- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztoja
csendes tag
Üdv!
Ismét egy CPU hőmérséklet probléma. Amint terhelés alá kerül a gépem, azonnal erősen felpörög a ventillátor. Egy idő után már zavaró ez a hangos "búgás", ezért alaposan kitisztítottam a gépet. Semmi változás. Új hűtőpasztát tettem a proci és a hűtőborda közé - semmi változás.
Két programot is feltettem, köztük a speedfant, ami 115 C-os CPU, és 109 rendszerhőmérsékletet jelez.
Ha segít, ezeket az értékeket mutatja a SpeedFan:
Temp1: -48C
Temp2: 109C
Temp3: -48C
CPU: 116C
Internal Temp: 104C
Remote Temp: 0C
HDD: 48CGép kikapcs, bios ellenőriz - ott a CPU 63, rendszer 45 fokot jelez, rendszerleállítás 80 fojra állítva, tehát mégsem lehet olyan forró a gép. Nem is, mert a ház a nagy szellőzőrácsnál is csak langymeleg, és a kifújt forró levegő sem olyan forró.
Először arra gondoltam, hogy a szenzor hibás, de annak ellent mond, hogy a biosban normális értéket jelez.
Van valakinek valami épkézláb ötlete?Az nem zavarna túlságosan, ha a speedfan és társai hamis értékeket jeleznek, de az már igen, hogy a legkisebb terhelés alatt is azonnal felzúg a ventillátor.
Most, miközben ezt a hsz-t írom, alapjáraton, szépen forog. Amint megnyitok egy új böngészőablakot, vagy egy másik megnyitott ablakba átlépek, rákapcsol a venti. Már annyire idegesítő, hogy - mint régen a lakáshirdetéseknél írni szokták - "minden megoldás érdekel", de persze csak komolyak, már nincs túl sok kedvem a humorosnak szánt megjegyzésekhez, mint "kapcsold ki a gépet és menj strandra"
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- Milyen processzort vegyek?
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest