- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
MadMancs
veterán
Valóban előfordul hogy bizonyos alkalmazások (telón) nem működnek ha aktív IPv6, de ez is csak időszakos néha pár perc/óra csak. Egy ideig játszottam hogy kikapcsoltam ilyenkor IPv6 és ment minden tovább (Asus RT-55AX kb 10mp alatt lerendez egy restartot így gyorsan megy), de már csak simán mobilnetre váltok X időre. Szóval nem tökéletes a dolog.
-
adika4444
addikt
+1, jelenleg nálam is hibátlan. De néhány hónapja jött elő, hogy megszűnt működni v6-on a forgalom, illetve a routing-gal is szokott adódni gond, és akkor vagy elérhetetlen fél-egy percig adott cél, vagy a megszokott válaszidő háromszorosát hozza ki egy másik útvonalból.
Ha működik (itt jelenleg kb. három hónapja) akkor valóban nagyon jó, de sajnos a probléma, hogy random anomáliák túl sűrűn ütik fel a fejüket, a nagyobb baj pedig, hogy erre rendszerint azt reagálják, hogy nem látnak hibát, meg jönnek ezzel a lehúzós dumával, hogy 5000-ért kiméri a végponton a szerelő. Degradálás nélkül merem állítani, hogy 10-ből 5 szerelőnek lövése sem lesz a dologról, és ez nem is róható fel nekik, mert az ilyen jellegű hiba majdnem biztos vagyok benne, hogy távolról is csekkolható, csak a belső kommunikációjukon kéne faragni, hogy a megfelelő emberhez jusson az infó.
Az pedig még mindig sajnálatos, hogy telia-n, Level3-on a pesti ugrás is 10--11 ms, míg v4-en ez 1--2.
-
Varszegig
veterán
válasz
leviske #95391 üzenetére
Én nemrég kapcsooltam ki, mert bizonyos oldalak elérhetetlenné váltak, ha be volt kapcsolva. Mivel ez router restartot is jelent, és megy itthon a home office, home egyetem a fiamnak, nem fogom naponta kipróbálgatni, hogy megjavították-e? Meg minek is, ha csak /64 van?
-
-
TeeJay
félisten
Nyugi nekem is CAT6 van az ONT meg a szobában lévő AC65P router között
10gigabitig elég lesz mivel 10métere a kábel és azon reményeim szerint simán menni fog. 10gigabitről fentebb meg nem most fogunk még lépni addigra majd kitalálom hogy húzok újabb CAT7 vagy ilyesmi kábelt de lehet addigra már optikai kábel lesz a PC-ben is -
w333
félisten
válasz
Dragon3000 #95388 üzenetére
Persze az is elég a PS4 Pro -hoz Cat5E és ugyan úgy megvan az 1Gb, PC -hez azért a CAT6-t vettem mert 1700 ft-ért ezt ajánlották, előző kábel kb 10 éves volt Digis rakta össze lehet nem volt jó a színsor vagy sérült volt valahol
-
Apucy01
őstag
Én voltam A Láma nem a router mert én így akartam be írni cnss1.digicable.hu - 2a01:368:a::1
Így nem fogadta el. Így viszont már igen 2a01:368:a::1 -
Apucy01
őstag
válasz
Intruder2k5 #95380 üzenetére
A Digi IPV6 dns cimeit ki lehet deriteni valahogy? én ezt találtam nem hiszem hogy az egész az lenne. cnss1.digicable.hu - 2a01:368:a::1
cnss2.digicable.hu - 2a01:368:a::2 -
válasz
Phobion #95379 üzenetére
IPv6 mellett van IPv4 is, a 8.8.8.8 sem IPv6 cím, ahogy az 1.1.1.1 sem, szóval ha a 8.8.8.8 válaszolt, akkor volt IPv4 kapcsolatod. A Google DNS szerverek IPv6 címei:
2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844 -
Phobion
őstag
válasz
Intruder2k5 #95378 üzenetére
TL-WR1043N routerem van, gyári frimware, IPv6 volt beállítva, PPoE, FTTH.
Tegnap még tökéletesen ment az IPv6, ma reggelre csak pingelni tudtam, pl.: 8.8.8.8-at. DNS-nek 1.1.1.1 van beállítva, megpróbáltam anélkül, úgy sem ment IPv6-al, amint átváltottam IPv4-re, ment minden. -
-
csiki52
tag
válasz
szaboi6512 #95368 üzenetére
-
w333
félisten
Megvolt persze, de az ONT nyomja a Routerbe az 1000MB csak a Lan valamiért 100 -nak látja router beállítás vagy mi lehet ? kábelt is megnéztem az CAT5E !
Wifin 400-500MB a sebesség, asztali gépen meg 95MB mert 100 -nak írja a kapcsolatot !
-
Phobion
őstag
Jó reggelt! Pest megye/Mende: ping van, más nincs. Másoknál?
-
CirrMee
addikt
válasz
szaboi6512 #95366 üzenetére
Mezei juzerként nem találkozol ezzel az oldallal, ezért is tudják "őszintén" tagadni a létezését.
-
CirrMee
addikt
válasz
szaboi6512 #95348 üzenetére
-
Borisz76
nagyúr
válasz
McReay #95363 üzenetére
100 link - Fast Ethernet sebesség. ( 10/100 )
1000 link - Gigabit ethernet ( 10/100/1000)
...ez visszafelé kompatibilis a FE-vel.HA valamilyen oknál fogva nem teljesül a GE , akkor visszavált FE-re.
Ez az ok lehet, törött kábel, csatlakozó , érintkezési hiba....stb.
Cserélj kábelt , próbáld másikkal.
Valamint lehet maga a port is ( laptopban , routerben , switch-ben ) is FE.
Ekkor hiába dugsz be GE képes kábelt...nem lesz csak FE tempó. -
McReay
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #95339 üzenetére
Ne haragudj a tudatlanságomért, de nem igazán értem, amit írtál.
100-as link van?
A kábelek el vannak rejtve kábelcsatornában, esetleg valamelyik része ennek ellenére sérült?
-
g0dl
addikt
FFTB->FTTH átállásnál van mód arra, hogy azonnal bridge módba kerüljön a digis eszköz?
Vagy meddig tart ez a folyamat?
Jó lenne megúszni a routerem állítgatását oda-vissza pppoe-re, meg a jelenlegi publikus IP és csak úgy használható. -
phr3ak
csendes tag
válasz
Calogero #95359 üzenetére
Miért nem engedik ezt a usernek állítani és miért tiltogatják le szándékosan az eszközöknél akár még a fw módosítás árán is?
2005-ben az ADSL modemnél is tudta kapcsolni a user ha akarta és mégsem halt bele senki. Felesleges munkát csinálnak. Adják át a jogot és a felelősséget aztán ha valaki elállítja és nem tudja helyrehozni majd fizet nekik.
-
BsReiki
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat
most már tisztább a dolog.
Alap probléma a sebesség volt, és gondoltam, hogy a Huawei-re azért van ráírva az ip cím,pass, mert bármikor betudok lépni ugyanúgy ahogy a routerembe, és ott jól betudok állítani mindent.
Például a bridge módot is, de nem tudtam belépni és a win írta is, hogy nincs ip címem. (amikor direktbe dugtam a kábelt a Huaweiből)
A szerelő se volt egyértelmű, hogy bridge módba tette, gondoltam majd jól megnézem/beállítom én
De nem enged be a Huawei, de ezek szerint nem is kell neki.Amit írtatok szerint, mára rendben kell lenni a sebességnek is, délután újra indítok mindent, kikapcsolás után 5 perc múlva visszakapcsolás és megy ezerrel
legalábbis remélem.
-
sztanozs
veterán
válasz
Dragon3000 #95356 üzenetére
Erre a részre reflektáltam: Hogyan tudok meggyőződni, hogy a Digi router bridge módban van?
-
BsReiki
csendes tag
Huawei HG814A5 készüléknél ha bridge módban van nem tudok belépni a készülékbe a 192.168.100.1 ip címen?
A feleségem volt otthon a telepítésnél, és a szerelő csak hümmögött a kérésre, hogy az én routeremé legyen a főszerep.
Hogyan tudok meggyőződni, hogy a Digi router bridge módban van?
1000 Mbitre váltás előtt 500-as volt, és most a váltás után is szinte tökéletesen ugyanazt a értékeket kapom, nem kellett volna megemelkednie ? Van valami teendőm vele, vagy vegyem tudomásul, hogy maradt minden a régiben csak egy dobozzal van többem ?
-
szaboi6512
őstag
válasz
Calogero #95350 üzenetére
Nem szeretnék veled vitázni.
Csak beszóltam a szolgáltatónak saját routert szeretnék használni....
Nekem ehhez nem kell beszólni, használhatok saját routert, így is.
Nekem a szolgáltatói csak a Vezetékes telefon miatt kellett, az Asus routeremen ugyanis nincs voip port kialakítva.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest