- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
kojak27 #9261 üzenetére
Elég ha felteszed a ReadyMedia-t (anno minidlna néven futott.) A konfig fájlba megadod melyik médiatipus melyik könyvtárban van, és DLNA-n eléred a hálózaton. Újabb "okos" TV-kben alapból van DLNA kliens, nem kell hozzá plusz program. Faék egyszerűségű megoldás.
Ha ez nem elég, pl. olyan formátumot szeretnél lejátszani amit a TV nem tud, akkor felteszed a Plex szervert. Ez tud transzkódolni, ha olyan médiába ütközik amit a kliens nem tud, megkérheti, hogy a neki megfelelő formátumba valósidőben átkonvertálva küldje a streamet.
-
Friczy
senior tag
válasz
kojak27 #8838 üzenetére
Én már nagyon sokszor költöztettem rendszert, ha van lehetőséged arra, hogy a két HDD együtt legyen bent a gépben, akkor a legegszerűbb az új HDD-n létrehozni a partíciót(partíciókat, ha többet akarsz), és cp paranccsal átvinni mindent, grubot betenni az új HDD-be, és hajrá.
Én a cp -ax parancsot szoktam használni, ez csak az adott partíciót másolja át, ha több partíción van a rendszer, akkor ezt egyenként kell kiadni, de ez nem szokott gond lenni.
-
stopperos
senior tag
válasz
kojak27 #8838 üzenetére
Clonezillával jársz a legjobban, készíts belőle egy liveusb-t és indítsd arról a géped amikor benne van mind a kettő HDD. A menüből ki tudod választani mit szeretnél (device-to-device), utána már egyértelmű.
-
zoltanz
nagyúr
-
trapi007
tag
válasz
kojak27 #8549 üzenetére
Hali!
Nekem van egy intel atom 1,6 egy magos alaplap, + 1gb ram. Ha a tiéd sem dual...
Kipróbáltam XP-t, win7 startert, debiant. Nekem mindegyik zavaróan lassú volt.Most debain 9 fut, grafikus felület nélkül. Telepítve ts3 szerver, egy fájl kiszolgáló, és torrent kliens.
Hónapok óta szépen működik, nem kell hozzányúlni. A gépre csak egy LAN kábel van dugva.
A gép elérése: Putty, vagy WinSCP-n keresztül. Viszont, csak parancssor...
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Samsung LCD és LED TV-k
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Star Trek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest