Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geryson

addikt

válasz prannk #1047 üzenetére

Köszönöm kérdésed, már lassan 2 hete össze vagyunk nőve. Azért van mit tanulgatnom és bevallom őszintén nem tudom, hogy hogyan fogunk teljesen összeszokni. Elmagyarázom... :)

A készülék maga makulátlan. Ugye én a legjobban a folyamatos szenzornak örülök. Ez annyira, de annyira cool, hogy el sem tudom mondani. Belőttem magamnak, hogy 3,5 mmol előtt 20 perccel riasszon, hát ez valami fenomenálisan király. Felfelé 11 mmol-ra lőttem be a határt, ott sem trend, sem időriasztást nem kapcsoltam be. Csodaszépen látom, hogy hogyan hullámzik a cukim kajánál, vagy bármikor. Merthogy ugye hullámzik az éjjel is, hajnalban pláne (most már tudom is, hogy miért). A hipporól végre megkaptam a végső intelmet, ugyanis nem az a legnagyobb gond, hogy a máj glükózkészlete kiürül és pl. reggelre Somogyi effektus lép be, vagy éppen a májat károsítja - hanem a doki szerint a legnagyobb veszély az agyi funkciók roncsolódása így elterveztem, hogy soha többé nem hippózom. :) Futásnál nekem óriási segítség a szenzor, és ugye sajnos a sport miatt én elég sokat hipóztam.

A pumpa maga is iszonyat király. Az, hogy visszaveszem a bázist órákra, vagy teljesen leállítom, az hihetetlen. Futás közben, előtt és utána 2-3 órán át 0%-on vagyok, utána 2-3 órát 50%-on nyomom, reggel 4.6-al ébredtem pl. ma (este futottam). A doki szerint viszont 15-ig el lehet indulni sportolni, így tegnap (véletlenül) felmentem 13-ra és inkább azt csináltam, hogy adtam egy egységet, ami ugye a futásnál extrém szinten hatékony és 4 körül értem célba úgy, hogy közben már bevettem egy kis cukrot, mert beriasztott a trendriasztás. Amúgy azt megfigyeltem (amit a szakirodalomban is olvasni), hogy ha 10 fölött mész el, akkor először felfelé indul el a mmol és csak utána kezd el csökkeni. Tökre érdekes...

Az is baromi jó, hogy iszonyatosan visszaesett az inzulinigényem. Anno simán szúrtam 10-12 egység Apidrát, a 24 órásom 25-28/30 egység között volt. Most a 24 órásom 22 egység, kajához meg szúrok 5-6-7 egységet. Most tanultam meg, hogy ez a csepegtett inzulin sokkal hatásosabb ugye, mint az inzulingombóc. Érdekes amúgy, hogy nem zavar a készülék, bár már szakítottam ki magamból a szereléket. :) Simán alszom vele, ha éppen "olyan" szituáció van, akkor klikk és már le is van véve.

Amit nem nagyon tudok egyenlőre, hogy szénhidrátot számoljak, ez tökre nem megy, pedig be akarják állítani automatára a készüléket. Én eszem, szúrok kb. és mérek, így csinálom 15 éve. Az, hogy a kifőzdés nénitől megtanuljam, hogy egy rántott hús mennyi CH, az nekem egyenlőre eléggé kizárt. :(

Csak javasloni tudom bárkinek ha meg tudja venni, mert nagyon profi kis dolog és. A Medtronic amúgy 24 hónap kamatmentesre odaadja a készüléket. Szomorú hír, hogy a nyugati-országokban 100% az új cukorbetegek pumpaaránya és jó 50% a régieké, ehhez képest itthon nincs 1%, jól olvastátok: 300-350.000 inzulinos cukorbetegből 2.500 pumpás van... :(

Ami sajnálatos negatívum nálam, hogy 2 hónapja vérnyomi-csökkentőt kell szednem, mert hiába bármi erőfeszítésem (bár még nem adtam fel), a vérnyomim felment 140-150 közé, ami ugye már sok. :( 38 év, stresszes vállalkozói élet és a cuki megteszi a hatását...

Új hozzászólás Aktív témák