Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
"Tisztelt Ügyfelünk!
Internetszolgáltatásunkban kiesést tapasztalhat az alábbi településeken: Anarcs, Balassagyarmat, Dáka, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Heves, Mezőlak, Nagyoroszi, Pápa, Vaszar, Budapest XIII. kerület, Százhalombatta.
A hiba elhárítása folyamatban van.
Köszönjük megértő türelmüket!" -
Nálam tegnap este óta nincs net Budapest 13. Kerület.
-
Oroszlányon a mobil halt meg. Sőt vodafone sincs.
-
mozesapo
tag
Megint kezdik a baszakodást. Reggel 7.00 óta router állandóan újracsatlakozik, ha van ip akkor sincs net.
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Budapest IX. kerület...
Készítettem egy Linux pendrivot és arról is teszteltem.
Emailben (képekkel..) bejelentettem a hibát, mert telefonon elhajtottak.
Még az nap kijött két Digis, mértek állítgattak és közölték, hogy a hiba nálam van.
Elmentek a laptopon 530 Mpps Win alatt. Linux alatt 930-950 Mbps.
Újra telepítettem a Win 11-t és most már laptopomon is jóItt a fórumon (BlackJack21) ajánlotta a Linux pendrivos tesztet! KÖSZÖNÖM!!!
-
Lacccca87
addikt
válasz
sikoraancsa #111443 üzenetére
Kb barmi jo amit a routeres ajanlos topikban ajanlanak erre a celra.
Beallitani nem sokmindent kell. Digi router bridge modba kerni vagy allitani az ugyfelkapun lan1 es wan porton osszekotni a digis eszközt az uj routerel. Wifit beallitani az uj routeren illetve a lan portokba bedugni a pc ket.
-
válasz
adika4444 #111446 üzenetére
Nem tünt fel eddig, hogy fals eredményeket dobna, igaz nem is méreget az ember, ha minden OK, de nemrég nálam is szinte pont ugyanez az eredmény jött ki, mint (#111445) mucsgyver70 kollégánál, azért is mértem, mert beállt minden...
No de az ember hallgat az okos szóra, próbáltam a disztró hivatalos tárolójában lévő app helyett felrakni a hivatalos binárist...nem sikerült, se ahogy látom, a Linux Mint tárolóban lévővel sem fut le a teszt.
ubyegon@lmde6:~$ speedtest-cli
Retrieving speedtest.net configuration...
Cannot retrieve speedtest configuration
ERROR: HTTP Error 403: ForbiddenA binárisnál ez van:
Installing /etc/apt/sources.list.d/ookla_speedtest-cli.list...curl: (22) The requested URL returned error: 404
Böngészőben ennyi van egyébként:
Mégis sikerült, csak nem a curl-os módszerrel, hanem az oldal alján lévő ikonoknál...
67.42 Mbps és 63.81 Mbps jött ki most. Köszi a tippet amúgy!
-
válasz
4Grider #111427 üzenetére
Jellemzően támogatja Linux ezeket az eszközöket.
Gondolom van olyan egzotikus chip-pel szerelt adapter, amit Linux éppen nem támogat, de ugye van hátrafelé repülő madár is...
Amúgy meg egy live Linux csekkolás pendrive megírással együtt is megvan 10-12 perc alatt ingyen, miért ne próbálná meg a kolléga?
Amúgy meg nálunk is hónapok óta elég gyenge wifin le/fel irány is, 12-20 mbps is van gyakran.
Most egész jó, egyébként nem értem, miért random távoli helyeket mér a speedtest, de amikor gyenge, akkor budapesti szerveren se jobb.
ubyegon@ubyMintC-212:~$ speedtest-cli
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from Digi TV (178.164.241.264)...
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by WideNet Kft. (Tapolca) [146.25 km]: 12.73 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 196.39 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 152.04 Mbit/s -
sikoraancsa
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam a témában de nem találtam rá a kérdésem válaszra bár többször érintve volt. A szolgáltatás bekötésekor Fiberhome an5506-02-fg ont kaptam ami router üzemmódban ketyeg. Sajnos a családban vita témája, a cseréje, arra kaptam beleegyezést, hogy utánna köthetek egy (még meg nem megvásárolt) routert, hogy az 5GHz Wifieszközöket és a 2aztali pc-t azon futtathassam.
A kérdés (persze már láttam ajánlásokat) de 10-20E között milyen routert vegyek ami bevált a Digivel (nem dobál le a wifi stb).
A bekötési sorrend a következő. Digi fiberhome ont (router üzemmódba) LAN-ból új router WAN-ba kábel vezetve és az új router LAN portjairól menne a 2 asztali pc és az új router 5GHz wifijét is használnám pár eszközzel.
Ilyen összeállításnál mit kell beállítani az új router menüjében, hogy minden rendesen működjön?
Végül pedig itt olvastam hogy a fiberhome routernek csak az egyik LAN-ja 1Gigás, de melyik aLAN1 vagy a LAN2 felirtatú?
Sajnos teljesen amatőr vagyok a témában ezért köszönök minden segítséget! -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Dragon3000 #111440 üzenetére
Ezek szerintem valami driver/win hülyeségek, core2duo is képes kihajtani 1g-t. Nekem nincs wines gépem szóval napi tesztelni nem tudok, de a cégnél elég sokat vizsgáltam ki meg cégen kívül üzemeltem be újakat és ezt tapasztaltam. :S Persze router után nincs gond, de pppoe felépítésével valami van sztem, vagy tényleg 1-1 gépnek egy random frissített drivere bejátszik valamit.
-
MadMancs
veterán
válasz
Dragon3000 #111440 üzenetére
Egy ősrégi Dell gépem van NAS/fileszerver/torrent szerverként használatban nálam. Régebben Win7, majd win10, egy ideje Win Home server 2011 el. Xeon E3300 CPU, 8Gb DDR2-es RAM, Dell optiplex 760-as alaplap. Csont nélkül hozza a 940/325-öt speedtest és torrent esetében is.
Igaz pppoe kapcsolatot egy Asus RT-AX55 építi fel, előtte egy FiberHome ("büdöske") ONT.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest