Hirdetés

Aktív témák

• mojito000

lelkes újonc

Sziasztok!

Én csak egy hozzá nemértő érdeklődő vagyok... De szerintem nem jön ki a matek a letöltési és feltöltési sebességnél, amire elő vagyok fizetve.

DIGINet 1000 (FTTH) ami 1000 / 300 Mbit/s ígér és 300 / 75 Mbit/s garantál.

Most itt remélem, hogy nem mondok hülyeséget de kis túlzással 10x lassabb (symbol Mbit/s or Mb/s, often abbreviated "Mbps") a letöltés mint kellene. Elég egyértelmű, hogy a fel és letöltés sebessége megegyezik szóval valami limitálja a sebességet (vagy a kábel, vagy a router.. valami..).

A digi anno egy zte zxa10 f625g típusú modemet szerelt be és a régi TL-WR841N típusú tp-link router-rel lett szétosztva.

A bekötés a gépbe úgy történt, hogy a modem a router-rel van összekötve és azzal tovább a számítógépbe. Na most annak ellenére hogy a router 300mbps (gyorsabb mint ami jelenleg az elért maximum sebesség) megpróbáltam a modemet direct-be a gépbe kötni, hogy nem-e ezzel lenne a gond. Erre azt a hibaüzenetet dobta a hibaelhárító, hogy "A(z) Ethernet nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval"... de gondolom nem is ez a megoldás, mert akkor a szakemberek miért a router-re kötötték volna rá a modemet... (csak ha meg is lenne valahogy oldva, akkor esetleg a 300mbps maximáls router teljesítmény nem lassítaná-e majd).

A lényeg az, hogy valamilyen korlátja van a letöltési és feltöltési sebességnek és nem tudom, hogy mi lehet az...

PC config : r5 3600 processzor és SSD

Aktív témák