Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz djsilas #55130 üzenetére
Megérezted, hogy megint IPv6 gondom van?
Tegnap este ülök Budán egy UPC-s IPv6 címes router mögött és stabilan jön a google meg a whatismyipaddress, más semmi. Itt már egy hónapja is voltak elérhetetlen oldalak, ua a laptop Bcs-án a csak IPv4 routerrel működik rendesen.
Mára javult a helyzet, most éppen a jofogas elérhetetlen, meg a ph-ra nem megy el a hsz-om, csak mobil netről.
Milyen router, melyik cég van nálad? -
Alteran-IT
őstag
válasz djsilas #55185 üzenetére
Az a baj, hogy leragadtál a fizikai hálózatnál és annak egy részénél, ha az jelenleg nem limites, csak a hálózati eszköz amin keresztül tovább megy a forgalom (pl. főút, vagy autópálya, illetve ezeknek egy pontja), akkor teljesen más a helyzet, meg így általánosítani nem lehet, mert mindegyik szolgáltató más és más megoldást használ és máshogy csatol településeket a hálózatához, viszont ha azt nézed, hogy van egy router 1 10 Gbit/s és vagy 10 1 Gbit/s porttal, akkor a limit az egyik terheltebb 1 Gbit/s porton fog keletkezni, viszont ha gyakorlatilag eléred mindegyik portot IP alapon (mert valamilyen módon egybe van kötve) és addig nincsen különösebb fizikai korlátja a hálózatnak (pl. mindenhol máshol 10 Gbit/s van a router és a végpontok között (kiv. ONT és ahol router esetében az 1 gbit/s port limitál, persze ez példa, lehetett volna router egy 100 gigás porttal és több 10 gigással), akkor akár másik, kevésbé terheltebb porton is mehet a forgalmad, persze kérdéses hogy hogy van megoldva, mert amit leírtam, az eléggé nyers, plusz ugye egy fizikai porton lehet több virtuális port is és így tovább, kinek mire van pénze, vagy éppen melyik megoldást preferálja jobban, na meg ugye egy PPPoE alapon működő hálózat megint más egy kicsit és más eszközök is kellenek, de a forgalom lebonyolítás lényegében ugyan úgy megy, csak nem egy egyszerű DHCP oszt IP-t az eszközöknek mint pl. kábelmodemes területen (bár ugye ott a kábelmodem kezeli a kapcsolati sebességet, így nincs értelme külön szabályozásnak, illetve hitelesítési eljárásnak).
Persze ha valaki jobban tudja, akkor leírhatja nyugodtan, legalább én is tanulok belőle valamit, bár ez így egy kicsit akkor is furcsa, főleg hogy a limit csak külföld felé keletkezik, tehát kérdéses az is, hogy feléjük a kapcsolat hogy van megoldva, illetve hogy lehet-e még valami olyan dolog, ami közre játszhat ebben a külföld felé szar az elérés dologban, de igazából mivel mostanában sokan másoknál is jelentkezik ez a probléma, így más magyarázatot nem nagyon tudok elképzelni. -
Joe123
senior tag
válasz djsilas #58770 üzenetére
Szerintem amikor az ember a világ egyik legjobb ár/érték arányú net előfizetését kapja (nem néztem utána, de ez a kb. 9 dollárba kerülő gigabites net világviszonylatban kb. a felső 1 ezrelékben lehet, de lehet hogy a felső 1 tízezrelékben). akkor egy egészen vállalható kompromisszum, hogy egy helyett két eszközt kell használni.
-
TeeJay
félisten
válasz djsilas #58770 üzenetére
látszik hogy nem volt ADSL-ed vagy annyira régen hogy már nem emlékszel
de biza Telekom 15éve Dialcom D-link Askey meg ilyen ADSL modemeket osztogatott a netelőfizetéshez
és bizony mindegyiken volt egy LAN port és bridge módban mentek
így ha több gépen akartad használni vettél routert
ők átadták a modemet beüzemelték ment faszán és érdekes módon senkit se zavart ha venni kellett saját routert mellé hogy többen tudják használnima meg kapsz egy ONT-t amiből van telefon meg net és annyira bele akar halni mindenki hogy bridge módba kéreti és a saját routerét fogja használni rajta hogy hihetetlen
ja meg jön hogy plusz áramfogyasztás
mindjárt oda rohanok mennyit eszik egy ONT egy hónapban? 200forintot se?
mellé meg fillérekért ad a csúnya gonosz szolgáltató 1gigás netet ami máshol 2-3x annyiba kerül a világ többi részén meg nincs is mert kb. korea japán esetleg skandináv országok ahol optikáznak ilyen vadul
a többi helyen koax meg DSL van drágábbankomolyan az a 200forint meg az a plusz kis doboz okoz ekkora tragédiát?
akkor menni kell a U vagy T szolgáltatóhoz ott is adnak HGW-t sőt még STB-ot is minden TV-hez
ami tényleg zabálni fogja az áramot
a havidíj is több lesz és a net is lassabb
sőt T-nél még bridge módra se lehet kéretni a HGW-t mert IPTV is arról megy talán[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz djsilas #58848 üzenetére
szerintem te is megértheted hogy optikai hálózaton mindent 1 szálból állítanak elő így ha valaki csak TV vagy csak NET előfizetést akar akkor is ki kellene rakni hozzá egy drága 3in1 ONT-t ahelyett hogy csak céleszköz lenne...
aki csak NET-et akar annak kis ONT jár, aki csak TV-t annak meg FTTx-CATV eszköz és kész
külön külön olcsóbbak mint egyben a Huawei 4Gbit LAN+TEL+CATV+WIFI ONT-je
ha ez nem tetszik nem kell DIGI-vel szerződni és csá
az hogy most 1 konnektor helyett 2 konnektor kell ne legyen már szenvedés tárgya
áramköltség azonos de az is elhanyagolható főleg milyen olcsón lehet DIGI-nél 3in1 csomagot kapni a többi szolgáltatóhoz képestarról nembeszélve ha netán meghal az ONT vagy a tápja akkor addig 3in1 off van
így meg vagy NET vagy TV nem lesz, de kétlem hogy egyszerre hullana el mindkét eszköz
engem pl nem zavar, ha jönnek majd kötni fúrok az ajtó fölé egy kis polcot és arra megy minden, áramot meg viszek a konnektortól egy elosztóval és csá[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sonja
nagyúr
válasz djsilas #59768 üzenetére
Igen, már átolvasgattam oldalakat és néztem videókat (+ a demo oldal is segített). Nem olyan bonyolult az alap dolgok (DHCP reservation, IP forward) beállítása, lényegében csak ennyi kell nekem a stabil működés mellett (meg majd a PPoE gigabit kiszolgálásához). Azt hiszem, ha FTTB területen is átállnak FTTH-ra nálam, akkor ilyen MikroTikre váltom a mostani TP-Link routeremet.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
nfsu17
veterán
válasz djsilas #59772 üzenetére
de hol van az leírva (nem csak neked szól), hogy a digi a kábeles szolgáltatás mellé ad wifit is?
csak én nem találom?
tehát magyarán az, hogy az eszköz tudja azt, amire elő vagy fizetve (kábel), azt a digi vállalja is, de az, hogy van rajta wifi, az egy akkora plusz extra, hogy csak na....mivel a digi nem adja, mint szolgáltatást.
Vagy le vagyok maradva és valahol benne van, hogy a wifi is egy szolgáltatás, tehát reklamálhattok, hogy csak N-es, nem AC-s, hogy csak 300mbps, nem 1800, stb? -
togvau
senior tag
válasz djsilas #59772 üzenetére
tud ipv6-ot, csak a digis firmware-ben le van tiltva... egyszerű keresés a googlen, és ott van nagy betűkkel, hogy ipv6-ot tud.
2018-ban sem nagyon van az N-es wifinél jobb. Az AC helyett meg egyszerűbb a kábel, úgy is akkora távolságot tud, ami egy kábellel se macerahitler, sztálin, micro usb
-
togvau
senior tag
-
DonMaster
addikt
válasz djsilas #60906 üzenetére
1kérdés
tudtad amikor a lakásodat felujitottad hogy Digi elöfizetö leszel/vagy?
2.kérdés
tudtál rolla/gondoltál-e rá , hogy a digi fejleszti a hálozatát és optika fog menni a házadba
3.kérdés
ha tudtad vagy gondoltál rá akkor felujitást miért nem ugy csináltad elöre kiépitve az uj rendszernek is?
ha mind /1 igaz is akkor miért?????? szartál rá akkor ? könyebb utolag aDigi-t sarazni hogy 2ezsköz több ráam kábel nem elbujtatva macera, ami kimerül kb 5e ft-os macerába az egész , nem 10-100e ft-os dolog rol van szo nem kell a fél házat szétbontani,ha kitnröl jöttbe eddig, hol it a probléma? digi ezsköznek konektort kiépited pár ezer ft. fursz kifelé 2lyukat 1-et coax-nak 1-et utp-nek és összedugod bent nem látni csak 1 uj cucot kábelböl nincs több, kint meg a lépcsöházhoz mérten biztos nem te ujjitottad fel
bocs ez most nem csak neked hanem azoknak akik fttb-röl ftth-ra lépnek és brutális kinjaik vannak mert nem rég ujjitottak fel stb.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz djsilas #60935 üzenetére
Tisztában vagyok vele.. De, alapból semmi logika nincs abban, amit csinálnak.. Minek két eszköz, amikor egyel is meg lehet csinálni? Akiknek mostanában csináltak az ismerőseim közül, mindenkinek két eszközt vittek.. Plusz, itt is, és másoktól is hallom, hogy rosszabb FTTH-n a net mint FTTB-n..
Majd ha normálisan képesek lesznek kiépíteni, akkor hagyom, hogy megcsinálják..Ez a "leb@szok oda két eszközt ahová tudok" mentalitás nem pálya..
Pont mondta a szomszéd is, hogy majd beviszik lefotózva, hogy, "akkor ez mégis micsoda"? Mert hiába szóltak, hogy ezt így nem kéne.. A reakció kb. annyi volt, hogy "ők ennyit tehetnek.."
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
DonMaster
addikt
válasz djsilas #60937 üzenetére
aha akkora külföldön lévö ncore szerveren részben klerezstül menö p2p forgalom is ettöl függ mesély még kérlek, akkor miért van az hogy speedtest 780-850mbits-et mérek de p2p-nél 120-125MB/s-et is?
halgatlak , pont jo példákat irtam nyilván van amelyik részben korlátos, de legtöbb nem és a torrent biztos nem korlátos ez 100% ország függetlenül,
jah és a Digi nem saját hálozatán hanem az országban garantálja a külföüldi irány lehet kevesebb igen ezt tudom, attol még milyen magyar oldalakat nézel amelyikhez kell a gigabit?
index/ph/origo indavideo ha országunkban van a szervere akkro az is jo de ezen kivül nincs nagyon más.legtöbb felhasználó google/yt/ p2p -ket használja ki a gigabitett aminek többsége külföldi, attol még a speedtest és egy letöltésközött van különbség, saját tapasztalat, az elmult 7napon nem mértem 900-at elérö értéket, de mikor elinditok egy p2p adatcserét akkor 120+mb/s-el jön ami ugye 900mbits+ az hogy lehet?
innen offoljuk mert szerintem nem érted mire gondolok és elbeszélsz mellettem.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz djsilas #60962 üzenetére
nekem aza kérdésem hogy vannak azok akik csak speedtestet tolnak de 0letöltés, spedtest után toljanak már egy letöltést is, és ha a letöltés is szar akkor oké a speedtest ha a letöltés jo akkroa speedtest fail-s és hiába rináyl, erre céloztam , nem votl semmi féle kérdésem, mivel nekem nincsen problémám a letöltéssel és a feltöltéssel sem.-
-
Csaba No. 1
tag
válasz djsilas #61549 üzenetére
Ezek azok a funkciók, amiket napjainkban már illene tudni egy korszerű rendszernek, mint ahogy te is írod:
- AC-s WiFi
- Tud IPv6-ot,
- Tud DDNS-t,
- Nincs letiltva az USB portja,
- Nincs letiltva telefon portjaMivel ezeket tudja, tudná a Digi biztosítani egy korszerű ONT-vel, ilyet kellene beszerezni. OK, mint írjátok 1-2 dollárral drágább, javasolnám a "bérleti díjat", mint a CI+ kártyánál. Pár nappal korábban már írtam ezt.
Akár így, de ha talpraesett kereskedők vannak a Diginél, olyan komoly tételeknél, amiket rendel, belealkudható lenne az árba.
A ZTE-t kapja ingyen az, akinek elég annyi, amit tud, a komolyabbat kérje, és fizesse, akinek nagyobb igénye van. Mindenki megkapná a szolgáltatótól, amit szeretne, és lenyugodnának a kedélyek.
Mivel az mégsem járható út, hogy az optikai kábelen ott van a géped mellett minden, és a végén lebutítjuk egy ZTE-vel, és nem kapjuk meg a fent felsorolt szolgáltatásokat.
Minden megoldható, hozzáálllás kérdése. -
DonMaster
addikt
válasz djsilas #61645 üzenetére
Ez ne oh ember routert hasznalsz vagy ird oda hogy megy az i5 3.genedel de routerel vagy ne csusztas az hogy bemondas alapjan leirod hogy vitte annak zero bizonyiteka van . ha ment torent 100+al legalabb 80gb akkor elhiszem de egy 1sec es speedtest stark9das az nem a vitte kategoria
-
DonMaster
addikt
válasz djsilas #61674 üzenetére
senki nem rágalmazót, de mikor ide jön valaki hogy neki i5 van és nem megy a speed, akkor mindig jön 1 olyan mint te hogy márpedig megy, jah csak routerrel, , hoppá és ki is bukot a szög a zsákbol, ez a nem mindegy,
írd oda hogy megy i5-el csak routerel ennyit kértem mit nem lehet ezen meg érteni?
amúgy nincs i5-öm a 7-es jobban bejön nekem, bocsi.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz djsilas #61712 üzenetére
irj még hazugságokat, nem irtam olyat hogy az i5 nem képes kihajtani a gigásat, csak azt hogy x generácio feleti i5 képes rá, és alata lévö nem, olvas visza, a linkelt hsz-ed meg megint bukta olvasd te is el figyelmesen mit irtam.
#61713) djsilas
mond lécci általános használatra menyni workstation is megy el? mennyi tehát marika néni bemegy venni egy pc-t az unokának, aki leirta neki hogy mi kell biztos nem lesz közte workstation a minimum az i5 lesz amit leirt az unoka de ha más is akkor i3 bár a helyet emg vannak jobb pentiumok, nah mindegy szerintem offoljuk.#61723) McCsaplak
csak halkan vissza sugom hogy az az i3 ugye 4.generácios?
ha igen akkor miröl is beszélsz? mert én azt irtam hogy 3. gennél irta ki a digi hogy i7 a feltétele routernélkül pc ppope-vel.[ Szerkesztve ]
-
DSPx
tag
válasz djsilas #64775 üzenetére
Példának feltudok hozni egy dolgot..
Az említett digi.speedtestcustom kevesebbet mér (500) mint ha azzal mérnék amit linkeltem fentebb.. na ez miért lehet? Szintúgy a Digi Kft-t kiválasztva. 99% körül van a hálózat kihasználás természetesen miközben mérem a 940 körülit.. tehát kamu nem lehet.. Speedtest.net-en pedig ritka a 900+.. Ötletem sincs miért, nálam ez van.[ Szerkesztve ]
Huawei P10
-
legenda
válasz djsilas #71983 üzenetére
Invitel = DIGI
Az Invitel márkanév is a DIGI-é lett, megtartotta azt, de az Invitel felett minden tekintetben a DIGI rendelkezik már egy ideje, rajta múlik, hogy mikor és hol fog történni vagy nem történni valami.
Teljesen tiszta már minden, a GVH által korábban szabott feltételek betartása múlik már csak a DIGI-n, más kitétel nem szól közbe.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
válasz djsilas #72098 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy arra, ami kézzel fogható, lehet vigyázni. Az elüt az autó pl bármikor előfordulhat csekk nélkül is, bacit is összeszedhetek bármikor. Kicseréled a csekkem? Még nem hallottam ilyesmiről, ha ez ennyire megérné bárkinek, már biztos olvastam volna ilyen bűntényről, tehát ez is kiesett. Várok a postán? Bárhová mész, várni fogsz. A büfé előtt, a fagyizónál, a bevásárlásnál, ha rendelsz valamit, a futárra, ha megállsz a pirosnál, stb stb, napestig lehetne sorolni és ezeket nem tudod kikerülni. Sorsjegyre válasz, köszönöm, nem veszek. Hazaviszem az igazoló szelvényt és elteszem, megvan, megfoghatom, lefénymásolhatom, igazolhatom vele a befizetést.
Ugyanakkor a netes bankolás a kényelmes lehetőséggel hamis illúzióban altatja a felhasználókat és ahhoz, hogy ellopják a pénzed, semmilyen kifigyelés sem kell. Kényelmes fotelből hackelnek meg és mire egyáltalán észreveszed, már körbeutazta a pénzed a Földet és te semmit sem tehetsz. És amíg a sárga csekkes cseréről még nem hallottam, internetes csalásról nap, mint nap lehet hallani kismillió esetben, formában. Mind a te pénzedre utazik. -
DonMaster
addikt
válasz djsilas #72096 üzenetére
akkor még van hűséged , azért annyi, amitn lejár akkor már te is ftth2019 digitv 2019 és tel250-ben leszel árazva, más hgoy semmi nem változik , vagyis de papiron, mivel netnél lesz 100+ UP-od.
#72100) VGYke
pc ?
proci alaplap memo ssd?
laptop
proci ram tipus.???wifi-n töknyolc milyen über menő wifi-d, van nem lesz 1000-res , és azt nem is fogadja el, csak kábeles mérést.
amúgy a drót igy nézki, szerintem másnál sincs,
ellenben kábel ami mindenkinél van még nálad is.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz djsilas #72275 üzenetére
Nyugdíjas szülőknek vettem.
Nem nagyon van szükség náluk az AC -s wifire. A routert 5db ezresért szereztem nekik, de alig volt használva, még egy karc sincs rajta, fólia még a tetején. A wifi adója mindenesetre stabilabb, mint az ezerévesen leváltott dlink routernek volt.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
iMaverick
addikt
válasz djsilas #72274 üzenetére
Pedig amikor az erzsébeti lakásban újra lett kábelezve (kompletten, tehát villany csere + LAN-koax kialakítás), az egyik villanyszerelő szabályosan hülyének nézett, hogy miért ragaszkodom a CAT6-hoz? "Mire nem elég a 100Mbps?)
Hiába mondtam neki, hogy már a "bejövő" internet kapcsolat is 1Gbps, csak nem akarta megérteni...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest