- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- koxx: Légpárna az egérpadon: ATK A9 Air gamer egér
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
Köszönöm a választ.
Lassan kikristályosodik bennem hogyan s tovább Easy Service ügyében.
Mivel új autót vettem szeretnék köztes olajcserét ha ott tartunk időben.
3-5000 km közt.
Szerintem az 1 éves kötelező szervízem alkalmával ezt nem vonom össze mivel biztosan többet megyek vele addigra.
Kb 20 e km-t megyek egy évben ebből a Loganam olyan 10-12-őt fog menni.
Mivel a kocsit eladásra szánom a jövőben olyan 10-12 évesen így az 1 éves csereperiódust az olajjal nem muszáj betartani hiszen 2 év alatt olyan 20-25 e km megy majd bele. ebből meg még lejön a köztes olajcsere is. És még a kért szervíz utasításokat is betartom.
A turbóban és a motor élettartamában még ilyen csökkentett kilométer szám mellett sem bízok olyan tartósan. Ugyanis a régi autóm (ami még most is megvan) ugyanúgy szépen elvolt minimális szervízköltségekkel kb a 14 éves koráig olyan 170 e km-ig. Azóta folyamatosan esnek ki az alkatrészek belőle főleg futómű de volt már komplett hűtő csere s egyebek. Az elmúlt években a kis wagon-emre az autó jelenlegi piaci értéke 400 k rá lett fordítva összesen így nem gazdaságos teljes mértékben a fenntartása de egy 16 éves 230 e km-ert futott autóról beszélünk ami sokat volt nyüstölve. S mivel ekkora összeget elvitt már kár lenne eladni.Visszatérve az Easy Servicére.
Alapvetően ha betartom a 3 éves gari szabályait akkor az első évben egy sima revíziót kapok ami kb 20-30 k lehet az eddig látott számlák alapján. A második évben komplett ellenőrzés plusz olajcsere olyan 40-50 k. A harmadik évben megint sima revízió olyan 20-30 k-ért. Ez eddig a nagyobb összeggel is számolva 110 e ft kb. Nyilván lehetnek plusz költségek amiket nem számolok de az easy service is csak az alapot adja ingyen.Innentől a harmadik évtől dönthetek hogy hogyan tovább én fogom e cseréltetni az olajat s egyeket vagy rábízom a szervízre ahol magasabb díjak lesznek.
Ha smucig akarok lenni akkor magam megoldom az olajcserét 20 k alatt.
Ha nem akkor a negyedik évben a szervíz végzi újra 40-50 k-ért. Majd az ötödik évben újra köztes szervíz 20-30 k-ért.
Ez még plusz 80 e ft így már 190 e ft összesen.Tehát összegezve szerintem csak akkor éri meg ezt választani ha az ember nem akar bajlódni a szervízzel otthon másrészt akar plusz 2 év garit.
Innentől nehéz döntés az hogy racionálisan jó választás e a szervízcsomag.
Ha azt nézem hogy ez azoknak jó akik drágább szervizek környékén laknak nem úgy mint én vagy számol az emelkedő alkatrész és szervíz árakkal még jó döntés is lehet.Várom a többiek véleményét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips EP5441/50 automata kávéfőző - Patika állapot - Philips garancia 2027.03.19.
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- 4K Konferencia Kamera - Aver VC540 -új dobozos - Új ára 1,2 Milió
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Sage BES810 BSS karos kávéfőző
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Xbox One S 500 GB
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i7-13620H 4.9Ghz 10mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest