Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Sziasztok,
Baratnomnek az M5040-e is beszart teljesen, es raadasul win reinstall utan is ugyanolyan szar maradt, 100% procihasznalat kb allandoan... Mikor meg a ramra gyanakodtam (2gbnal az is elegge 100% korul ment), vettem bele meg egy ugyanolyan tipusu ramot, semmit nem segitett...Aztan itt lattam a valaszt h diagnostics, lefuttattam es vinyo, cpu fan, valamint ram is failelt..
Kerdeseim:
Cpu fant hol es mennyiert javitjak?
Hogy tud elromlani egy memoriamodul? (Gyanitom, hogy nem az uj, hanem a regi lehet, majd persze letesztelem)
Vinyora ha hdsentinel 100/100at irt akkor miert failel a diagnosticsban?Gratulalok a dellnek, hogy egy ilyen megbizhato gepet sikerult osszerakni. Vagom hogy consumer meg minden, de attol meg ne szarjon mar be 3 dolog is, raadasul ugy, hogy a vinyo egyszer mar cserelve lett...
-
adalbert1
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Igazából szeretném még minél tovább kihúzni az E6230-cal, az utána jövő szériákat még kicsit drágának találom, így vásárlás egyelőre nem fenyeget, de azért jó tudni, hogy pár helyen trükköznek ezzel.
Ha a garancia már lejárt róla, akkor érdemes egy újrapasztázással megpróbálkozni? (ahogy nézem a manualt szerencsére nem kell a billentyűzetet és egyebeket lebontani, mint más, kevésbé felhasználóbarát elrendezésű laptopoknál)
15k már sokkal barátibban hangzik, mint a pár helyen látott 35k-s ár, az kb. a fele-harmada a gép értékének.
-
seneca07
tag
válasz
somasz
üzenetére
@somasz a proci előtte müködött,
@ghostrider20 a bios a régi procival lett frissitve (A08),
@szabonagyur a tápegység valszeg eredeti nem tudom, mert a hardveraprón vettem a notit, de dell felirat van a tápegységen.Hogyan tudom meg ha nem eredeti a tápegység. ill. mi lehet még a probléma?
-
Máté94
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Sajnálatos módon nem frissültek, pedig nem ártana. Bár az én problémám inkább "Intel" probléma, mintsem Dell hanyagság. Viszont látszik, hogy nem tesztelték a rendszereket, csak kiadták a drivereket, amit az Intel csinált...

Persze, 2 éves konstrukció, inspiron7537...
Legközelebb belépő üzleti alá nem adom. -
ghostrider20
tag
válasz
somasz
üzenetére
Csak a bekapcsolás led világít
olyan mintha kihuznád a töltő kábelt!
De már a töltő csatlakozót néztem az nem szar mozgatam nem kapcsol akkor ki
Bekapcsol bejön a Dell biosba is betudok lépni vagy lép tovább magától.
De utána fogja magát és kikapcsol...Lehet mindjárt csinálok egy videot aztán belinkelem -
válasz
somasz
üzenetére
Hát, nekem nem nyalták ki akkor a seggemet. Igaz, akkor még a honosításos kérdéssel nem álltam elő, de a windows kulcsos válaszuk komolytalanságára abból következtetek, hogy egyrészt nem működött, másrészt a válasz két mondat volt, kábé 6 helyesírási hibával, szóval valszeg hamburgerrel az egyik kezében írta meg ebéd közben.
Mindenesetre köszönöm a választ, akkor egyelőre nem stresszelem túl a dolgot, de majd egyszer megpróbálom személyesen megkérdezni a véleményüket, csak a város másik végén vannak. -
yanna
addikt
-
szabonagyur
félisten
válasz
somasz
üzenetére
Windows 7-et vagy 8.1-et felfrissíted egyszer Windows 10-re, ha kész a frissítés a gép legyen neten első bejelentkezés idejére. Ekkor regisztrálódik a gép MS-nél, és onnantól következő telepítéskor - ami lehet nulláról Win10 telepítés - amint netre kerül a gép beaktiválja magát.
-
randras
veterán
válasz
somasz
üzenetére
+littlemamba, aizen92: Köszönöm a válaszokat, azért a helyszíni garancia nem semmi.
Amin viszont meglepődtem (ha így van egyáltalán), hogy TN panel van benne, ez igaz? 
E7440 és E7450 drága, és ahogy nézem dedikált videókártyás nincs is, ennyi pénzért pedig nem akarok foglalkozni a lehetőségével sem, hogy ilyet vegyek (mert a végén még megtetszik, és megveszem).
-
Atlantis
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Igen, nézegettem képeket, de láttam ilyet is, olyat is, sőt, mintha a Dell oldalán is numpad nélküli billentyűzettel szerepelne. Azt gondoltam, csak a 4800-asban van a teljes bill.
Kell valami mobil CAD-es gépet szereznem, sajnos a IBM leépülésével a Dell tűnik legéletképesebbnek ezen a fronton.
-
Emperor_
addikt
-
Ideg
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Sosem volt még dell gép a kezemben, de sejtettem, hogy ez így nem klafa.:S Akkor ezzel ráfáztam keményen mi? Közben már elkezdtem telepítgetni a gépet, a dell system detect nevű csoda vajon miért nem működik? Elindítom, végigfut egy csík ami letesztelni, hogy van e hálózat majd aztán semmi, háttérben fut a program, de nem lehet vele semmit sem csinálni. Ez nem olyan mint a lenovonál a system update, hogy minden drivert leránt ami kellene a gépnek? Mintha ezt olvastam volna a dell oldalán.

-
-
Primary92
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Ezzel a kitakarással együtt lehet élni, de azzal kevésbé, hogy mindig megy a Radeon valószínűleg. Mert nem hiszem el, hogy nem lehet kihozni 4-5 óránál több akkuidőt 9 cellás akksival, úgy hogy minimum fényerő, és minden bazi energiatakarékos. A régi Aceremmel 5 évesen is tudtam kb 4 órát használni akkuról (bazi energiatakarékosan), úgy hogy rendszeresen akkuról használtam, tehát nem a vitrinben állt.
-
hkari
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Igen minden a helyén volt, de sehogy sem akarta valamiért. Win7 és 10 alatt próbáltam, de ugyan az a hibakód 1, ez eszköz elindítása sikertelen fogadott. Végül is, már mindegy, mert az a régebbi HP-mba volt, és azt már eladtam

Ezzel az intellel nincs sok baj? Visszaolvastam és elég sokan panaszkodnak. TP Link AC1200 routerem van egyébként.
Van itt egy 7260-as intel aprón jó áron, akkor szerinted lecsapjak rá?

-
-
bb.bocs
őstag
válasz
somasz
üzenetére
hmm hát vicces mert a 170 sem olcsónak mondható... na mind1... elviszem nem halok bele, csak a sansungnál ennél olcsóbbra is házhozjönnek de hát ne hasonlítgassam. nekem elsö dell lptopom semmi bajom vele, kiváncsi vagyo ka hűtés meddig birja
ez a ram mizéria akkor nem egyedi csak user error 
-
bb.bocs
őstag
-
-
-
válasz
somasz
üzenetére
Igen köszi sikerült. Elég nagy élmény ez a több képernyős mód. nem is értem eddig miért nem használtam így...
Nagyon király ez a dokk is. Az is tetszik, hogy megdönti az egész gépet így kényelmesebb számomra a gépelés.
Monitorokból amúgy csak azonos felbontásúakat lehet egyszerre bekötni vagy bármilyen kombó működik?
-
premete
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Én is mindig felteszem a Dell Latitude laptopokra a legfrissebb biost, és még sose volt belőle semmi problémám, úgyhogy felesleges rémhírterjesztésnek tartom a kolléga ijesztgetését.
Zárójelben azt is hozzátenném, hogy a laptopokban ott az akku + a hálózati áram, nagyon kicsi az esélye, hogy éppen a bios frissítés ~fél perce alatt haljon meg az akku és menjen el az áram.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen házat vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Jó tudni,így már értem miért csak a 7-es sorozatú Inspironok aluházasak.

nem szóltam