Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Afranc, erről még nem is hallottam, pedig már klinikailag tesztelik és 2024-ben tervezik piacra dobni
Painless K'Watch Glucose blood-free CGM smartwatch produces positive first-in-human trial results as PKvitality targets 2024 for availability [link]
"The end result for the third trial was a MARD level of 16%, .."
"It seems PKvitality has “around 2024” in mind for a K’Watch Glucose launch, and the price of the device is currently expected to be $199 with the replaceable K’apsul Glucose sensors costing about $99.90 a month. Prices are, of course, subject to change and regional variations. "
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2595 üzenetére
Felhívtam, de nem tudtam meg semmit. Nem tudom te hogyan érted el, hogy adjon választ, de nekem mindenre csak általános választ mondott. Meg sem próbálta megkeresni a rendelést.
Mi a státusza a rendelésnek, várható kiszállítási idő? : Sorban haladnak, nem tudnak pontos időt mondani.
Hova szállítják, hozzám, vagy a klinikára, mert nem tudták még rendelésnél megmondani? : Ahogyan kérte a nővér, de általában a klinikára ha személyes oktatás lesz.
Ütemezve van a rendelés? : Ahogyan a nővér kérte a rendelést, ő tudja megmondani.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2594 üzenetére
Na most volt időm rá. A hölgy azt mondja hogy a kért határidő októberrel volt beírva a rendelésnél. Tudnák ők hamarabb is küldeni, de október van kérve szóval annyi.
-Hát mondom ezt így hogy?
Az oktató nővér a megrendeléskor írt be októbert.
De jó mondom neki, nemrég beszéltem vele azt mondta hogy 1-2 hónap is lehet, azt nem mondta hogy direkt ő kérte ennyivel későbbre.
Az ügyfélszolgálatos nem tudja így módosítani a kért határidőt, azt annak kellene aki leadta a rendelést. Jó oké, felhívom őt, köszönöm.Hívom a nővért: van ez a rendelésem a Guardian 4 szenzorra, miért van októberre kérve? már tudták volna küldeni most is.
Hát.. ez több hónap szokott lenni általában (persze, ha így csinálja..), meg aztán ő is szabin volt most stb..
de ez mit számít? Megbeszéltük már, hogy amúgy is az én címemre kérte, ha megjön fel kell hívjam és egyeztetünk időpontot az oktatásra. Nyilván olyat ami jó neki.
Kértem, hogy akkor legyen szíves módosítsa a rendelés határidejét.. oké oké, visz-hall!Agyérgörcsöt tudok kapni az ilyentől.
Tényleg itt fogom hagyni ezt az országot már.Szerintem neked ilyen problémád nem lesz, de azért biztos ami biztos, hívd fel te is a számot (2-es mellék majd 1-es), kérdezd meg hogy mikorra van ütemezve a tiéd.
+3618890688 -
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2589 üzenetére
Lehetséges.
Most felhívtam az ügyfélszolgálatot, de hiába nyomtam a 2es menüpontot, ahol a rendeléssel kapcsolatosan lehet érdeklődni, nem reagált az automata, majd megnyomtam az 5öst, arra kapcsolt az ügyintéző, de ő meg nem tudott segíteni, mondta próbáljam a kettes menüben, csak most épp foglaltak a kolléganői, úgyhogy majd holnap próbáljam újra. Majd írok ha sikerült valami kiderítenem. -
-FreaK-
veterán
-
Mikolino
lelkes újonc
Sziasztok!
Első bejegyzésem itt. Egyes típusúaktól kérdezném hogy volt-e már másnak is BAP reakciója? (Vagyis, hogy egy másik vérvétel eredménye lett álpozitív az antitestek miatt.)
-
-FreaK-
veterán
válasz
_szantos_ #2569 üzenetére
(elfelejtettem korábban válaszolni)
Köszi, ez is valami, de azért ezt még nem nevezném megfelelő tájékoztatásnak. Van bőven kérdés még..
- kinél, hol kell elindítani a folyamatot? (diabetológus orvos nem tud róla semmit)
- mi a menete?
- mennyibe is fog kerülni? biztos én vagyok a hülye, de a link alapján sem világos. 12,954 Ft a teljes ár, erre adnak 9,347Ft támogatást, tehát nekem kell 3,607Ft-ot fizetnem? Ez mennyire vonatkozik? a teljes 3 hó / 13db-ra, vagy per darab?
- a feltételek meg egyszerűen agyfasz. Most majd ezeket be kell kamuzni mind a dokimnak, de félek mivel fogalma sincs róla, ezért majd valami kimarad vagy nem lesz dokumentálva. Aztán nehogy az legyen a vége, hogy két év múlva valami ellenőrzésen rájönnek jogtalanul igényeltem eddig, mert nem teljesítettem a feltételeket, aztán be akarják hajtani a támogatásra kifizetett összeget.#2570 _szantos_
Köszi, nekem is nagyjából ezek a tapasztalataim vele.
Épp tegnap a két korábban tesztre kapott fecskendő után megkaptam javaslatban, meg egyből receptre is, ezért ma már újra ezt használom.Nem annyira gyors amúgy amire számítottam, el tudnék képzelni még gyorsabb hatást
Előbolus időnek azért én legalább 5percet szoktam tartani.
Most úgy adtam be a reggelit, hogy a teljes mennyiséget (12E), de egy óra után 9.5-re ment fel a VC-m 6.x-ről, így adtam be még 4 egységet, meg ettem is hozzá kicsit.
Kell még azért kísérletezzek ezzel, és nyugodtabb lennék ha lenne szenzor, ezért lehet hogy felváltva fogom a két félét használni még egyelőre, de még gondolkodom rajta. Vagy megvárom míg vagy megkapom a támogatott szenzort, vagy veszek a nyaraláshoz egy Libre-t.Összességében azért jobban lehet vele kezelni a helyzetet.
Te hol olvastál a külföldi tapasztalatokról ezzel kapcsolatban?
-
Ellia
addikt
Hali!
Budapest Észak - Dunakeszi - Göd - Vác környékén tudtok ajánlani jó diabetólogust? Váchoz tartoznék de még a kötelező 3 havi kontroll (haha) helyet a 6 havit se tudják tartani annyira ember hiányban vannak/sok a beteg... Nem baj, ha fizetős, de lelkiismeretes legyen. -
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2573 üzenetére
Szia! Igen, vissza küldtem a kitöltött/aláírt igénylő lapot és a nő megrendelte. Az én címemre fog jönni, azt mondja hogy nem tudja mennyi idő, lehet hogy két hónap is lesz vagy három. Ha megjött fel kell hívjam, egyeztetünk időpontot az oktatásra. Persze menne magamtól is, de hivatalosan kell az oktatás. Írok majd ha megjött. Neked bem mondták hogy mennyi idő?
-
krisz768_
tag
válasz
_szantos_ #2568 üzenetére
Igen, azt eltévesztettem, de nem teljesen hibás amit írtam. Itthon még mindig rengetegen használják az enlite-t. Nem sietjük el a fejlődést. Ha jól tudom fel kell írni külön és a Guardian 3-ra még a mai napig hónapos a várólista.
A guardian 4-t azóta megrendeltem, meglátjuk milyen lesz. Nem is értem miért nem lett egyből engedélyezve pumpával. Remélem itt még nincs hosszú várólista.
A https://sejk.neak.gov.hu oldalt utólag megtaláltam. Nagyon rossz szerintem. Oké hogy mi, akiknek van kis informatika tudása el tud navigálni, de egyeseknek tuti nem megy. Szerintem kevés az infó rajta, szerintem az egyetlen értelme, hogy az árat meg lehet nézni. Arról nem is beszélve,hogy néha több mint 10mp mire válaszol a szerver.
-
_szantos_
csendes tag
válasz
-FreaK- #2541 üzenetére
A Fiasp külföldön már megy 3-4 éve, jelentős tapasztalat van vele.
Mivel gyorsabb:
- előbólusolási időt csökkenteni kellhet (akár nullára)
- kezdeti bólus mennyiségét csökkenteni kell (hogy ne okozzon étk. után 1-2 órával hipot), a maradékot később beadni
- elhúzódó CH felszívódás esetén többször bólusolni, mert a hatás már nincs meg
- bátrabban lehet korrigálni vele
- gyorsabb CH-kal jobban lépést tud tartaniA Lyumjev még egy picit gyorsabb.
-
_szantos_
csendes tag
válasz
-FreaK- #2505 üzenetére
Van ezekről info jópár éve:
https://sejk.neak.gov.hu
Az ISO-fa kategóriáit böngészd, alul a füleket, stb. -
_szantos_
csendes tag
válasz
krisz768_ #2482 üzenetére
Nem Enlite, hanem Guardian3. Ráadásul a 780G vmivel intelligensebben kezeli (jobb időkben kér kalibrálást, a szenzormérést összeveti az inzulin és CH aktivitás alapján várt értékkel, stb.), mintha csak simán telefonra menne a jel.
Az Enlite valóban gyengébb, de ismerek olyat, akinek tökéletesen működött, szóval egyéni eltérések lehetnek.
A 780G egyébként - egy másik távadóval - képes a Guardian4-el is működni. Rohanni nagyon nem kell, mert bár a Guardian4 nemrég lett itthon is támogatva elérhető, a 780G-s távadójának az elérhetőségéről még nincs hír.
-
krisz768_
tag
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2565 üzenetére
Én még mindig elfelejtettem kitölteni a papírt, pedig pénteken megjött. Az elsőt nem receptre adják, ez egy próba példány azt hiszem egy hónapra, ha utána neked meg nekik is oké, akkor kapsz vagy receptet, vagy javaslatot és a háziorvos ad receptet az alapján.
Fura, hogy neked ilyen magas, nekem bázissal és anélkül is beáll 5-6 körülire reggelre.
-
krisz768_
tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Még a végén előny lesz, ami most hátrány...
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #2558 üzenetére
A mai már sokkal jobb volt. Ugyan az a zsemle mint tegnap (picit más ami benne volt), most 11 egységet adtam be (tegnap 10et azt hiszem), vártam 5-6 perc. Annyi hogy mostanra lecsökkent kicsit, ez most nem tudom hogy a Fiasp vagy a nagyobb mennyiségű Tresiba bázis miatt, de korrigálom némi korpovit kekszel
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2559 üzenetére
Nincs még, először küld a nő postán egy jelentkezési lapot, azt kitöltöm visszaküldöm, utána rendeli meg, azt mondta ez így egy hét kb. mire meglesz, utána mehetek felrakatni meg oktatásra. Kérdeztem az utóbbit, ezt nem lehet kihagyni sajna, de azt mondta hogy mivel így sokat tudok már a szenzorokról, akkor gyorsabban végzünk
Elvileg igen, Aldis teljes kiőrlésű rusztikus zsemle vagy mi a neve. Actrapid (humán) esetében nincs ilyen tüském, ott simán látható, hogy lassabban szívódik fel, ezért is nem értem hogy miért lőtt ez most ki ilyen gyorsan.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2557 üzenetére
Én most a Fiasp miatt raktam fel egy Libre3-at megint, majd úgy fogok időpontot kérni, hogy mire ez a két hét lejár akkor rakják fel a próba szenzort, de azért kíváncsi vagyok hogy milyen lesz.
Ez a Fiasp egyelőre nem megy még nekem, ki kell találjam még hogy mikor adom be meg mennyit..
Ez volt most a reggeli kísérletem, hát elég rossz lett és nem teljesen értem, hogy miért, mert teljes kiőrlésű zsemlét ettem, zöldség is volt benne, nem kellett volna ennyire felszaladjon. Leginkább itt is várnom kellett volna vagy 10 percet szerintem a beadás-kaja között. Két pent kaptam (előretöltött pen-ben adják.), van még időm gyakorolni, csak arra számítottam hogy tök jó lesz elsőre is
Ja és még meg kellett növelnem a bázis inzulin adagot (tresiba) is, azzal is kísérleteznem kell még.
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2554 üzenetére
Lehet majd én is kérem a Fiasp-ot, szeptemberig van időm eldönteni, akkor megyek legközelebb.
Medtrumról senki nem tud semmit, hiába támogatott semmi nincs róla, pedig próbáltam kideríteni ezt azt. Külföldön véleményeket is alig találtam.
A guardian 4 próbacsomag holnaptól rendelhető azaz 1.-től. Erről időközben pedig megtudtam ezt-azt redditről: Többen írták hogy megbízható szenzor, nem úgy mint a régebbi 3-as. Kalibrációt csak indításkor kér, vagy akkor sem ha 4? órán belül indítunk újat.
Természetesen holnap nem dolgozik aki rendeli a próbacsomagokat, szóval marad jövőhét.
Viszont egy fontos "újdonság": a Guardian 4 drágább, pontosan nem tudom mennyi de a 3 havi 30k helyett inkább 40k környékén van. Még mindig sokkal jobban megéri, és nem lenne probléma, de hogy erről szintén nem volt tájékoztatás.....A feltételekről én is írtam korábban.
vicc kategória, hogy rossz kontrollodnak kell lennie, hogy legyen szenzorod.
Pumpára váltani amúgy lehet támogatottan, de csak a 2 év kihordási idő után. Vagy a teljes ár a másik választási lehetőség.
-
-FreaK-
veterán
Köszi, akkor ez lesz az, nekem is a Guardian 4-et mondta a hölgy.
Csak én azt hittem a Medtrum márkanév alapján, hogy a Nano CGM lesz az, de akkor ott még nem tartunk, be kell érni az elavult, böszme, távadós cuccal. Azért ha jó áron van, akkor örülni fogok annak is. Elvileg 28e/3 hónap + 38e/2 év (távadó), de lehet ez még a Guardian 3 ára.Szerk: ja nem, most olvasom a kommenteket csak..
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2550 üzenetére
Voltam ma a dokinőmnél, kaptam Fiasp-ot, most kezdem el próbálgatni, az első alkalom alapján tényleg marha gyorsan hat.
Intézte nekem a szenzoros dolgot is, felhívott valakit Tatabányán (én Esztergomba járok) ahol szenzor felírással foglalkoznak (de amúgy nem inzulin pumpa klinika) , beszéltem is utána az asszisztens nővel, fog adni nekem próba szettet, majd megyek érte amikorra megbeszeljük.
Viszont itt is csak a guardian 3 és 4ről tudnak.. Mondtam hogy május-tól van valami Medtrum szenzor is, hát arról ő még nem hallott. (1. agyvérzés ekkor kerülgetett)
Még mondta a dokinőmnek, hogy ha ezt választom az nem jó pumpahoz ha akarnék később.... És nem lehet váltani, vagy mi? (2. Agyvérzés)
Persze trükköznie kell a kezelő orvosomnak még a Fiasp inzulin hoz is hogy megkapjam (most adományként adott) , meg majd a szenzorhoz is, mert nem megy az úgy csak kérésre.. Be kell írni többször volt hypo-m és hasonlók. (3. Agyvérzés)
Felvesznek egy új eszközt a támogatott listára és két hónappal később sem tud még róla senki semmit.Neked sikerült azóta beszerezni? Medtrum-ról esetleg megtudtál valamit?
Ez mondjuk egyre erősíti bennem az érzést hogy költözzek már külföldre.
-
-FreaK-
veterán
Cure for Diabetes: New Promising Data Just Released!
Kiadták az adatokat az első két, mesterséges béta sejt (őssejt terápia) beültetésen átesett páciensről. Ígéretes mindenképpen, de ez még nagyon az eleje.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2550 üzenetére
Köszi!
Beszélek én is majd megint a kezelőorvosommal, hogy adjon legalább egy beutalót, vagy nézzen utána.Más:
Én eddig nem tudtam róla, de a diabétesz mellett megvan az esélye a neuropátia kialakulásának a lábakon, ezért különösen fontos, hogy odafigyeljünk a lábunk ápolására és a sérülések elkerülésére.
Egy videót néztem előbb erről, egy csatornáról, amit követek.
How to Take Care of Diabetic Feet & Avoid Neuropathy - Type One Talks
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Külpolitika
- Megújul a Netflix tévés appja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest