Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Flashget
félisten
Diginek van hagyományos telefonja (analóg) és van nomadikus.
szám áthozatalra csak analóg esetében van lehetőség.
analóg telefonhoz bármilyen készülék csatlakoztatható ami nem ezer éves kategória (nekem 2001-ben vett Panasonic fax készüléken megy.a nomadikushoz kell a lan.
bővebben itt: [link] -
Tin
veterán
sziasztok,
Érd családi házas övezetében (friss hálózat) mi a tapasztalat a megbízhatóság és sebesség tekintetében? elvileg 1000-es netet húznak alapáron, optikán, de sosem volt digim, nincs tapasztalatom.
a digi telefont csak RJ11-el tudom a modemre dugni, vagy képes IP telefont is kezelni a LAN-on?
köszi!
-
Flashget
félisten
válasz
PrometheusX
üzenetére
Eddig még itt senki nem jelezte, hogy Cat6-ot húz be a Digi ezért volt furcsa.
Lényeg a lényeg, hogy holnap / holnap után megyek az ügyfélszolgálatra, és megkérem őket hogy húzzák be a telefont is a lakásban (remélhetőleg ingyen kiszállási díjjal).
vagy visznek egy ZTE csodát és csókolom.

-
pbalintka
csendes tag
válasz
Shummo
üzenetére
Szia!
Nálam ezt akkor csinálta a 4300 (OpenWRT-vel) amikor már nem bírta a terhelést. OpenWRT-ben nincs megoldva a HW NAT. Nem tudom, hogy DD-ben van-e?! Így max. 200Mbps volt a sebesség. Ha ezt elérte, simán újracsatlakozott. Rakd vissza a backdooros gyári fw-t, kapcsold be a HW NAT-ot és használd úgy pár napig.
-
adika4444
veterán
válasz
baloghzoli92
üzenetére
Részletesebben írd le mi a gond. Nem tudsz belépni, menüben nem találod vagy más?
-
baloghzoli92
csendes tag
Sziasztok!
A Digi egy Huawei HG8247H OPN-t hozott amin sehogy sem tudok portot nyitni. Esetleg valakinek valami ötlete lenne rá mit kezdjek vele? Előre is köszi -
rento
őstag
válasz
HUNited
üzenetére
Szintén Gödöllő, és ugyan ezt csinálta már a bekötés után a 2. nap. Aztán 3-5 naponta mindig előjött a dolog és szintén újraindítás oldotta meg. Múlthéten meguntam, bejelentettem hibára, kb. fél órát beszéltem előtte az ügyintézővel mert minden áron azt próbálta bemagyarázni nekem, hogy a saját routerem a szar, közbe baromira nem. Én azt vettem észre, hogy akkor hal be mikor ip váltás van. Az érdekesség, hogy bentről a digi azt látja, hogy minden oké, és van kapcsolat ezzel a fos ont-al, de net mégsincs. Kijöttek a szerelők, mondták, hogy türelem, most történik az átállás gponra, és kapunk majd zte eszközt, illetve bentről újraindították a modemet és azóta még nem volt gondom vele. Ez ma du. lesz 1 hete, ennyit még nem ment hiba nélkül a netem. Szóval türelem Gödöllőiek, 1-2 hónap és minden oké lesz. Legalábbis nekem ezt mondták.
-
HUNited
őstag
válasz
E300TD
üzenetére
Nem lehet hogy itt Gödöllőn van valami szar? Mittudomén lejár az IP bérleti idő és a DHCP szerver nem újítja meg?
Nálam is egyébként mindent faszának mutatott, mégsem volt net.
Szerk: Ti ketten szintén Gödöllőiek vagyok, igaz? Azért gondolom hogy itt lehet a hiba, hiszen mindhárman elvileg (az rémlik) hogy itt vagyunk egy kupacon

-
HUNited
őstag
HG323UW-EPON-ONU szutyok mennyire stabil?
Ma arra ébredtem hogy nincs net.
Belső háló stabil.
Szutyok újraindítása megoldotta, de nem hiszem hogy normális lenne 4-5 nap után.Ha ezt folyamat újra kell indítgatni, a fejükhöz vágom. Bár túl sok kárt nem okozna a 2grammjával és recsegős vékony szar anyagával.
-
Jamboo529
senior tag
válasz
PrometheusX
üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Akkor helyspecifikusan:
Van valaki itt Miskolc / Avas részről aki vissza tudja igazolni, mennyire stabil ott a TV / net? -
Kuter
senior tag
Sziasztok.
Köszönöm az ftp próbát.(gyárival ment rendesen visszajelzések alapján)
De most vissza raktam a tomatot a router-re. CTF-NAT bekapcsolva.(ha ki van kapcsolva max 230Mbps a letöltés a netről.)
A fórumtárasak megkérném hogy most nézék meg az ftp-tFTP cím :
ftp://digi.serveftp.com
Jelszó és felhasználói név : proba
Köszönöm.
Üdv Kuter
-
Mate
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Jó párszor előfordult, hogy digis emberke elvágta a upc koaxot és felhasználta. Nem foglalkozott azzal, hogy az előfizetőnek élő szerződése van még UPC-nél valamilyen szolgáltatásra. Így viszont nyissz, üzemzavar az előfizető meg UPC-t savazza, amiért nincs szolgáltatás. UPC kimegy és többnyire lenyeli a ktg-et, amit a digi okozott.
-
Mate
nagyúr
válasz
PrometheusX
üzenetére
"Mindenki jól jár". Egészen pontosan a Digi szerelő jár jól. UPC-nek sok gondja van ebből, Diginek mindegy, mert általában kiszámlázza neki a szerelő, neked mindegy, mert lakásig amúgy se te fizetnéd.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
Jamboo529
üzenetére
Szia!
Nálam lépcsőházból húzták be az UTP kábelt, és a UPC utáni koax kábelen keresztül pedig betudták hozni a tévét. Felajánlották a telefon bekötését is külön kábelen, amit akkor nem kértem egy családon belüli félreértés miatt (elsősorban az okos csomag miatt lett a telefon kérve, félreértettük egymást párommal, de majd bemegyek hozzájuk kérni hogy húzzák ki a telefont is a rendezőből).
Lényeg a lényeg, hogy amit tudnak, azt felhasználják a szerelőik. Kevesebb munka nekik, kevesebb pénz neked, mindenki jól jár.
(#44222) Flashget: direkt megnéztem hogy milyen kábelt használtak, és Cat6-os.
Érdekes választás valóban, Cat5e ugyanazt tudja sebességben, de ugye más specifikációkkal és olcsóbban (szóval érthető hogy miért Cat5e általában, viszont lehet hogy modernizálnak, és ezért lett már nálam Cat6 típusú UTP kábel aminek végül is örülök).
De igen, okoscsomagban kértem a dolgokat, és a bekötés előtt volt egy félreértésünk a párommal, ezért csak az internet + tévé kombót kértem bekötésre, a telefont nem. De telefon is lehetne, csak nincs behúzva a lépcsőház rendezőjéből a lakásunkba.
Lényeg a lényeg, hogy holnap / holnap után megyek az ügyfélszolgálatra, és megkérem őket hogy húzzák be a telefont is a lakásban (remélhetőleg ingyen kiszállási díjjal).(#44243) Kuter: ment privi, de tömören annyi, hogy minden szép és jó (és a sebesség is megfelelő szerintem!).
-
XaraX
addikt
3. Plusz switch nélkül a másik lehetőség, hogy a ZTE egyik LAN portjára kötöd a saját routered WAN portját és dinamikus (vagy statikus, ha érted mit csinálsz) IP-t állítasz be a saját routered WAN csatlakozásának. Ekkor a saját routered nem lehet 192.168.1.1 IP című, ezért állítsd át például 192.168.2.1-re.
Ilyenkor a ZTE-n a dhcp-t kikapcsolom, és DNS Server1 IP Address és itt a saját routerem ip-t adom meg dhcp szerverként, jól értelmezem?
-
DonMaster
addikt
válasz
Jamboo529
üzenetére
tv-nek coax kell menjen, pc-nek lan.-
ajánlot ha van saját routerje.kertesháznál : optika megy ott kap optikai rmodemet ont-t
ez utobbinél van hgoy routernek is jo van hogy nem beszereléskor derülki, kérni külön nins rá lehetöség .társasháznál emeletes 10meletes stbsbt.
általánosan
coax+lan megy be
itt van 2 opcio de egyikse választhato
bár 100/50-es netnél nem adnak zte routert, mivel 1 kábleen egy osztoal megy a telo+net is.
viszotn ah késöbb fennébb vált akrko átkell szerelni és kap zte-t vagy 2 kábel.tviszotn vnanka környékke ahol itt is már optikát huznak be és kap ont-t
ha optikai környék akkro mindenféleképen jár ont. az hgoy router vagy nem az nem kérhetö és nem is választhato
stb. nem jár bérelhetö 300ft/ho -ért ha bérel 1-et viszotn a tv-jében van dvb-c vevö akrko nem kell haználja viszont ha hiba van kihivhatja a szerelöt és ingyne ajvitják a digitális adást.
ha nem kér de a digitálisért hiv hibára szerelöt akkro kiszálási dijat felszámolnak.net az stabil mivel várhatoan telo+net megy is 94/56 lesza s ebessége
ha 2külön kábelen megy vagy zte-böl akkro 110/56azsem nagyjábol leirtam mindent, jah igen leg lényegesebb
okoscsomagban kéri 2évre. 2év mulva NINCSEN LEHETÖSÉG UJRA KÖTNI HÜSÉGET TEHÁT LISTAÁR. AMI KB 1000FT-AL TÖBB MINT A SIMA. EZ LÉTFONTOSSÁGU EZT MOND NEKI MINDEN FÉLEKÉPEN. -
Kuter
senior tag
Mindenkinek köszönöm a próbát.Tehát a digi háló jó.
Holnap még vissza rakom a tomato firmwaret próbaként.
De tuti hogy az lesz a hiba.Üdv Kuter
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Mivel összefüggő DIGI topicot nem találtam, ezért itt is kérdeznék. Ismerősömnek most járt le a UPC nál a "röghözkötés". Szemezget a DIGI-vel. Ajánlott átmenni, vagy sem? TV+legkisebb net (100/50) + alap telefon lenne. Nem kell játékra, de skype, + letöltés (tor-rent) lenne rajta(persze csakis jogtiszta anyagok). Mire kell figyelni? Mit adnak hozzá (modem, router, st box)? UPC után át kell kábelezni a lakást? Mennyire stabil a net / tv. A telefon csak a csomag miatt kell.
Üdv!
-
vargalex
félisten
Ugye ftp://digiproba.asuscomm.com-al próbálod? Nem csak simán beírtad a böngészőbe, mert úgy http protokoll lesz.
-
Kuter
senior tag
Végső nekifutás.
Megkérnék valakit hogy probálja már le az ftp szerverem. Mert már mindent megcsináltam. Router reset gyári rom,minden gyári .
A tünet a következő digi-hálozaton belűl nem megy a másolás eldobálja vagy igen lassú.
Külső hálózaton megy minden pl digi-upc ,digi-t-home stb stb stb.Sebességem 500/200
FTP címem:
digiproba.asuscomm.com
jelszó és a felhasználói név : proba
Ha másnál sem nem megy akkor tudok reklomálni a digi ügyfélszolgálatnak.
Köszi.
Privibe jöhet a teszt eredménye.
-
HUNited
őstag
Válaszolt a Digi Hibabejelentő (valamiért a spamba teszi a gmail a leveleiket).
Nem lehet ezt a trágyát bridge módba tenni... DMZ sincs. Majd 1x, nem tudják mikor.
Még mindig Gödöllő EPON.
-
TeeJay
félisten
válasz
McAdam6
üzenetére
a paneles lakótelep helyett beírnád melyik város melyik részén történt ez?
mondjuk Budapest 19. kerület x lakótelep
csak mert úgy láthatjuk merre pörögnek éppen FTTB --> FTTH átépítésbenzoltan32x:
mivel van 600+megabited is nem fognak vele foglalkozni
válts vissza 500-as csomagra és kész azt fogják mondani
és hiába sajnos minden ha az épületben lévő ONT-n elfogy a kraft nem nagyon fognak vele foglalkozni
esetleg egy ONT cserét érdemes kikönyörögni aztán ha mázlid van azzal már lesz 930megabit mint nálam
de az sem egyszerű leszküldj be nekik hetente 2-3x mérést amikor már közel jársz a garantált minimumhoz és akkor örökké járkálhatnak és valamennyire foglalkoznak majd vele
-
McAdam6
aktív tag
Paneles lakótelep, évek óta LAN+koax, pár hete megjelent a lépcsőházban a digi kábelcsatorna oldalán emeletenként egy fekete kábelhurok. Ez lesz az epon ? (Akkor kereshetem a helyet/betápot az ONTnak?)
-
Gejza1981
tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
ez teljesen jó digi ip tartomány
-
juliabrilke
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Drága Digis ügyfélszolgálatos hölgy szerint nem kell bejelenteni.
Ilyen IP-t kapok most: 178.164.14x.xxx
Persze én voltam megint a hülye, hiszen usernevet/jelszót meg kell adnom.
Csak annyi értelme volt a telefonálásnak, hogy legalább biztos, hogy a felhasználónév/jelszó páros jó. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
juliabrilke
üzenetére
Jelentsd be hibara hogy sajat routerrel akarod hasznalni es nem megy a megadott adatokkal. ZTE-ben disconnect es utana dugd at a gepbe. De lehet hogy VPN van nalad, akkor központ tudja megoldani vagy a fentebb emlitett NAT dolog.
-
Flashget
félisten
válasz
juliabrilke
üzenetére
keress vissza rá a topicben ezekkel a szavakkal...
natol a digi
vagy publikus ip
vagy bridge moda találatokból látni fogod nincs korlátozás sem szerelői hiba.
-
juliabrilke
veterán
Ott tartok, hogy képtelenség, hogy a Digi ne korlátozzon valahogy az általuk adott ZTE routerre.
Ami eddig volt tesztelés PPPOE, semmivel nem sikerült:- 2db x86-as router Monowall és OpenWRT-vel. (mac klónozás is volt)
- Linksys router WRT320N
- egy hordozható DLINK router
- DIREKTBE GÉPRE KÖTVE!Digis ZTE routerrel meg szépen megy, pedig ott is csak annyi opció van, hogy felhasználónév és jelszó.
Korlátozás vagy a Digis szerelő valamit nagyon elcseszett.
-
-
zoltan32x
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm a segítséged.
Tudod az a baj, hogy itt router nélkül is 620-650 Mbit/s a sebesség még hajnali 2 órakor is.
Ami érdekes meg az este,mert oké hogy elfogy esetleg a hálózat amit írtál, és ezért lesz 170-320 Mbit/s körül, de router nélkül meg este is megvan a 620 Mbit/s.
Szóval érdekes hogy routeral elfogy router nélkül nem, ez itt a furcsa.
Viszont napközben meg routeral és anélkül is 620-650.
Ez itt a műszakilag így nem normális jelenség szerintem.
szerződésszám:544625
Sajnos szerintem ezt nem fogják tudni megoldani az életbe sosem.
Azt hogy átépítik majd én abba sem hiszek, legalább is jó pár évig még marad ez a rendszer a 17 kerület Földműves utcába.
A DIGI terjeszkedik folyamatosan és munkaerő hiányba szenved, van hogy 3 hónapot is kell várni egy bekötésre, nagybátyámnak ennyi volt.
Kétlem hogy velem foglalkoznánk.
Sajnos.
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget
üzenetére
sima ügy, este sok a töltögető és elfogy a hálózat
kijönnek mérni de tojnak rá mert garantált minimum úgyis meglesz
bővíteni meg úgyse tudnak rajtaONT-t kicserélik 15x is mert az 5perces művelet és "utána majd jó lesz" hozzáállás megy a szerelőknél
ha mázlija van akkor az ONT volt tré és jó lesz
ha nincs mázlija akkor a hálózat kevésnálunk mondjuk volt hogy a fehér Huawei ONT-vel 400-500megabittől többet nem akart hozni
akkor vittem el hozzád a routerem és kiderült hogy az ONT miatt nem ment többet
kicserélte másikra a srác és láss csodát ismét 930-940megabit lefelé
-
Flashget
félisten
másik szolgáltató is játszadozik ezzel?

Ha azt veszed észre, hogy bizonyos szolgáltatások nálad nem működnek - torrent, NAS, VPN, FTP, online játékok stb. - akkor az történt hogy az eddigi publikus IP-d helyett a Telekom egy privát IP-t adott neked. Bármikor visszakérheted a publikus IP-t, ehhez csak tárcsázd a 1412-öt, vagy írj egy emailt a nat@telekom.hu email címre az MT azonosítód feltüntetésével és a publikus IP cím igénylés megnevezésével.
-
Flashget
félisten
válasz
PrometheusX
üzenetére
Én ezért csodálkoztam, mert eddig senki nem írt olyat, hogy ne cat5e kábelt vitt ki a Digi..
a telefont a másik kettővel kellett volna megrendelned a hűség miatti akciós árra 20% kedvezmény listaárból 2 éven át
-
Flashget
félisten
válasz
poli27
üzenetére

#44206 tudsz neki mondani valami okosat mitől lehet ez?
hiba bejelentést tett, elküldte a mért eredményt de elhajtotta a Digi, hogy semmi hiba. Küldött másikat várja a válaszukat csak a sablont kapta meg a befogadásról (email)
ja 1000-es nete van társasházban FTTB, ami max. 600-650-t tud reggel, este meg le esik 300/200 körülire vagyis a kötelező min. megvan.
Én szerintem vagy hibás a telepített Digis eszköz a lépcsőházban vagy valahol valami el van kötve vagy a hálózat ennyit tudna? -
PrometheusX
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Cat6-os típusú UTP kábelt (olyan nincs, hogy Cat6e típusú UTP kábel).
(És Cat6 helyett nem Cat5e, amin kicsit meglepődtem, mert az kicsit gazdaságosabb árban mint a Cat6). Viszont így örülök hogy nem kaptam egy külön modemet, és minden bejön a lakásba külön kábelen.Ma elmegyek az ügyfélszolgálatukra és megkérdezem hogy lehetséges-e utólag behúzni a telefonvonalat is.
Szerk.: #44212-re akart menni a válasz.

-
poli27
veterán
Úri, Tápiószecső és Gödöllő a Digi hálózata EPON-ról GPON-ra vált. Kicserélik az ontket.... : [link]
Ennek jó nagy értelme volt, most kukázni a sok eszközt, biztos olcsóbb így, mintha egyből gpon lett volna
-
-
juliabrilke
veterán
Volt valakinek problémája X86-os gépre telepített routerrel? (pl. m0n0wall)
Beállítom WAN-ra a PPPoE kapcsolatot és soha nem tud csatlakozni.Próbálkoztam már Digis router mac address klónozással, kézzel megadtam a Digi DNS szervereit, semmi.

Felhasználónév és jelszó biztosan jó, teszteltem a Digis routerrel. -
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
és mi fog történni? semmi
ONT-n elfogy a kraft és pá
mérni mikor fognak kijönni a DIGI szerelők? hétközben napközben akkor meg bőven 500megabit meglesz úgyis
17óra után nem dolgoznak, ügyeletes meg csak akkor jön ki ha sokáig nyaggatod őket, hozzám este 9-kor úgy jött srác és biza kimérte többször is hogy 50megabit alatti a feltöltés
mi történt?
semmi
tudnak róla majd lesz valami
azért nem is szórakozok már ezzel majd ha FTTH-ra átépítik a hálózatot jobb lesz addig meg kibírom ennyi
nem a mostani 200-500-1000-es csomagokra de főleg nem az 50-100-200-as feltöltésre lett tervezve a 32ONT/32lépcsőház megoldás
10-20-40 meg 80megabitnél bőven jó volt de a GPON ennyi lépcsőházra már kevés este
bővíteni nem fogják mert 1 optikai kanóc jön, hiába tesznek be még 1 ONT-t mert ugyanúgy 1GPON megy
felezni meg nem fogják a lépcsőházak számát szóval ez vanitt már csak az FTTB-->FTTH fog segíteni
nem véletlenül várom annyira, akkor max a lépcsőházon belül 31másik userrel tudok osztozni GPON-on ami mindjárt jobb mint 31másik lépcsőház 25előfizetővel mindenhol -
Kuter
senior tag
Még mindig Asus rt-n18u
Vissza raktam a gyári firmwaret- és bekabcsoltam a CTF-t vagyis auton van .
Igy elérem a ftp és másolás is megy.
A tomatoba a CTF csak be vagy ki opció van itt ha be van, nem megy mi lehet a baj, közben másik fórumon is erre panaszkodik valaki .
Van valaki aki esetleg tud mondani valamit. -
Flashget
félisten
válasz
PrometheusX
üzenetére
Modemet nem kaptam, egy Cat6-os kábelt húztak ki a lépcsőházban lévő rendezőből,
what? cat6e???
-
Flashget
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
ezt már megtette..elhajtották.
én jeleztem neki, hogy itt is kérdezzen mert ami hibát kontra Digit elmondott nem tudtam többet segíteni.
én csak gyanítom nála is a digis eszközzel lesz a gond a lépcsőházba mint valakinél vagy ugyanaz van nála is mint TJ-nél minden este elfogy a sávszél nála is.
vagy valahol csúnyán el van kötve a hálózat.
Poli talán tudja a megoldást. -
DonMaster
addikt
válasz
zoltan32x
üzenetére
1. is i5 nem kicsit egyenlö i7-el még ha ghz-ra kicsit több is , egyiknél lehet 1szél/mag másiknál meg fixen 2szál/mag
most hogy ezt tisztáéztuk lépjünk tovább.összefoglalot elolvasod akár saját router + egy switch emgoldja a problémádat leirás összefoglaloban.
bár nem rétem miért van összefoglalo ha senki nem olvassa,van még 1 megoldás
telefon-t nomdikusra kéred. veszel nomadikust kezelö otthhoni készüléket ami wifin keresztül csatlakozik
egy saját amgad által vet routerre. a digi-ét emg felrakod a polc-.rade emelet ha kevesebb a garantált nál akkor fogod és bejelented hibára .
ez a 3 megoldás létezik ,
500-600 az teljesen jo bár perszenem 1000 és enm 940 mint sokaknak, bár azt kb soha nem használnád ki.
még anynit tehetsz hogy 500-asra váltasz ha téynleg nem jön több akkro 500-540 fog jönni , és ahogy olvastam azt stabilan is hozná nálad.
persze maradhatsz 1000-resben is, és akrko hozza az 500-600-at. vagy többet. akkro a fent lévö opciok közül válasz 1-et.Attila 1
nem teljesen igaz.
oka: kell neki telfon és internet is.
nah most ha nincs már bekötsi hely akkro hiába kérne küön kábelet , nem kapna csak zte-n keresztül.
ez a fö ok.
de persze kérheti ha van hely még 1 kbelnek. bár akkro emg ugyan ugy mint ahogy irtam kell vegyen saját routert.
tehát kb ez bárhogy nézzük legalább 20e forintos költség lesz számára. -
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
DonMaster
üzenetére
Szia!
Igen, okos csomagban kértem, de úgy döntöttem tegnap hogy nem húzatom be a második kábelt (ugye a félreértés miatt). Így értettem, hogy ekkor díjmentesen lehet-e kérni tőlük hogy húzzák be mégis a telefont?
Elvileg nem kapok routert (hál' Istennek), csak két kábelt húznának be a lakásba (ugye a telefont utólag kéne behúzni). -
zoltan32x
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeket szeretném kérni, hátha van itt olyan Digi szerelő vagy esetleg olyan informatikai szakember, aki tudhatná vajon mi lehet a gond. Szerződésszám:544625
A 17 kerületbe lakom Budapesten, egy társasházban Rákoskeresztúron, ez ilyen 30 lakásos társasház, a másodikon lakom pár méterre csak a Digi központ.
UTP CAT 5e kábel jön be a lakásba.PC adatok****
Intel i5 processzor (4 magos) 4X3,2GHz, van szóval ez megfelel a a i7 -nek ami csak 4X2.2 leírás szerint, már a Digi követelmény az 1000Mbit/s internethez.
• RAM: 16GB DDR4-es, SSD, Gigabites hálózati kártya kettő is van, egy az alaplapon, egy PSI E, mindkettővel megnéztem a sebességet.
• Jelenleg TP-LING TG-3468 Gigas hálózati kártyát használom.
• Everest Ultimate memória olvasás :23225 MB/mp írás: 29542 MB/mp
Én ezt egy jó gépnek tartom, ami szerintem megfelelő a DIGI 1000 MBit/s internethez.A gondom az, hogy az 1000 Mbit/s internetből bejön 500-600 Mbit/s napközben, este 20:30-22:30 fele meg csak 170-320 Mbit/s között, és többször mértem már a garantál sávszélesség alatti értéket is ennél a csomagnál ez 300Mbit/s.
Ami érdekes, hogy router nélkül, este is megvan a 500-600 Mbit/s viszont routeral csak 170-320 Mbit/s leginkább ebben az időpontban. Viszont napközben routeral is megvan a 500-600 Mbit/s
Okos csomagban vagyok, most kötöttem pár napos, Digis ZTE H298N routerom van, és hát nyilván a telefont is szeretném használni, de azt sem szeretném, hogy az 1000 Mbit/s csomagból jöjjön a 170-320 Mbit/s.Valaki egy másik oldalon azt írta nekem, hogy azért az-az állandó 500-600 Mbit/s sem teljesen normális délelőtt, hisz az is nagyon karcsú már alapba annak is többnek kéne lenni-e.
Ami mondjuk lehet igaz, hisz ha mindenki 500-600 Mbit/s sebességet kapna ki rendelné meg az 1000-es csomagot, és hát nyilván rengeteg csalódott ügyfél lenne ez meg gondolom nem lehet célja a DIGI KFT-nek.
Én már annak is örülnék ha legalább 500-600 Mbit/s mindig megvolna, de az hogy este csak 170-330 Mbit/s a Digis ZTE H298N router mögött az nem elfogadható.
Természetesen írtam már a DIGI-nek, de félek nem fogják tudni ez megoldani.
Segítségeteket köszönöm!
-
XVII. kerület Rákoshegyre családi házas környékre milyen eszközt visznek? Huawei vagy ZTE?
-
DonMaster
addikt
válasz
PrometheusX
üzenetére
1. dolog, ha nomadikusat kérsz akkro kapsz né jelszot és hazsnálhatod bármely telefonnal ami képes kezelni pl: android.
2. ha kábelesen kéred, ott lehet 2 opcio 1. huznak be még 1 kábelt. 2. opcio kapsz egy zte-t és az osztja a net és tlefon.tlehet kérni utolag is. söt igy már kösd okos csomagra. 200ft/ho ami a telefon azon nem igazán szoktak sokan sporolni , föleg hgoy mobil és külföld irányba is olcsobb telefonálni vele, és akár olyat aki digit használ azt még ingyen is lehet.
telefont nem visznek semmi képen sem azt magadnak kell beszerezned. ha kbáelesen kéred akrko legyen telefonod is hozá azt nem fogják kiprobálni.
ha nomadikusan akkro mobilrol is tudod használni vagy veszel hozzáű emg felelö készüléket ami rj45-el csatlakozik a routeredhez. mivel internet kell hozzá
lényegében minden féleképen kell egy telefon készülék számodra ha beakarod kötetni. nomaikusnál net kell neki, simánál meg egy mezei otthoni telefon.
-
PrometheusX
aktív tag
Na tegnap bekötötték tegnap az internetet, tévét. Modemet nem kaptam, egy Cat6-os kábelt húztak ki a lépcsőházban lévő rendezőből, és a UPC már behúzott koax kábelét használták fel a tévéhez. Ma reggel elvittem a routeremet hogy megmérjem biztos jó-e a sebesség (munkahelyi gép OpenDNS miatt nem igazán akarta behozni a speedtest.net-et miután bekötötték, megegyeztünk ha baj van akkor jönnek mégegyszer..).
Na a DigiNET 500 most reggel 450-500 Mbps letöltési, és 215 Mbps feltöltési sebességre volt képes.
Meg vagyok vele elégedve. (Asus RT-N18U a router, elég jó kis gép.)Viszont családon belül volt egy kis félreértés, és a telefont nem köttettem be. Esetleg nem lehet utólag kérni tőlük díjmentesen, hogy jöjjenek ki a közeljövőben és kössék azt is be ingyenesen? Előfordult már veletek ilyen? Az se baj ha nem ASAP, csak valamikor a jövőben legyen telefonunk is.
-
Kuter
senior tag
Igen. Tomato volt rajta.
Azért is érdekes mert pl a telefonom netjén simán csatlakozok az ftp-hez és le is töltök 40-50 Mbps.
Upc hálózatán fullba. Digi hálózatán csak akkor megy ha kikapcsolom a CTF-t valami hardveres nat
Ha vissza kapcsolom akkor még a saját gépemen sem megy a ftp ha a dns cimen keresztűl kapcsolódom.
felkapcsolódik és csak vár vár vár és semmi.néha behozza a könytárakat.
Mindegy holnap megkérdezem a digit hogy ilyenkor mi van.
Ja igen ami változott 100/100 net volt kb 2 hete lett 500/200 és csak erre tudok gondolni.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Iphone 17 Air 256GB fekete független
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Ps5 Spider-Man 2 limitált kiadás szobor és kontroller
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
....és most már Digis! 

Szóval (#44244) DonMaster-re ment volna a szintén válasz, hogy nálam is működik.