Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
sandró60
addikt
Üdv!
A mai nap "elárasztották" Békásmegyert a Digi mobilszolgáltató Román rendszámú autói.Az autóikra 4G.van nagybetűkel festve.A furgonokon 31- kezdő mobilszám van.Remélhetőleg hamar beindítják az "olcsó"mobilszolgáltatást
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
radio100jozs
üzenetére
Hja, a többi szolgáltatónak már 9G-je van összesen.

-
Stanlee
őstag
A "csodavaras" az azert van, mert a vezetekes es muholdas piacot a digi megmozgatta. Ott a digi egyedi technikai megoldasaival tenyleg nagyot dobott. De ugyanezt a nagy dobast a mobil piacon nem tudja veghezvinni.
Az, aki a digi altal lefedett vezetekes reszen el, az ugy gondolja, hogy a mobil piacon is ugyanazt az eredmenyt fogja elerni a ceg, mint a sima netnel, tehat a tobbi szolgaltatohoz kepest olcson fog gyorsabb netet adni. Csakhogy amig a vezetekes net piacon a digi egybol a FTTx rendszereket kezdte el hasznalni, amikor a technologia olcsobba valt, de csak bizonyos reszein az orszagnak, de akar egy varosnak is, addig a mobilnal mindenhol biztositania kellene a szolgaltatast, ha jo visszhangot akar kapni.
Az emberek tobbseget nem igazan erdekli, hogy technikailag hogyan fogja megoldani a mobil szolgaltatast a digi, ahogy azt sem erti meg, hogy a frekvencia a szuk keresztmetszet a mobilnet sebesseg nagysagaban. (A vezetekes neten sem ertik, hogy egy xDSL vagy egy kabelnet a mogotte levo technika miatt nem tudja felvenni a versenyt az FTTx-el, amit erzekelnek, hogy ugyanabban a lakasban UPC ad max. 500 Mbit-et, a digi meg gigabit-et feleannyiert.)
A normal felhasznalo igy abbol indul ki, hogy majd minden mas lesz, ha a digi sajat mobilszolgaltatasa beindul, mert eddig minden teruleten ezt erzekelte. De itt sajnos nem igy lesz.
Es ez nem digi utalat, vagy nevezzek barmi masnak, inkabb csak a racionalis gondolatok kimondasa.
-
Samott
addikt
Mondjuk a csodavarast azt en se ertem, az nyilvanos info hogy nincs eleg frekvenciajuk a csodahoz.
-
csacsi67
addikt
Az. Sok igazságot le irt Ö. egy a baj ,hogy vannak ellentmondások az irásaiban.
Én nem irtam semmi olyat ami nem fedné a valoságot. De mindenki azt hisz amit akar.Én meg azt hiszem amit tudok és nem innen a forumrol meg plegykákból. Ha nem olyan emberektöl akik nagyon közel vannak a tüzhöz.
-
csacsi67
addikt
válasz
Kronos3000
üzenetére
szintén 5G [link] de pont a digi fog inditani amikor még el sem indult

-
Kronos3000
senior tag
Nem nagyon lesz mostanában 5G senkinek.
-
Talán azon szindikált hitel egy részéből, amit az Invitel lakossági és kisvállalati üzletágának a felvásárlásához felvett a DIGI, de ezt nyilatkozták is akkor, hogy a jelentősebb része a felvásárlásra megy, a maradék pedig általános működési költségekre...stb.
Összességében is érzi és megszenvedi már a nagy DIGI a magyar leányvállalat ténykedését: Link
-
csacsi67
addikt
Nem, kell elhini .Ha minden igaz ez egy beruházás ha nincs meg a megadott határidöre mert ember meg anyaghiány van akkor felveszünk még x embert, meg rendelünk annyi anyagot hogy be tudjuk fejezni a bereuházást a meg adott határidöre. Na itt jön az ami a diginek nem jött be mert nem tudom hány indulás volt már elhalasztva. Nem akarok semmi olyat irni ,ami rossz fényt vet a digire de én akkor is a pénz hiányt tudom .Nem vagyok digis .De hogy nincs pénz az is biztos..
-
csacsi67
addikt
válasz
DonMaster
üzenetére
Én teljes mértélben egyetértek veled .Az igazságot irtad le. De megsugom neked a legnagyobnb hiány a pénz de nem is kicsit. Elszámolták Ők magukat nagyon nagyon, be jött nekik az Invitel megvétele ,valamint egyik szolgáltató sem volt olyan áron belföldi roamingot kötni velük amit a digi szeretett volna.Nagyon sokákig tárgyaltak a vodával de sajna nem jött össze. De akkor is egy szonak is száz a vége pénz pénz pénz ami most nincs.
-
-
törölt tag
válasz
Kronos3000
üzenetére
Természetesen ebből egy szó sem igaz, csak a topik szinvonalához illő hozzászólást írtam és látva a válaszokat beletrafáltam. Nem egyszer próbáltam már itt értelmesen, konstruktívan, érveket és ellenérveket felsorolva hozzászólni a témához, csak épp teljesen feleslegesen, mivel láthatóan itt csak a ki tud minél nagyobb baromságot hozzászólni a nyerő.
-
Idővel kiderül, igaz ez nem csak a DIGi, hanem a Telenor és a Vodafone tekintetében is, egymásra nézve is fontos számukra, hogy mit lép a másik/többi, de a korábbi gyakorlatokra alapozva, nem lesz gyors folyamat sem a Telenor, sem pedig a Vodafone átalakulása, ahogy a DIGI esetén is sokáig tartott, mire papíron átvette az Invitel adott részét és még mennyi minden van hátra fizikális téren...
-
sifarr
senior tag
Majdnem teljesen egyetértek azzal, amit leírtál.
A Telenor - szerintem - inkább a voda miatt állt össze a telekommal, mert a piaci részesedését jobban szorongatta, mint egy új belépő digi szorongatná. A telekom pedig pont a vezetékes tapasztalatok miatt tart a digitől, az árversenytől.
Viszont az összaállások ideje óta jelentős változások történtek. A telenornak új tulajdonosa van, tehát egy stratégiaváltás egyáltalán nem elképzelhetetlen. A telenornak az egy lábon állás (mobil) hosszabb távon nem perspektíva. A voda-upc házasság után különösen nem. A diginek is muszáj kilépnie a mobil piacra. Az érdekek nekem a kooperációt valószínűsítik. -
A Telenor a Telekommal közösen üzemelteti és fejleszti a 4G (800 MHz) hálózatot, illetve ideiglenes jelleggel - de jó ideje - a 3G-t (UMTS900) is közösen üzemeltetik, így meg nem sok esélyt látok rá, hogy ebbe a DGI bármilyen módon beleférjen, ráadásul a megkérdezett szakértők szerint pont a DIGI ellen irányult az, hogy 3G-n is összebútoroztak.
A Telenorral kapcsolatban, nehéz mondjuk a jövőre vonatkozóan bármit is megjósolni. -
sifarr
senior tag
Hogy én is beszálljak a találgatók közé ...
Szerintem a digi elindulásának nem technikai, hanem üzletpolitikai megoldása lesz.
Ugye a voda megvette a UPC-t. Ha az összeolvadás lezárul, akkor a telekom komoly konkurenciát kap a komplex szolgáltatások (kábel tv, internet, telefon + mobil) területén. Erre a piacra a Telenornak és a diginek is be kell szállnia, egyébként lemaradnak. Viszont a Telenornak nincs vezetékes szolgáltatása (és nem is gazdaságos ilyet kiépítenie), a diginek pedig érdemleges mobil szolgáltatásra nincs esélye.
Mi van akkor, ha a Telenor és a digi valamilyen formában áll össze? A Telenor beengedi a hálózatára a digit és fordítva ... -
válasz
Halaman
üzenetére
Félre ne érts, én nem haragszok rájuk, valószínű a meglevő mostani előfizetésem lesz olcsóbb miattuk, vagy jobb csomagok jönnek, szóval részemről a szerencse. Én azért rávárok az első tesztekre, és utána sem hiszem hogy átváltok. Jelenleg se a legolcsóbb szolgáltatónál vagyok, inkább arra hajtok hogy újonnan bevezetett technológiák lehetőleg annál a szolgáltatónál legyenek minél előbb, amelyiknél vagyok.
-
Halaman
tag
Reméld, mert ők fogják "tesztelni" és "fizetni" így további versenyt eredményezhet aminek te lehetsz a nyertese. Mert ugye a szolgáltatóknál is megy a farokméregetés és nem mindegy kinél a legnagyobb elméleti letöltési sebesség. Igen valószínűleg ha nem kerül sokba ki fogom próbálni.
-
Talán csak egy félreértésről van szó, mert eredetileg úgy is hangozhatott, hogy amikor a jelenlegi három szolgáltató már 5G-n fog szórni, akkor indul a DIGI 4G-vel, aztán mire ez szájról szájra terjedt, ide jutott a dolog...

A DIGI szemszögéből elég nagy baj a megfelelő 4G, de pláne a VoLTE képes készülékek kis száma, az 5G ilyen tekintetben (is) hatványozottan kérdéses lehet. -
válasz
Kronos3000
üzenetére
Nem rád gondoltam.
Hanem a kolléga aki már bizonygatja, mert látott egy videót amit ugyan nem ért, de benne van hogy 5G meg 2017, és így akar lehet is. :/
Komolyan, leég a hajam ahogy olvasom hogy hogy megy az erőlködés itt néhány ember részéről.Ja, remélem ők dobják is el a jelenlegi előfizetésüket és mennek digimobilosnak ha majd egyszer elindul a szolgáltatás, mert úgy hiteles.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Kronos3000
üzenetére
Azt kell megérteni, hogy a frekvenciának, vagy a frekvencia készlet nagyságának semmi köze az adott technológiához, hogy az most 2G, 3G vagy 5G. Ebből a szempontból a most fölszerelt antennák és RRU-k is alkalmasak (a működési sávszélességük kolrátjáig) bármilyen technológiára adott frekin. Mint ahogy az összes többi szolgáltató viszonylag friss hálózata is alkalmas.
A trükk az alapsávi jelfeldolgozásban (BBU) van. Itt szoftver frissítésre, és/vagy kártya cserére lehet szükség.
Tehát éppenséggel viszonylag könnyedén megtehetné a DIGI, hogy ezt a semmi 5megát átkonfigurálja 5G-re, és akkor nyerne vele 20-30%-ot szektoronként, kompatibilis teló meg nem lenne. Az 5G-hez megint csak az kell, ami a digi-nek amúgy sincs: masszív mennyiségű frekvencia készlet. És a masszív alatt 80-100MHz-et értek, nem 20-at, de főleg nem 5-öt...
-
válasz
Kronos3000
üzenetére
És máris megvan az első delikvens aki bekajálta.
-
Kronos3000
senior tag
-
DonMaster
addikt
válasz
Kronos3000
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=1s3pjuwNOL0
nem mai de van benen valami 2017 5g-t ir kintre akkor nicns kizárva hogy lehet akár az kitudja mire kijönDigi-nek van 5g-re akár alkalmas 20mhz-es blokk tartománya.
én nem zárom ki , az 5g-t . -
Zeki
nagyúr
Lassan arra lesz jó a topik,hogy teszteljék ki szivárogtat a cégtől (akár hamis infókat) és jól kirúgják.
Ha nem indul 4G-n, miért sugároz? -
törölt tag
új infó, hogy a Digi 5G only hálózattal fog elindulni itthon, tehát nemcsak a 2G, 3G de a 4G is kimarad. Az Ericcson pont ezért tesztelte náluk az 5Gt Romániában pont 1800-on. Amit felszereltek eszközöket is mind 5G képes. Valamint mint 3G esetében Romániában úgy itt Magyarországon is filléres céleszközöket gyártat (telefon, modem) így bárki nagyon olcsón és egyszerűen tud csatlakozni.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
az nmhh kötelezte a másik 3-at, hogy engedje fel a rácsos tornyokra a digit, ha szabad kapacitásuk megengedi.
A digi építményeire (statikailag) vajon fel tudná engedni a konkurenciát?...mit ne mondja: okos
-
Stanlee
őstag
Lehet, hogy ilyeneken fognak majd szolgaltatni: http://www.smam.de/produkte/ftm.html
-
radio100jozs
őstag
Ez tényleg itthon újfajta szerkezeti építési mód, ilyen tornyokat nem épített még a többi szolgáltató itthon. Nincs a szokásos fehér-piros sáv festés, és a tetején az antennatartó árbócok sem, amire a szektor sugárzókat szerelik. Na meg ez a pókhálós kifeszítés is érdekes. Viszont látni, hogy ez így gyorsabban építhető megoldás.
-
-
trec12
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Nem gondolnám.
-
Újabb "trükk" fedezhető fel a képeken:
4 szektor látható, két darab RRU-val. A trükk lényege az, hogy egy 4x4-es RRU-t ki lehet kábelezni 2 szektorra 2x2-re is, ez látható a képeken. Így némiképp csökkenhető a statikai terhelése a toronynak, meg valamivel olcsóbb is. Táp és optikai kábelből sem kell annyi.
-
lao
tag
Bp . XVII.ker Cinkotai út hálózat : DIGI MOBIL HU most már ezt írja ki.
-
Zeki
nagyúr
válasz
radio100jozs
üzenetére
Már hogy 1666Ft-ért korlátlan a duma belföldön? + 200 mega net? Elég jó az!
-
csacsi67
addikt
Audi [link]
-
g0dl
addikt
válasz
csacsi67
üzenetére
És hány tagja van ezeknek a csomagoknak összesen? Ezek azok a jól tejelő ügyfelek, amelyekre hajtanának ( bár kétségtelen a stabil fix bevétel is kell)?
A mezitlábas felhasználók viszont még a pár éve megfeleződött percdíjak ( 40->19 ) ellenére is többet fizetnek.És a logikus kérdés: Miért nem ajánlanak akár dupla ekkora árakkal bárkinek ( akár csak online ügyintézéssel, mert tudom annak az árát tartják soknak).
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Philips Evnia 27" colos gaming monitor (27M2N3200A) sértetlen állapotban
- Mac Mini M1 8GB / 256GB + Satechi stand Kombó
- Ultra Prémium Gamer monitor! Dell Alienware AW3225QF! Legalacsonyabb piaci àr alatt! Garanciális!
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- Dell i7 1355u(12x5Ghz)IRIS XE VGA,FullHD IPS,8-48/256-1TB,világító billentyűzet,Új állapot
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)