenge. szóval, mutasd meg a képeket, amiket legjobb tudásod szerint készítettél el.)
-
HÁZIGAZDA
válasz jani00 #15816 üzenetére
semmiképp ne vedd sértésnek, mert jó szándékkal mondom: semmi baj nincs a gépeddel, még nagyon sokat tudsz fejlődni, mielőtt a gép lesz a korlát. értem, h miért fotóztad le mindazt, amit lefotóztál, de a képeidnek nincs igazán mondanivalója, és a kompozíciók sem jók. ez nem baj, mindenki elkezdi valahol. talán a legjobb befektetés most az volna, ha fotós anyagokat olvasnál. kompozícióról, a fényről, általános technikákról és tudásról.
-
HÁZIGAZDA
válasz *Ropi* #15817 üzenetére
ha 800-ból tényleg van 3-400 jó kép, akkor már profi fotós vagy (sőt). a 800 eleve egy marha nagy szám, de mondjuk 3-400-ból inkább azt mondanám, hogy jó esetben van 10-30 igazán jól sikerült darab.
és azt se feledjük, h ami nekünk érdekes (mert emlék az utazásról stb.), az a havernak már marha unalmas. tökéletesen elég 20-30 kép arra, hogy bemutass egy 2 hetes nyaralást, átadd a feelinget stb.
3-400 képet végignézni kínszenvedés
-
HÁZIGAZDA
válasz jani00 #15824 üzenetére
(a lényeg: az élesség fontos dolog, de csak szükséges, nem elégséges feltétel. persze, h legyen éles a kép, de attól még lehet egy rettenetesen unalmas, érdektelen fotó. azt gyakorold, hogy mit és miért fényképezel le, hogy komponálod meg a képet, mit akarsz láttatni, megmutatni, és hogyan.)
-
HÁZIGAZDA
igen. ezek például nagyon tetszettek:
http://img519.imageshack.us/img519/9292/img9865yg2.jpg
http://img293.imageshack.us/img293/6100/ser123tonemappedal1.jpg (bár itt túl sok a hdr nekem)ez pedig bár nagyon jó, de valahogy benne van a még jobb. jó volna most ott lenni és megkeresni...
http://img380.imageshack.us/img380/5812/lnchdakdbenac2.jpgdicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
lehet, de nekem még így is túl szaturáltak a színek. ma már sokat szerkesztgettem, nem akarok játszani vele (és amúgy sem az én fotóm), de így túl durva nekem.
a ködös kép nehéz kérdés. a perspektívája nem tetszik igazán. ne érts félre: jó kép. csak azt érzem, hogy "basszus, majdnem tökéletes". egyrészt, az alsó vágás nekem nem tetszik. vagy mutass többet a tükröződésből, vagy kevesebbet. az is fura (nem rossz, de fura), ahogy jobbról balra vezeti be a szemet a kép. fordítva "otthonos", megszokott.
de a legnagyobb bajom, hogy ez a szemvezetés valahogy csak a kép egy részén történik. a kép jobb alsó negyede teljesen "halott".
lényeg a lényeg: valahogy az arányok, a kompozíció nem tökéletes, nekem legalábbis. de mondom: alapvetően jó képről beszélünk. és az is lehet, h csak az én szemem szar
-
HÁZIGAZDA
szép munka! a kocsik fénye nem olyan vészes. kicsit túl erős, de amúgy jó kontrasztban van az amúgy még "alvó" várossal. a város még alszik, de a nap már kel, a rakpart pedig sűrűsödik, látszólagos csak a nyugi tehát. jól kiegészíti ez a pörgés a kép többi részét.
csak h egy ellenvélemény is legyen
-
HÁZIGAZDA
válasz Timyyy #15860 üzenetére
szerintem se vedd magadra, konkrétan a "híd" című képed nagyon jó perspektívában. a színeket szerintem túlnyomod, próbáld meg csökkenteni a szaturációt. de, a szemed szuper, a többi pedig tanulható. a szem viszont kevéssé. jó fényeket!
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
hehe, a sivatagos képem explore-os lett a flikkeren...
-
HÁZIGAZDA
no, ilyen is van már:
Fototrend Fotóklub a Flickr-endicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
7 fotó erdélyből (boga-völgy)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz runner 125 #33584 üzenetére
célszerű nagyobb méretben nézni, akkor látod, hogy egy ember egy szörfeszkán egy evezővel.
létezik más képkivágás is, bár nagyon erőlködni a harmadoláson szerintem felesleges, akkor már drasztikusabban érdemes, belevágni a híd pillérének felső részébe is stb. (ekkor jobban látszódna az ember, picit más lenne hangsúlyos a képben)de, álszerénység nélkül, szerencsére ez egy jó kép, így bármelyik megoldás jó eredményt ad.
-
HÁZIGAZDA
válasz runner 125 #33587 üzenetére
ja, h te szűknek érzed jobbról. van benne valami, de sajnos nincs oda több infóm (nem vágtam onnan semmit). meg a te esetedben már túl sok került jobbra szerintem, elnyúlik ott a kép (ökölszabálynak jók ezek a harmadolós és hasonló dolgok, de mereven biztos nem kell ragaszkodni hozzá).
-
HÁZIGAZDA
fellőttem egy másikat, ott is érdemes megkeresni az apró "emberkét" (Canyonlands nemzeti park, Needles része, Druid Arch)
-
HÁZIGAZDA
egyedül a repjegy húzós picit, de mondjuk las vegasból aztán ezek mind közeli helyek, és amerika olcsóbb, mint európa. persze, költeni kell egy ilyen útra, de ha spórolsz a kaján és a szálláson (mi igyekeztünk), nem vészes. repjegy, autóbérlés, ezek a magas beugrók. onnantól viszont sztem a fele, mint nyugat-európa.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
még 4 fotó usából (grand canyon north rim, antelope canyon, yosemite, mono lake)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest