Hirdetés

Aktív témák

• Foremi

tag

Ha megveszik a Digi-t, az új tulajdonosnak biztosan az lesz az érdeke, hogy minket előfizetőket megtartson. Ha megszűnteti vagy összevonja a Digi mobilt, akkor elveszített többszázezer fizetős ügyfelet, ez hól érné meg nekik? Ha árat emel, megint csak elveszít ügyfeleket, akkor is, ha a magasabb árért többet adnak (pl. jobb lefedettség, több frekvencia, magasabb sebesség), hiszen valakinek a jelenlegi szolgáltatás pont az alacsony ára miatt éri meg.

Három reális lehetőség van (ha meg szeretnék tartani a jelenlegi ügyfeleket, márpedig ez lesz a cél).
    Az egyik, hogy csak a tulajdonos és a név változik, de a jelenlegi csomagok és árak maradnak.
    A másik, hogy lezárják a jelenlegi tarifákat, és új csomagokat vezetnek be. A lezárás alatt azt értem, hogy a jelenlegi előfizetők, amíg a szolgáltatást nem mondják le vagy nem váltanak az új csomagok egyikére, továbbra is a jelenlegi árakon és feltételekkel használhatják tovább a szolgáltatást. Ez a lehetőség szerintem a legvalószínűbb.
    A harmadik lehetőség, hogy a meglévő ügyfelek örökös kedvezményt kapnak az új csomagra, egy speciális ajánlat keretein belül. Bár szerintem ez a legkevésbé valószínű forgatókönyv, de erre is volt már példa.
    A cél viszont egyértelműen az ügyfelek megtartása lesz, ebben az esetben pedig rosszra nem számíthatunk.

Anno egy másik szolgáltatónál közel négy évig használtam ilyen lezárt mobilinternet csomagot, mivel nem volt jobb ajánlat, és amíg én nem mondtam le, addig maradhattam a régi csomagban. Ott is tulajdonos csere volt, meg áremelés, de a meglévő ügyfeleket nem bántották (mert az volt a cél, hogy megtartsák őket). Hűséges is voltam, pedig nem volt hűségszerződésem, de semmiképp sem hagytam volna ott őket, mert sokkal jobb csomagban voltam az új ügyfeleknél. Végül négy év után ugyanaz a szolgáltató egy kedvezőbb ajánlattal rukkolt elő, na akkor (önként) váltottam az új csomagra, de nem volt kötelező.

Aktív témák

Hirdetés