Új hozzászólás Aktív témák

• Tarokk79

aktív tag

Sziasztok,

Tegnap felraktam a Debian 10.4-et a gépemre. Xfce környezettel. Hát reméltem kicsit egyszerűbb lesz :).

Fura nekem, hogy terminálban a jobb gombbal nem tudok másolni. A céges környezetben hozzászoktam, hogy kijelölöm amit másolni akarom és a jobb gombbal be is illesztem. Erre nem találtam semmit.

Próbáltam, hogy a terminálban bizonyos szövegek színesek legyenek. Ezt valahogy sikerült beállítanom, de nem tudom hogyan :).

Rájöttem, hogy a sudo dolgokat hogyan kell állítani, de erre még nem találtam ki, hogy mit lenne a jó gyakorlat, de ezt majd kitapasztalom. Fel tudtam rakni a Chrome-ot, Vibert és Spotifyt is. Ezen kívül a Wifi drivert is le tudtam tölteni, pluszban a Bluetooth-os egeremet is sikerült beállítani :). Nftables-ben sikerült beállítanom, hogy be tudjak a gépemre ssh-zni, illetve a gépemről be tudjak lépni a többi lokál eszközömre.

Ami nem sikerült és most szenvedek vele az a nyomtató. Egy HP9020-as nyomtatónk van, de a HP oldaláról letöltött driver nem támogatja csak a 10.3-as debiant. Ezt látom:
    Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-pyqt5"'
    Please wait, this may take several minutes...
    Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-dbus.mainloop.pyqt5"'
    Please wait, this may take several minutes...
    error: A required dependency 'pyqt4-dbus (PyQt 4 DBus - DBus Support for PyQt4)' is still missing.error: A required dependency 'pyqt4 (PyQt 4- Qt interface for Python (for Qt version 4.x))' is still missing.
    Ha próbálom installálni kézzel, akkor meg ezt:
    apt-get install --force-yes -y python-pyqt5
    Csomaglisták olvasása... Kész
    Függőségi fa építése       
    Állapotinformációk olvasása... Kész
    python-pyqt5 már a legújabb verzió (5.11.3+dfsg-1+b3).
    0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.

Innen elfogyott a tudásom, pedig a nyomtató jó lenne még.

Ami hiányzik nekem, hogy nem tudom mihez milyen program ajánlott. Pl. családi fotók nézéséhez, videók lejátszásához, PDF olvasáshoz, stb. Van erre valahol javaslat?

Előre is kösz!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés