Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Aktív témák
-
válasz
jerry311
üzenetére
Ma kötötték be a lépcsőházba. Van némi ismerettséggem a Digi-vel, így hát megrendelem, és ha működik (ténylegesen), majd akkor mondom le a UPC-t. Egyik ismerősömnek már márciusban bekötötték a lakásba, le is mondta a UPC-t, azóta sincs net-e. Állítólag nem kaptak meg valamiféle engedélyt.
De hát igen, a reményhal...
Csak eszemágában sincs új hűséget kötni, mert ez az áremelés nekem már nem szimpi. Inkább a legkisebb csomagjuk ára van közel, a mostani 5 Mbit-esemhez. Nem óhajtok 10k-et fizetni havonta, csak mert nekik most ez a trendi. Digt-től 2,5-ért jobbat kapok. De a TV csatornák is direkt szivatósan vannak összeválogatva. Egy hülye lenyúlós cég. Addig nem fog árakkal sem versenyezni, amíg nem veszített hatalmas piacot a Digi felé. Eddig is csak emeltek, ezután sem várható csökkentés. -
jerry311
nagyúr
válasz
Depression
üzenetére
Haha. Nekünk június közepére ígérték. Július közeppn kezdték el a lépcsőházat. Augusztus végére sikerült kábelt is varázsolni a kábelcsatornába. Most itt áll a dolog. Talán karácsonyra lesz tapasztalatom DigiNet-tel is, de nem sok esélyt látok rá.
Ettől függetlenül, ne add fel! Tudod, a reményhal... -
bnss
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Én is boldog vagy ok egy ideje (~1,5 hónap), mióta Chello-ra (Silver) váltottam trékom ADSL-ről (ugyanennyiért volt 4Mbps/256Kbps). Itt jön elő a családi házas környék hátránya, nincs LAN net.

Annak viszont örülök, hogy terjeszkedik és sávszélességet emelt a Digi, remélhetőleg jót tesz más szolgáltató árainak is.
-
-
bnss
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Igazán érdekes információ, köszönjük, hogy megosztottad. A hamarosan 1-2 hónapot jelent, legalábbis errefelé.
-
Ma kezdték kábelezni a házba a Digi Tv-t. Szla hamarosan boldog ex-UPC-s leszek.
-
bnss
veterán
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Nem tudom miért kell ebből ekkora ügyet csinálni, egy valamire való routerben be lehet állítani tetszés szerinti MAC címet.

-
Tegnap este már neki akartam álni a Maccím frissítés dolognak mikor elindult a le illetve a fel is és hasított végig maxon.Remélem marad így .Szerintem bütyiztek vmit a UPC-nél.
-
-
anaqer
veterán
Csomagváltás után kb. mennyi szokott lenni az átfutási idő? Tegnap délelőtt intéztettem, akkor ma 16h körülre saccolták (mondjuk ez nekem is elég optimista becslésnek hangzott), de pillanatnyilag minden a régiben (modem restart megvolt).
-
krystman
őstag
válasz
Uthenger
üzenetére
Az is lehet, hogy elég lenne csak újra regizni ugyan azt a MAC címet. Mivel már a törlés után új regisztrációnak minősül ugyan úgy. Nem kellene teljesen új MAC címet adni. Ezzel max annyi a gond, ha netalán törlésre kerül a XP ahogy feltelepül a rendszer nem lesz net. Csak, ha át írjátok a regisztrált MAC címre a hálókari MAC címét.
-
Milka 78
nagyúr
Srácok!Lehet,hogy nekem ezért nincs baj a netemmel?Én a hálókártyára gyanakodtam(persze nem az volt). Elkezdtem a gépeket cserélgetni,mivel két külön gépem van ezért minden eggyes cserénél ujraregisztráltam a chello oldalán és a régi regemet töröltem.Ha jól értem ti ugyanezt csináljátok csak a másik gép helyett azt a progit használjátok?Lehet nem jó szavakat használok,de remélem a lényegét értitek.
-
krystman
őstag
De, az nem egyszerűbb lenne, ha még van net akkor regisztrálod az új MAC címet, az oldalon, utánna kihúzod, addig meg megadod az új MAC címet a karinak? Aztán vissza kapcsolod a modemet és van egyből net. Még nem csináltam meg, de én is megcsinálom!
-
kene84
aktív tag
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Igen,ha másik hálókártyát teszel be, az is tökéletes.

-
Eagle16
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
De miért raksz be egy másik hálókártyát?
Nekem alaplapi integrált van csak.
-
Köszi szépen rendes tőled hogy leírtad részletesen.Este kipróbálom !Akkor igazábol ha berakok 1 mnásik hálókártyát ( van otthol a régi gépböl) ugyanúgy müködnie kellene ?
-
Eagle16
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Akkor leírom pontosan hogy csináltam:
1. Elindítottam a progit, amit linkeltek, (előtte a netes dolgokat bezártam, biztos ami biztos)
2. Kiírja a jelenlegi MAC címet, ekkor meg kell nyomni az Update gombocskát, és kiírja hogy indítsd újra a gépet.
3. Újraindítottam, és most ugye nincs Chello-s reg.-es oldal, ezért minimum 30mp-re ki kell húzni a modemet! (én csak a tápkábelt húztam ki)
Kb. 30mp múlva újra áram alá kell helyezni, és ekkor már be fogja hozni a prov.chello.hu-t.
Itt regisztrálni kell a modemet, felhasználónévvel és jelszóval.4. Ha ez kész akkor kell egy új restart, és újraindítás után a MAC címes progival meg lehet nézni hogy valóban új-e a MAC cím. (előtte fel kell írni egy papírra a régit)
Ha tényleg új és van net is akkor mindenképpen mennie kell!
Nekem is sikerült pedig én aztán sokat szenvedtem vele

(a hálókártyát most nem piszkáltam, anélkül is jó!)
-
Vki aki már csinálta leírná ide hogy hogyan kel csinálni ?Nekem az a rész nem tiszta hogy a hálókártyát hogyan illetve mikor kel letíltani?
-
jerry311
nagyúr
Nyilván nincs net új MAC címmel, mert kimaradt egy fontos lépés...
Hosszú lenne elmagyarázni miért, de a modemet is újra kell indítani, ha MAC címet cserélsz. -
Eagle16
addikt
Ez nekem nem akar összejönni.
Rányomok hogy Update, kiírja hogy új, restart, aztán hálókártya letilt, újraengedélyez és nem jön be a chello reg oldala...
Aztán aggódás, még egy restart, a régi mac cím visszaállt és net is van.
-
Úgy is csak este csinálom meg de hogyan kel a hálókártyát letiltani ? Nem egyszerübb ha mielőtt a progit futtatom kihúzom a modemet ( lehet hülye kérdés) ?
-
kene84
aktív tag
Kár,hogy ez így nem működik,mert ha az Updatre kattintok utána mégcsak annyi netem sincs,hogy a prov.chello.hu bejöjjön....
-
Eagle16
addikt
Igazából egy másik fórumon jöttek rá a megoldásra, én csak továbbítottam a dolgot, de azért nagyon szívesen

-
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Letöltöd a progit, telepíted, futtatod, "update MAC" gombra katt.
Újraindítod a gépet, prov.chello.hu oldalon regisztrálod, kész. -
Na akkor ha a Mac-adress csere működik akkor azt hogyan kel és mit állítok át valójában vele mert nem értek hozzá sajna. Nekem nincs Routerem csak a chellos modem akkor is működik aez a megoldás ?
Ui.:Mi az a Delug?
-
-
xrvman
őstag
Hmm ÁSZF ben azt írják a Chello Gold esetén 3 IP-t kapok, akkor ezt hogy oldják meg? Mert routerrel nem igazán kapok 3 IP-t hanem csak egyet. Elméletileg switchel lehet megoldni, és akkor 3 gépet be lehet regisztrálni.
-
Eagle16
addikt
-
Eagle16
addikt
Akiknél még mindig nem mennek a torrentek:
A mac address cseréje megoldja a problémát, holnap én is cserélem.
Ezzel a progival lehet ezt megcsinálni.
-
Mountain
tag
válasz
krystman
üzenetére
Krystman, nekem sem az adatforgalommal van baj, most is jön a cucc rendesen, csak a trackerrel való megszakadások, ami probléma reg-es torrenteknél ugyebár az arány miatt. Viszont én nagyon régóta utorrentet használok és soha semmi bajom nem volt vele. Azért megnézem ezt a Deluge-t hátha ez nem csinálja, köszi a tippet.
-
Sirandrish
legenda
amugy ezek az ujabb utorrentek már mennek?
ugyértem nem arról volt szó hogy korlátozza a upc? -
krystman
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
Nekem az 1.8-al van olyan, hogy elkezdek tölteni, és teljesen változó időközönként a kék nyíl pirosra vált. A töltés megy ettől függetlenül, de találkoztam olyannal is, hogy nem bírt csatlakozni, akárhányszor is próbáltam. Deluge-al meg pillanatok alatt ment. Ha, több kettőnél, bérelni kell Seed szervert, egy ezresert, aztán egyék meg a korlátozást.

-
petey
tag
nekem Chello bronz van ami elvileg 2MB, de nekem olyan 1,1-1,2 körül megy, ez normális?

-
Mountain
tag
Na jó, tegyük fel h UPC részéről télleg nincs hiba, vagyis akkor nálam van vmi.
A konkrét probléma: trackerek időtúllépés miatt szétkapcsolnak. Ha bárkinek van ötlete hogy lehet ezt megoldani, kérem írjon. Amit próbáltam: modem újraindítás, más kliens használata (jelenleg utorrent 1.8 korábban semmi problémám nem volt), tűzfal és egyéb biztonsági programok leállítása. -
Eagle16
addikt
válasz
Depression
üzenetére
Meg nálam is. (1.7.7-es utorrent van fent)
Érdekes, mert néha néha beindul teljes sávszélességgel, néha meg órákat áll és se fel se le...
-
-
Mountain
tag
Na, megkaptam a választ UPc-től. Elismerték a hibát, de szerintük már elhárították, csak tudnám, h akkor mért szarakodnak még mindig a trackerek. ezek szerint nálam lehet vmi gebasz.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Modemet, tápot, kellékeiket összepakolod.
Ügyfélszolgálatra beviszed.
Lemondod.
Kész. -
Sirandrish
legenda
Nah..mostanság jár le a hűségnyilatkozatom!
Kérdésem..hogy lehet a legegyszerübben lemondani? Bemegyek személyesen?
Én nem szenvedek tovább ezzel a szarral az tuti!
-
-
Milka 78
nagyúr
Nekem külfödi trackerek is meghaltak nem csak a magyarok.Érdekes a problémátok...nekem minden megjavult,sőt még mintha kissé gyorsabb is lenne a letöltés,de kissé lassabban tekeri be a csomópontokat.Lehet,hogy csak beképzelem.Amúgy az elgondolásod teljesen logikus.Szerintem is újfajta korlátozást teszteltek,több-kevesebb sikerrel,de ha ezt bevezetik úgyis lessz hamarosan ellenszere(legalább is remélem).
-
törölt tag
Én eddig azt hittem, hogy csak a torrentes letöltéseknél csinálja, hogy elkezdek letölteni, úgy ideig-óráig megy is, majd a netem megszűnik létezni. De most a kiadója honlapjáról ingyen letölthető Red Alert 1-nél is ugyanez a helyzet állt elő, és kb. fél óráig nem is sikerült semmit csinálnom, hiába a modem kihúzás, kapcsolat javítás vagy 100x stb., csak a hálózati cím saját kezű megváltoztatása segített, de azt sem akarta olyan hamar elfogadni, majd egyszercsak egy újraindítás után sikerült. De eltelt eközben fél óra. Most már kijelenthetem, bármilyen olyan adatforgalomnál, ami a sávszélességem nagyobb részét kihasználja, jön ez a korlátozás. Nem tudom, miért, vagy mire fel...

Mindenesetre a UPC szépen leszoktatott mindennemű letöltésről, utóbbi 3 hónapban egyszer nem mentem 15 azaz tizenöt GB felé per hó. Előtte más volt a helyzet, de mostanra ráuntam már, meg időm sincs rá, hogy egész nap a kapcsolatomat istápoljam. Csak a hűség még kötelez,
-
krystman
őstag
Nekem is mostanában szarakodik a uTorrent 1.8-as. Viszont a Deluge meg tökéletesen működik. Egyből kapcsolódik ahogy beadom neki a torrent fájlt. Szerintem meg a uTorrentel lesz valami bibi.
-
erdoke
titán
válasz
jerry311
üzenetére
Nem vagyok hálózati guru, de józan paraszti ésszel nem tűnik lehetetlennek, amit írtam. Ha valaki nagyjából ért hozzá, és van a torrentezésnek speciális kommunikációs módja (mármint a kliens és a tracker között), azt tracker IP ismeretében biztosan lehet blokkolni/zavarni.
A következőben Depression is fejtegeti, hogy a tünetek miért gyanúsak. Csak UPC és hazai trackerek között volt/van gond, más trackerek és más típusú netezés hibátlan? Szerintem egy újfajta korlátozási módot tesztelnek, de kicsit balul ütött ki, mert nem korlátoz, hanem blokkol. Márpedig erre a szerződés alapján semmilyen jogalapjuk nincs. -
Mountain
tag
válasz
Depression
üzenetére
Akkor úgy látom, hogy a UPC nem végzett alapos munkát. Valahol elhárította a problémát, valahol nem. Nálam is még mindig rossz. Remélem holnap megoldódik mindenhol a dolog.
-
válasz
jerry311
üzenetére
Persze, újraindítom, minden kék és zöld, aztán szépen minden visszaáll pirosra. És nem hiszem, hogy minden UPC-s gépen egyszerre romlanak meg a különböző utorrent változatok. Arról ne is beszéljünk, hogy csak a magyar trackerek nem elérhetőek, a külföldiek mennek minden gond nélkül.
Kétlem, hogy a utorrent hadat üzent volna a magyar, UPC-s felhasználók ellen.
Egy ideig jó volt, most ismét behalt az egész. -
jerry311
nagyúr
Mégegyszer: a trackerek és a utorrent közti kapcsolat semmiben sem különbözik egy 2 napja futó és egy 2 perce indított utorrent esetén. Lehetetlen különbséget tenni ezek közt a kapcsolatok közt. Tehát ugyanazt a siralmas eredményt kellett volna kapnom a utorrent újraindítása után is ha (csak) a UPC-nél van "hiba". Ehhez képest utorrent újraindítása nálam segített.
-
Mountain
tag
Egyre több helyen olvasom, h akinek volt ilyen problámája, megoldódott. Nekem azonban továbbra sem...
-
erdoke
titán
válasz
jerry311
üzenetére
Szvsz szerint a UPC tudja, ha te egy bizonyos IP címhez csatlakozol, és ha nagyon akar, bele is tud piszkálni a géped és a tracker közti kapcsolatba. Nem hiszem, hogy teljesen véletlenül szinte csak a torrenttel van gond, a többi netes dolog pedig működik. Rájöttek, hogy a kapcsolatod titkosított, viszont ha tudják a tracker IP címét, akkor ahhoz bizonyos típusú kéréseket tudnak blokkolni. Valamit kavarnak, amiből nem sok jó sülhet ki, bár megoldás biztosan gyorsabban lesz rá, mint ahogy ők megszülik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mountain
tag
sziasztok, én miskolci vagyok. nekem csütörtök este óta csinálja ezt és azóta se javult meg, noha van egy miskolci haverom, aki szintén upc-s és neki már minden ok. A vicc az h adatforgalmam van csak éppen a trackerhez nem tud kapcsolódni, ill. hol tud, hol nem. Tehát a upc ezzel az adatforgalmat nem csökkentette, de jó lenne ha a trackerek tudnának normálisan kommunikálni. Ha bárki tud vmi infót az ügyben, írjon.
-
jerry311
nagyúr
Én a utorrent számlájára írtam. Érdekes módon a utorrent újraindítása után megint volt kapcsolat a trackerekkel, márpedig a UPC nem tudja, hogy én újraindítottam egy programot.
-
tomp
félisten
Nálam semmi különös nem volt. Kivéve tegnap hogy elszált úgy a net, hogy kikelett húzni a modemet meg vissza. Azon kívül minden rendben
Chello Silver 1,2MB/s 
-
Eagle16
addikt
Nálam még mindig nem jó...
-
pzse01
csendes tag
Most néztem, nálam pesten nyóckerbe visszaállt minden
-
Nkboy
senior tag
Nagykanizsán jó volt. Legalábbis délelőtt.
Jelenleg ilyen. Chello Medium
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt tegnap óta egyhuzamban megy a torrent (Pécs), de azt látom, hogy a peerek egy része eltűnt. (és pont az nem jött le, amit nézni akartam este
)----------------------------------
Más téma.Mióta felrakták ezt a kocka forma modemet, azóta rendszeresen megszakad a kapcsolat egy weblap betöltésekor, holott a letöltés és a torrent megy rendesen. Nem számít h. milyen böngésző v. oprendszer van a gépen. Itt PH!-n is sűrűn kapok pl. 503-as hibát.
Ilyennel találkoztatok ti is?Nembaj, januárban már digis netem lesz. Harmadáron dupla sebesség.

-
Milka 78
nagyúr
Látom nem egyedi...

-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Nálatok is behalt az utorrent?A net megy és a speedteszten is teljes a sávszélesség,de az utorrent alatt csak vánszorog 10-20 kb/s-al és az összes torrentem átmegy pirosba.A fájlletöltőoldalon(nc) azt olvastam,hogy a chellosokat sujtja a központi hiba és p2p alkamazásoknál jön elő.Halottatok erről valamit?Chello mediumom van és 17.keres vagyok,ja és folyamatosan 280-305gb-ot termelek.Előrre is köszönöm a segítséget!
-
Gondar
tag
hali!
Jelentem Miskolcon sincs p2p kapcsoltam... remek pedig az uTorrent 1,8beta eddig minden chellos korlatot lenyomott
-
pzse01
csendes tag
Ma beszéltem upc-s csávóval, én dc-zek, és ma egész nap nem működik, csávó azt mondta tudnak a peer to peer rendszerek nem működéséről, a hiba náluk van és kb 17-00 környékén javították, jegyzem meg nálam azóta sem megy (erről tájékoztattam is az ipsét), érdekes még, hogy a chello nem enged kifele menő kapcsolatot www.kth.bme.hu címre (upc nem szereti bme-t)
-
Gh0sT
addikt
Nekem ma este is haldoklik... Piros minden, alig jön valami...
Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én meg azt hitem valami megadta magátPl.a hálokártya...