Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz fatal` #3297 üzenetére

A Compiz nálam alapból nem megy, csinálni kell neki egy "kompozit" újraindítást, az többnyire megoldja, és akkor vannak effektek. Nem értem a dolog okát, a driver megy rendesen, mindig van 3D gyorsításom.

Amúgy a testingben bent van a 11.3-as Catalyst, onnan telepítettem utoljára, és az egyből ment, a driver külön telepítése nem volt jó, holott először még úgy tettem fel a korábbi verziót.

A hálózati kareszos részt fejtsd ki, nem vágom mire gondolsz. Az írást meg én csináltam, miután embended programozáshoz (épp most fordítottunk le Linux kernelt ARM alapú 5*10cm-es "számítógépre") ha nem akarok szopni mindennel, akkor Debian kell a gépre, aztán akkor már összefoglaltam a tapasztalataimat, mert nem nagyon vannak ezek a dolgok leírva sehova.

Pl. az említett Ati driver kérdése. Nem könnyíti meg a Linuxról alkotott kép javulását, hogy órákig túrhatom a google-t a hülyeségei megoldásán, akár csak egy egyszerű driver frissítéshez. Tudom ez spec az Ati "sara", de mégis a Linux képébe rondít bele a dolog.

Persze ez csak egy dolog. A Linux a googlere nevel, mert bármit akarsz csinálni, ami nem elérhető a grafikus felületről, akkor jön az, hogy vagy tudod fejből a parancsot + szintaxisát (most a tab-os parancs kieget nem nézve), vagy nem.

Pl. ottvan az írásomban a proxy állítás 3 lehetősége. Mennyibe telte volna egy ilyen alapvető dolgot betenni a GUI-ba egy közös helyre? Se Gnome, se KDE alatt nincs megoldva. Sőt, gyakran rendszerproxynak van nevezve az internetböngésző proxyja.

Új hozzászólás Aktív témák