Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz pigmeus #146497 üzenetére
Egyáltalán nem meddő vita, az oltás vs. nem oltás. Tisztában vagy vele, hogy kb. az 50-es évek óta elkezdett kötelező oltások miatt mennyi betegség tűnt el?????
Amik eltűntek: járványos gyermek bénulás, kanyaró, fekete himlő, kanyaró, rózsa himlő
Itt a cikk: [link] ezeken kívül is biztos van még pár betegség.
Azért mert évente egy átlagos ember egyszer-kétszer ha beteg pl. egy kis megfázás stb. nem csak a magasabb higiéniának, a jobb táplálkozásnak és a jobb életkörülményeknek köszönhető hanem az oltásoknak is. -
pigmeus
tag
válasz RandomName #146496 üzenetére
Szerintem ez egy meddő vita, mint az oltás és nem oltás nem derül ki az igazság.
-
RandomName
senior tag
válasz pigmeus #146464 üzenetére
Hát, ahogy tanultam anno az volt az ökölszabály, hogy ahány kV, annyi méterre illik lakni tőle. De az régen volt.
De amúgy hidd el, hogy minden vezetékben folyó áram térerőt generál.
Ettől működik a villanymotor, a transzformátor, meg sok minden más.
Jobban "veszélyben" vagy ha ráalszol a töltőre dugott telefonodra, mint egy nagyfeszvezeték alatt...
:)"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
sto1911
veterán
válasz 7Sony7 #146489 üzenetére
Bárhogyan is van, azért sem a porszívó, sem a mikro nem megy 7/24-ben.
Illetve szerintem ez a lényeg a cikkből:
"Az eddigi kutatási eredmények nem találták meg azt a lehetséges mechanizmust, amely megmagyarázná az összefüggést. További kutatások kellenek, hogy a lehetséges ok-okozati összefüggést megerősítésék vagy cáfolják."Magyarul nem tudják.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz aldebaran #146487 üzenetére
Valami ilyesmi rémlik nekem is, hogy az általános háttérsugárzás (wifik, mobilok, tv adás, rádióadó, elektromos gépek, stb) Töb, mint az ilyen vezetékek közelében mérhető.
A linkelt cikkből idézve:
" Magyarul, aki fél a távvezetékek erőtere miatt bekövetkező negatív egészségi hatásoktól, jobb, ha nem áll neki porszívózni, illetve a mosógépet vagy a mikrót sem kapcsolja be."Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
XmoD
senior tag
Valakinek nem porosodik a szekrényben vagy a polcon usb-s joystick és meg is válna tőle? (a klasszikus botkormány)
-
aldebaran
őstag
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
7Sony7
addikt
Üdv. A kard u. levő 20+ m es vasoszloposra gondolsz? Abban 132kV van, és üzemel is. Fog is még pár évig, én úgy gondolom.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
pigmeus
tag
válasz bobace #146474 üzenetére
Eon vagyis már Opus 15 vagy 30 napon belül fog válaszolni. Mint írtam fentebb az önkormányzatnál nem tudtak mondani semmit, csak hogy a polgi írta alá? mondom igen... Újra átolvastam amit találtam abból nekem nem derül ki, hogy mit akarnak, csak azt értettem meg, hogy Déli ipari telepet kell kiszolgálni de ehhez ezt is át kell alakítani. Szóval ha így nézem akkor ezek szerint ezt nem fogják bántani ami kár, mert meglepően sok ott a ház és van aki simán építkezik alá. Páromnak az a baja vele, hogy elvileg a mágneses tér amit gerjeszt gyerekkori leukémiát okozhat... vagyis vizsgálták ennek a lehetőségét.. de nem találtak rá semmit...
Göcsből meg irodaházat akarnak csinálni, oda biztos, hogy nem kell ez a mennyiség. -
bul07
nagyúr
válasz Cs1csó #146473 üzenetére
Én sose ittam de kocsmába mégis jártam
Jó mondjuk a haver volt a csapos, záróra után ott maradtunk kártyázni
Utána meg magához vette a bevételt és mentünk kajálni étterembe(mindenki a magáét fizette)
És ez így ment majd egy évig, csak aztán édesapja megunta hogy nincs bevétel a kocsmábólAbban az időben havi pár napon ha keltem 12óra előtt
Havi 6nap volt a biztos munka, meg akkor volt még korán keltés ha betörés volt és menni kellet megnézni mi kárt tettek( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bobace
addikt
válasz pigmeus #146472 üzenetére
na sikerült választ szerezni?
Amúgy szerintem ez már nem fog menni, mert azóta környék jellege rengeteget változott, már nem egy kertségi rész, ahol ez nem annyira érdekes. Szerintem max áthelyezik, illetve a volt GÖCS területén sem az iparosítás van fókuszban, és már nem is igen lesz. Mondjuk én nem lakok alatta/mellette, amúgy nem érint, max ha kisétálnék a buszhoz vagy a kisboltba.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #146458 üzenetére
Ez az "elkocsmátlanodás" egyfajta világjelenség, Angliában is 10-20%-al csökkent a pub-ok száma. Sőt az USA-ban is valami hasonló történik: a Shameless c. sorozat is sokat foglalkozott azzal, hogy egyre több hely nyílik a "hipszterek" számára pl. jógaközpont, latte-frappuccinót felszolgáló kávéház ahol korábban pl. kocsma volt.
Plusz ennek "hipszter" generációnak már inkább a marihuánás süti a "trendi" az alkohol helyett.
Angliában is volt erről elemzés, és az egyik ok, hogy a fiatalok sokszor ott is szegényebbek és a kocsmázás főleg Angliában iszonyat drága mulatság lett.[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
válasz sto1911 #146406 üzenetére
Ugyan már, ne szidjuk ezeket a "kiváló/tökéletes/élhető terekkel rendelkező" új házakat. Épp csak egy szekrényt nem tudsz betenni egy szobába, mert egy franciaágy már nem fér mellé, nappali/étkezőbe meg ugye normál esetben nem teszünk gardróbot. az a baj, hogy az átlag magyar szeretné a divatos amerikai konyha-nappalit, ugyanakkor számít az ár, és a négyzetmétert a hálószobákból lehet lefaragni. Ha szerencséd van, van garázs a házban, ott legalább tudod tárolni a vackaidat, az autó meg mehet az udvarra télen is. Egy-egy régi kádár-kockából élhetőbb tereket lehet sokszor kialakítani, mint egy vadiúj hipermodern konfekcióházból/ikerházból.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
bobace
addikt
válasz pigmeus #146464 üzenetére
Mi arra lakunk, és amennyire tudom, illetve nekem is mondták a környékbeliek, már rég nem megy benne nagyfesz. Ez még a GÖCS miatt volt kiépítve, de már rég nincs akkora kapacitás ami indokolná.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
pigmeus
tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hátha itt valaki jártasabb, hogy Debrecen Júliatelep Kard utcán van egy 120kv magasfeszültség és mi nézegettünk itt házat, de a páromnak nem tetszik, hogy ez ott fut. Na most én ahogy olvasom ez elvileg kellő távolságra van. Esetleg van itt olyan akinek van erről információja, erről az állomásról vagy a jövőjéről? Vagy ezt csak mondjuk két éve építették oda?
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Szánkót szeretnék venni, és érdekelne, hogy Debrecenben honnan érdemes nem aranyáron venni?
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Tv-hez szeretnék valami beltéri aktív antennát venni.
Esetleg van valakinek tapasztalata ezekkel az eszközökkel kapcsolatban?
Van olyan amit padlástérben vagy kint a házon el lehet helyezni és akár egy koax elosztóval több tv-t is össze lehetne kötni vele?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #146458 üzenetére
Itt nem ez a baj, de nem tudom, hogy lokális-e, avagy sem..
"Tehetős gazdasági terület", van napszám, s olyan órabérrel, hogy meglepő, nekem legalábbis..
Itt még sok a fiatal, sok a gumicsizmás, s mégsem..
Nem gondolom magam sikertelen embernek, de öcsém, hála istennek nem itthon dolgozik, bár nem is keveset, de az a legnagyobb baja, hogy a v8 mikor kerül be az autóba. 26 évesen..[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
bul07
nagyúr
válasz Papaj x #146456 üzenetére
Igen régen a kocsma nem csak a lerészegedésről szólt, hanem közösségi hely is volt
Megbeszélték az ügyes bajos dolgokat, kártyáztak
Ahol volt rá mód tekéztek
Ha volt fagyi árusítás akkor a gyerekeket is elvitték vagy ha ép küldték a gyereket a apáért akkor kapott fagyit
Szilveszteri tombolák ahol kismalacot is lehetett nyerni, összebeszéltek hogy ne egyszerre legyen a húzás így aki mindkét helyen vett az át tudott sétálni
Disco a fiataloknak pénteken vagy szombaton, ha betámadott a szomszédos falu akkor verekedésekRégen a mi falunkban is 3 kocsma volt
Most van 1db és abba is az a 5-10 rendszeres vevő tér be, meg néha néha egy két kóborlóBár mondjuk ez annak kis köszönhető hogy elöregedett ez a falu, és a házak 20-30% már románok vették meg akik nem is feltétlenül laknak itt
Aki teheti menekül fiatal alig van[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Papaj x
senior tag
válasz Cs1csó #146455 üzenetére
Volt szerencsém tűzhöz közel kerülni. -sajnos/nem sajnos-
Nemrégen készült el egy kerékpár út egy bizonyos szakaszon, X forintért.
Megkérdeztem, hogy ezen pénzen, kb. ezen szakaszt használja, miért nem új elektormos autókat adnak az embereknek, s akkor még maradt volna is.
Nem állás foglalás közel sem, de nagyon elk@vultunk.
Nincs pénz, de pénteken 2 órakkor a 200 férőhelyes Aldi parkolóban meg megállni nem lehet..
Úgy dőlnek be vállalkozások napi szinten, aki rendesen szeretné csinálni, hogy az nemigaz.
Kocsmából lakóház, kisboltokból lakóház, étteremből meg kukorica tároló, márha van aki feldolgozza azt.
3 nap alatt megjön a törzskönyvem, ami eddig alsó hangon 2 hét volt. Kormányablakok üresek (itt legalábbis), bankokban meg sor áll..
Nah, most jöttem vissza a csoportba, de lehet ezekkel gyorsan le is leszek tiltva.[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz Cs1csó #146455 üzenetére
Igen. Dohányboltban jön a várda keserű, meg a társai. S már ez az elit.
Megértek én mindent, de nem biztos, hogy egyet értek vele, de ez lehet szoc. problem.
Sok a De, elnézést kérek ezért, nem tudtam megfogalmazni éjfélkor helyesebben.
Ugyanakkor, mikor egy kocsmának be kell zárnia, alkoholizmustól függetlenül, nem biztos, hogy minden rendben, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Papaj x #146454 üzenetére
Ebben az a szomorú, hogy nem lett kevesebb alkoholista, hanem már annyira szegények az emberek, hogy nincs pénzük az alkohol kocsmában fogyasztásával járó felárhoz, hanem megveszik boltból vagy kifőzik maguknak.
Tehát ugyanannyi alkohol fogy, csak máshonnan szerzik be. -
Papaj x
senior tag
válasz PLaci58 #146375 üzenetére
Mikor egy "faluban" is bezár a kocsma, az a valami. Itt helyben 2 kocsma zárt be, a 4ből, közel 4e fős "faluban". Ez a vég kb..
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz RandomName #146420 üzenetére
Én is feladtam a kertet, a füvet egyszerűbb lemyírni 😀 Málna az van, de én metszem tavasszal 50-60 centisre, ritkítom és kivágom a tavalyi termőket. Így szépen terem. Van eper is, de csak azért mert át akartam ültetni, leraktam virágládában a kivett gyökereket, hogy majd holnap, ottfelejtettem és elterjedt 😁
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
bul07
nagyúr
válasz DrBubo77 #146445 üzenetére
Igen ezek nagyobb bűnök szerintem minthogy 90 helyett valaki 105 megy
Lakott terület megint más gyorsabb hajtás szemszögéből, mert tuti hogy faluból kifelé az utolsó 500m fognak mérni, nem a falu közepén az iskola mellet, hát persze ott több palimadarat fognakDe az ilyeneket nem figyelik
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
RandomName
senior tag
válasz bul07 #146429 üzenetére
"mondjuk román szomszéd olajat szokott hozni"
Itt meg az van, hogy a plazmázók utalványt kapnak, hazahozzák, és 60-70%-on adják el. Én meg egyik ismerősnek 100%-ban fizetem, mert elegem van abból, hogy minden lehúzásra épül.
Nekem kurvára tökmindegy, hogy kártyával fizetek, vagy utalvánnyal és kártyával.
De legalább eggyel kevesebb embert húznak le.
És láttam már ennek az kvázi intézményesített formáját is. Amikor a plazmaközpont mellett azonnal átveszik az utalványt olcsóért....."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
DrBubo77
veterán
válasz bul07 #146442 üzenetére
Azért amit a Mentőállomásnál művelnek, az is katasztrófa. Behajtanak a kereszteződésbe, miközben látszik, hogy nem fog tudni átmenni. De ami a csúcs volt, vagy 2 hete, hogy a füvön felment a járdára és ott ment végig a Szoboszlói úti iskola előtti járdán.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Karosszériást/autófényezőt tudna valaki ajánlani? Elsősorban ajánlásra lenne szükségem, akivel elégedettek voltatok és szépen dolgozik. A guglin tudok keresni, azzal nincs gond.
Debrecen vagy Hajdúböszörmény preferált.
Köszönettel,
Dani -
bul07
nagyúr
válasz Pyttawrx #146438 üzenetére
2000Ft adtam volna az sértés lett volna naki, tudom mennyiért dolgozik amúgy, mennyi az órabére
Másiknál
Ott voltunk szombaton reggel 9-től 11-ig, annyit segített hogy a haspáncélt levette meg az olajleeresztő csavart kiszedte leengedte az olajat, és megemelte a kocsi jobb oldalát és levette a kereket
Én meg onnan bontottam tovább és cseréltem ki a szélvédő mosó szivattyút, az olaj szűrőt mi cseréltük ki fent míg szedte le a haspáncélt
Megkérdeztem mennyi lesz azt mondta adjak 1000Ft-ot, én meg adtam neki 2000Ft-otÉn nem szeretek szívességet kérni inkább fizetek
(#146441) mezis
Mozgó rendőrök kellenének és kiszedni a veszélyesen közlekedőket, és nem csak gyorshajtásra gondolok
Zebra előtt nem állnak meg, Stop tábla, átmennek a piroson, úgy váltanak sávot városon belül is hogy majd összeérnek a kocsik, ezekhez nem kell gyorsan hajtani[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Pyttawrx #146436 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy veszélyeztetek! Egyrészt magamat, utasaimat, másrészt a szemben jövőket is, mert az ilyen bele fog kezdeni egy erőszakos előzésbe. Aztán majd lesz valahogy.
Inkább nem a 30-as táblával foglalkozom.
A traffival meg jobb lenne ha a munkavégzés alatt mérnének, büntetnének.
Mert akkor tényleg szolgálnának és védenének. [link]
Amikor dolgoznak az úton, akkor sokszor még a maximummal sem megyek, ha úgy látom, hogy túl közel vannak és nagyon elfoglaltak a munkások. Néha nagyon kicsi az oldaltávolság.[ Szerkesztve ]
mezis
-
HARDVERAPRÓD
válasz RandomName #146439 üzenetére
Akkor az ezt is rossz néven veszi. Gondolhatja, hogy én felajánlottam neki, hogy segítek, és ő mégis máshoz viszi....
-
RandomName
senior tag
válasz Pyttawrx #146438 üzenetére
Falun az emberek hülyék.
Simán van olyan aki "szivességet tesz", ha te felhívod, hogy pénzért csináljon meg valamit.... És te viszed a munkadarabot, a javítószettet, stb...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
HARDVERAPRÓD
válasz bul07 #146417 üzenetére
Mert hány meg hány esetet lehet látni a híradóba hogy a sebességhatárokat betartotta csak ép nem az időjárásnak útviszonyoknak megfelelően vezet,...
Ez megint más téma ne vidd el
Maga a sebességtúllépés nem feltétlenül veszélyes
DE IGEN! Nyilván nem 50 helyett 55-ről beszélek, de pl a 80-96, az már elég lehet -
diablo1984
veterán
Sziasztok!
Eladó új állapotú HP Probook 455 G4-es notebookom! ár: 89e ft -
Salex1
őstag
Inhalàtort nem láttatok valamelyik Aldi/Lidl-ben?
-
nagyúr
válasz RandomName #146430 üzenetére
Ha megházasodsz, viszem az egész szimfonikus zenekart! -
RandomName
senior tag
válasz Aryes #146428 üzenetére
Valamennyire bizalomhiányos vagyok az élettapasztalok miatt.
Hamarabb adok oda neked egy 3G modemet kipróbálásra, és nem érdekel, hogy kifizeted vagy nem, (én nem adtam lehetőséget kifizetésre mielőtt valaki szóvá teszi. Nekem az amit a MyWap környékén csinált, amiatt a "neki simán azonnal, ottmaradósra" kategóriába tartozik.) minthogy szivességet kérjek.
Tőled egy dolgot fogok kérni, hogy a vonósnégyesetek szakítson rám időt ha véletlen megházasodom.... :) De azt sem ingyen."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
bul07
nagyúr
válasz RandomName #146423 üzenetére
Jó volt az, kellet hogy mi mit jelent
Mostani gyereket jobban meg kellene tanítani a pénzügyi tudatosságraAkkor talán majd nem vennének fel nyakra főre hiteleket
De szerettem a takarékbélyeg gyűjteményemet nézegetni, abból a kevés kis pénzecskémből heti pár forintért tudtam venni, szép színes nagyobb értékű bélyegek csak vágyálom volt 10-20forintos
(#146426) RandomName
Persze én is segítek miért ne tenném
Szomszédoknak ismerősöknek, és nem szoktam pénzt elfogadni, nem érzem úgy hogy az időmet ki kellene velük fizettetnem
Így hol süteményt hol házi sajtot kapok(amit nem eszek meg mert, inkább továbbajándékozom)
Vagy hoznak valamit, mondjuk román szomszéd olajat szokott hozni amit persze kifizetünk de ugye mert én is segítek ha olyan van ő is szívesen hoz olajat néha néha[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RandomName #146426 üzenetére
amikor nekem kell valami, akkor az nem úgy van mint odairányban...
Mert tőlem még nem kértél semmit.
-
RandomName
senior tag
válasz bul07 #146419 üzenetére
Na ezt átérzem.
Én is sok esetben fenntartással állok ahhoz, ha valaki segíteni akar.
Nálam a csavar kb ott van, hogy én meg majdnem mindenkinek segítek ahol tudok.
És amikor nekem kell valami, akkor az nem úgy van mint odairányban....."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
nagyúr
válasz RandomName #146420 üzenetére
Nem is Rólad van szó.
-
RandomName
senior tag
válasz Aryes #146396 üzenetére
Rohadt egyszerű.
Itt örököltem házat. :)
Pontosabban egy felet, de ezen már dolgozok egy ideje.
Állatot tartani felelősség.
Reggel elindulsz 5:40 körül dolgozni, hazaesel 17:40 körül, ha van valami mellékmunka akkor 21 órakor.
Ezzel nem lehet felelős állattartásra alapozni.
Másrészt én mindent szeretek ami villannyal, vagy kihalt dinoszauroszokból megért cuccal megy, de az ilyen dolgok, hogy bedugsz valamit a földbe, és majd kinő nálam max XBoX--on működnek, a való életben nem. Pár éve locsolok bele évi 3-25 ezer forintot, mert jó lenne, de eddig a max 2db paradicsom volt. :)
Hja meg van olyan málnám, amit minden ősszel le kell kaszálni, és akkor jövőre jó lesz. Ez még megy, mert kb hülyebiztos, max nem lesz olyan jó a hozam."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
bul07
nagyúr
válasz mezis #146418 üzenetére
Én 11évesen már több százezreket számoltam rolniztam édesapám munkája miatt(91-92-ben ez még azért sok pénz volt)
Ha egy kocsi két falu után is mögöttünk jött már kerestük a lehetőséget a menekülésre rablókat sejtve
90évek eleje ilyen voltNem is bízok senkiben ha pénzről van szó
Pénz nagy úr és minden elrontója
Ezért is nem adunk kölcsön senkinek főleg nem családtagnak, és szívességet se kérünk csak és kizárólag előre egyeztet anyagi rendezésselMost is
Öcsém szomszédja autószerelő aknával
Felajánlotta hogy nyugodtan csináljuk meg ott a olajcserét még segít is
De én inkább fizettem egy másik falunkbelinek 2000Ft-ot kis segítségért meg akna használatért.
Mert ugye a öcsém szomszédjának akkor tartoztunk volnaSzívességes fizetésnél nincs rosszabb mert mindig valakinek rossz lesz a szájíze utána
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz RandomName #146416 üzenetére
126-ba nekünk is volt ilyen óránk
Slussz poén az volt hogy egy volt politikus tartotta aki édesapámra fújt, mert a 94-es választáskor nem kampányolt neki, így szinte minden órán feleltem
Aztán üzent neki édesapám hogy be lehetne fejezni mert személyes találkozót kér
(#146413) Pyttawrx
Pont ez az hogy ne ma sebesség a lényeg
Hanem hogy az adott pillanatban milyen sebesség a biztonságosMert hány meg hány esetet lehet látni a híradóba hogy a sebességhatárokat betartotta csak ép nem az időjárásnak útviszonyoknak megfelelően vezet, vagy nem volt rutinja hogy tudja hogy télen ahol egy erdősáv árnyékot vett az útra simán lehet páracsapódásos lefagyás
Maga a sebességtúllépés nem feltétlenül veszélyes
Sőt a lassú haladás inkább még vonzhatja is a bajt
Már nem de régen próbáltál volna a 4-en Szolnokig elmenni 83-as tempóval, Román kamionokat feltartva és ők nem tudnak gyorsan előzni és nem fog nekimenni a szembe jövőnek inkább visszasorol és fékezhet a lassabbEngem egyszer vonattak fel Szolnokra ilyen 70-es tempóba Ladánytól a 4-en , hát csavarni lehetett a vizet mire felértünk
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz sto1911 #146373 üzenetére
Meglepve tapasztalom sok esetben, hogy a mai képzésben nincs olyan "Vállalkozási ismeretek" tantárgy ami nekem szakmunkásban volt egy fél évig harmadikban.....
Sima villanyszerelő szakmunkásképzésben."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
mezis
félisten
válasz Pyttawrx #146413 üzenetére
Van amikor le kell ...ni a szabályokat a biztonság miatt.
Pl.: Tökéletesen felújított, befejezett útszakasz, de még nem történt meg a műszaki átadás.
Sehol senki és semmi, csak a 30-as tábla és elég nagy forgalom. Nyakadon egy kamion. Ott tartsd be a 30-at![ Szerkesztve ]
mezis
-
Salex1
őstag
válasz zeon.hu #146410 üzenetére
WAZE már több csekktől mentett meg.
Kertesház témához, nekünk egy jó nagy kertünk van Józsán. Szeretek itt lakni, de ha választani kell, hogy biciklizzünk a környéken a 3 lurkóval, vagy füvet nyírjunk akkor az előbbi jön elsőnek. Egy alap állapot fenntartás nem nagy munka. Idén kb. 5x nyírtunk füvet mert volt jobb dolgunk, de nem érdekel. A házzal is csak azért kellett törődni, mert beépítettem a teraszt apóssal ketten. És így is volt meggfelelő idő a családra, és semmi pénzért nem mennék panelba.
-
bul07
nagyúr
válasz Pyttawrx #146409 üzenetére
Van az a gyorshajtás ami nem veszélyeztet senkit
Én sokkal nagyobb gondnak tartom azt hogy sok sofőr azt nem tudja belátni ha a körülmények nem teszik az lehetővé hogy akár a megengedett sebességgel való közlekedéstGyorshajtásra fognak minden sofőr hibát, gyorsan hajtott igen, de nem azért ment neki a másiknak hanem mert rosszul mérte fel a távolságot, akár abból kifolyólag hogy keveset vezet nincs gyakorlata, túl agresszív volt
De a másik sofőr aki ugyan úgy gyorsan hajt de fel tudja mérni hogy mi a határ, mi fér bele, mi nem, és nem veszi sértésnek hogy ha még valaki tőle is gyorsabban akar menni, és hiába hajt gyorsan nem okoz balesetet soha
Engem nehéz megsérteni, mindenkinek az a véleménye ami
És meggyőzhető vagyok
És nem is hibátlan, pl rettentő kényelmes ember vagyok jó van az úgy mentalitással
Meg néha vannak rossz napjaim is(#146410) zeon.hu
Indéglenes korlátozásoknál is tartom azt a sebességet ami még belefér a túlzott gyorshajtás elkerülésébe
A megállítós gyorshajtást senki nem tudja kivédeni csak ha nagyon nem figyel vagy állandóan sebességhatár alatt nem autózik
Mert ugye 50-nél már 53felett büntethetnek, csak feltétele hogy megállítsák a járművet és helyszíni bírságot szabjanak ki
Most őszintén olyan sofőr nincs aki mondjuk 50-nél ne 55-57-el menjen néha néha, és elég az a pillanat hogy ép mögötte vanRégen nagyon nem érdekkelt a sebességkorlátok csak akkor még nem is volt ennyi sebességmérő
Én az útra a vezetésre szeretek figyelni kocsi minden rezdülésére
Tegnap is abban a röpke 950Km alatt egy percet nem ment a rádió, de szinte az egész útszakaszt vissza tudom idézni a kátyúkkal együtt
2007-2009 körül valamikkor voltunk autóval Horvátországa(soha többet), szinte az egész út a fejembe van, hol álltunk meg tankolni, pihenni, hol mentünk le kocsival a víz szélére hogy fürödni tudjunk, hol láttunk balesetet, hol autókáztunk mire szállást találtunk
Ebben elég jó a memóriám (Na de a nevekkel bajba vagyok )[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
válasz bul07 #146408 üzenetére
Aztán valahol kitesznek egy ideiglenes korlátozást, beáll mellé a trafi és már jön is a csekk.
Én évi 80-100K km-t megyek (hogy elmenjek dolgozni...) és láttam már sok mindent, hidd el, jobb, ha valami jelez előre.
Közeli példa: M35 most Debrecen környékén szépen fel van túrva, hetente másik/máshol korlátozó tábla és már nem egyszer voltak kint mérni.
Ha rutinból mégy, simán be lehet nézni.#?*@&!
-
HARDVERAPRÓD
válasz bul07 #146408 üzenetére
Rossz szemléletmódod van nagyon, és unalmas is, már bocsánat.
csak 1-et emelek ki.
nem vagyok olyan gazdag hogy megkockáztassam a pénzbüntetést így nagyjából betartom a korlátokat , na meg inkább indulok 10percel hamarabb.
Inkább azért tartsd be, hogy ne veszélyeztesd mások, illetve saját testi épséged.
de lezárom részemről és ígérem nem szólok bele többet. Lehet csak nekem nevetséges, és unalmas amiket írsz. Bocsánat még 1x.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz zeon.hu #146395 üzenetére
Én nem vagyok olyan gazdag hogy megkockáztassam a pénzbüntetést így nagyjából betartom a korlátokat , na meg inkább indulok 10percel hamarabb
Tegnap is kisebb túra volt csak a Balatonhoz autópályán futóval, hát nem volt nagy élvezett GPS szerint 94-95-el menni
Ugye autópálya utánfutó 80-an a megengedett megnéztem netten 96-tól jön a 30e csekk, így lett belőve a 94-95
Olyan 950Km autókáztunk és erre jött az esti Debreceni városnézés Mol kutat keresveNem úgy mint a gazdagok, be van építve a blokkoló és mennek mint a töketlen
(#146398) Aryes
Na igen
De az én szüleim sose voltak gazdagok, inkább a szegényebbek közé tartoztunk15évesen a nyarat segédmunkásként kellet dolgoznom hogy tudjak ezt azt venni szeptembere iskolakezdésre
18évesen is úgy tudtam megvenni a könyveket hogy a nyarat végigdolgoztam ugyan úgy segédmunkásként, amúgy nem tudtam volna elkezdeni a szakmunkások szakközépiskolájátAztán jött egy kis nyugodtabb időszak, 10évig éltem a gondtalanok életét, a pénz megvolt ami kellet, jövőre nem gondoltam 21évesen, seggem alatt egy céges kocsi, ha kedvem volt bármire bepattantam és gyerünk, akkor még nem érdekkelt hogy autózni kell oda vissza 55Km egy Pizzáért
(És most se érdekelne ha ingyen lenne az üzemanyag)
Csak aztán megszűnt a cégÉs ezután lettem vagyonőr 2011-ben akkoriban nem sok munkahely volt errefelé(most sincs)
Szüleim azóta se lettek gazdagabbak édesapám 69e Ft nyugdíjat kap, édesanyám 89e, és igen én is itt élek velük, van egy kis megtakarított pénzem de hogy vegyek egy akár panelt Debrecenbe vagy Budapesten
Támogatni egyáltalán nem tudnak, inkább én segítekÉs akkor menjek albérletbe ami elvinné a fizetés felét és ott lennék mintha itt dolgoznék, vagy vegyek fel hitelt 10-20évre és ha jön valami akkor buktam az egészet , 41éves vagyok párom nincs és nem is lesz szerintem már
Hitelt nem szeretem, én azt vallom hitelt csak az vegyen fel akinek amúgy is megvan rá a fedezete(mondjuk van pár hektár földje amit bármikkor eladhat ha beütne a csőd és a hitelt abból fizetné ki)
(Nem úgy mint unokatestvéremnek a szülei megtakarított pénzét kérte kölcsön fénymásoló bolthoz, hát nem jött be neki, de almás telefon sok százezerért az kell közben meg a szülei hiteleznek)Ennyi
Az se érdekkel hogy meddig vagyok a földön, szüleimnek szoktam mondani hogy gondjuk ne legyen a számlámon van bőven fedezet a temetésemre
Más lenne a helyzet ha 1983-ban nem költöznek vissza Budapestről, akkor városon sokkal több lehetőségem lett volna
És már gyerekoromba láttam hogy mi a különbség egy falusi gyerek és egy városi között, 4unokatesvérem van Budapesten pár évvel idősebbek meg fiatalabbak, pontosan tudom hogy ők miket tehettek meg amiről én még csak álmodni se mertem itt falun
Ezért is az a véleményem hogy falun nevelni gyereket nem ép a gyerek javára válik, nagyon sok mindenből kimarad lemarad, lehetőségei nagyon szűkülnek[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz sto1911 #146404 üzenetére
Ez is jó nézőpont, igen a kertet gondozni kell ha van hó azt pl. el kell takarítani, füvet nyírni gazolni stb.
Az is igaz, hogy egy lakótelepi játszótér szociális szempontból jobb, talán manapság már a játékok is jobbak stb.
Amúgy megint oda lyukadok ki, hogy azoknak a jó akik a városban laknak családi házban, hiszen egy játszótér 10-20 perc séta de van kert is, ez van.Erről már volt beszélgetés másokkal is én azt mondtam, hogy nekem jó a panel mert ahogy írtad ha van gyerek le lehet vinni a játszótérre, de ha van szabadideje az embernek akkor elmehet túrázni a természetbe, elmehet futni az erdőbe, sétálni stb. tehát nem kell a panelban ülni és nézni a falat, de ugye ez is egyén függő.
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz Cs1csó #146401 üzenetére
Az a baj, hogy a legtobben pont csak ennyire tudnak gondolkodni, es isten ments, hogy tul pesszimistanak tunjek, de:
a kertet is takaritani kell, fuvet nyirni, kutya utan osszeszedni a piszkot. A novenyeket ontozni, kapalni, esetleg foliat epiteni, stb. Sajat peldambol latom, ez a szinte ingyentol szerintem messze van.
Friss levego telen eselytelen, es a csenddel is be lehet szopni, pont ahogy irod.A gyerek jatszasaval kapcsolatban: hazamentek mondjuk jo esetben 5-re, egy alt. iskolas gyerekkel, es jatszhat egyedul az udvaron, kiraly! Vagy, bent maradtok a varosban/elmentek a jatszoterre vele, ahol kozossegben van es van olyan jatek, ami pl. otthon nincs.
Arrol nem beszelve, hogy a hazra tobb idot es penzt kell kolteni, foleg ha nem uj epitesu. Az az ido meg pont abbol megy el, amiert falura koltozott.
En emiatt elek inkabb panelben, sokkal tobb mindent meg tudok adni magamnak/csaladnak, mintha kikoltoztem volna a "vilag" vegere.
PS. az meg a masik, hogy a bejarasok megint k. sok idot elvesznek az eletetekbol, csak hat az ido legtobb ember szerint nem szamit.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #146396 üzenetére
+1 Atomantiii
Nem is értem a kérdésed. Én Debrecen mellett egy kisebb városban élek, de szívesebben laknék mondjuk Debrecenben a Kertvárosban, vagy a Nagyerdőnél a Hadházi út melletti családi házas részen vagy egyéb hasonló csendes, Debrecen központjától nem túl messze lévő - tehát nem külsőség - helyen.
Csak ott megfizethetetlen. Sokan ezzel a dilemmával vannak és ugye nem szeretnének egy 60nm-es panelben élni, szeretnének egy saját kis kertet ahol lehet: játszani a gyereknek/a gyerekkel, lehet szalonnát sütni, kerti medencét felállítani, kerti partit csinálni, a nap végén kiülni a teraszra, vagy akár napozni, egy kutyát tartani (ugye ott nem kell napi minimum 2x sétálni vinni akár esik akár fúj, nem kell a lakást extrém sűrűn takarítani mert ugye minden - is - kutyaszőr mert kinn egy kennelben vagy akár egy kisebb udvaron stb. elvan a jószág (nem vagyok a híve a "jószág a lakásban" dolognak maximum aranyhal.)
Esetleg egy kis konyhakertben megtermelni pár dolgot ami aktuális időben "szinte" ingyen van pl. paradicsom, paprika, eper, újhagyma, stb.Ezért próbálnak az emberek egyfajta arany középutat keresve vagy Debrecen szélén vagy egy közeli kisvárosban házat venni vagy építeni.
Amúgy saját tapasztalat:
A friss levegő "kilőve" mivel sokan fával, vagy még szénnel vagy ki tudja mivel fűtenek tehát a levegő állítom fűtésszezonban rosszabb itt mint pl. a Tócóskertben.
A csend sem mindig jobb, itt - ahogy szoktak is vele viccelődni - hétvégén vagy hétköznap is megy a flex, vagy egyéb hangok, töménytelen kutyaugatás stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest