Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap felraktam a Debian 10.4-et a gépemre. Xfce környezettel. Hát reméltem kicsit egyszerűbb lesz
.Fura nekem, hogy terminálban a jobb gombbal nem tudok másolni. A céges környezetben hozzászoktam, hogy kijelölöm amit másolni akarom és a jobb gombbal be is illesztem. Erre nem találtam semmit.
Próbáltam, hogy a terminálban bizonyos szövegek színesek legyenek. Ezt valahogy sikerült beállítanom, de nem tudom hogyan
.Rájöttem, hogy a sudo dolgokat hogyan kell állítani, de erre még nem találtam ki, hogy mit lenne a jó gyakorlat, de ezt majd kitapasztalom. Fel tudtam rakni a Chrome-ot, Vibert és Spotifyt is. Ezen kívül a Wifi drivert is le tudtam tölteni, pluszban a Bluetooth-os egeremet is sikerült beállítani
. Nftables-ben sikerült beállítanom, hogy be tudjak a gépemre ssh-zni, illetve a gépemről be tudjak lépni a többi lokál eszközömre.Ami nem sikerült és most szenvedek vele az a nyomtató. Egy HP9020-as nyomtatónk van, de a HP oldaláról letöltött driver nem támogatja csak a 10.3-as debiant. Ezt látom:
Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-pyqt5"'Please wait, this may take several minutes...Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-dbus.mainloop.pyqt5"'Please wait, this may take several minutes...error: A required dependency 'pyqt4-dbus (PyQt 4 DBus - DBus Support for PyQt4)' is still missing.error: A required dependency 'pyqt4 (PyQt 4- Qt interface for Python (for Qt version 4.x))' is still missing.
Ha próbálom installálni kézzel, akkor meg ezt:apt-get install --force-yes -y python-pyqt5Csomaglisták olvasása... KészFüggőségi fa építéseÁllapotinformációk olvasása... Készpython-pyqt5 már a legújabb verzió (5.11.3+dfsg-1+b3).0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.Innen elfogyott a tudásom, pedig a nyomtató jó lenne még.
Ami hiányzik nekem, hogy nem tudom mihez milyen program ajánlott. Pl. családi fotók nézéséhez, videók lejátszásához, PDF olvasáshoz, stb. Van erre valahol javaslat?
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Blu-ray lejátszók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.