- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Pant* rant
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kop8
őstag
-
enemy107
senior tag
válasz
lipi67 #17789 üzenetére
A táp mennyire ejti vissza a feszeket? Az enyém mikor elromlott 12V=11.7V, 3.3V=2.6V, és a gép majdnem teljesen használhatatlan volt.
Én inkább a lapra saccolok, barátom gépének is hasonló problémája van 3 napja p45-extretme, nincs hang, és fagyogat. 550-es Chieftec táppal. Ma cserél benne tápot, majd kiderül mi lesz vele. -
lipi67
nagyúr
Ide is beírom...Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, lassan meg üt a guta. Napok óta szarakodik a gépem, és nem bírom kilőni, mi lehet az ok.
A hibajelenség:
A gép szépen megy, (nincs húzva semmi, minden alapon (feszek) ) majd x idő mulva, random el kezd akadozni. 1-2mpre fagy(akár msn közben is), majd ezt 15-20 mp-enként teszi és x idő után véglag fagy. Ekkor van, hogy egy újraindítás segít, de van, hogy már bootnál fagy. Olyan is van, hogy ilyenkor nem látja a HDD-t sem. Táp kikapcs, fél óra szünet és újra megy. Gondoltam, a lap vagy valami túlmelegedik, kézzel néztem, se a proci, se a hidak, semmi sem. Viszont még a TRUE is ráz! Ilyenkor ráz.
Eleinte azt hittem, hogy ram, (akkor még nem vettem észre, hogy ráz), volt proci és ram csere is, azokat kilőttem, mert mind1, hogy q9540, E8500, vagy éppen Micron vagy Patriot.
Vagy lap, vagy táp. Fagyásnál a hangkimenet hol eltünik, hol berreg. Csak a HDD van rádugva, és a ház kábelei is lehúzva, csavarhúzóval indítom.
Alaplap Giga P45 UD3R, Táp Corsair HX 450. Mind2 garis az Iponba, de melyiket küldjem, és..ha 2-3 ótát megy, nem jön elő a hiba, csak folyamatos terhelésnél több óra után.Most nem áll módomban se tápot se másik alaplapot szerezni sajna. Mi okozhatja, alaplap vagy a tápom a hibás??????
Előre is köszi.
-
malac012ko
csendes tag
-
ezt láttátok már ?
nagyot nőhet a szememben a Spire,ha ez tényleg jó.
és...
itt az első DDR4-es memóriadrágulhatnak az alaplapok
ugyhogy aki el akarja adni,várjon vele egy kicsit -
Cadal
őstag
válasz
Borokafa #17765 üzenetére
Itt vagyok én, csak a háttérből figyel(l)ek
. Na igen, sok kellemes pillanatot hoztak a Phenom II-es procik, el lehetett velük ütni az időt rendesen (nagykabátban a szobába tesztelve...). Azért majd figyelem, mit sikerül összehoznod szárazjéggel
be kellene hoznod azt a kevéske lemaradást
. Meg érdekes lesz majd kop8 kolléga tesztje is.
-
-
Borokafa
őstag
Na végre elékerültél
Már hiányoltalak, tavaly télen mit küszködtonk a megahercekkel igaz
Most igy elsőre nem bonyolódok bele egy komolyabb potba, majd csak ha szimpatikus lesz. Van itthon réz rud anyagom lehetne belőle gyártani. Bár a cégnél mi már a réznél jobb hővezető anyagokkal dolgozunk, csak elég húzos az ára.
A nálunk használt szárazjég granulátum jellegü ,és szerszámok tisztitására használjuk. -
kop8
őstag
Ma vettem 700L/órás szivattyút és betettem a fagysztóba kb 14liter fagyálós anyagot, nemsokára tesztelem majd a procit
Még arra gondoltam hogy a gpu-ra is ráteszem a vizet és azt is jobban birom majd húzni 3dmarkhoz, de lehet hagyom majd és csak a procira koncentrálok.
-
sgteam
aktív tag
Hali
krammerka valamit rosszul küldtem el vagy még nem volt frissítés cpu-hq táblázatban. -
kop8
őstag
Egy kis max OC szabai körülmények között:
-
lizakattila
senior tag
Látom, Neked 4*2 giga van belőle.
2*2 gigát nem próbáltál még együtt, hogy úgy mit mennek. Mert még lehetőség is van cserélgetni a modulokat. Én kíváncsiságból biztos megnézném, hogy mennyit megy "csak" két modul együtt és melyik a legjobb 2 példány.El lehetne vele szórakozni egy darabig.
-
N_A_S
veterán
válasz
lizakattila #17731 üzenetére
Nekem az 1066-os HyperX-ek (DDR2) se mentek sokkal az 1066 fölé. Mondjuk 1GB-os kitnél lehet más lett volna a helyzet, nekem 2x2 volt. De a nagykerbe is azt mondták, hogy a Kingston az nem tuningos fajta.
Ezekből az 1600-asokból is 1800-at tudtam max kihozni, és azon se volt stabil sajnos.
A CSX eddig nekem is bejött.
-
lizakattila
senior tag
Pedig nekem eddig a Kingston Hyperx kitjeiről más volt a tapasztalatom. Legalább is a ddr2-es kitjeik azok még nagyon jók voltak.
Amiket még nagyon szerettem azok a CSX-CEC ramok voltak. Volt belőle anno 2*1 giga 1066-osom és 2*1 giga 800-asom. A 4 modul egyszerre simán ment együtt 1000-en cl4-ben. Úgy, hogy az 800-as kit túl élt egy villámcsapást.Ha látod, hogy az apróban geil ramokat hirdetek, akkor nem jöttek be és szinte biztos, hogy keresni foglak.
-
N_A_S
veterán
válasz
lizakattila #17729 üzenetére
Rendben. A lista nálad van, ha kell valami szólj nyugotan. Geil-ekre én is kiváncsi vagyok. A Kingstonok sajnos nem a tuningról híresek, azt tudják stabilan ami rájuk van írva.
-
lizakattila
senior tag
-
N_A_S
veterán
válasz
lizakattila #17726 üzenetére
ADATA lesz vagy Kingston?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila #17726 üzenetére
és még mi lesz itt, ha bejön a 2011es foglalat...stílszerűen
-
lizakattila
senior tag
válasz
sgteam #17724 üzenetére
Most már egyre több cikk, infó jelenik meg az SB-kről. Sőt, már előrendelésben itthon is megvásárolhatók, ill egyre több p67-es lappal is előrukkolnak a gyártók. Mondjuk az árak nem túl kecsegtetők. Egy 2600K 80eFt körül mozog.
(#17723) krammerka: Az tényleg nincs olyan rossz árban (a jelenlegi viszonyokhoz képest). De erre csak azt tudom írni, hogy Nekem elvileg holnap jön egy 2*2Gb-os 1600-as DDR3-as kitem (vadi új 10 év garival) 10eFt-ért. Tehát nehéz okosnak lenni, hogy mit éri meg venni.
-
sgteam
aktív tag
azért ez így ebben a formában odabasz
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17716 üzenetére
Most van baj..Minden ok, hogy tudjam így eladni addig amíg nem nézem meg, hogy mit tud max 24/7-be, és mi a vége? Kíváncsi vagyok. Viszont ezért a mai árak mellett DDR2-t (jobbat) venni...
Nem ésszerű.
(#17717) darál0w : Látod, én is hülye vagyok és még tudat alatt, éjszaka is ezen agyaltam...Facc kivan ezzel a tuningkényszerrel. de..annyira szeressem..
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17714 üzenetére
Köszi!!
Nem bírtam aludni és..beugrott, ki kéne hagyni a ramokat (a lap már atomstabil) és megnézni úgy, Small FFTs -vel
és...lőn világosság:[1,152@4GHz]
Lehet veszek valami ramot, kitesztelem és úgy adom el a triot (lap-ram-cpu)
árban kb. én is ilyesmire gondoltam.
Most már nyuigodtan alszom..
Jó éjt! -
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #17694 üzenetére
Agyalok...
(#17695) akoska07: Hm.. bagóért nem adnám, örültem, hogy megint ilyen lapom lett. A proci nem érdekel, nekem mind1 milyen.
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #17705 üzenetére
Jó kérdés, hogy mi számít jó szériának. Van aki már annak is örül, ha a gyári órajelet 2-300Mhz-el feljebb nyomja van aki meg annak se ha 1Ghz-et húz. E5200 is olyan mint a több széria, ki kell fogni, mondom ezt jó pár e5200-at megjárt user-ként. Én mindig is csak kirakatba tuningolós voltam, ha stabilitást teszteltem akkor is csak a screen erejéig aztán vissza alapra, nem játszok se semmi extra, időm mint a tenger, nem hat meg a gyorsaság + pénzért, ahogy még tudván tuningos cuccért se fizettem +pízt
-
enemy107
senior tag
válasz
akoska07 #17705 üzenetére
Mind a kettőt tesztelgetem szinte ugyanaz az E5400-val, 333X11-en megy az E6600 1.28V-on, az E5400-nak ugyanehhez 1.296V kell. Az 1.28V-on 333X10.5-ön megy.
Amúgy nem bánom hogy megvettem, mert ha csak netezek meg töltögetek 1.088V-on elmegy tuning nélkül. És ha nincs tuning megeszi a másikat alapon. -
zH.
senior tag
1.3V-al ledroppol 3.8Ghz-re..
Pedig az alacsonyabb órajeleket elég jó feszekkel viszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Kedvenc zene a mai napra
- Nintendo Switch 2
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Nyaralás topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest